Muur verven: ontdek de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Wil jij je woning opfrissen met een nieuwe kleur op de muren? Muren schilderen is een tijdrovende klus, die je voor een strak resultaat kunt uitbesteden aan een schildersbedrijf. Besteed je de klus uit, dan wil je vast weten hoeveel geld je daarvoor moet reserveren. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst. In dit artikel zetten we de prijsbepalende factoren voor een muur verven voor je op een rij.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1338 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde leestijd: 5 minutenInhoudsopgave
 1. Voordelen uitbesteden muur verven
 2. Kostenindicatie voor muur verven
 3. Wat zijn de verschillen tussen sauzen en spuiten?
 4. Hoe bepaal je de kosten voor het verven van de muur?
 5. Vind een schilder op Werkspot?

Voordelen uitbesteden muur verven

Wil je een muur verven in een bepaalde kleur dan kun je natuurlijk zelf met de verfroller aan de slag gaan. Muren schilderen is niet zozeer een moeilijke klus, maar wel een tijdrovende. Zeker als je veel muren moet verven, kan het inschakelen van een schilder je veel voordelen opleveren. Besteed je muren schilderen uit aan een schildersbedrijf, dan ben je zeker van:

 • Een professionele en deskundige aanpak

De schilder weet precies hoe je het beste resultaat krijgt. Van de juiste voorbereiding tot een strak en streeploos eindresultaat, je kunt vertrouwen op de professionele aanpak van de schilder.

 • Advies over muur verven

Heb je nu behang op de muur zitten of wil je juist direct op een betonnen muur verven? Verschillende ondergronden vragen om een verschillende aanpak. De schilder kan je adviseren over de meest geschikte aanpak voor jouw muren. Ook als je twijfelt over het soort verf of de kleur, dan denkt de schilder met je mee. Dus, heb je vragen of advies nodig? Een professioneel schildersbedrijf staat voor je klaar.

 • Kennis en ervaring

Natuurlijk kun je zelf aan de slag met een roller en een kwast, maar door de jarenlange ervaring klaart een professionele schilder de klus veel sneller dan dat je dat zelf kunt. Ook weet je zeker dat het eindresultaat er goed uitziet. Wel zo'n fijne gedachte als je weer een aantal jaar tegen deze muren aan kijkt.

 • Tijdsbesparing voor jou

Het grootste voordeel van het uitbesteden van het verven van een muur is toch wel dat je er zelf geen omkijken naar hebt. De schilder neemt, als je dat wil, alles voor je uit handen. En dat scheelt jou natuurlijk enorm veel tijd en werk.

Kostenindicatie voor muur verven

Schakel jij een schilder in voor het verven van een muur? Dan ben je vast benieuwd naar de gemiddelde prijs. In het onderstaande schema hebben we de kosten per vierkante meter voor het verven van jouw muur op een rijtje gezet.

Soort klusVanTot
Muren sauzen - 1 laags€7€13
Muren sauzen - 2 laags€8€15
Muren airless spuiten - 1 laags€5,-€8,-
Muren airless spuiten - 2 laags€7,-€10,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor het verven van muren. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder. Houd er daarnaast rekening mee dat de schilder met een minimumprijs kan werken. Laat je de schilder voor één muur komen, dan rekent de professional voor die klus wellicht een minimumtarief. Geef daarom altijd aan om hoeveel vierkante meter het gaat, zodat de schilder jou een prijsvoorstel op maat kan geven voor jouw klus.

Wil je naast de muren verven ook direct het plafond of de kozijnen aan laten pakken? Neem dan eens een kijkje op onze pagina binnenschilderwerk. Hier vind je prijsindicaties voor alle schilderklussen in huis.

Wat zijn de verschillen tussen sauzen en spuiten?

Laat jij een muur verven? Dan is het goed om te weten dat er twee manieren zijn om muren in je woning te verven.

 1. Sauzen: hierbij gebruikt de schilder een roller om de verf aan te brengen op de muur
 2. Airless spuiten: hierbij brengt de schilder de verf aan met een spuitmachine.

Muur verven door middel van sauzen kost meer werk voor de schilder. De professional moet namelijk alles met de roller doen en daarbij goed opletten dat de 'aanzet' niet te zien is. De 'aanzet' is de plek waar de roller opnieuw begint. Strepen zijn hier een resultaat van. Het grote voordeel van sauzen is dat ongelijkheden in de muur of wand minder goed te zien zijn. De schilder kan namelijk heel secuur te werk gaan.

Muren schilderen door ze airless te spuiten is goedkoper, maar kan niet altijd. Airless spuiten is vooral voordelig bij grote oppervlakten. Daarnaast komt er nevel vrij bij airless spuiten. Het is dus heel belangrijk dat alles in huis goed is afgeplakt. Dit geldt voor meubels, maar ook voor andere te schilderen onderdelen zoals kozijnen. Spuitwerk is vaak veel strakker dan sauswerk. Het nadeel is echter dat oneffenheden in de muren of wanden veel beter te zien zijn. Het kost de schilder dus wel meer werk om dit eventueel te herstellen. We adviseren airless spuiten vooral bij grote opdrachten in relatief nieuwe huizen met rechte wanden - die bij voorkeur strak gestuct zijn.

Overigens combineren onze schilders sauswerk ook steeds vaker met spuitwerk. Goede schilders hebben beide technieken onder de knie en passen ze toe wanneer dat relevant is.

Sauzen of spuiten

Hoe bepaal je de kosten voor het verven van de muur?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type verf en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het schilderen van muren. Beschrijf al deze factoren zo goed mogelijk wanneer je een klus plaatst op Werkspot. Om eventuele bijzonderheden nog verder te verduidelijken, kun je ook foto's bijvoegen. Dat geeft de schilder vaak een nog beter beeld van de klus. Houd daarom in elk geval rekening met deze zaken.

Omvang van het project

Het aantal muren dat geschilderd moet worden, bepaalt allereerst de prijs. Wanneer de muren van sauswerk voorzien moeten worden is het tevens belangrijk hoe groot de muren zijn. Houd ook rekening met moeilijke hoeken en nisjes in de muur. Hierdoor kan het zijn dat de schilder meer tijd nodig heeft voor het uitvoeren van de klus.

Staat van de muur

Heeft een muur een donkere kleur en moet deze licht worden? Dan kost het vaak een extra laag verf om de kleur dekkend te krijgen. Hetzelfde geldt voor beschadigingen of gaatjes in de muur. Moeten deze voorafgaand aan de schilderklus nog worden gerepareerd? Houd dan rekening met een hogere prijs per vierkante meter.

Soort ondergrond

Het soort ondergrond heeft invloed op hoe de schilder de klus aanpakt. Een betonnen muur verven vergt immers een andere voorbereiding dan verven over behang. Wanneer een muur en erg zuigende ondergrond heeft, zoals bij beton of recent aangebracht stucwerk vaak het geval is, behandelt de schilder de muur eerst voor. De verf pakt daarna beter. Houd er wel rekening mee dat je vaak nog steeds wel twee lagen verf moet aanbrengen.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten schilderen van je muren ook het de muren opnieuw laten stucen? Ook hierbij moet je rekening houden met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen is in de prijs.

Als er veel gerookt is in de ruimte, dan kost het vaak ook meer werk om dit goed te herstellen. Rook trekt echt in de muur en resulteert in gele vlekken. Dit is zo agressief dat de gele vlekken soms terugkomen na het schilderen. Goede, professionele schilders weten echter wel hoe ze dit kunnen voorkomen.

Heb je meer klussen die je de schilder wilt laten uitvoeren naast het verven van de muur? Geef dit dan direct aan in je aanvraag. Als je de schilder bijvoorbeeld ook het houtwerk wilt laten schilderen, kan dat van invloed zijn op de prijs die je voor beide klussen betaalt.

Tot slot adviseren we altijd professionele verf te laten gebruiken. Sikkens en Sigma zijn hierbij de bekendste merken. Deze verf is in alle kleuren van de regenboog beschikbaar, dus er is altijd een kleur die bij jou past. Twijfel je over een kleur? Ook daar kan een schilder je advies over geven.

Vind een schilder op Werkspot?

Je kunt natuurlijk ook prima zelf je muur verven, maar het heeft zo zijn voordelen om een professionele schilder in te zetten. Deze weet de klus namelijk vaak snel en vakkundig uit te voeren, waardoor je kunt rekenen op een resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan. Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget.

Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de schilders op Werkspot? Plaats een klus en kom snel in contact met diverse schilders en schildersbedrijven die het muren schilderen graag voor je uit handen nemen. Is het eerste contact gelegd? Raadpleeg dan zeker ook even de reviews op onze site over dit schildersbedrijf. Zo weet je hoe andere klanten de kwaliteit van het schilderwerk en het contact met de schilder hebben ervaren. Dat kan jou helpen om een goede keuze te maken.

Prijzen van andere diensten:

 1. Wat kost een schilder?
 2. Kosten binnenschilderwerk
 3. Kosten buitenschilderwerk
 4. Kosten plafonds schilderen
 5. Kosten behang schilderen