Vind vakmensen voor je vloer schuren, oliën of lakken klus

Omschrijf je klus en kom in gesprek met vakmensen in de buurt.

Vloer schuren, oliën of lakken

Informatie en prijsinschattingen

Alles over vloer schuren, oliën of lakken

Werkspot maakt het eenvoudig om een vloerspecialist te vinden om jouw vloer te schuren en oliën/lakken. Omschrijf eenvoudig je klus en ontvang reacties van professionals. Probeer het gratis en vrijblijvend.

Onlangs geplaatste en voltooide klussen

Om je een idee te geven van wat onze vakmensen voor je kunnen betekenen en welke klussen er zijn in dit vakgebied, hebben we een aantal recent geplaatste en voltooide projecten verzameld.

Onlangs beoordeeld

Over schuren en oliën of lakken van vloeren

Is jouw houten vloer of parketvloer met houten toplaag toe aan een onderhoudsbeurt? Huur via Werkspot eenvoudig een parketteur in die jouw houten vloer kan schuren, oliën of lakken. Als de parketvloer in de loop der jaren gebruikerskrassen heeft oplopen, door bijvoorbeeld huisdieren of schuivend meubilair. Is het wellicht de hoogste tijd om de houten vloer een nieuw leven in te blazen! Plaats eenvoudig de klus om de houten vloer te laten schuren en oliën of lakken op Werkspot en kom in contact met meerdere parketteurs die alles weten of het behandelen van houten vloeren.

Hoe vaak moet er onderhoud gepleegd worden aan de houten vloer

Een massief houten vloer is onderhoudsgevoeliger dan bijvoorbeeld een fineer parketvloer. Hoe vaak de houten vloer geschuurd, geolied of gelakt moet worden hangt af van enkele factoren. Zoals het type hout, het eerdere afwerkingsmateriaal, intensiteit waarmee de vloer gebruikt wordt en de kwaliteit van de houten vloer.

Om zo lang mogelijk van de houten vloer te kunnen genieten is het raadzaam om de vloer regelmatig te reinigen en schoon te houden met een onderhoudsset. Wanneer de houten vloer zijn oorspronkelijke kleur en glans begint te verliezen en zichtbare beschadigingen ontstaan is het verstandig om je tot een parketteur te wenden voor het schuren en oliën of lakken van de vloer.

Verschillende manieren om de houten vloer af te werken

Elke houten vloer ongeacht het type hout dient te worden afgewerkt. Wanneer er geen beschermlaag is aangebracht op de houten ondergrond of parketvloer zullen er snel krassen in de vloer komen. De afwerking met olie of lak zorgt ervoor dat jouw vloer minder snel beschadigd zal raken. Na het schuren van de parketvloer bestaan er verschillende mogelijkheden om te vloer te behandelen. Je kunt ervoor kiezen om de vloer te lakken, in de was te zetten, hardwaxolie, of in de olie te zetten. Vraag de parketteur om advies welk type afwerking het beste past bij jouw parketvloer. Bij olie heb je de mogelijkheid om kleuren naar eigen wens te mengen, zodat deze goed matchen met de voorkeuren en beschadigingen en vlekken zijn gemakkelijk plaatselijk bij te werken bij gelakte ondergronden is dit niet mogelijk. De vloer lakken biedt een langdurige bescherming dan een vloer die is beschermd met olie. Lak ondergronden hebben weinig onderhoud nodig. Het nadeel van lak is dat deze niet samen gaan met vloeren met vloerverwarming.

Vloer laten schuren oliën of lakken door een parketteurs via Werkspot

Als je de klus plaatst om de houten vloer te schuren en oliën of lakken zullen er verschillende parketteurs een reactie plaatsen op de klus. Op basis van honderden reviews, die zijn geschreven door consumenten zoals als jij, bepaal jij welke parketteur de houten vloer mag schuren en oliën of lakken. Als de vloer behandeld is heb jij de mogelijkheid om een review te plaatsen op de parketteur. Hiermee help je andere consumenten met het maken van de juiste keuze voor een goede en parketteur.