Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Stucen overzicht

Gemiddelde kosten beton ciré

Wil je graag beton ciré hebben op je wanden? Op deze pagina lees je informatie over de prijs en welke factoren de prijs beïnvloeden van deze afwerking.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Gemiddelde kosten beton cire

Ben je op zoek naar een slijtvaste, waterbestendige en hygiënische stuc op je wanden? Dan kan het aanbrengen van beton cire uitkomst bieden. Dit soort stucwerk is ook prima te gebruiken voor je vloer, open haard, douche of keuken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van beton cire? Op deze pagina lees je informatie over de prijs en welke factoren de prijs beïnvloeden.

Overweeg je om zelf beton cire aan te brengen op de muren of vloer? Realiseer je dan dat stucen niet eenvoudig is. Allereerst moet je snel genoeg werken om te voorkomen dat de stuc al opdroogt en oneffenheden veroorzaakt op de muur. Ook is stucen erg zwaar en door het drogen van het stucwerk, kan je niet regelmatig even uitrusten. Dit kan leiden tot fysieke klachten. Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Schakel dan een ervaren stukadoor in die de ruimte netjes en schoon oplevert.

Prijs aanbrengen beton cire

Beton cire aanbrengen door een vakman is niet voordelig. Ga, inclusief manuren en materiaal, uit van zo’n € 80,- tot € 180,- per m².

Soort stucwerkGemiddelde prijs per m²
Beton cireVanaf € 80,- 
Bovenstaande tabel geeft je een indruk van wat je betaalt voor deze klus. De exacte prijs kan afwijken op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen. Zo is het aantal vierkante meters van belang, maar ook eventuele opties en de toepassing van beton cire speelt een rol bij het tot stand komen van de prijs.
Beton ciré badkamer

Hoe bepaal je de kosten voor het aanbrengen van beton cire?

Om de kosten van het aanbrengen van beton ciré te kunnen berekenen, moet je rekening houden met verschillende variabelen. Met name de ruimte en het soort oppervlak zijn van belang. Maar daarnaast is er nog een aantal extra mogelijkheden waarmee je beton cire een bijzondere uitstraling kan geven. Wanneer je voor zo’n optie kiest, stijgt de prijs uiteraard.

Soort ruimte

Beton cire is voor meerdere ruimtes ideaal. Het is namelijk slijtvast (door de cementbasis en coating, watervast (wederom door de coating), naadloos en daardoor hygiënisch (want geen schimmels in naden en voegen). Je ziet beton cire daarom ook vaak terug in de keuken of badkamer.

De prijs die je betaalt voor het aanbrengen van beton cire in de badkamer of keuken komt tot stand door het soort oppervlak. Wil je bijvoorbeeld een muur, vloer en werkblad van beton cire of is de muur achter het werkblad voldoende? De keuzes die je hierin maakt, spelen een belangrijke rol bij het tot stand komen van de totaalprijs voor deze klus.

Soort oppervlak voor beton cire

Niet alleen de ruimte speelt mee bij het bepalen van de kosten voor het aanbrengen van beton cire, ook het soort oppervlak speelt een rol. Dit heeft vooral te maken met de moeilijkheidsgraad van de klus en de tijd die de vakman nodig heeft om het materiaal netjes aan te brengen.

 • Muren
  Het aanbrengen van beton cire op muren is doorgaans vrij simpel. De prijs per vierkante meter ligt daarom ook een stuk lager dan de prijs voor het aanbrengen van beton cire op de andere oppervlakken.
 • Vloer
  Een vloer van beton cire is een complexe klus. Om scheurvorming te voorkomen, moet de stukadoor rekening houden met de onderlaag, droging en kalkdoorslag. Daarnaast kunnen er veel hoeken en moeilijk bereikbare plekken zijn waardoor de prijs ook hoger uitvalt.
 • Trap
  Het aanbrengen van beton cire op een trap is aanzienlijk intensiever en kost meer tijd dan het aanbrengen van beton cire op bijvoorbeeld de muur. Hou daarom in het geval van een trap rekening met een hogere prijs per vierkante meter.
 • Meubels
  Het is erg origineel om je meubels te voorzien van een laag beton cire. Echter, het aanbrengen van beton cire op meubels is echt vakwerk. Reken daarom op een relatief hoge prijs voor het aanbrengen hiervan.

Extra opties

Voor een mooie finishing touch of juist ijzersterke basis kan je kiezen voor een bijzondere bewerkingstechniek zoals schuurwerk of raapwerk.

 • Schuurwerk
  Met schuurwerk creëer je extra schaduw op je wanden of vloer. Je herkent schuurwerk aan de cirkelvormen en de licht korrelige structuur. Schuurwerk reguleert vocht en is daarom toepasbaar in natte ruimtes, zoals in de badkamer.
 • Raapwerk
  Met raapwerk maakt de stukadoor de ruwe muur vlak en waterpas. De stukadoor gebruikt dit bijvoorbeeld om erg beschadigde muren weer recht te maken.

Btw op stucwerk beton cire

Om de totale prijs voor deze klus te berekenen, is ook het btw-tarief van belang. Wanneer je woning ouder is dan twee jaar, profiteer je van het lage btw-tarief voor stukadoorswerkzaamheden. Je betaalt dan 9% btw in plaats van de 21% die je voor stucwerk in nieuwbouwwoningen betaalt.  Het lage btw-tarief geldt ook voor voorbereidende werkzaamheden, de voorbehandeling en het materiaal. Laat je naast het stucwerk ook nog andere werkzaamheden uitvoeren in je woning? Check dan op de website van de Belastingdienst of deze werkzaamheden ook onder het lage tarief vallen.

Eigenschappen beton cire

Beton cire is vele malen duurder dan andere soorten stucwerk, zoals pleisterwerk of spuitwerk. Toch kiezen steeds meer consumenten voor het aanbrengen van beton cire. Dit komt vooral door de interessante eigenschappen van het materiaal.

 • Bijzondere uitstraling
  Een vloer, wand of trap van beton cire geeft je woning een stoere, ambachtelijke en natuurlijke uitstraling. Aangezien je beton cire altijd met de hand aanbrengt, krijgt elke ruimte zijn eigen sfeer. Zo zie je in de ene woning grote draaibewegingen terug in de afwerking, terwijl een andere consument juist kiest voor kleine bewegingen.
 • Praktisch
  Een ander voordeel van beton cire is dat je vloer, wand of trap geen ruimte biedt voor schimmels en bacteriën. Zeker voor warme en vochtige ruimtes is dit een uitkomst. Naast het tweejaarlijks aanbrengen van wax of olie heeft beton cire weinig onderhoud nodig, een ander voordeel is dat het materiaal ook nog eens makkelijk schoon te houden is.
 • Sterk en duurzaam materiaal
  Een laatste reden om te kiezen voor beton cire is de eigenschap dat het materiaal sterk en duurzaam is. Wanneer je zorgt voor goed onderhoud, kan dit materiaal tientallen jaren mee.

Tip! Heb jij beton cire in je woning? Laat je dan goed voorlichten door de vakman welke schoonmaakmiddelen je mag gebruiken. Bleek- of chloorhoudende middelen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de toplaag verkleurt. Ook agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de toplaag aantasten.

Beton ciré

Alternatieven voor beton cire

Overweeg jij om beton cire op de muur aan te brengen, maar vind je de investering iets aan de hoge kant? Dan kan je overwegen om meerdere projecten samen te laten uitvoeren. Op deze manier bespaar je op de prijs per vierkante meter van beton cire. Je kan ook met de stukadoor overleggen of je een deel van het voorwerk zelf kan uitvoeren. Zo kan de stukadoor sneller aan de slag; dit merk je in de totaalprijs.

Wil je liever niet de prijs betalen voor beton cire, maar wil je wel een soortgelijk effect op de muur? Dan biedt granol misschien uitkomst. Granol is een sierpleister en geeft hetzelfde effect op de muur als beton cire of tadelakt. Je betaalt natuurlijk niet voor niets meer voor beton cire. De effecten van beton cire zien er authentieker uit en de levensduur van het materiaal is ook langer. Bij granol brengt de stukadoor zelf een patroon aan op de muur. Hij kan hierbij kiezen voor een waaiervorm of een staande vorm. Dit laatste effect doet veel mensen denken aan de structuur van een boomschors. Net als bij beton cire kan je bij granol kiezen voor een afwerking van schuurwerk of een ijzersterke basis van raapwerk.

Het aanbrengen van beton cire via Werkspot uitbesteden?

Als je de badkamer wilt laten stucen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over stucwerk in de badkamer. Pieter Koch, eigenaar van De Wandgrimeur heeft al jarenlange ervaring als stukadoor.

"Laat het stucen van met name badkamers en vloeren door een professional doen. In een badkamer heb je bijvoorbeeld te maken met water en warmte waardoor het stucwerk kan krimpen en uitzetten in de naden en hoeken. Als je hier niet eerst kimband aanbrengt, ontstaat er lekkage. Goed om te weten: de coating van beton cire slijt wel in tegenstelling tot tegelwerk, je moet de wanden dus minimaal 1 keer in de twee jaar bewerken met wax of olie om lekkage te voorkomen. Dit is overigens een klus die je zelf kan doen."

aanbrengen beton ciré in de badkamer (alleen muren)

18-05-2017 - Gebhard Friedl: Pieter is een echte vakman en eigenlijk ook een beton ciré kunstenaar. Wij waren en zijn behoorlijk onder de indruk.

We hebben hierboven aangegeven met welke variabelen je rekening moet houden en welke kosten je ongeveer kan verwachten bij het aanbrengen van beton cire. De volgende stap is om te bepalen of de verwachte kosten aansluiten bij je budget. Wanneer dit het geval is, kan je de opdracht direct uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot. Plaats je klus, vergelijk de reviews en prijzen van verschillende professionals en maak een weloverwogen keuze.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten stukadoor
 2. Kosten plafond stucen
 3. Kosten spachtelputz
 4. Kosten wanden stucen
 5. Kosten sierpleister

Vind een stukadoor dichtbij