Gemiddelde kosten behangen

Bijgewerkt op

Ben je op zoek naar een behanger? Op Werkspot vind je snel een vakbekwame behanger in je regio. Lees meer over de gemiddelde kosten van behangen.

Vind vakmensen

Gemiddelde kosten behangen

De prijs van behangwerk ligt gemiddeld tussen de € 2,- en €10,- per m². Het uurtarief ligt rond € 40,- per uur. Wij adviseren bij een groot oppervlakte vooraf een totaalprijs af te spreken met de vakman of vakvrouw van je keuze, in plaats van een uurtarief. Vergeet bij het berekenen van je prijs trouwens niet dat de muren, voordat ze worden behangen, het beste nog even mooi gestuct kunnen worden. Zo kan je behang zo zorgvuldig en naadloos mogelijk worden aangebracht.

Behanger aan het werk

kostenindicatie behangen

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het behangen van de kamer.

Kostenpost behangenPrijs per eenheid
Behangklaar stucwerk€ 7,50 – € 12,50 per m2
Materiaal€ 4 – € 6 per m2
Kosten behanger exclusief materiaal€ 2 per m2
Uurloon behanger inclusief materiaal€ 20 – € 40 per uur

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze behangers rekenen. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de uiteindelijke prijsopgave van de behanger die hebt aangenomen.

Behang: verschillende soorten

Je kan tegenwoordig uit veel verschillende soorten behang kiezen, afhankelijk van de ruimte waarin het behang aangebracht wordt. In een keuken of badkamer is een behang een optie, maar hierbij is het belangrijke een vocht-proof behang, zoals vinyl, uit te kiezen.

De prijs van het behang is afhankelijk van het soort, de structuur, het design en brand. Reken op een startprijs van € 4,- voor een eenvoudig papieren behang tot € 100,- per m2 voor een design textiel behang.

Papierbehang

Papierbehang is de voordeligste behangsoort en wordt het meeste gebruikt. Papierbehang beschadigt het snelste van alle soorten.

Textielbehang

Textielbehang is een stukje duurder dan papierbehang, maar gaat doorgaans langer mee omdat het steviger.

Vinylbehang

Vinylbehang oogt strak, is stevig én te gebruiken in vochtige ruimtes.

Acrylbehang

Ga je voor acrylbehang? Dan kies je voor een behang met reliëf dat een mooie structuur heeft en eenvoudig over te verven is.

Behang: voor- en nadelen

Met behang voeg je iets toe aan je interieur. Het geeft kleur en verfrist je look. Een behang project is relatief snel uitgevoerd. Behang is iets moeilijker schoon te maken dan een geverfde muur. Ook zijn niet alle muren en/of locaties geschikt om te behangen.

Tips: behangen

Als een muur nog niet behangklaar is, schakel dan een stukadoor in - hij of zijn brengt een laag stucwerk aan om je muren glad te maken en voor te bereiden. Indien je MDF platen (platen opgebouwd uit houtvezels) als ondergrond hebt, zorg er dan voor dat ze stevig vastzitten. Zodra ze gaan verschuiven, verschuift je behang mee.

Behanger via Werkspot

Via Werkspot plaats je je klus gratis. Vergelijk snel en eenvoudig reacties van behangers en bekijk de profielen en bijbehorende reviews. Zo krijg je een goed beeld van het werk dat ze verrichten, alvorens je een keuze maakt.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten buiten schilderen
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten binnenschilderwerk
  4. Kosten Wand- of vloertegels zetten

Vind een behanger dichtbij