Deuren verven? Dit zijn de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Het verven van deuren verdient aandacht en enige voorbereiding. Schilderen met precisie loont: een likje verf op je deuren en de uitstraling van je woning verandert meteen. Naast een verzorgde uitstraling, biedt een verse laag verf ook bescherming tegen slijtage. Je deuren gaan langer mee.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1420 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde leestijd: 5 minutenInhoudsopgave
 1. Deuren verven: de gemiddelde kosten
 2. Hoe verf je een deur?
 3. Deuren verven: kosten opbouw
 4. Deuren verven: zo bespaar je op de kosten
 5. Deur verven via Werkspot

Deuren verven: de gemiddelde kosten

Voor een mooi, verzorgd interieur wil je dat je deuren er ook netjes uitzien. Ze kunnen ook een blikvanger zijn door je deur te verven in een opvallende kleur. Naast de uitstraling heeft verven van je deuren ook een belangrijke functie. In huis kunnen deuren te maken met vocht door bijvoorbeeld koken en douchen. Goed schilderwerk beschermt de deuren tegen het intrekken van vocht en kromming. In vochtige ruimtes (zoals een badkamer of kelder) kan professioneel schilderwerk ervoor zorgen dat schimmel wordt tegengegaan.

Wil je je deuren verven? Dan ben je vast benieuwd naar de prijs. De gemiddelde kosten voor het verven van deuren liggen tussen de € 75,- en € 125,-, inclusief arbeidsuren en materiaal. Het totaal aan kosten verschilt echter per klus. Het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste schilder voor het schilderen van je deur. In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het verven van een deur:

Type klusGemiddelde kosten
1 deur lakken€ 75,- tot € 125,-
Meerprijs deurkozijn€ 40,- tot € 60,-
Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor het verven van deuren. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Hoe verf je een deur?

Het verven van deuren is een precies werkje. Om zorgvuldig te kunnen werken zal een professionele schilder eerst de scharnieren, deurkruk en cilinder uit en van de deur halen. Zo kunnen schilders makkelijk aan de slag met het houten gedeelte van de deur. De cruciale vervolgstap is het schoonmaken en schuren van de te verven deur. Als de schilder tot slot echt kan beginnen met schilderen, legt de professional vaak de deur horizontaal neer.

Zoals je leest, kost het verven van deuren veel tijd. Vandaar dat een schilder gemiddeld tussen de € 75,- en € 125,- rekent voor het schilderen van een deur.

Deur verven: kosten opbouw

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo speelt het soort deur en de huidige staat van de deur mee. Wellicht moet ook het deurkozijn geschilderd worden. Ook dat speelt een rol bij het bepalen van de prijs.

Het soort deur

Het spreekt voor zich, maar hoe meer er te schilderen is, des te langer een schilder er mee bezig is. Het type deur heeft invloed op de prijs, want het schilderen van een vlakke deur is eenvoudiger dan een stijldeur. Moeten er meerdere deuren geschilderd worden? Dan gaat de prijs per deur vaak omlaag. Je kunt overwegen vooraf een korting te bespreken.

Kwaliteit

De staat van de deur bepaalt voor een groot deel de prijs. Is je deur er slecht aan toe, dan is het vaak zo dat een schilder er langer over doet om de deur weer naar originele staat terug te brengen. Het kan voorkomen dat er extra lagen verf nodig zijn of dat de deur eerst uitvoerig geschuurd moet worden voordat de verf kan worden aangebracht. Het maakt daarnaast uit of de deur van een donkere kleur naar een lichte kleur geschilderd moet worden. In dat geval moet de schilder namelijk meerdere lagen aanbrengen.

Moet het deurkozijn ook geschilderd worden?

Wil je naast het laten schilderen van je deur ook het kozijn laten schilderen? Houd dan ook rekening met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen zit in de prijs. Meestal rekent een schilder ongeveer tussen de € 40,- en € 60,- extra wanneer het deurkozijn netjes geschilderd moet worden.

Deuren verven: zo bespaar je op de kosten

Ben jij op zoek naar een schilder voor de klus 'deur verven'? Dan ben je vast benieuwd hoe je kunt besparen op de totaalprijs van de klus. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet:

 • Heb jij op termijn meerdere klussen die een schilder kan oppakken? Dan is het slim om de klus in een keer uit te besteden. Omdat de schilder direct een grotere klus heeft, krijg je vaak korting op de totaalprijs. Dit merk je dus ook in het bedrag dat je betaalt voor het verven van deuren. Een ander voordeel is dat de schilder maar één keer voorrijkosten hoeft te rekenen. Andere schilderklussen zijn bijvoorbeeld het schilderen van muren, het plafond of de keuken.

 • Is jouw voordeur of schuurdeur toe aan een nieuwe laag verf? Misschien geldt dit ook voor de deuren van jouw buren. Door samen een schilder in te huren, kun je uiteindelijk allebei besparen op de klus. Al is het maar omdat je slechts eenmalig de voorrijkosten hoeft te betalen.

Deur verven via Werkspot

Het is altijd verstandig om een professionele schilder in te huren. Het verven van deuren is namelijk geen eenvoudige klus en een schilder kan deze klus vaak snel en vakkundig uitvoeren. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar weet je ook zeker dat je kunt rekenen op een duurzaam en mooi resultaat waar je nog jaren mee vooruit kunt. Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget.

Plaats je gratis klus op Werkspot en vergelijk de profielen van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Prijzen van andere diensten:

 1. Wat kost een schilder?
 2. Kosten binnenschilderwerk
 3. Kosten buitenschilderwerk
 4. Kosten muren schilderen
 5. Kosten behang schilderen