Kosten behanger: ontdek de prijs per uur en per vierkante meter

Bijgewerkt op

Een schattig dierenprintje in de kinderkamer, mooi fotobehang in de slaapkamer of wit behang als basis voor een schilderbeurt in de woonkamer. Wat jouw wens ook is, voor strak en naadloos behang vertrouw je op de professionele behanger. Benieuwd naar de kosten van een behanger? Wij hebben de prijzen voor je op een rijtje gezet en delen handige tips.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen behangers

Onze behangers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 602 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Kosten behanger: gemiddelde kosten

Wat kost een behanger per uur, is een veelgehoorde vraag bij mensen die overwegen een professional in te schakelen. Dat is ook niet vreemd, want je wilt natuurlijk wel weten hoeveel budget je moet reserveren voor deze klus. En wil je het behang direct laten schilderen? Dan wil je vast ook weten hoeveel het uurtarief van een schilder is.

Het uurloon van een schilder of behanger ligt gemiddeld tussen de € 30,- en € 40,- per uur. Dit bedrag is exclusief btw en materiaalkosten. Hoeveel jij betaalt voor de totale klus is dus afhankelijk van het soort behang, het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van de klus. Zo kun je je voorstellen dat een behanger in een monumentale woning met hoekjes en nisjes langer bezig is, dan in een nieuwbouwwoning met hetzelfde aantal vierkante meters. Hierdoor is het dan ook niet vreemd dat de kosten van behangen per m2 aardig varieert. Gemiddeld ligt het bedrag tussen de € 2,- en € 10,- per vierkante meter.

Houd overigens ook rekening met de staat van de muur. Enkele scheuren en gaten kun je met behang nog wel verbergen, maar bij een flink beschadigde muur kun je de muur het beste eerst laten stucen. Dit kost gemiddeld tussen de € 9,- en € 13,- per vierkante meter.

kostenindicatie behangen

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het behangen van de kamer.

Kostenpost behangenPrijs per eenheid
Behangklaar stucwerk€ 7,50 – € 12,50 per m2
Materiaal€ 4 – € 6 per m2
Kosten behanger exclusief materiaal€ 2 per m2
Uurloon behanger inclusief materiaal€ 20 – € 40 per uur

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze behangers rekenen. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de uiteindelijke prijsopgave van de behanger die hebt aangenomen.

Behanger aan het werk

Wat kost een behanger per rol?

Hoeveel een behanger per rol kost, is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dit is namelijk volledig afhankelijk van het soort behang dat je kiest en hoeveel vierkante meter je uit een rol haalt. Zo betaal je voor een eenvoudig papieren behang een startprijs van € 4,-, terwijl het bedrag kan oplopen tot meer dan € 100,- per vierkante meter voor een design textiel behang. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten behang.

  • Papierbehang is de voordeligste behangsoort en wordt het meest gebruikt. Papierbehang beschadigt het snelste van alle soorten.
  • Textielbehang is een stukje duurder dan papierbehang, maar gaat doorgaans langer mee omdat het steviger is.
  • Vinylbehang oogt strak, is stevig én te gebruiken in vochtige ruimtes. Een ideale oplossing als je je keuken, badkamer of toilet wilt laten behangen. 
  • Acrylbehang is behang met reliëf dat een mooie structuur heeft en eenvoudig over te verven is.

Behang: voor- en nadelen

De kosten van een behanger per vierkante meter liggen iets lager dan de kosten voor een schilder of stukadoor. Dit kan een voordeel zijn. Daarnaast is het grote voordeel van behang dat je voor elke smaak wel een leuke print kunt vinden. Of je nu gaat voor reliëf, een afbeelding van een zonsondergang of behang in een egale kleur: tegenwoordig is er voor ieder wat wils te vinden. Een ander voordeel is dat je niet wekenlang in de rotzooi zit. En ga je in een nieuwbouwwoning wonen? Dan is renovlies een goed alternatief voor stucwerk. Met revovlies behang ben je minder afhankelijk van de werking van de muren en krijg je minder snel scheuren dan bij stucwerk.

Een mogelijk nadeel kan zijn dat je behang niet eenvoudig kunt schoonmaken en dat niet al het behang geschikt is voor alle ruimtes. Zo moet je voor de badkamer kiezen voor vinylbehang, maar dan moet dat ene leuke printje ook maar net in vinyl beschikbaar zijn. Een ander nadeel kan zijn dat behang niet zomaar op alle muren kan worden aangebracht. Als de muur erg beschadigd is, moet je de muren eerst egaliseren door gaten te vullen of de volledige muur te laten stucen.

Zelf doen of uitbesteden? 

Ben jij een handige doe-het-zelver, dan overweeg jij misschien om zelf de muren te behangen. En hoe eenvoudig behangen ook lijkt, het is toch best moeilijk om het behang strak en naadloos op de muren te krijgen. Zo loop je al snel het risico dat je lijmresten ziet, bobbels op de muur krijgt of dat de print toch net iets verspringt. Daarnaast ben je zelf vaak veel langer bezig dan de behanger. Maak het jezelf dus gemakkelijk en kies voor een behanger. Vind je de kosten te hoog en wil je graag besparen op de kosten van de behanger? Overleg dan met de professional op welke onderdelen van de klus je kunt besparen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van oud behang. Stem dit wel altijd goed af om te voorkomen dat het uitgevoerde werk geen effect heeft op de totaalprijs van de factuur.

Kosten behanger: vind vakmensen op Werkspot

Ben jij op zoek naar een professionele behanger? Plaats je klus gratis en vrijblijvend op Werkspot en kom in contact met vakmensen uit jouw regio. Naast de kosten van de behanger wil je natuurlijk ook weten op welke manier de professional werkt. De reviews van eerdere klanten geven je een goed beeld. Dat helpt om met een gerust hart een keuze te maken.

Prijsinschattingen kosten behanger

Om je een idee te geven van wat onze vakmensen voor je kunnen betekenen en hoeveel je klus ongeveer kost, hebben we een aantal onlangs voltooide klussen en bijbehorende prijzen op een rij gezet.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten buiten schilderen
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten binnenschilderwerk
  4. Kosten Wand- of vloertegels zetten

Vind een behanger dichtbij