Kosten houten vloer schuren

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor het schuren van de houten vloer liggen tussen de €15 en €40 per m2. De oppervlakte van de vloer, het soort vloer en eventuele speciale wensen bij afwerking bepalen de prijs. In dit artikel vertellen we je er meer over en vind je handige tips om te besparen op de kosten voor het opknappen van de houten vloer.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen vloerspecialisten

Onze vloerspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 222 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Houten vloer schuren kosten

De gemiddelde kosten voor het schuren van een houten vloer liggen tussen de €25 en €35 per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. De totale kosten verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Kostenindicatie voor het schuren van een houten vloer

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het schuren van een houten vloer.

Bewerking houten vloerGemiddelde prijs per m2
Houten vloer schuren en in de olie zetten€ 15 - € 25
Houten vloer schuren en in de 1 componenten parketlak zetten€ 25 - € 28
Houten vloer schuren en in de 2 componenten parketlak zetten€ 30 - € 32
Houten vloer schuren, in speciale colorwash zetten en lakken€ 35 - € 40

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vloerspecialisten rekenen voor het renoveren van een houten vloer. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de specialist.

Waar moet je op letten bij het schuren van een houten vloer?

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare vloerspecialist voor het opknappen van je vloer. Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je nog jarenlang plezier hebt van je vloer. We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je een professional zou moeten inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wil uitbesteden.

Wanneer je de houten vloer in je woning gaat opknappen, is het aan te raden om hiervoor een professional in te schakelen. Het schuren, oliën of lakken van een houten vloer is namelijk geen eenvoudige doe het zelf klus, maar een klus waar veel vakkennis voor nodig is. Tijdens het reparen van de vloer kan een hoop misgaan, dus hier wil je zeker niet zomaar zelf aan beginnen. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat, waar je nog jarenlang mee vooruit kan.

vloer lakken

Hoe bepaal je de kosten voor het schuren van een houten vloer?

De kosten die door een vloerspecialist in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, de oppervlakte van de vloer, de soort vloer, de materiaalkeuze en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het renoveren van een parketvloer.

Houten vloer oliën

Na het schuren van je parketvloer, kun je deze afwerken met een kleurolie. Je kunt dan zelf een kleur passen die je mooi vindt passen bij je interieur. De kleurolie wordt gelijkmatig over de vloer aangebracht en moet daarna ongeveer acht uur intrekken. Een kleur toevoegen aan de olie kost ongeveer €4 meer dan transparante olie.

Houten vloer lakken

Ben je tevreden met de kleur van je vloer? Dan hoef je de vloer alleen nog maar af te lakken, zodat deze goed beschermd is tegen vuil en beschadigingen. Je kunt hierbij vaak kiezen tussen een matte of glanzende lak.

Speciale lak voor je houten vloer

Wanneer een parketvloer al een tijdje niet behandeld is, kan deze verkleuren. Je kunt hiervoor een speciale kleurlak aanbrengen waarmee je de verkleuringen op een eenvoudige manier kunt wegwerken.

Het schuren van je houten vloer via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten zijn voor het schuren van je houten vloer, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vloerspecialisten op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten betonvloer leggen
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten Wand- of vloertegels leggen
  4. Kosten laminaat leggen
  5. Kosten gietvloer aanbrengen