Kosten meubels stofferen

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor herstoffering van zitmeubilair, liggen tussen de €70 en €1.550. De kosten voor meubels stofferen lopen zo uiteen, omdat het natuurlijk uitmaakt of je een eetkamerstoel opnieuw wilt laten bekleden of een bankstel. Daarnaast speelt ook mee welke stof je wilt gebruiken en of er ook iets aan het binnenwerk gedaan moet worden. In dit artikel gaan we onder meer dieper in op wat de kosten voor meubels stofferen bepaalt, hoe de meubelstoffeerder te werk gaat en hoe je kosten kunt besparen bij deze klus.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.4

Top beoordelingen stoffeerders

Onze stoffeerders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.4 op 5 op basis van 82 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Inhoudsopgave
  1. Gemiddelde kosten meubelstoffeerder
  2. Oude bekleding verwijderen
  3. Verschillende stoffen
  4. Vervangen binnenwerk
  5. Advies van een professional

Gemiddelde kosten meubelstoffeerder?

Heb jij een stoel of bank die versleten is? Wanneer het meubel emotionele waarde heeft of perfect bij je interieur past, is het opnieuw stofferen van je meubel een optie. Hou er wel rekening mee dat het laten bekleden van je bank of stoel vaak duurder is dan het kopen van een nieuwe. Helemaal wanneer jij jouw meubel koopt bij een van de bekende meubelketens.

De meeste mensen laten daarom ook vooral hun design meubels of meubels die al tientallen jaren in de familie zijn opnieuw stofferen. De meubelstoffeerder neemt een aantal zaken mee in zijn voorstel. De uiteindelijke prijs bepaalt hij op basis van het aantal uur werk en het materiaal dat hij nodig heeft.

Prijsindicatie meubel stofferen

Soort klusgemiddelde prijs
Vervangen hoes bank 250 cm breed€ 1.060,- tot € 1.550,-
Prijs kleine fauteuil bekleden€ 355,- tot € 550,-
Prijs grote fauteuil bekleden€ 600,- tot € 1.000,-

Het grote voordeel van het laten stofferen van een meubel is dat het meubel helemaal voor jou op maat is gemaakt. Zo kun je een stof kiezen die helemaal past bij jouw smaak en je huidige interieur. Ook heb je de mogelijkheid om met de stoffeerder goed door te spreken waar je het meubel voor gebruikt. Zo krijg je een advies op maat welk binnenwerk het beste aansluit bij jouw wensen. En weet je dat je niet teveel betaalt. Een stoel die enkel in de kamer staat voor de sier heeft veel minder zitcomfort nodig dan de bank waar jij elke dag op ligt.

meubels stofferen

Kosten meubels stofferen: oude bekleding verwijderen

Voordat de meubelstoffeerder jouw meubel opnieuw bekleed, verwijdert hij eerst de oude bekleding. Dit is een tijdrovende en secure klus. De huidige stof is vaak bevestigd door nietjes, spijkertjes, siernagels en lijm. Al deze materialen verwijdert de stoffeerder handmatig. Bij sommige meubels moet hij daarom soms wel duizend nietjes handmatig los halen. Het is belangrijk dat deze klus secuur gebeurt, omdat bij het verwijderen van de oude bekleding de stoel of bank zelf niet mag beschadigen.

Voor het netjes verwijderen van de oude bekleding en het opnieuw stofferen van het meubel, haalt de meubelstoffeerder het meubel vaak helemaal uit elkaar. Hij bekleedt de losse onderdelen, vervangt indien nodig het binnenwerk en zet het meubel vervolgens weer in elkaar.

Het is daarom afhankelijk van het soort meubel welke prijs jij betaalt voor het opnieuw laten stofferen ervan. Om een passend voorstel te ontvangen, is het dan ook belangrijk om vooraf goed met de vakman door te spreken welk meubel jij wilt laten bekleden.

Een meubelstoffeerder rekent gemiddeld een tarief tussen de € 30,- en € 40,- per uur.

Gemiddelde kosten meubelstoffeerder

Soort klusgemiddelde prijs
Kosten stofferen 3-zitsbank€ 960,- tot € 1.500,-
Kosten bekleden fauteuil€ 400,- tot € 1.280,-
Kosten stofferen stoel€ 60,- tot € 350,-

Prijs meubels stofferen: stoffen

De meubelstoffeerder gebruikt meubelstof om jouw meubel opnieuw te bekleden. Je kunt ervan uitgaan dat alle meubelstoffen goed getest zijn op kleurechtheid en de mate waarop de stof sluit. Zo kan de meubelstoffeerder je precies vertellen welke stof slijtvast is en welke stof lang zijn kleur behoudt.

Om de juiste stof te kiezen, is het verstandig om met de vakman te overleggen waar jij jouw meubel voor gebruikt. Zo sluit het advies van de stoffeerder aan bij het daadwerkelijke gebruik van het meubel. Voor een bank waar je dagelijks op zit, is bijvoorbeeld een stof nodig die lang meegaat. Maar laat jij een stoel bekleden die in de slaapkamer staat en waar je amper op zit? Dan is het minder belangrijk dat de stof slijtvast is.

Hou er bij de keuze voor de stof ook rekening mee in hoeverre jouw meubel vaak in de zon staat. Een fauteuil die regelmatig in de volle zon staat, verkleurt nu eenmaal sneller dan een stoel in een donker hoekje. Voor het eerste meubel wil je daarom ook een stof kiezen die meer kleurvast is.

Welke stof past bij jou? 

De prijs is dus onder andere afhankelijk van de kleurechtheid en de slijtvastheid. Maar de prijs van de stof wordt ook bepaald door jouw persoonlijke wensen. Natuurlijk is de kleur van belang, maar ook de sfeer die je met de stof uitstraalt. Zo krijgt een interieur met een leren of namaak leren bank een andere uitstraling dan wanneer je kiest voor een stoffen bank. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar je gezinssamenstelling. Wordt er vaak geknoeid? Dan kun je kiezen voor een stof met een speciaal laagje waardoor vlekken minder zichtbaar zijn. En drink je regelmatig een drankje terwijl je op het meubel zit? Dan kan een waterafstotende stof uitkomst bieden.

Bespreek met een meubelstoffeerder dus altijd goed je wensen. Het kiezen van de juiste stof bepaalt de sfeer van je meubel, maar ook het aantal jaar dat jij plezier kunt hebben van de opnieuw beklede stoel. Welke stof je ook kiest, laat je dus altijd goed informeren door jouw meubelstoffeerder. Meubelstoffen reken je altijd per meter af. Afhankelijk van jouw wensen, ligt de prijs van een meter stof tussen de € 27,- en de € 150,- per meter. 

before en after stoel stofferen

Keuze stof bekleden ronde stoel

Je hebt niet altijd onbeperkte keuze in de stof die je kiest voor het opnieuw bekleden van jouw meubel. Voor een stoel met ronde vormen heeft de meubelstoffeerder altijd een rekbare meubelstof nodig. Zo krijg je namelijk het mooiste resultaat. De prijs voor de rekbare meubelstof ligt vaak in het duurdere segment. Geef dus bij het opvragen van een prijsvoorstel altijd goed aan welk meubel jij wilt bekleden. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Vervangen binnenwerk

Wanneer jij je meubels opnieuw laat stofferen, wil je de komende vijf tot twintig jaar comfortabel op je stoel of bank zitten. Naast het opnieuw bekleden van de stof is het vervangen van het binnenwerk daarom minstens zo belangrijk. Het binnenwerk bepaalt tenslotte voor een groot deel het zitcomfort van jouw bank, stoel of fauteuil.

Bij de prijs voor het binnenwerk neemt de stoffeerder twee zaken mee in zijn voorstel. Allereerst wordt de prijs bepaald op basis van de moeilijkheidsgraad van het vervangen van het binnenwerk. Bij een oud meubel is het vaak lastiger om het binnenwerk te vervangen. Dit komt door de vele losse onderdelen en de beperkte mate waarop het materiaal te verkrijgen is. De vakman is hier vaak meer uren mee bezig en dit merk jij in de prijs voor het vervangen van het binnenwerk. Maar naast het aantal uur neemt hij ook het materiaal mee dat het vervangen van het binnenwerk kost.

Vervangen binnenwerk moderne meubels

Het binnenwerk van moderne meubels bevat schuim. Dit schuim, meestal Polyether of koudschuim, bepaalt je zitcomfort en de levensduur van het binnenwerk. Bij Polyether wordt de draagkracht bepaald op basis van de hardheid. Hoe harder het schuim, hoe langer het binnenwerk meegaat. Hou er wel rekening mee dat voor veel mensen er een verschil zit tussen een harde en een comfortabele stoel.

De meeste mensen vinden koudschuim vaak iets comfortabeler. Het binnenwerk van jouw meubel veert dan iets terug en biedt daarom meer zitcomfort. Wanneer je kiest voor koudschuim hoeft dit overigens niet te betekenen dat de levensduur van jouw meubel korter is. De meubelstoffeerder die jouw meubel opnieuw stoffeert kan je hier meer uitleg over geven. En laat jij een meubel stofferen dat intensief wordt gebruikt? Dan kun je ook overleggen met je meubelstoffeerder of je kunt proefzitten om te bepalen of Polyether of koudschuim het beste bij jouw wensen past.

Kwaliteit schuim binnenwerk

Om de kwaliteit van het schuim te meten, kijk je naar de SG-waarde. De SG-waarde staat voor soortgelijk gewicht. Bij een lagere SG-waarde is er minder schuim per kubieke meter gebruikt. Dit betekent dat er minder materiaal en meer lucht in het binnenwerk van jouw meubel zit. Bij een hogere SG-waarde is dit precies andersom. De kwaliteit van het binnenwerk met een hogere SG-waarde ligt daarom ook vaak een stuk hoger. Wanneer je een meubel laat stofferen waar je intensief gebruik van maakt, is het vaak verstandig om te kiezen voor een hoge SG-waarde.

Voor de prijs van het binnenwerk geldt vaak dat een hoge SG-waarde duurder is dan een lage SG-waarde. Natuurlijk moet de prijs van het schuim aansluiten bij jouw budget, maar kies niet altijd voor de goedkoopste optie. _De meubelstoffeerder kan jou goed voorlichten over de SG-waarde die het beste bij je past. Zo kan je nog jaren met plezier van je opnieuw gestoffeerde meubel genieten.

Kosten stofferen oud meubel of bank stofferen

Bij het stofferen van je meubel houdt de meubelstoffeerder ook rekening met de leeftijd van jouw bank, fauteuil of stoel. Een stoffeerder is met een stoel uit 1950 vaak tot wel drie keer langer bezig dan met een nieuwere stoel. Dit komt vooral door de manier waarop stoelen vroeger werden ontworpen. Deze stoelen bestaan uit veel losse onderdelen.

Zo kom je in de oude stoelen vaak nog springveren, kokosmatten en losse siernagels tegen. Al deze onderdelen moet de stoffeerder handmatig vervangen. Dit kost veel meer tijd dan het vervangen van het zitgedeelte van moderne meubels. Daarnaast zijn deze onderdelen ook veel minder makkelijk te krijgen.

Dit merk je dus ook in de kosten voor het opnieuw bekleden van een oude stoel of bank.

 

Praktisch advies van een professional.

Als je een meubelstuk wilt laten stofferen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het stofferen van meubels.

Mirko, eigenaar van Studio Laims is al jaren gespecialiseerd in meubels stofferen.

Laat uw meubel NIET een wegwerpproduct worden. U zult er de volgende 5-20 jaar op/erin zitten/liggen. Het doel is dat u op uw meubel juist en daarna ook comfortabel zit, dat hij juiste ondersteuning bied zodat u goed kan uitrusten, en natuurlijk dat het er ook leuk uitziet omdat u deze stof en kleur heeft uitgezocht en daardoor echt thuis voelt.

Bekleden van twee banken

09-06-2017 - Wim van Mameren: Het resultaat is erg mooi. Gewoon twee nieuwe banken.

Gerelateerde artikelen