Vind vakmensen voor je vloer reparatie klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Vloer reparatie

Informatie en prijsinschattingen

Alles over vloer reparatie

Werkspot maakt het eenvoudig om een vloerspecialist te vinden voor jouw vloer reparatie klus. Omschrijf eenvoudig je klus en vakmannen reageren met een voorstel via email. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Onlangs geplaatste en voltooide klussen

Om je een idee te geven van wat onze vakmensen voor je kunnen betekenen en welke klussen er zijn in dit vakgebied, hebben we een aantal recent geplaatste en voltooide projecten verzameld.

Onlangs beoordeeld

Over vloer reparatie

Een houten vloer/ parket heeft onderhoud nodig, een vakman die jouw houten vloer kan onderhouden is een parketteur. Voor behoud van de houten vloer zal deze (afhankelijk van het type houten vloer) eens in de zoveel tijd geschuurd moeten worden. Om de houten vloer vervolgens goed te beschermen tegen beschadigingen zal je vloer afgewerkt worden met lak, olie of hardwax. Plaats jouw klus op Werkspot om de houten vloer te schuren, lakken, oliën of hardwaxen en kom in contact met meerdere parketteurs die ervaring hebben met het onderhouden van parketvloeren.

Waarom/wanneer is het parket schuren aangeraden?

Met het schuren van de parketvloer wordt de oude afwerkingslaag verwijderd. De houten vloer schuren zal moeten gebeuren als het parket krassen en deuken heeft opgelopen. Wanneer er in de vloer kleurverschillen zijn ontstaan, waterschade heeft opgelopen of als je toe bent aan een nieuwe uitstraling van de houten vloer. De vloerspecialisten die bij Werkspot zijn aangesloten werken met de beste materialen om het parket geheel stofvrij te schuren. Het parket wordt doorgaans binnen één dag geschuurd en volledig afgewerkt met lak, olie of hardwax.

Soorten afwerkingen van de houten vloer, oliën, lakken of toch hardwaxen?

Na het schuren van de houten vloer heb je zelf de keuze hoe deze wordt afgewerkt. De vloer kun je laten lakken, oliën of in de hardwax zetten. Iedere afwerking heeft zijn eigen unieke uitstraling. In overleg met de parketteur kun je bepalen welk type afwerking het beste bij de uitstraling van jouw woning past. Er zijn enkele zaken waar rekening mee gehouden moet worden, zoals dat lak niet goed samen gaat met vloerverwarming. Vloerverwarming kan ervoor zorgen dat de lak breekt en uiteen scheurt. In dat geval is het bijvoorbeeld beter om het parket te oliën of te hardwaxen.

Vind de vloerspecialist die jouw houten vloer kan afwerken via Werkspot

Plaats je klus om de houten vloer af te werken op Werkspot. Geef zoveel mogelijk informatie over de ondergrond en ondervloer. Denk hierbij aan de oppervlakte, oude afwerking of er vloerverwarming aanwezig is en welke kleur de houten vloer moet krijgen. Ontvang meerdere voorstellen van vakmannen die jouw parket kunnen afwerken. Vergelijk de vakmannen op basis van honderden reviews en vind zo de vloerspecialist die bij jou past. Laat jouw houten vloer weer glanzen na het bezoek van een vloerspecialist via Werkspot!