Gemiddelde kosten radiatoren verven

Bijgewerkt op

Wil je jouw radiatoren verven omdat ze aan een opknapbeurt toe zijn? Werkspot licht samen met onze vakmannen de prijsinformatie toe.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1422 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Radiatoren verven: ontdek hier de kosten

Overweeg je om radiatoren schilderen uit te besteden aan een professional? Dan wil je vast graag weten aan wat voor kosten je kan denken. Daarom zetten we hier de prijsinformatie voor het verven van radiatoren en eventuele bijkomende kosten om rekening mee te houden voor je op een rijtje. Besluit jij voor het verven van de verwarming een schilder in te schakelen? Via Werkspot kom je snel en eenvoudig in contact met ervaren schilders voor het verven van jouw radiatoren.

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Inhoudsopgave

 1. Gemiddelde kosten voor radiatoren schilderen
 2. Wat komt er allemaal kijken bij radiatoren schilderen?
 3. Hoe bepaal je de kosten voor het verven van radiatoren?
 4. Hoe gaat de schilder te werk?
 5. Alternatieven voor radiatoren verven
 6. Radiatoren verven via Werkspot uitbesteden |

Radiatoren zijn nuttig om je woning te verwarmen, maar zien er niet altijd even fraai uit. Geef je de muur bijvoorbeeld een donkere kleur, dan steekt zo'n witte radiator ineens wel erg af. Ook blijft wit niet altijd wit. Soms is het daarom nodig om je radiatoren te verven. Een tijdrovend klusje, omdat een radiator vaak veel hoekjes en kiertjes bevat die je voor het beste resultaat allemaal netjes mee moet verven. In oudere woningen zie je vaak nog dubbele radiatoren hangen, waarbij je ook de binnenzijde niet moet vergeten mee te verven. Geen wonder dat veel mensen de klus 'radiatoren verven' niet graag zelf uitvoeren. Het is weliswaar niet erg moeilijk, maar kost je wel vaak veel tijd en je moet secuur te werk gaan. Gelukkig hebben binnenschilders de ervaring en kennis in huis om jouw radiatoren snel, vakkundig en met duurzaam resultaat te schilderen.

Gemiddelde kosten voor radiatoren schilderen

Soort klusGemiddelde prijs
Radiatoren verven€ 100,- tot € 250,- per radiator
Achter radiator verven€ 30,- tot € 40,- per uur

Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor het schilderen van een radiator. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder. De prijs die je betaalt voor het schilderen van radiatoren is vooral afhankelijk van de bereikbaarheid van de radiatoren, het model en of je er één of meerdere laat verven. Laat je meerdere radiatoren schilderen, dan is de prijs per stuk vaak lager dan wanneer je de schilder voor één radiator laat komen.

Wil je achter de radiator verven, dan kun je het best het uurtarief van een binnenschilder aanhouden. Houd er rekening mee dat de schilder wat meer tijd kwijt is met het verven van de muur dan wanneer er niets in de weg staat. De handigste oplossing is om de radiator weg te halen. De schilder kan dit ook voor je doen, maar houd er dan rekening mee dat ook dat tijd kost. Dat zie je dan ook terug in de prijs.

Wat komt er allemaal kijken bij het radiatoren schilderen?

Radiatoren zijn vaak heel zichtbaar in huis. Het is daarom belangrijk dat ze er goed uit zien en bijvoorbeeld niet vergeeld of beschadigd zijn. Het schilderen van radiatoren is goedkoper dan ze helemaal te vervangen. Maar radiatoren schilderen is geen simpel klusje:

 • Radiatoren zijn er in alle soorten en maten.
  Sommige zijn recht en bestaan uit grote vlakken, maar anderen hebben veel buizen en hoeken. In dat geval is het lastig om iedere plek te bereiken met een kwast. Een schilder heeft vaak verschillende kwasten binnen handbereik, om juist ook op die moeilijk bereikbare plekken een mooie verflaag aan te brengen.
 • Het komt vaak voor dat radiatoren roestplekken bevatten.
  Roest kan je behandelen met roest verwijderaar, maar bij lichte roestplekken is het vaak voldoende om de plekken extra goed op te schuren. Het is belangrijk om de roest eerst goed weg te halen voordat je de radiatoren gaat verven, omdat deze anders onder de nieuwe verflaag gewoon weer terugkomt. Zonde van de inspanningen om de verwarming te verven. Bevat de verwarming heel veel roest, zoals nogal eens gebeurt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, dan kan het verstandiger zijn de radiator te vervangen.
 • Niet alle radiatoren staan op een fijne plek in huis.
  Sommige radiatoren zitten weg gestopt onder een vensterbank. Voor het beste resultaat kan het dus lonen om de radiatoren volledig los te koppelen en op een andere plek te schilderen. Dit kost uiteraard wel tijd.
 • Radiatoren zijn warm.
  Natuurlijk moeten de radiatoren goed afgekoeld zijn, voordat de schilder kan beginnen met het verven van de verwarming. Maar het is ook noodzakelijk om een speciale radiatorlak te gebruiken. Normale verf is niet bestand tegen grote temperatuurverschillen en kan gaan scheuren of afbladderen. De radiatorlak brengt de vakman vervolgens in twee of drie lagen aan, afhankelijk van het kleurverschil tussen de huidige en nieuw gekozen kleur. Je kan je voorstellen dat voor het lichter maken van de radiator meer lagen nodig zijn dan wanneer je de radiatoren laat verven in dezelfde of een donkerdere kleur.

Hoe bepaal je de kosten voor het verven van radiatoren?

Kosten voor radiatoren verven hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de grootte en de staat van de radiator een rol in het bepalen van de totaalprijs.

Prijs radiatoren schilderen: grootte van de radiator

Het spreekt voor zich, maar hoe meer er te schilderen is, des te langer een schilder er mee bezig is. Ook het type radiator heeft invloed op de prijs, want het schilderen van een vlakke radiator is eenvoudiger dan het schilderen van een kolomradiator. Geef in het contact met een vakman daarom goed aan om wat voor soort radiatoren het gaat. Foto's van de radiatoren die je wilt laten verven, verduidelijken vaak een hoop. De schilder kan dan een betere inschatting maken van de kosten. Laat je in een keer meerdere radiatoren schilderen? Dan gaat de prijs per stuk vaak iets omlaag. Ook betaal je dan maar eenmalig voorrijkosten.

Prijs radiatoren verven: staat van de radiator

Een aanzienlijk deel van de prijs die je betaalt voor radiatoren schilderen, hangt af van de staat van de radiator. Radiatoren verven met veel roest, vereist meer voorbehandeling. Is er sprake van erg veel roest, dan kan het verstandiger zijn om de radiatoren helemaal te vervangen in plaats van te schilderen. Dan weet je zeker dat jouw radiatoren weer een hele tijd mee kunnen.

Prijs radiatoren schilderen: locatie van de radiator

Als de radiator zich op een lastig te bereiken plek bevindt, kost het de schilder meer tijd om de radiator goed te verven. Het kan zijn dat de schilder ervoor kiest de radiatoren los te koppelen. In dat geval moet je uiteraard met een meerprijs rekening houden. Om niet voor verrassingen te komen te staan, kan je het beste vooraf met de vakman overleggen of het nodig is de radiatoren van de muur af te halen. Op basis van foto's kan hij vaak al een goede inschatting maken. Is het prettiger om de radiatoren los te koppelen, dan kan je ervoor kiezen dit zelf te doen. Dat scheelt weer in de kosten. Lees je wel eerst goed in, hoe je dat het best kunt aanpakken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de vloer onder water komt te staan, omdat je de verwarmingen niet goed afgekoppeld hebt.

Radiatoren verven combineren met andere verfklussen

Wil je naast radiatoren verven ook de muren schilderen? Dan is het slim om dat direct aan dezelfde vakman te vragen. Hij is tenslotte toch al bezig in jouw woning. Laat je de schilder meerdere klussen uitvoeren, dan gaat de prijs per klus vaak ook omlaag. Een ander voordeel is dat je maar een keer de rommel in huis hebt en je er daarna weer jaren tegenaan kan.

Hoe gaat de schilder te werk?

We gaven al aan dat het in sommige gevallen handiger is om de radiatoren los te koppelen van de muur. Bijkomend voordeel is dat je dan ook veel makkelijker achter de radiator kunt verven, mocht je dat willen. Daarnaast kun je de radiator goed rondom verven, dat voorkomt oneffenheden die je vanuit een bepaalde hoek wellicht toch nog ziet. Of de radiator nu op de muur zit of losgekoppeld is. De schilder voert altijd de volgende stappen uit:

 • Afplakken van de onderdelen die niet geverfd hoeven te worden, zoals knoppen of de directe omgeving van de radiator.
 • Ontvetten van het oppervlak
 • Schuren van de radiator
 • Stof- en vetvrij maken van de radiator
 • Grondverf aanbrengen
 • Laklaag aanbrengen. Voor het mooiste resultaat zijn vaak minimaal twee lagen nodig. De droogtijd ligt vaak op 24 uur. Houd er dus rekening mee dat de schilder de dag erna terug moet komen om de klus af te maken. 

Alternatieven voor radiatoren verven

Ben je het design van je radiatoren zat? Of zijn je radiatoren zo roestig, dat de verwarming schilderen eigenlijk onbegonnen werk is? Dan zijn er alternatieven die je kan overwegen.

 • Radiatoren vervangen
  De radiatoren vervangen is een mogelijkheid als je de verwarming die er nu hangt niet mooi vindt. Soms is het vervangen van de radiator geen keuze, maar noodzaak. Bijvoorbeeld als deze beschadigd zijn of veel roest vertonen. De radiatoren schilderen biedt dan vaak onvoldoende uitkomst. Een radiator vervangen is niet een heel eenvoudige klus. Je moet de huidige radiator goed afkoppelen, zonder dat er water op de vloer terecht komt. En ook voor een goede werking van de nieuwe verwarming moet je een aantal handelingen verrichten. Zie je jezelf dat niet zo snel doen, dan kan een loodgieter deze klus voor je uit handen nemen. Ben je benieuwd aan welke kosten je dan kan denken? Bekijk voor een indicatie de volgende pagina:

  Kosten radiator vervangen
 • Radiator-ombouw plaatsen
  Staat de kleur of het design van de radiator je niet aan, dan kan je in plaats van de radiator verven of vervangen, er ook voor kiezen deze te maskeren. Veel mensen vinden radiatoren nu eenmaal niet zo'n mooi gezicht. Een radiator-ombouw biedt dan uitkomst. Deze zijn er in allerlei stijlen en kan je zelf in de kleur (laten) verven die bij jouw interieur past.

Radiatoren verven via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je radiatoren wilt verven, is het verstandig om hiervoor een professional in te schakelen. Op zich kan je radiatoren schilderen prima zelf doen, maar een schilder kan dit vaak snel en vakkundig uitvoeren. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar weet je ook dat je nog jaren vooruit kan met het uiteindelijke resultaat.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten voor het schilderen van de verwarming, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag de radiatoren verven, uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Prijzen van andere diensten vergelijken met radiatoren verven:

 1. Wat kost een schilder?
 2. Kosten binnenschilderwerk
 3. Kosten buitenschilderwerk
 4. Kosten muren schilderen
 5. Kosten radiator ombouw