Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Vind elektriciens in jouw regio

Vind de juiste elektricien op Werkspot door meerdere vakmannen te vergelijken. Plaats gratis je opdracht en kom eenvoudig in contact met betrouwbare elektriciens uit jouw regio met jarenlange ervaring en de juiste kennis.

Wat is je klus?

Elektricien

Enkele van onze best beoordeelde elektriciens

 • Barotech

  Beoordeling: 4.9 van 54.95435 reviews

  Mijn naam is Baro. Ik werk sinds 2008 als zzper. Gespecialiseerd in Electra en data echter doe ik alles wat met kabels te maken heeft. Ik installeer modems, routers, digitale tv’s, en trek en fixeer allerlei soorten kabels. Ik installeer ook (slimme) deurbellen, thermostaten en lampen. Klanttevredenheid staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ben tevreden als u dat ook bent. Goede communicatie vind ik daarom van groot belang om zodoende uw wensen goed in kaart te brengen. Mocht u mij willen inhuren voor een klus zoals hiervoor staat omschreven, aarzel niet en neem contact op. Graag verzoek ik u alleen bij serieuze interesse contact op te nemen in verband met de kosten die dat anders voor mij met zich meebrengt. Mvg, Barotech

  Laatste review:

  Stopcontacten en schakelaars installeren -

  Zeer professioneel en snel mijn probleem opgelost
 • Nastronic

  Beoordeling: 4.9 van 54.9586 reviews

  Hierbij bied ik me aan als ervaren elektro monteur. Voor al uw storing/ installaties binnen en buitens huis. Ook heel handig met ander soorten klusjes.  Voor interesse kom graag langs om te kijken. Voor omgeving Rotterdam/Den haag (zuid-Holland) noord-Holland en Noord Brabant

  Laatste review:

  Lamp ophangen -

  Communicatie verliep vlot. De afspraak kon snel gemaakt worden en op afgesproken dag en tijd is de lamp, ondanks het erg hoge plafond, snel opgehangen. Ik ga Nastronic zeker vaker inschakelen voor klussen.
 • Alves Repairs

  Beoordeling: 4.6 van 54.6568 reviews

  Over Alves Repairs: Ik heb 13 jaar ervaring in witgoed en heb gewerkt met diverse merken zoals Samsung, LG, etc. Reparaties worden gedaan bij de klant thuis. Prijzen: - START TARIEF: 69 euro (incl. voorrij kosten + 30 min. onderzoek/expertise kosten) - 15 euro/15 min (NA START TARIEF)

  Laatste review:

  Reparatie witgoed -

  Deze mannen hadden gereageerd op onze oproep voor een wasmachine check. De afspraak was snel gemaakt en er zou direct worden gekeken naar het elektrawerk, waar we ook een oproep voor hadden geplaatst. De man is 5kwartier bezig geweest om al het werk op te nemen. Voor de wasmachine moest hij wat bestellen en ook voor het elektrawerk moest hij terugkomen. We hebben 84 euro moeten betalen voor het opnemen van het werk maar er is niets uitgevoerd. Vervolgens hebben we zowel telefonisch als via de mail contact gezocht om een afspraak te maken voor de uitvoering en een offerte voor het elektrawerk. Er is geen contact te krijgen met deze mensen. Erg vervelend en onprofessioneel.
 • ISAV

  Beoordeling: 5 van 55578 reviews

  Beste potentiële klant, Wij zijn gespecialiseerd in de installatie, service en onderhoud van de volgende technieken: - audio - video - televisie - elektra - data (netwerk) - domotica - camera beveiliging - warmtebeeld foto’s Wij delen onze kennis en passen deze toe bij zowel bedrijven als particulieren. Wij zorgen ervoor dat u zich niet druk hoeft te maken over: - het aansluiten van uw verlichting - storingen in elektra - het vervangen en vernieuwen van schakelmateriaal - het aanleggen van data (netwerk) bekabeling (Cat5e - Cat6 - Cat6a) - het doormeten van uw data bekabeling (lengte + kwaliteit kabel etc. - RJ45 connector codering) - de installatie van acces points in uw huis of bedrijf - het aansluiten en op orde brengen van uw audio & video - het ophangen van uw TV of Beamer - het tv signaal (CAI) op de juiste plek te krijgen - het wegwerken van bekabeling - de veiligheid in en om uw huis of bedrijf - hulp met configuratie en beveiliging van uw WiFi router - het slimmer maken van uw woning - solderen of krimpen van connectoren op kabels - het ophangen van objecten aan alle soorten wanden of plafond - warmtebeeld foto en film (thermisch) Wij werken uitsluitend met professioneel gereedschap en zorgen ervoor dat er stofvrij wordt gewerkt. ISAV heeft diverse diploma’s waaronder in de ICT en elektrotechniek. ISAV is gespecialiseerd en gediplomeerd in netwerkbekabeling. ISAV is VCA gecertificeerd en in het bezit van VOG. Wij hebben jaren lange ervaring in het werken bij de overheid zoals defensie, politie en diverse overheidsinstanties. Het opruimen van de werkplek en een duidelijke omschrijving van de gedane werkzaamheden zijn altijd inbegrepen bij de verrichte werkzaamheden. Wij zijn nette en betrouwbare heren die op een zeer breed vlak technisch aangelegd zijn. Wij vervangen geen meterkasten. Wij kunnen alle overige elektrotechnische werkzaamheden doen tot aan de meterkast. Wij kunnen alle soorten data bekabeling werkzaamheden uitvoeren. Wij kunnen elk soort audiovisuele opdracht uitvoeren bij particulieren en bedrijven. Wij doen aan iedere vorm van kabel management: het netjes en op orde maken van bekabeling bij particulieren en bedrijven. Wij installeren IP camera systemen bij particulieren en bedrijven. Dit is inclusief de configuratie van de IOS of Android App. Wij zijn ingeschreven bij de KVK. Wij zullen uw klus naar alle eerlijkheid en op professionele wijze uitvoeren. Met vriendelijke groet, Koen Voorbij ISAV

  Laatste review:

  Databekabeling (Internet, UTP, Coax) aanleggen of repareren -

  Koen reageerde snel en heeft de klus naar volle tevredenheid uitgevoerd. Hij werkt netjes en overlegt over de wijze waarop hij het wilde aanpakken.
 • PG Telecom & ICT

  Beoordeling: 4.3 van 54.3544 reviews

  PG Telecom & ICT Ik ben Pritam en werkzaam als elektriciën en ICT. Ook kunt u bij ons terecht voor het bekabelen van elektra en datakabels. Voor eventuele andere klussen kunnen wij altijd in overleg voor u doen. -Bekabeling -Computer reparaties -Stopcontacten plaatsen -Lampen plaatsen -Elektra werkzaamheden -Wifi netwerk aanleggen of uitbreiden -Objecten ophangen -Audio installaties -Philips Hue systemen installeren PG Telecom & ICT

  Laatste review:

  Verlichting installeren of verplaatsen -

  Heel goed. Kon zelfde dag langskomen, lastige klus maar ging niet weg voordat de klas gereed was. Vriendelijk & kundig!
 • BS Groep

  Beoordeling: 4.7 van 54.75320 reviews

  SAMEN STAAN WE STERK VOOR UW OPDRACHT BS Groep is een bedrijf met twee disciplines. 1) BS groep - techniek 2) BS groep - vastgoed onderhoud. 1) BS groep - techniek. * elektra installatie / ontwerp / onderhoud / storingen etc. * loodgieter werk * data netwerken etc. 2) BS groep - vastgoed onderhoud * schilderwerk * sauzen van wanden en muren * zetten van wanden * behangen * stukadoorswerk * totaal afbouw etc. Door verschillende opdrachtgevers zijn wij in 22 jaar gespecialiseerd in totaal techniek. Wij zijn werkzaam voor: * Particulieren / * Bedrijven / * Stichtingen / * Projectbureaus / * Binnenhuisarchitecten / * Makelaars / * Projectontwikkelaars / * Uitzendbureaus / * Kinderdagverblijven / * Winkels.

  Laatste review:

  Groepenkast installeren of uitbreiden -

  Geweldig! Bert is vriendelijk en heeft klus mooi afgerond.
 • Data Power B.V.

  Beoordeling: 4.8 van 54.85316 reviews

  Even voorstellen, Het bedrijf Data-Power B.V. is opgericht in 1997, maar nog steeds jong en dynamisch, ons kantoor staat in Waddinxveen op het industrieterrein Coenecoop. We hebben opdrachtgevers over het gehele land die hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van producten. Wij hechten daarnaast waarde aan een goede relatie en verbinding met onze klanten. Netwerk bekabeling, We installeren en leveren alles wat te maken heeft met telecommunicatie en computernetwerken. We bedenken complete oplossingen voor de infrastructuur binnen een bedrijf met netwerkbekabeling Cat-5e, Cat-6 of Cat-6a op basis van UTP, FTP, STP en glasvezel kabel. Telefonie en VoIP oplossing, Daarnaast leveren en installeren we internet verbindingen op zowel koper als op glasvezel en SIP-lijnen voor VoIP telefonie. Mocht daar ook een telefooncentrale voor benodigd zijn dan kunnen wij dat geheel voor u realiseren. Mocht u al in het bezit zijn van vaste telefoon nummers dan kunnen wij er voor zorgen dat deze nummer worden omgezet naar een VoIP oplossing. Bent u net begonnen met uw bedrijf dan kunnen wij ook nieuwe telefoon nummers leveren. Stabiel Wifi internet, Het aanleggen van een Wifi netwerk behoort ook tot onze expertise, van klein tot groot kunnen wij geheel voor u verzorgen. Het Wifi netwerk is geheel in de cloud te beheren. Het beschikbaar maken van Wifi op uw buitenterrein is geen enkel probleem, dit kunnen we zowel bekabelt als draadloos oplossen. Electra uitbreiding of aanpassing, Gezien we raakvlakken hebben met de elektricien en wij zelf ook een elektrotechnische opleiding hebben en daarvoor gediplomeerd zijn. Kunnen wij ook de elektrische installatie voor u verzorgen met het aanpassen van de installatie of het uitbreiden van de installatie. Het uitbreiden van een groepenkast of de gehele groepenkast vervangen voor een moderne versie met extra groepen. Het plaatsen van wandgoten en het aansluiten van verlichting behoord ook tot onze expertise.

  Laatste review:

  Groepenkast installeren of uitbreiden -

  De nieuwe groepenkast is netjes geinstalleerd. En de leidingen die ik zelf nog wou verplaatsen na de installatie van de groepenkast zijn meteen verplaatst. Ook is de wcd in de groepenkast meteen verplaatst naar een gunstigere plek.
 • MoNect

  Beoordeling: 4.9 van 54.9536 reviews

  MoNeCt’s motto is simpel, de klant bedienen zoals jij zelf ook bediend wilt worden. Geen praatjes maar alle eerlijkheid en duidelijkheid zonder daarbij de wensen van de klant uit het oog te verliezen. Ben een jong en gedreven ondernemer die bouwkundig is afgestudeerd, ervaring op jonge leeftijd heb opgedaan in de aannemerswereld/woningbouw/ en diverse detacheringsbureaus. Daarnaast beschik ik ook over voldoende ervaringen binnen de elektrische installaties en op het gebiedt van domotica. MoNeCT is de specialist op het gebiedt van Timmerzaamheden/elektra/gas en domotica. Gecertificeerd monteur voorzien van de volgende documenten, Bouwkundige diploma Bei (elektra) Viag (Aardgas) Bhv Nen3140 Hfc Coax Vca Vol Om het optimaal resultaat te behalen maak ik gebruik van materiaal die over A-kwaliteit beschikt, daarnaast beschik ik over professioneel en gecertificeerd gereedschap die jaarlijks wordt gekeurd. Uiteraard zijn alle documenten op aanvraag aanwezig. Mocht ik uw interesse hebben gewekt, aarzel dan niet en neem contact met mij op. Met vriendelijk groet, MoNeCt

  Laatste review:

  Stopcontacten en schakelaars installeren -

  Mo is geweldig! Op tijd, goed werk, meedenken en schappelijke prijs. Een aanrader.
 • Mio Elektro

  Beoordeling: 4.7 van 54.7547 reviews

  Altijd een vrijblijvende bezichtiging en GRATIS offerte Mio Elektro installatietechniek is er voor al uw klussen op elektrotechnisch vlak waaronder: Het installeren van nieuwe Installaties in huizen. Het boren van gaten voor dozen tbv de elektra ,en het slijpen van sleuven voor de leidingen met een diamantzaag (nagenoeg stofvrij) Het vernieuwen van uw groepenkast. Het uitbreiden van extra groepen waaronder een kookgroep. Het aansluiten van uw elektrisch,keramisch of inductie Fornuis. Het ombouwen van de groepenkast van 1 Fase ( 230V) naar 3 Fasen( 400V). Het aanbrengen en/of wijzigen van uw tuinverlichting. Het plaatsen en/of onderhouden van camerasystemen. Data netwerk aanleggen, onderhouden en/of uitbreiden. Dimmers, stopcontacten, lampen aansluiten en/of verleggen.

  Laatste review:

  Groepenkast installeren of uitbreiden -

  Net werk geleverd Goede uitleg over de stoppenkast Zeker een aanrader
 • Peeman Wires B.V.

  Beoordeling: 4.6 van 54.6581 reviews

  Ben 25 jaar eigenaar van het bedrijf Peeman Wires BV geweest en heb dit in 2011 verkocht , werk nu als zelfstandige en heb meer dan 40 jaar ervaring in elektra en data netwerken.

  Laatste review:

  Groepenkast installeren of uitbreiden -

  Hans van Peeman Wires BV is zeer professioneel, werkt snel en netjes. Ik beveel hem zeker aan. Gr. Glenn

Wat doet een elektricien?

Je kan een elektricien inschakelen voor een groot scala aan werkzaamheden. Zo kan de vakman nieuwe elektrische apparaten installeren, de meterkast uitbreiden of stopcontacten verplaatsen. Heb jij een oudere woning en voldoet de elektriciteit niet meer aan de moderne eisen? Dan moderniseert de vakman de volledige stroomvoorziening.

Taken van een elektricien

 • Aanleggen elektra
  Bij een nieuwe woning of bij het plaatsen van een aanbouw ontkom je niet aan het aanleggen van nieuwe elektra. De vakman weet precies hoeveel vermogen er nodig is en of het raadzaam is een extra groep bij te plaatsen. Daarnaast werkt de vakman veilig waardoor de kans op een storing of kortsluiting nihil is.
 • Uitvoeren onderhoud
  Om de levensduur van grote, elektrische apparaten te verlengen is periodiek onderhoud aan te raden. Je kan hierbij kiezen voor een abonnement of de kosten per keer betalen. Vaak is een onderhoudsabonnement goedkoper, al zit je dan wel aan een bepaald termijnbedrag vast.
 • Reparaties en verhelpen storingen
  Heb je kortsluiting of werkt de elektra niet meer naar behoren? Een elektricien gaat op zoek naar de oorzaak en zorgt voor een langdurige oplossing. Zo hoef je niet bang te zijn voor een nieuwe kortsluiting of brand.
 • Aansluiten krachtstroom
  Voor sommige, zware apparaten, zoals een jacuzzi of oplaadpunt voor de elektrische auto, is krachtstroom nodig. Niet elke woning is hier zomaar voor geschikt en in zo'n geval zorgt de vakman dat krachtstroom in jouw woning mogelijk is. In oude woningen moet de monteur elektrotechniek daarnaast aan de netbeheerder vragen de aansluiting geschikt te maken voor krachtstroom, het zogeheten verzwaren van de aansluiting.

Veelgestelde vragen over het inschakelen van een elektricien

Wat kost een elektricien? 

De kosten zijn afhankelijk van zijn werkervaring, benodigde materialen, voorrijkosten en het soort klus. In dit laatste geval speelt de omvang van de klus mee, maar ook of het om een spoedklus gaat. De elektromonteur rekent vaak een hoger tarief voor klussen waar hij diezelfde dag nog naartoe moet. Gemiddeld betaal je een uurtarief tussen de € 20,- en € 35,-.

Ben je benieuwd naar de totale kosten van een specifieke klus? Op deze pagina's vind je een gemiddeld tarief.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een elektricien? 

Het werken met elektra is een secure klus die je graag alleen aan de echte vakman overlaat. Daarom is het verstandig om je niet alleen te laten leiden door de prijs. Hieronder vind je enkele tips waar je nog meer op kan letten.

 • Kies een erkend elektricien met een keurmerk
  Bij een monteur elektrotechniek wil je erop vertrouwen dat de vakman de juiste kennis en ervaring heeft. Heeft de vakman het keurmerk KOMO-instal, VCA-certificering en is hij lid van de brancheorganisatie voor elektriciens: de UNETO-VNI? Dan kan je ervan uitgaan dat je te maken hebt met een echte vakman.
 • Controleer welk specialisme de monteur heeft
  De ene elektricien is de andere niet. Wanneer de vakman vooral veel ervaring heeft met het onderhoud aan elektrische apparaten is het de vraag of hij ook de meest geschikte vakman is voor het aanleggen van elektra.
 • Lees reviews
  Wil je zeker weten dat je een elektricien treft die goed werk levert? Via Werkspot kom je in contact met ruim 2.000 elektriciens en lees je reviews van eerdere klanten. Juist die reviews helpen je bij het vinden van de juiste vakman, die vertellen namelijk een eerlijk verhaal over de manier waarop hij vorige klussen heeft afgerond.
Welke certificaten moet een elektricien hebben? 

Binnen de elektrotechniek zijn er diverse certificaten die aantonen dat een elektricien veilig en gezond werkt. Ieder certificaat kent zijn eigen niveau. Zo mag een elektricien met NEN 3140 VOP simpele elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren, terwijl een vakman met NEN 3140 VP-certificaat ook toestemming heeft voor complexe elektrotechnische werkzaamheden. Met een VCA-certificering toont de vakman aan dat hij veilig werkt met aandacht voor gezondheid en milieu.

Waarom een elektricien inhuren?

Je staat er waarschijnlijk niet dagelijks bij stil, maar zonder elektriciteit kan je een groot deel van de apparaten in je woning niet gebruiken. Vaak merk je dit pas op het moment dat je een storing, kortsluiting of een ander elektra-probleem hebt. In sommige gevallen kan je het probleem zelf verhelpen, maar het werken met elektriciteit vraagt om voldoende kennis. Zo voorkom je dat je een schok krijgt of dat er brand uitbreekt. Heb jij een eletriciteitsvraagstuk? Op Werkspot plaats je gratis en vrijblijvend een klus en heb je toegang tot ruim 2.000 elektriciens.

Kom in contact met erkende elektriciens

Met een erkend elektricien kan je erop vertrouwen dat de elektra veilig en goed werkt. Maar waar vind je een goede elektricien in jouw regio? Op Werkspot plaats je gratis en vrijblijvend een klus waarop elektriciens kunnen reageren. Op basis van de reacties, de certificaten en de reviews op de profielen nodig je enkele elektriciens uit voor een prijsvoorstel op maat. Vervolgens is de keuze aan jou.

Overige beroepen

 • Aannemer
 • Badkamer specialist
 • Behanger
 • Dakspecialist
 • Domotica specialist
 • Gevelspecialist
 • Glaszetter
 • Hovenier
 • Installatiebedrijf
 • Isolatiebedrijf
 • Keukenmonteur
 • Klusbedrijf
 • Kozijnspecialist
 • Loodgieter
 • Metselaar
 • Ontwerper
 • Schilder
 • Schoonmaakbedrijf
 • Sloopbedrijf
 • Stoffeerder
 • Stratenmaker
 • Stukadoor
 • Tegelzetter
 • Timmerman
 • Verhuisbedrijf
 • Vloerspecialist
 • Voertuig monteur
 • Witgoed reparateur