Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Op zoek naar een timmerman bij jou in de buurt?

Werkspot maakt het eenvoudig om een betrouwbare timmerman te vinden. Omschrijf eenvoudig je klus en kies uit vakmannen die interesse tonen in jouw opdracht. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Wat is je klus?

Timmerman

Enkele van onze best beoordeelde timmermannen

 • ETAZ Montage

  Beoordeling: 5 van 55560 reviews

  Uw aangeschafte kasten, bedden, banken, lampen, jaloezieën en/of gordijnen aan huis geleverd en direct gemonteerd hebben? Bij ETAZ Montage ben je aan het juiste adres. Met ruim 8 jaar ervaring met IKEA meubilair in huis zorgen wij voor een strakke en professionele montage van onder andere uw gepersonaliseerde PAX, Besta en Platsa kasten, met een vooraf afgesproken en scherp tarief. Ook met items van andere meubelzaken en gecustomiseerd meubilair kunnen wij goed uit de voeten. Het verpakkingsmateriaal wordt na de klus meegenomen en ingeleverd ten behoeve van recyclingsdoeleinden. Geen bus ter beschikking om uw artikelen op te halen bij IKEA of andere meubelzaken? Ook dit kan in overleg worden geregeld voor de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht. ETAZ Montage

  Laatste review:

  Meubel(s) monteren -

  Good job, quick response, clean and tidy.
 • Richard Casteleijn

  Beoordeling: 4.8 van 54.85143 reviews

  Richard Casteleijn is een goed opgeleide timmerman met 15 jaar ervaring in het vak.. Mijn klussen zijn vooral complete zolderverbouwingen/vlieringen, dakramen plaatsen, wanden en plafonds plaatsen, aftimmeren en kozijnen en deuren plaatsen. Met mijn gemotiveerde mensen streef ik erna om de klus in 1 x achter elkaar af te maken. Voor inlichtingen en een vrijblijvende offerte kunt u contact met mij opnemen. Richard Casteleijn

  Laatste review:

  Dakramen of lichtkoepels plaatsen of vervangen -

  Snel geplaatst, Komt afspraken na Komt op tijd. Voert het oude dakraam af!
 • eMKa (ver)bouw en onderhoud

  Beoordeling: 4.4 van 54.45284 reviews

  eMKa (ver)bouw en onderhoud is bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd en de kleinere verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden in en om het huis. Een aantal jaar heb ik meerdere bouwwerkzaamheden en verbouwingen gedaan en ben erachter dat de kleine werkzaamheden mij het beste liggen en ik hier de meeste voldoening uithaal. Met als resultaat tevreden en gelukkige klanten!

  Laatste review:

  Dakramen of lichtkoepels plaatsen of vervangen -

  Erg snel en netjes afgemaakt. Vriendelijk personeel die goed communiceren over wat er gedaan wordt.
 • Henkey slot- en sleutelservice

  Beoordeling: 4.6 van 54.65529 reviews

  Mijn naam is Henk Lieftink, eigenaar van Henkey slot en sleutelservice. Ik heb ruim 30 jaar ervaring als allround klusser. De laatste 14 jaar ben ik voornamelijk ingehuurd door een grote woningbouw vereniging in Amsterdam. De werkzaamheden die ik daarvoor uitvoerde waren: - hang en sluitwerk - inbraakbeveiliging - elektra - timmerwerk Sinds dit jaar heb ik meer tijd om klussen voor particulieren te doen. Neem gerust contact met mij op voor al uw allround klussen in en om het huis. Ik kom graag bij u langs om uw wensen te bespreken zodat ik een gedegen prijs kan afgeven.

  Laatste review:

  Raamkozijnen repareren -

  Snelle respons, communicatie duidelijk. Komt afspraak na, was op tijd. Tevreden met resultaat. Bedankt!
 • Klussen met de Gouden Ster

  Beoordeling: 4.6 van 54.6578 reviews

  Dag allemaal, Om mij als eerst even voor te stellen, ik ben chaafi 31 jaar jong. En mijn hoofdberoep zit in de hang en sluitwerk waar ik zo een beetje 8 jaar in zit , heeft u een slot probleem of wilt u u woning beter beveiligd hebben dat doe ik met plezier voor een klein vergoeding, De hang en sluitwerk hebben allemaal een politiekeurmerk SKG en zeker 1 jaar garantie. Hopende u snel te ontmoeten. Mvg . Slotenmaker de ster

  Laatste review:

  Buitendeuren repareren -

  Het schaafwerk aan de deuren vind ik vrij grof gedaan, zodat ik nog wat golfeffecten in het hout moet wegschuren voor ik ga gronden.
 • Klusbedrijf Netjes

  Beoordeling: 4.8 van 54.85113 reviews

  Hallo ik ben Klusbedrijf “Netjes”. Een Binnenhuis Specialist met meer dan 12 jaar ervaring. Ik werk Netjes en denk met u mee en geef garantie zodat mijn klanten altijd tevreden zijn. Klussen die ik o.a. voor u kan uitvoeren zijn: -verlaagd plafond plaatsen - plaatsen van wanden - Netjes stucen -Netjes schilderen /sauzen - maken van een tv-wand - maken van inbouwkasten - vloer isoleren - wand isoleren - dak isoleren -renovatie - reparatie -onderhoud - aftimmeren -plinten plaatsen - dingen maken waar andere niet op kunnen komen. - mee denken -eerlijkheid -creatief -betrouwbaar - afspraak is afspraak En nog veeel meer om op te noemen. Graag kom ik met u in contact! Met vriendelijke groet, M. Lalouchi Klusbedrijf Netjes👌

  Laatste review:

  Plafond plaatsen of verlagen -

  Ik kan klusbedrijf Netjes aanraden. Ze werken hard en het resultaat is goed. Ze waren binnen de geplande tijd klaar.
 • TipTop Montage

  Beoordeling: 4.9 van 54.95136 reviews

  [NEDERLANDS] + [ENGLISH] Geachte opdrachtgever, Tiptop montage is opgericht in 2016 met als doel om uw meubels/vloeren op een professionele wijze te monteren/leggen. Bij mij kunt u ook terecht voor demontage (bijvoorbeeld als u van plan bent om te verhuizen). Ik ben sinds 1999 (als kleine jongen op de meubelzaak van papa) actief in deze branche. Tegenwoordig leg ik ook vloeren zoals tapijt, vinyl en laminaat. In 2016 ben ik als meubelmonteur gestart bij IKEA. Handig zo'n montageservice maar klanten vinden de montagekosten van 20% (over aanschafprijs) over het algemeen te duur. Monteren heb ik tot eind 2018 verricht waarna ik er voor gekozen heb om volledig zelfstandig verder te gaan. Ik ben niet beperkt tot alleen IKEA. Heeft u een kast elders gekocht vraag dan ook naar de mogelijkheden, denk aan JYSK, Meubella, Woonexpress, OTTO etc. OF ga langs bij Selek Interieur (meubel winkel van mijn vader) want daar is de meubel montageservice geheel kosteloos. De door mij gemonteerde meubels hebben een garantie van 6 maanden. Mocht er onverhoopt iets gebeuren dan kom ik kosteloos uw meubel herstellen. De motto van tiptop montage luidt: 'uw meubel vakkundig ge(de)monteerd'. COPYRIGHT: Alle foto’s op mijn profiel zijn mijn eigendom. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de fotograaf (Adnan Yolal). ==================================================== Dear client, Tiptop montage was established in 2016 with the aim of installing / laying your furniture / floors in a professional manner. You can also hire me for disassambly (for example if you are planning to relocate). I have been active in this industry since 1999 (as a young boy at Dad's furniture store). Nowadays I also lay floors such as carpet, vinyl and laminate. In 2016 I started as a furniture fitter at IKEA. İt is very handy such an assembly service but customers find the assembly costs of 20% (on purchase price) generally too expensive. I did this until the end of 2018, after which I chose to continue independently. I am not limited to IKEA alone. If you have purchased furniture elsewhere, ask me about the possibilities, such as JYSK, Meubella, Woonexpress, OTTO etc. OR visit Selek Interieur (my father's furniture store) because the furniture assembly service is completely free of charge. The furniture assembled by me has a 6 months warranty. If something unexpected happens, I will come and repair your furniture free of charge. The motto of tiptop montage is: 'your furniture (dis) assembled professionally'. COPYRIGHT: All photos on my profile are my property. These may NOT be reproduced, copied, published, stored, modified or used in any form, online or offline, without the prior written consent of the photographer (Adnan Yolal).

  Laatste review:

  Meubel(s) monteren -

  Wij waren heel blij met de hulp van Adnan. Hij was super professioneel, werkt snel en netjes en denkt ook goed mee. Zeker een aanrader!
 • Timmerbedrijf & Slotenspecialist KLAVIER

  Beoordeling: 4.2 van 54.25164 reviews

  Timmerbedrijf & Slotenspecialist Klavier is een bedrijf met een goede vakkennis. Steekwoorden zijn Helder Eerlijke prijsopgave Vakkundig en 24 uur-service. Voor u verzorg ik: Openen maken van deuren Herstellen van inbraakschade Vervangen van sloten en cilinders Plaatsen van veiligheidsbeslag met kerntrek Plaatsen en vervangen van meerspuntssluitingen Bouwkundige beveiliging Vervangen sloten van kunststof en aluminium ramen en deuren Het stellen van draai/kiep ramen en deuren Maken van sleutelplan voor bedrijven en particulieren Vervangen van raam-en deurrubbers Het vastzetten van de bussen van paumelle scharnieren in stalen binnendeurkozijnen opdek Het leveren en plaatsen van binnendeur kozijnen en deuren met verdekte scharnieren. Fijn timmerwerk en Scheepstimmerwerk. 24 uur service. Servicepunt voor Buva Maco, Roto, Kfv, G-u

  Laatste review:

  Deuren repareren -

  Netjes werk afgeleverd en kon snel aan de slag
 • Verhoef Onderhoud

  Beoordeling: 4.9 van 54.9567 reviews

  Ik ben zelfstandig ondernemer die veelal met dak en licht bezig is. Ik doe hoofdzakelijk dakramen, lichtkoepels en dakkapellen.

  Laatste review:

  Dakramen of lichtkoepels plaatsen of vervangen -

  Prima vakman, netjes gewerkt, denkt goed mee, prettig in de omgang.
 • Timlux

  Beoordeling: 4.8 van 54.8522 reviews

  Timlux is een bedrijf gespecialiseerd in dakramen en raamdecoratie. Met meer dan 10 jaar ervaring zorgen wij voor meer daglicht in huis. Intresse? Neemt gerust contact op. Wij werken uitsluitend met hoogwaardig materiaal en stellen hoge eisen aan het werk wat wij afleveren.

  Laatste review:

  Dakramen of lichtkoepels plaatsen of vervangen -

  Prima bedrijf.

Een goede timmerman gezocht? Vind hem via Werkspot!

Het maken van een tafel of stoel, het plaatsen van een schutting, tuinhuis of vliering: wanneer je het leuk vindt om te klussen, zijn er heel wat klusjes in en om het huis die je zelf kan oppakken. Bij elke klus komt zijn eigen uitdaging kijken. Zo moet je bij een meubel zorgen voor voldoende stevigheid, terwijl je bij een tuinhuis ook goed moet nadenken over de fundering en het waterdicht maken van het dak. Wil jij geen omkijken hebben naar deze klussen en zeker weten dat je kwaliteit krijgt? Dan biedt een timmerman uitkomst. Plaats gratis en vrijblijvend een klus op Werkspot en kom in contact met professionele timmerbedrijven.

Wat doet een timmerman?

Een allround timmerman kan je inzetten voor veel verschillende klussen. Je kan hem vragen om specifieke houten objecten te ontwerpen, maar hij is ook prima inzetbaar tijdens een grootschalige verbouwing. Ook voor het repareren en monteren van deuren, kozijnen, trappen en vensterbanken ben je bij een timmerman aan het juiste adres.

Deze timmerman kan zichzelf verhuren als zzp'er of in dienst zijn bij een timmerbedrijf. Voor het uitvoeren van de werkzaamheden maakt het niet uit voor welke optie je kiest, doorgaans is een zzp'er wel iets goedkoper. Al loop je hierbij ook het risico dat je klus langdurig stilligt bij ziekte of vakantie.

Veelvoorkomende taken van een timmerman

 • Timmeren wand-, vloer- en dakconstructies
  Een nieuwe vloer, een nieuw dak of een extra tussenwand, voor al deze werkzaamheden kan je een timmerman inschakelen.
 • Plaatsen dakraam of dakkapel
  Ben je het zat dat het op zolder erg donker is? Of wil je juist meer ruimte? Dan kan een timmerman een dakraam of dakkapel plaatsen. Aangezien je wijzigingen aanbrengt aan de constructie is er in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Op de website van het Omgevingsloket check je of dit in jouw gemeente ook het geval is.
 • Meubelmaker
  Wil jij een uniek meubel in je woonkamer of heeft de antieke kast een beschadiging? In beide gevallen biedt een timmerman graag zijn diensten aan.
 • Werkzaamheden in de tuin
  Een timmerman is de aangewezen vakman voor het plaatsen van een schutting, het opbouwen van een tuinhuis of het plaatsen van een houten pergola. Kortom, het plaatsen van alle bouwwerken in je tuin, besteed je uit aan een timmerman.

Veelgestelde vragen over het inschakelen van een timmerman

Wat kost een timmerman? 

De prijs die je betaalt voor een timmerman is afhankelijk van het soort klus, de omvang van de opdracht en het huren van extra materialen. Zo is het timmeren van een dakconstructie waarbij de timmerman ook een steiger moet huren een stuk duurder dan het plaatsen van een schutting. Naast de prijs voor de klus brengen de meeste timmermannen ook nog voorrijkosten in rekening. Gemiddeld betaal je voor een timmerman een bedrag tussen de € 50,- tot € 60,- per uur. Voor de kosten van een specifieke klus, bezoek je een van onderstaande pagina's:

Kan je kosten besparen? 

Je bent natuurlijk best bereid om te betalen voor vakmanschap, maar je wilt geen onnodige kosten maken. Daarom is het altijd goed om te kijken hoe je kan besparen op het inhuren van een timmerman. Zo kan het voordelig zijn om verschillende klussen te combineren, zodat je maar één keer de voorrijkosten betaalt. Ook kan het schelen wanneer je zelf de ruimtes goed opruimt waar de timmerman aan de slag gaat. Dit scheelt de timmerman tijd en jou dus geld.

Een andere optie is om zelf de materialen in te kopen, bijvoorbeeld tijdens een aanbiedingsactie in de bouwmarkt. Zorg dan wel dat je het juiste hout koopt.

Hoe weet je welk hout je moet kopen?

Besluit je zelf hout te kopen, dan is het belangrijk dat je het juiste hout kiest. Laat je in de bouwmarkt dan ook goed voorlichten over de unieke eigenschappen van de verschillende houtsoorten.

 • Hardhout is vooral geschikt voor buitenklussen, denk aan de schutting of het tuinhuis.
 • Steigerhoutkan je prima gebruiken voor het maken van meubels in de tuin.
 • Schrotenzijn geschikt voor het bekleden van een wand of plafond.
 • Vurenhout is in ruwe vorm geschikt voor het maken van een framewerk.

Timmerman gezocht? Vind hem via Werkspot

De werkzaamheden van een timmerman zijn erg divers, maar de meeste vakmannen hebben wel hun eigen specialisatie. Schakel jij een timmerman in voor meerdere klussen? Dan wil je waarschijnlijk een allround timmerman, terwijl je voor het wijzigen van de dakconstructie liever een timmerman met de juiste specialisatie inschakelt. Wat je vraag ook is, via Werkspot kom je in contact met de geschikte vakman.

Op Werkspot vind je ruim 3.000 timmermannen die ieder hun eigen profiel hebben. Op het profiel lees je meer over de werkzaamheden van de timmerman en de ervaring van eerdere klanten. Wil je in contact komen met de vakmannen? Plaats gratis en geheel vrijblijvend een klus op Werkspot.

Overige beroepen

 • Aannemer
 • Badkamer specialist
 • Behanger
 • Dakspecialist
 • Domotica specialist
 • Elektricien
 • Gevelspecialist
 • Glaszetter
 • Hovenier
 • Installatiebedrijf
 • Isolatiebedrijf
 • Keukenmonteur
 • Klusbedrijf
 • Kozijnspecialist
 • Loodgieter
 • Metselaar
 • Ontwerper
 • Schilder
 • Schoonmaakbedrijf
 • Sloopbedrijf
 • Stoffeerder
 • Stratenmaker
 • Stukadoor
 • Tegelzetter
 • Verhuisbedrijf
 • Vloerspecialist
 • Voertuig monteur
 • Witgoed reparateur