Vind vakmensen voor je stucwerk binnen klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Stucwerk binnen

Informatie en prijsinschattingen

Alles over stucwerk binnen

Werkspot maakt het eenvoudig om een stukadoor voor jouw stucwerk te vinden. Omschrijf eenvoudig je klus en vakmannen reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Stucwerk binnen in het huis verrichten? Vind jouw stukadoor via Werkspot!

Wil je stucwerk binnen verrichten door de wanden of het plafond van het huis (opnieuw) laten stucen, maar weet niet nog niet wat de mogelijkheden zijn? Degene die stucwerk verricht wordt stukadoor genoemd. Stucwerk is een investering in jouw woning en kan een waardeverhoging voor jouw huis zijn.

Hoe is de prijs opgebouwd van stucwerk binnen?

De prijs die je betaald voor een stucwerk aan de binnenkant van het huis hangt af enkele factoren. Kan de stukadoor direct beginnen met stucen of moet er eerst voorbereidend werk verricht worden. Stukadoors werken vaak met een prijs per vierkante meter om te bepalen hoeveel het project gaat kosten. Deze prijs per vierkante meter is per stukadoor verschillend. Er zit een verschil in de prijs per vierkante meter van muren of plafonds. Plafonds stucen is lastigere opdracht, omdat de stukadoor boven zijn macht moet stucen. De prijs per vierkante meter hoger ligt daarom hoger bij het stucen van het plafond. Het type stucwerk dat verricht moet worden is van invloed op de prijs. Hieronder staan de meest voorkomende stucwerken beschreven die een stukadoor verricht.

Soorten stucwerk binnen die een stukadoor verricht

De drie meest voorkomende stucwerk binnen die een stukadoor verricht zijn: spackspuitwerk; sierpleister; raap- pleisterwerk.

Spackspuitwerk is de goedkoopste manier om de muren en plafonds te stucen, dit stucwerk wordt aangebracht met een spuitmachine. Dit werkt voor de stukadoor sneller en de spuitmachine maakt het werk minder arbeidsintensief. De korrelstructuur die op de muur wordt gespoten is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur de muur heeft geen verdere afwerking meer nodig!

Sierpleister wordt gebruikt als decoratieve stucwerk van de muren. Verschillende soorten sierpleister zijn: rustiekpleister, marmerpleister en spachtelputz. Het verschil zit in de korrelstructuur van grof tot volledig glad. De korrelstructuur kan direct in de gewenste kleur worden gestuukt. Er hoeft niet meer extra geschilderd of behangen te worden. Dit scheelt in de portemonnee!

Raap- pleisterwerk wordt gebruikt om de muren egaal te maken. Bij raapwerk brengt de stukadoor een stuclaag van 7mm tot 5 cm aan. Als de stukadoor een dunnere laag dan 7 mm aanbrengt noemt men dit pleisterwerk. De muren zijn nu ‘behangklaar’ ,de muren zijn nu gereed om behang overheen te hangen. De muur bevat dan nog enkele oneffenheden. Als de muren geverfd moeten worden dan zullen de muren ‘sausklaar’ gestuct worden. De afwerking van sausklaar heeft helemaal geen oneffenheden meer. Dit sausklaar stucen kost de stukadoor wel extra tijd en daarom zal er een hogere prijs per vierkante meter gevraagd worden.

Overig stucwerk dat steeds populairder wordt is: Beton Ciré; Tadelakt; Mircocement/Microbeton. Met name in de badkamers stucen wordt dit stucwerk veel gebruikt, omdat het waterbestendig, ademend en stootvast is. Als je kiest voor een voegvrije badkamer laat dan een van deze stucwerken aanbrengen door een vakkundige stukadoor via Werkspot.

Besparen op de kosten van een stukadoor

Voor stucwerk binnen en schilderwerk geldt nog het gunstige Btw-tarief van 9%. Het tarief geldt op de materiaalkosten en het arbeidsloon van de stukadoor. Het huis waarin gestuct moet worden moet wel ouder zijn dan 2 jaar. Bestaat jouw huis dus nu 23 maanden wacht dan nog even met stucen, want dat kan je enkele honderden euro’s schelen! Als je kiest voor een zzp stukadoor in plaats van een stukadoorsbedrijf ligt het uurtarief vaak lager, omdat de stukadoor geen winstafdracht heeft aan het bouwbedrijf. Bespaar werk voor de stukadoor en zorg dat hij direct aan de slag kan, zoals het verwijderen van oud behang en het leeghalen of afdekken van de meubels in de kamer.

Vind de stukadoor die bij jou past via Werkspot!

Plaats je opdracht voor stucwerk binnen op Werkspot en ontvang meerdere voorstellen van geïnteresseerde stukadoors. Vergelijk op basis van honderden reviews van consumenten net als jij, zodat je de goede en stukadoor vindt die bij jou past!