Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Op zoek naar een stoffeerder bij jou in de buurt?

Met stoffeerders uit jouw regio, vind je altijd de juiste stoffeerder voor jouw opdracht op Werkspot. Plaats gratis jouw opdracht en ontvang meerdere voorstellen binnen 24 uur.

Wat is je klus?

Stoffeerder

Enkele van onze best beoordeelde stoffeerders

 • Doppie Stoffering

  Beoordeling: 4.5 van 54.5563 reviews

  Doppie Stoffering. Tapijt, Vinyl, Laminaat en het bekleden van trappen behoort tot mijn specialiteiten. Dit alles tegen scherpe prijzen.

  Laatste review:

  Trappen stofferen -

  Top, heel tevreden over de gemaakte afspraken en het geleverde werk.
 • Riemsdijk vloeren

  Beoordeling: 4.8 van 54.8564 reviews

  Wij zijn een bedrijf met 35 jaar ervaring in de stoffeerbranche. Kwaliteit en service daar doen we het voor. We zijn gespecialiseerd in het stofferen van trappen en het leggen van PVC/vinyl vloeren. Wij bieden kwaliteit en service.

  Laatste review:

  Trappen stofferen -

  Ons algemene trappenhuis was ernstig toe aan een update. Werner is bij ons langsgekomen om het werk op te nemen. Projecttapijt was het soort wat hij adviseerde. Hij kon ons diverse kleurstalen laten zien en adviseerde welke kleur het beste bij het trappenhuis zou passen. Ik heb Werner voordat al onze buren het er over eens waren vaak moeten appen om zaken te verhelderen. Werner reageerde altijd vriendelijk en vol begrip. Uiteindelijk heeft hij samen met zijn zoon de werkzaamheden voor 4 etages binnen 1 dag keurig uitgevoerd. Omdat onze deur zou aanlopen kon de vloer van onze etage niet worden bedekt. Werner gaf meteen aan dat hij hiervoor nog een keer terug zou komen. Dat is inmiddels ook gebeurd en het resultaat is fantastisch. Zelfs de buren die oorspronkelijk geen fan waren van het type vloerbedekking zijn tevreden. Dankjewel!
 • Weerdi's Multiplediensten

  Beoordeling: 4.6 van 54.65122 reviews

  Weerdi's stoffering . Tapijten, Vinyl, laminaat, gordijnen ,dit alles tegen scherpe prijzen. Tevens verkoop in eigen showroom, in samenwerking met disento-interieur. En ook niet geheel onbelangrijk, onze legprijzen zijn lager als de meeste Discounters. Echter leggen wij alleen tapijt wat ook bij ons afgenomen word.

  Laatste review:

  Trappen stofferen -

  2 weken geleden is Dirk geweest om alles op te meten en het gewenste tapijt uit te zoeken. Vandaag is het naar volledige tevredenheid gelegd! Een bedrijf dat zijn afspraken na komt. Zeer aan te raden.
 • Xavier Woning - Projectinrichting

  Beoordeling: 5 van 55518 reviews

  WIJ TESTEN MET EEN SNELTEST WEKELIJKS ALLEMAAL OP COVID-19 om onszelf en u veilig te houden! Xavier Knol, al 27 jaar stoffeerder, leerling Steven Vorstenbosch. Planning en inkoop Adriane Knol. via wereca is er ook de mogelijkheid bestellingen te maken uit onze eigen collectie. *laminaat *klik pvc *pvc voor trappen *vinyl *tapijt Sinds 7 jaren eigen bedrijf. Werkzaam voor diverse winkels in de regio’s Apeldoorn Zutphen Deventer Epe Kampen Zwolle. Mogelijkheden tot opmeten en stalen bekijken aan huis/kantoor €25,00 bij bestelling van een vloer krijgt u deze terug. Trappen stofferen en u heeft zelf tapijt geregeld: dichte trap per trede: €10,99 open trap per trede: €14,99 zijkanten dichte trap per zijde: €59,00 zijkanten open trap per zijde: €89,00 Trappen met vinyl, of pvc. bekleden incl basis inlegstrips (zie onze foto's) per trede : €59,00 Laminaat leggen incl ondervloer en plakplinten €9,99 p/m2 Laminaat leggen incl plakplinten €8,99 p/m2 Laminaat leggen zonder ondervloer en plakplinten €7,99 p/m2 Hoge plinten plaatsen per lengte €7,99 hoge plinten kunnen we eventueel ook leveren. Specialiteiten: Laminaat, pvctrappen, tapijt en vinyl. We hebben een strak beleid omtrent de corona maatregelen. Dit om toch door te mogen werken. We verzoeken dan ook iedereen zo min mogelijk aanwezig te zijn in de ruimtes waar de stoffeerder aan het werk is.

  Laatste review:

  Trappen stofferen -

  Snelle reactie, snelle levering, nette communicatie Het geleverde werk ziet er mooi uit Wij zijn erg tevreden! Hartelijk dank voor de goede service
 • Bok Meubelstoffering

  Beoordeling: 4.9 van 54.9515 reviews

  Welkom bij bok meubelstoffering, Een bedrijf dat gespecialiseerd is in stoffeerwerkzaamheden zowel klassiek als modern. Van hoekbank tot buddyzit. Sinds 2008, na jaren ervaring bij diverse meubelstoffeerders hebben opgedaan,als zzp-er gestart. Sindsdien diverse prachtige meubelstukken afgeleverd Kwaliteit, oplossingsgericht, en flexibiliteit zijn belangrijk. Evenals klantgericht en adviserend staan deze bij ons hoog in t vaandel. Haal en breng service, eigen collectie meubelstoffen en leer van diverse leveranciers. Kortom bij Bok meubelstoffering zit u goed!

  Laatste review:

  Meubels stofferen -

  Het vertrouwen meer dan waar gemaakt. Goed gecommuniceerd over stof keuze. Hoogwaardige afwerking.
 • BASIC Vloeren & Inrichtingen

  Beoordeling: 4.6 van 54.65104 reviews

  Ik leg al vanaf 1994 vloeren door heel Nederland, niets is mij te gek, figuratie, mozaïek marmoleum, trappen, laminaat en houten vloeren,zonwering en natuurlijk het onderhoud van alle soorten vloeren op milieuvriendelijke wijze. Vele filialen van de volgende ketens gedaan : Dactylo, vedior, tres chic-lingerie, the phonehouse, teleprofs,graydon,warmteservice,bouwplaatsinrichtingen voor de BAM en Jan Snel. etcetera. Het laatste hele grote project was "het CONSERVATORIUM HOTEL" te Amsterdam waar ik de totale bouw begeleid hebt. Op dit moment werk ik in fases in het W.T.C. te Amsterdam. Ook lever ik alle bekende tapijtmerken zoals:bonaparte,parade,bewe,belakos,interfloor,etcetera. VOL-VCA GECERTIFICEERD. Ik volg nog graag cursussen over nieuwe producten. U kunt op mijn website volgen wat allemaal mogelijk is voor uw interieur. Www.basic-vloeren.nl

  Laatste review:

  Trappen stofferen -

  We hebben de trap laten stofferen. Bij de kennismaking had Michel een groot aantal staaltje mee en dacht hij goed mee. We zijn blij met het werk dat is opgeleverd. We moesten zelf lastminute de werkzaamheden een weekje verplaatsen, maar dit was geen probleem
 • Sentina Design

  Beoordeling: 4.8 van 54.8514 reviews

  Ik ben Güven Patlar, ik ben 47 jaar en ik ben meubelmaker/stoffeerder. Ik maak nieuwe banken en stoelen op maat. Oude banken herstoffeer ik. Ook maak ik bedden op maat met verschillende designs, kleuren en stoffen.

  Laatste review:

  Meubels stofferen -

  Snelle en uitstekende uitvoering van mijn vraag.
 • Claudie-s

  Beoordeling: 5 van 5558 reviews

  Claudie-s is een vrij nieuwe onderneming . Al ben ik al heel wat jaren actief in deze branche. Als bedrijf richt ik me op meubels van modern tot klassiek en antiek , boot en caravankussens . Dit voor zowel grote als kleine opdrachtgevers . Ook behoort het personoliseren van een bestaand meubelstuk tot de mogelijkheden . De prijzen probeer ik zo redelijk en scherp mogelijk te houden , immers het te stofferen stuk is vaak een stuk waar je herinderingen aan hebt of iets waar je aan gehecht bent . Ik zal dan ook mijn uiterste best doen om tegemoet te komen naar de wens van de klant .

  Laatste review:

  Meubels stofferen -

  Ze heeft mijn stoel erg rap opnieuw bekleed en leuning geverfd. Helemaal zoals ik het wilde... en voor een leuk bedrag! Absoluut een aanrader.
 • Chambon Vastgoed Onderhoud

  Beoordeling: 5 van 5558 reviews

  Allround klussenbedrijf voor schilderwerk en stoffeerwerkzaamheden, toilet renovatie, en verbouwingen. Zoals tex en schilderwerk, latexspuiten leggen van tapijt, vinyl, pvc, laminaat. Ook voor het bekleden van trappen.

  Laatste review:

  Trappen stofferen -

  Uitstekend! Snelle reactie en daarna binnen een week de afspraak om in te meten en tapijt te kiezen. Vervolgens een paar weken later uitgevoerd in een ochtend. Echt keurig gedaan, we zijn er iedere dag nog heel blij mee.
 • Rozendal Stofferingen

  Beoordeling: 4.9 van 54.9552 reviews

  Ondernemer met 48 jaar ervaring in de woning en scheepsstoffering, nu gespecialiseerd in het stofferen van trappen, klus altijd binnen een dag klaar en ik laat alles netjes opgeruimd achter. U kunt tapijt bij mij bestellen maar zelf aanleveren is ook prima, lijm en andere kleinmaterialen heb ik altijd bij me. Ik stoffeer geen kussens of meubels en naai of vermaak geen gordijnen. Voor foto's en reacties kijk op FB naar Rozendalstofferingen

  Laatste review:

  Trappen stofferen -

  Levert heel goed werk voor een zeer schappelijke prijs. Denkt goed mee over keuze tapijt en geeft daar advies in. Het tapijt lag er zeer vlot in en hij laat de boel netjes achter. Ik ben er heel blij mee! Ik raad hem zeker aan bij andere mensen en als ik weer een soortgelijke klus heb, zal ik hem zeker weer benaderen!

Wat doet een stoffeerder?

Een meubelstoffeerder is de aangewezen vakman voor het bekleden van stoelen, banken en andere meubels. Daarnaast kan hij de stof vervangen of repareren, maar je kan hem ook vragen om andere werkzaamheden aan je meubels uit te voeren. Naast meubels is een stoffeerder ook de specialist in het bekleden van de trap. Afhankelijk van de klus voert hij deze uit op locatie of in zijn eigen atelier.

Taken van een stoffeerder

 • Meubel stofferen
  Een meubelstoffeerder zorgt dat het meubel helemaal aansluit op jouw wensen. Zo kan je zelf een kleur uitkiezen die past bij jouw huidige interieur. Ook geeft de vakman advies over het soort stof en het binnenwerk van het meubel. Een stoel die intensief in gebruik is, heeft nou eenmaal een stevigere zitting nodig dan een stoel waar je amper op zit.
 • Trap bekleden
  Wanneer je tapijt op je trap wilt, schakel je een stoffeerder in. De vakman zorgt dat het tapijt netjes op de trap ligt en geeft je advies over de kwaliteit van het tapijt. Hierin zitten namelijke grote kwaliteitsverschillen. Voordat de vakman een nieuw tapijt legt, kan hij de oude vloerbedekking ook voor je verwijderen. Wil je besparen op de klus? Dan kan je het oude tapijt ook zelf verwijderen, zorg dan wel dat de lijmresten ook helemaal verdwenen zijn.

Veelgestelde vragen over het inschakelen van een stoffeerder

Wat kost een stoffeerder? 

Als je een klus gaat uitbesteden, wil je natuurlijk alvast weten hoeveel budget je ongeveer moet reserveren. Gemiddeld vraagt een meubelstoffeerder een uurtarief tussen de € 30,- en € 40,- per uur. Bij het stofferen van een meubel speelt de tijd dat de vakman bezig is een grote rol. De meubelstoffeerder haalt het meubel vaak helemaal uit elkaar en vervangt indien nodig het binnenwerk. Al met al neemt deze klus daarom aardig wat tijd in beslag. Voor een fauteuil moet je daarom ook rekenen op een bedrag tussen de € 960,- tot € 1.280,-. Voor het stofferen van een stoel reserveer je een bedrag tussen de € 60,- en € 320,-.

De kosten die je betaalt voor het stofferen van de trap is afhankelijk van het soort trap dat jij hebt. De stoffeerder is langer bezig met een open trap met bochten dan met een dichte rechte trap. Daarnaast spelen eventuele extra opties een rol, zoals het plaatsen van een extra stevige trapleuning. Voor het verwijderen van de oude trapbekleding kan je rekenen op een bedrag rond de € 300,-. Het stofferen van de trap kost gemiddeld tussen de € 500,- en € 700,-.

Wil je meer lezen over de specifieke klussen? Bezoek onderstaande pagina's:

Hoe lang duurt stofferen? 

Het stofferen van een trap is een klus die de stoffeerder in een dag kan uitvoeren. Gemiddeld is de vakman met een trap een halve dag bezig. Hoeveel tijd de stoffeerder precies bezig is, heeft te maken met de moeilijkheidsgraad van de trap.

Voor het stofferen van een meubel moet je er rekening mee houden dat je het meubel enige tijd kwijt bent. Dit heeft te maken met de arbeidstijd van de stoffeerder, maar ook de levertijd van het materiaal. Gemiddeld is een vakman minimaal een week bezig met het stofferen van een meubel, maar de tijd kan flink oplopen wanneer het gaat om een antiek model dat hij helemaal opnieuw moet opbouwen.

Waarom een stoffeerder?

Heb jij een antiek meubel of is een meubel al jarenlang in de familie en heeft het meubel een emotionele waarde? Dan wil je niet direct afstand doen van het meubel wanneer de stof versleten is en schakel je een stoffeerder in. Een stoffeerder zorgt dat jouw stoel er weer als nieuw uitziet en kan ook reparatiewerkzaamheden uitvoeren, zoals het verstevigen van de zitting of rugleuning. Ben jij op zoek naar een stoffeerderij? Plaats gratis en vrijblijvend een klus op Werkspot en kom in contact met professionele stoffeerders in jouw regio.

Zo kom je in contact met een stoffeerder 

Wanneer je besluit om een stoffeerder in te schakelen, heb je de keuze tussen een zzp'er of één die in loondienst is bij een stoffeerderij. Op Werkspot kom je eenvoudig in contact met de ruim 250 professionele stoffeerders. Je plaatst je klus gratis en geheel vrijblijvend op onze website waarna de stoffeerders een reactie kunnen plaatsen. Op basis van de reacties maak je voor jezelf een top-3 van vakmannen die je de klus gunt. De top-3 stel je samen op basis van eerdere projecten en de reviews van klanten. Zo krijg je een eerlijk beeld van het werk dat de vakman levert. De top-3 vakmannen vraag je om een prijsvoorstel op maat.

Overige beroepen

 • Aannemer
 • Badkamer specialist
 • Behanger
 • Dakspecialist
 • Domotica specialist
 • Elektricien
 • Gevelspecialist
 • Glaszetter
 • Hovenier
 • Installatiebedrijf
 • Isolatiebedrijf
 • Keukenmonteur
 • Klusbedrijf
 • Kozijnspecialist
 • Loodgieter
 • Metselaar
 • Ontwerper
 • Schilder
 • Schoonmaakbedrijf
 • Sloopbedrijf
 • Stratenmaker
 • Stukadoor
 • Tegelzetter
 • Timmerman
 • Verhuisbedrijf
 • Vloerspecialist
 • Voertuig monteur
 • Witgoed reparateur