Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Schilderen overzicht

Gemiddelde kosten muren schilderen

Wil je in je woning de muren schilderen, en ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten? Werkspot geeft je graag informatie over de prijs.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Gemiddelde kosten muren schilderen

De gemiddelde kosten voor muren schilderen liggen tussen de €7 en €15 per vierkante meter, inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst.

Kostenindicatie voor het schilderen van muren

In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het sauzen van muren:

Muren sauzenLaagHoog
1 laags€7€13
2 laags€8€15

In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het airless spuiten van muren:

Muren Airless spuitenLaagHoog
1 laags€5€8
2 laags€7€10

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor het verven van muren. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Wat zijn de verschillen tussen sauzen en spuiten?

Wanden schilderen kan op twee manieren:

  1. Sauzen: hierbij gebruikt de schilder een roller om de verf aan te brengen op de muur;
  2. Airless spuiten: hierbij brengt de schilder de verf aan met een spuitmachine.

Wanden verven door middel van sauzen kost meer werk voor de schilder. Hij moet namelijk alles met de roller doen en daarbij goed opletten dat de 'aanzet' niet te zien is. De 'aanzet' betekent de plek waar de roller opnieuw begint. Strepen zijn hier een resultaat van. Het grote voordeel van sauzen is dat ongelijkheden in de muur of wand minder goed te zien zijn. De schilder kan namelijk heel secuur te werk gaan.

Muren schilderen door ze airless te spuiten is goedkoper, maar kan niet altijd. Airless spuiten is vooral voordelig bij grote oppervlakten. Daarnaast komt er nevel vrij bij airless spuiten. Het is dus heel belangrijk dat alles in huis goed is afgeplakt. Dit geldt voor meubels, maar ook voor andere te schilderen onderdelen zoals kozijnen. Spuitwerk is vaak veel strakker dan sauswerk. Het nadeel is echter dat oneffenheden in de muren of wanden veel beter te zien zijn. Het kost de schilder dus wel meer werk om dit eventueel te herstellen. We adviseren airless spuiten vooral bij grote opdrachten in relatief nieuwe huizen met rechte wanden - die bij voorkeur strak gestuct zijn.

Overigens combineren onze schilders sauswerk ook steeds vaker met spuitwerk. Goede schilders hebben beide technieken onder de knie en passen ze toe wanneer dat relevant is.

Sauzen of spuiten

Hoe bepaal je de kosten voor muren verven?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type verf en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het schilderen van muren.

Omvang van het project

Het aantal muren dat geschilderd moet worden bepaalt allereerst de prijs. Wanneer de muren van sauswerk voorzien moeten worden is het tevens belangrijk hoe groot de muren zijn. Houd ook rekening met moeilijke hoeken en nisjes in de muur. Hierdoor kan het zijn dat de schilder meer tijd nodig heeft voor het uitvoeren van de klus.

Staat van de muur

Heeft een muur een donkere kleur en moet deze licht worden? Dan kost het vaak een extra laag verf om de kleur dekkend te krijgen. Hetzelfde geldt voor beschadigingen of gaatjes in de muur. Moeten deze voorafgaand aan de schilderklus nog worden gerepareerd? Houd dan rekening met een hogere prijs per vierkante meter.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten schilderen van je muren ook het de muren opnieuw laten stucen? Ook hierbij moet je rekening houden met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen is in de prijs.

Als er veel gerookt is in de ruimte, dan kost het vaak ook meer werk om dit goed te herstellen. Rook trekt echt in de muur en resulteert in gele vlekken. Dit is zo agressief dat de gele vlekken soms terugkomen na het schilderen. Goede, professionele schilders weten echter wel hoe ze dit kunnen voorkomen.

Tot slot adviseren we altijd professionele verf te laten gebruiken. Sikkens en Sigma zijn hierbij de bekendste merken.

Het schilderen van muren via Werkspot uitbesteden?

Je kunt natuurlijk ook prima zelf je muren schilderen, maar het heeft zo zijn voordelen om een professionele schilder in te zetten. Deze weet de klus namelijk vaak snel en vakkundig uit te voeren, waardoor je kunt rekenen op een resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan. Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de schilders op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Prijzen van andere diensten:

  1. Wat kost een schilder?
  2. Kosten binnenschilderwerk
  3. Kosten buitenschilderwerk
  4. Kosten plafonds schilderen
  5. Kosten behang schilderen

Vind een schilder dichtbij