Gemiddelde kosten voor kast laten maken

Bijgewerkt op

Wil je een op maat gemaakte kast? Op deze pagina vind je prijsvoorbeelden en informatie over de factoren die de prijs bepalen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen timmermannen

Onze timmermannen, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 221 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

De kosten van een kast laten maken

Speciale kasten laten maken is een goed alternatief wanneer je de ideale kast niet tegenkomt. Meubelwinkels hebben vaak een ruim aanbod, maar soms kom je die perfect passende kast voor in je woonkamer of onder de trap gewoon niet tegen. Is dit het geval bij jou, dan kun je zelf een kast maken of het project uitbesteden aan een goede timmerman of meubelmaker. Ben je nieuwsgierig naar de gemiddelde prijzen voor het laten vervaardigen van kasten op maat, lees dan snel verder. Hieronder leggen we je kort uit welke factoren meespelen in de prijsbepaling voor het laten maken van kasten.

Onderstaande tabel geeft je inzicht in de kosten voor het maken van een kast op maat.

De gemiddelde kosten voor het maken van een kast op maat

Soort kastAfmetingen LxBxH in cmprijs
Kledingkast 3 schuifdeuren270, 260, 60€ 1800,-
Boekenkast hout420, 260, 35€ 3700,-
Boekenkast MDF250, 240, 22€ 1500 -
Zwevend TV meubel200, 32, 35€ 2000,-
*De tabel geeft voorbeelden weer van kasten die door onze meubelmakers zijn gemaakt. Iedere kast op maat heeft zijn eigen prijs die bepaald wordt door uw wensen.
Kast maken

Zelf een kast in elkaar zetten is een lastig en tijdrovend karwei. Bovendien komt er veel vakkennis bij kijken. Wil je een houten boekenkast, welk type hout heb je hier dan voor nodig? Hoe groot moet de kast worden, hoeveel materiaal heb je nodig en heeft het materiaal een speciale voorbewerking nodig? Van een inloopkast en garderobekast tot een wandkast of inbouwkast, een ervaren meubelmaker draait er z'n hand niet voor om. Bovendien kan een vakman met jarenlange ervaring je goed adviseren, bijvoorbeeld als je nog niet helemaal zeker bent over hoe de kast eruit moet zien.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het maken van kasten?

Hoe je het ook wendt of keert, kasten op maat zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kasten in een meubelwinkel. Het voordeel is wel dat de kast volledig naar je eigen smaak gemaakt is. De totale prijs is lastig te bepalen, want deze is afhankelijk van verschillende factoren en vooral je wensen. Vraag daarom de meubelmaker of hij een voorstel kan maken voor een kast in verschillende materiaalsoorten, met verschillende afmetingen en met meer of minder deurtjes of laden. Op deze wijze kun eenvoudig een keuze maken die past bij je smaak en budget.

 

Hoe bepaal je de kosten voor een kast op maat?

Er zijn een aantal factoren die meespelen in de prijsbepaling van een kast op maat. Is er al een ontwerp, welk materiaal moet er gebruikt worden en hoe groot moet de kast worden? We hebben de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

Heb je al een ontwerp voor een kast of nog niet?

Wanneer je al een ontwerp hebt, zullen de kosten uiteraard lager uitvallen dan wanneer deze nog gemaakt moet worden. In dat geval zal de meubelmaker met jou gaan zitten om je wensen door te spreken en de exacte maten op te nemen. Om te voorkomen dat kopers met hun ontwerp aan de haal gaan, vragen sommige meubelmakers extra geld voor het maken van een ontwerp. Sommige interieurontwerpers kunnen zelfs een volledige 3D-tekening maken van het ontwerp en je ruimte. Zo krijg je een goed beeld van hoe de kast in de ruimte komt te staan. Uiteraard is dit meteen de meest kostbare variant.

 

Materiaalsoorten

Het type materiaal is ook van belang bij het bepalen van de juiste prijs. Wil voor je slaapkamerkasten gebruik maken van echt hout, zoals Europees, Amerikaans of tropisch hout of volstaat een houtvariant als MDF, spaanplaat of HPL ook? Een kast van hardhout is uiteraard duurder dan een kast van MDF. Ook kun je ervoor kiezen om voor een kunststoffen of metalen kast te gaan.

 

De afmetingen van de kast

Heb je een ontwerp voor een grote kast inclusief een aantal planken, maar geen deurtjes of laden? Dan kun je de meubelmaker vragen een voorstel te maken inclusief deuren en laden. Valt dit te duur uit, dan kun je vragen of hij een kleinere variant ontwerpt. Wellicht kies je in dit geval voor een kleinere kast, omdat het budget voor een grote niet toereikend is. Zo heb je wel de gewenste uitstraling van de kast die je graag wil, alleen dan een maatje kleiner. De afmetingen van de kast spelen wel een rol in de prijs, maar zijn in het algemeen zijn niet allesbepalend voor de uiteindelijke prijs.

 

De moeilijkheidsgraad van de kast

Het behoeft geen verdere uitleg dat een rechte kledingkast makkelijker in elkaar te zetten is dan een schuifdeurkast voor onder de trap. Wil je een speciale kast laten maken voor in een nis, onder de trap of een schuin dak, dan kun je rekenen op extra kosten.

Praktisch advies van een professional.

Als je een kast op maat wilt laten maken is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze vakmannen gevraagd een advies te geven over het maken van een kast op maat.

Jan Muller, eigenaar van Muller projectplan is al jaren een gespecialiseerde timmerman.

Het laten maken van een kast op maat is altijd duurder dan een kast uit een winkel. Het is handwerk waar veel tijd en passie in gaat zitten. Het mooie is dat u de kast kunt laten maken exact zoals u wilt.

Maken van 2 kasten in 2 nissen

27-12-2016 - Flip Kuiper: Vriendelijk en vakkundig. Prima werk afgeleverd

</blockquote>

Laat je kast maken door een meubelmaker via Werkspot

Met bovenstaand overzicht kun je eenvoudig de gemiddelde prijzen berekenen voor het laten maken van kasten. De volgende stap is om te bekijken of de berekende prijs in de buurt komt van je budget en wensen. Is dit het geval en wil je gebruik maken van een meubelmaker, zet je opdracht dan direct op Werkspot.nl. Vergelijk vervolgens de verschillende reviews van andere consumenten over de verschillende meubelmakers. Op deze manier kom je tot een weloverwogen keuze en een vakman die past bij de opdracht.

Prijzen andere diensten:

  1. Houten vloer leggen
  2. Kosten binnenschilderwerk
  3. Meubels monteren
  4. Kozijnen
  5. Openslaande deuren plaatsen

Vind een timmerman dichtbij