Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Schilderen overzicht

Gemiddelde kosten deuren schilderen

Gemiddelde kosten deuren schilderen: benieuwd naar de prijs van een professionele schilder? Op Werkspot vind je informatie en plaats je gratis je klus. Kom in gesprek met de juiste vakman!

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Het schilderen van deuren verdient aandacht en enige voorbereiding. Schilderen met precisie loont: een likje verf op je deuren en de uitstraling van je woning verandert meteen. Je huis knapt ervan op.

Naast een verzorgde uitstraling, biedt een verse laag verf ook bescherming tegen slijtage. Je deuren gaan langer mee. In huis kunnen deuren te maken met vocht door bijvoorbeeld koken en douchen. Goed schilderwerk beschermt de deuren tegen het intrekken van vocht en kromming. In vochtige ruimtes (zoals een badkamer of kelder) kan professioneel schilderwerk ervoor zorgen dat schimmel wordt tegengegaan.

Deuren schilderen: de gemiddelde kosten

De gemiddelde kosten voor het schilderen van een deur liggen tussen de € 75,- en € 125,-, inclusief manuren en materiaal. Het totaal aan kosten verschilt echter per klus. Het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman voor het schilderen van je deur. In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het schilderen van een deur:

Type klusLaagHoog
1 deur lakken€75€125
Meerprijs deurkozijn€40€60

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor deuren schilderen. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Hoe schilder je een deur?

Deuren schilderen is een precies werkje. Om zorgvuldig te kunnen werken zal een professionele schilder eerst de scharnieren, deurkruk en cilinder uit en van de deur halen. Zo kunnen schilders makkelijk aan de slag met het houten gedeelte van de deur. De cruciale vervolgstap is het schoonmaken en schuren van de te schilderen deur. Als de schilder tot slot echt kan beginnen met schilderen, legt hij vaak de deur horizontaal neer. 
Zoals je leest kost deuren schilderen veel tijd. Vandaar dat een schilder gemiddeld tussen de € 75,- en € 125,- rekent voor het schilderen van een deur.

Deur schilderen: kosten opbouw

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo sspeelt het soort deur en de huidige staat van de deur mee. Wellicht moet ook het deurkozijn geschilderd worden. Ook dat speelt een rol bij het bepalen van de prijs.

Het soort deur

Het spreekt voor zich, maar hoe meer er te schilderen is, des te langer een schilder er mee bezig is. Het type deur heeft invloed op de prijs, want het schilderen van een vlakke deur is eenvoudiger dan een stijldeur. Moeten er meerdere deuren geschilderd worden? Dan gaat de prijs per deur vaak omlaag. Je kan overwegen vooraf een korting te bespreken.

Kwaliteit

De staat van de deur bepaalt voor een groot deel de prijs. Is je deur er slecht aan toe, dan is het vaak zo dat een schilder er langer over doet om de deur weer naar originele staat terug te brengen. Het kan voorkomen dat hij extra lagen verf moet gebruiken of dat de deur eerst uitvoerig geschuurd moet worden voordat de verf kan worden aangebracht. Het maakt daarnaast vuit of de deur van een donkere kleur naar een lichte kleur geschilderd moet worden. In dat geval moet de schilder namelijk meerdere lagen aanbrengen.

Moet het deurkozijn ook geschilderd worden?

Wil je naast het laten schilderen van je deur ook het kozijn laten schilderen? Houd dan ook rekening met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen zit in de prijs. Meestal rekent een schilder ongeveer tussen de € 40,- en € 60,- extra wanneer het deurkozijn netjes geschilderd moet worden.

Deur schilderen via Werkspot

Het is altijd verstandig om een professionele schilder in te huren. Het schilderen van deuren is namelijk geen eenvoudige klus en een schilder kan deze klus vaak snel en vakkundig uitvoeren. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar weet je ook zeker dat je kunt rekenen op een duurzaam en mooi resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan.
Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget.

Plaatsje gratis klus op Werkspot en vergelijk de profielen van diverse experts. Zo kan je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen. Kom in gesprek met meerdere vakmannen voordat je een voorstel aanvraagt.

Prijzen van andere diensten:

  1. Wat kost een schilder?
  2. Kosten binnenschilderwerk
  3. Kosten buitenschilderwerk
  4. Kosten muren schilderen
  5. Kosten behang schilderen

Vind een schilder dichtbij