Op zoek naar een ontwerper bij jou in de buurt?

Met ontwerpers uit jouw regio, vind je altijd de juiste ontwerper voor jouw opdracht op Werkspot. Plaats gratis jouw opdracht en ontvang meerdere voorstellen binnen 24 uur.

4.6

Top beoordelingen ontwerpers

Onze ontwerpers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 77 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Enkele van onze best beoordeelde ontwerpers

 • VDM Engineering

  Beoordeling: 4.9 van 54.955 reviews

  Constructie berekeningen en tekeningen voor alle verbouwingen of nieuwbouwplannen. Geschikt voor vergunningsaanvragen of uitvoering. Ook alleen een eerste advies of schetsontwerp behoort tot de mogelijkheden.

  Laatste review:

  Bouw- en constructietekening -

  Ik had met spoed een berekening en tekening nodig en kreeg deze binnen een dag!!! Ik ben enorm geholpen door Mark. Alles zag er goed en strak uit en de gemeente was meteen akkoord.
 • Bouwkundig Teken,- Adviesburo D. de Meijer

  Beoordeling: 4.8 van 54.8542 reviews

  Bouwkundig Teken,- Adviesburo D. de Meijer is een zelfstandig en dynamisch buro wat diverse Bouwkundige Teken,- en Advieswerkzaamheden kan verzorgen voor: - Particulieren - Aannemers (zzp’ers) - Architecten - Makelaars - Overige diensten Voordelen: Bouwkundig Teken,- Adviesburo D. de Meijer heeft als groot voordeel dat het een eenmanszaak betreft waardoor je als klant 1 op 1 contact hebt met een dezelfde persoon namelijk: Dion de Meijer. Daarnaast is het zo dat D. de Meijer zijn kosten kan beperken aangezien hij geen personeel heeft en gewoon vanuit thuis kan werken. Verleden: D. de Meijer zelf heeft voorheen gewerkt bij een Architectenburo waar hij in +/- 15 jaar een ruime ervaring heeft opgedaan in het vakgebied.

  Laatste review:

  Constructieberekeningen -

  Goede ervaring. De communicatie was snel en duidelijk. De berekening op tijd en goed geleverd, waardoor er geen enkel probleem was met het verstrekken van de bouwvergunning.
 • Ned-Ingenieursbureau

  Beoordeling: 4.6 van 54.6516 reviews

  Welkom op de pagina van NEDING Wij zijn een klein constructiebureau, opgericht in 2018. Sindsdien zijn we werkzaam in allerlei soorten kleine bouwprojecten, zoals het plaatsen van een uitbouw, een dakopbouw, dakterras of dakkapel, het herstel van funderingen, muurdoorbraak en de constructie van nieuwbouw woningen, appartementen, kantoren en bedrijfsgebouwen. Onze medewerkers hebben zich gespecialiseerd in het maken van constructieberekeningen van verschillende materialen, zoals beton, hout, stalen constructies en vezelversterkende producten. Plan jij een bouwproject waarbij je een kwalitatief, toegewijd en betaalbaar constructiebureau nodig hebt, dan zijn wij het bedrijf voor jou. Als constructiebureau stellen we onszelf bepaalde doelen. Zo staat kwaliteit van werkzaamheden, processen en materialen bij ons altijd bovenaan. We zijn innovatief en vinden het belangrijk om te blijven groeien en verbeteren. Duurzaam bouwen is dan de rode draad en daar hechten we veel waarde aan. Bij renovatieprojecten, bijvoorbeeld, proberen we de bestaande constructie zoveel mogelijk te behouden. Dit doen we op zo’n manier dat het project binnen budget blijft en de financiële doelstellingen worden gehaald. Ons Missie We onderhouden goed contact met de aannemer, opdrachtgever en de architect zodat de doelstellingen van alle partijen worden gewaarborgd. Wij zien onszelf als de bemiddelaar tussen alle partijen en bekijken een bouwwerk niet alleen vanuit ons eigen perspectief, maar ook vanuit die van de andere partijen. Het resultaat is een soepele samenwerking, een duurzaam en kwalitatief bouwwerk en geen financiële verrassingen. Onze diensten Wij vinden het belangrijk dat een bouwproject probleemloos verloopt en dat betekent een goede communicatie tussen alle betrokken partijen. We hebben een aantal bouwprojecten zeer succesvol afgerond en zijn ondertussen specialisten op een aantal vakgebieden op het gebied van constructie. Je kunt daarom onder andere bij ons terecht voor de volgende diensten: Verbouwingen Nieuwbouw • Uitbouw • Dakopbouw • Funderingsherstel • Dakkapel • Dakterras • Muurdoorbraak • enzovoorts • Woningen • Appartementen • Kantoren • Bedrijfsgebouwen Onze medewerkers hebben zich gespecialiseerd in het gebruik van: vezelversterkende materialen, stalen constructies, beton en hout. Rekenprogramma’s die we gebruiken: Technisoft, Axis, Matrixframe, Rsligger en diverse hulprogramma’s. Tekenprogramma’s die we gebruiken: AutoCad, Revit Je kunt ons ook gebruiken voor het toetsen van constructietekeningen en de berekeningen van derde partijen.

  Laatste review:

  Constructieberekeningen -

  Goed en deskundig bureau voor al je constructieve vraagstukken. Stel een duidelijke vraag en je krijgt een duidelijk antwoord. Hulpvaardig en snel. Redelijke prijs. Aardige mensen, bereidwillig.
 • Revenberg Bouwadvies

  Beoordeling: 4.5 van 54.5584 reviews

  Revenberg Bouwadvies, Het juiste adres voor het maken van bouwtekeningen , bouwbegeleiding en constructieberekeningen voor uw : Nieuwbouw Aanbouw verbouw etc. Tevens voor advies .

  Laatste review:

  Constructieberekeningen -

  Prima ervaring met Revenberg Bouwadvies. Bernard reageerde snel en nam zelfs de moeite om al snel ter plaatse te komen kijken, zelfs al was de afstand groot. Revenberg Bouwadvies heeft succesvol en naar vertedenheid de architectuurplaatjes gemaakt en de bouwvergunning aangevraagd voor mij. Bedankt! H.S. Bodha, Groningen.
 • Bouwadvies Betuwe

  Beoordeling: 4.3 van 54.35113 reviews

  Uw huisvestingswensen tot realiteit maken, dat is waar Bouwadvies Betuwe voor staat. Met bouwkundig advies, technische berekeningen en vergunningsaanvragen zorgt Bouwadvies Betuwe dat u wensen vorm krijgen. Bouwadvies Betuwe in Beesd is in 2004 opgericht door Sebastiaan van Doorn. Sindsdien biedt hij met zijn prettige en flexibele aanpak, ondersteuning aan zowel de particuliere markt als voor het midden- en kleinbedrijf. Met Bouwadvies Betuwe heeft u de zekerheid dat de bouwkundige werkzaamheden ook daadwerkelijk technisch uitvoerbaar zijn. Met oog voor kwaliteit en technisch detail in het werk, zorgt hij dat de vergunningverlening vlekkeloos verloopt zodat de bouw van uw project kan starten! Natuurlijk zorgt Bouwadvies Betuwe ook voor gedegen bouwbegeleiding tijdens de bouw. Kwaliteit Zekerheid hebben dat wat je bouwt ook blijft staan, wat je berekent ook daadwerkelijk de constructie kan dragen. Daarom heeft Bouwadvies Betuwe de licenties voor het gebruik van de specialistische tekenprogrammatuur AutoCAD LT 2012 en het rekenprogramma Matrix Frame. Bovendien heeft Bouwadvies Betuwe een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, zodat risico’s zijn gedekt. Oog voor detail ‘It’s all about details’, dat geldt zeker ook voor constructies. Juist de kleine fouten, kunnen grote gevolgen hebben voor het bouwwerk. Niet alleen in het reken- en tekenwerk, ook tijdens de bouw zelf biedt Bouwadvies Betuwe een paar vakinhoudelijke ogen. Makkelijk maken Bouwadvies Betuwe kent de vaak ondoorzichtige wereld van vergunningen en bouweisen als geen ander. Dat is handig en maakt dat u eenvoudig door de procedurestroom heen komt. Ook als schakel tussen particulier en aannemer zorgt Bouwadvies Betuwe voor een gestroomlijnde uitvoering.

  Laatste review:

  Constructieberekeningen -

  Snel reactie, snel uitgevoerd, goede prijs/kwaliteit verhouding.
 • Calculatie en Tekenbureau Hoogenboom

  Beoordeling: 4.3 van 54.3510 reviews

  Het bouwkundig tekenwerk voor uw verbouwingsplannen verdient de nodige aandacht. Calculatie en Tekenbureau Hoogenboom heeft diverse opdrachten afgehandeld in de verbouwing en is in staat u volledig van het vergunningsproces te ontzorgen. Met mijn ervaring in de calculatie kan ik u vertellen wat een prima prijs is voor verschillende werkzaamheden, ook kan ik u uitstekend advies geven wat betreft het ontwerp voor uw uitbouw.

  Laatste review:

  Bouw- en constructietekening -

  Fijn Contact snel en goed afgehandeld
 • ABOO Bouwkundig Advies

  Beoordeling: 4.8 van 54.8521 reviews

  Goedendag, ABOO Bouwkundig Advies kan u van dienst zijn bij uw aan/ verbouwplannen. Wij hebben ruime ervaring in het maken van bouwaanvraag tekeningen en de hierbij horende constructie berekening. Extra mogelijkheden zijn bouwbegeleiding, en eventuele calculatie van de werkzaamheden, ook de eindoplevering kan door ons verzorgd worden. Indien u belang heeft bij ABOO Bouwkundig Advies neemt u gerust vrijblijvend contact op.

  Laatste review:

  Constructieberekeningen -

  Henk communiceert prettig en direct. Daarnaast denk hij in oplossingen en komt gemaakte afspraken na.
 • Karu Engineering

  Beoordeling: 4.9 van 54.958 reviews

  Beste opdrachtgever, Ik heet Suenz Hoffman en ben bouwkundig ingenieur. Middels mijn bedrijf Kura Engineering bied ik mij aan als een ondersteunend CAD tekenaar/Revit modelleur. Voor mijn opdrachten werk ik vanuit huis in de regio Rotterdam. Uiteraard is het afhankelijk van het type opdracht mogelijk om op locatie advies te geven of metingen te verrichten. Mijn werkzaamheden bestaan uit het uitwerken en verwerken van bouwkundige tekeningen die nodig zijn voor verbouwingen, wijzigingen van plattegronden of een bouwvergunning. In de afgelopen 10 jaar heb ik bij diverse architectenbureaus en ingenieursbureaus gewerkt als bouwkundig tekenaar. Dit waren projecten op verschillende schaalgroottes, van rijtjeswoningen tot appartementsgebouwen en utiliteitsgebouwen. Dit heeft geresulteerd in een bak ervaring tijdens verschillende fases in bouwprojecten. Zelf heb ik 2 opleidingen bouwkunde gevolgd op het mbo en hbo. En ik beschik over een VCA-certificaat en 2 certificaten voor het werken met het softwareprogramma Revit. Hiernaast heb ik een grote affiniteit met het uitwerken van bouwkundige details en het oplossen van technische uitdagingen aan het gebouw. U kunt ervan verzekerd zijn dat ik mijn opdracht zeer serieus en professioneel oppak en er alles aan doe om u een product te bieden van goede kwaliteit. Mijn bedrijfsmotto is eerlijkheid, goede communicatie en kwaliteit!

  Laatste review:

  Bouw- en constructietekening -

  Er is zeer vakkundig werk geleverd. Gedetailleerde tekeningen en 3D weergave van de woning. Prima afstemming over het geleverde werk en planning.
 • NH3D

  Beoordeling: 4.7 van 54.7516 reviews

  Logisch, mooi en praktisch. De drie uitgangspunten voor ieder ontwerp dat gemaakt wordt. Wij zijn een klein bedrijf dat sinds 2011 ontwerpt, bouwkundig advies geeft, bouwkundig tekenwerk, rekenwerk en 3 dimensionale animaties verzorgd. Wij helpen, ondersteunen en adviseren bij het bedenken, uitwerken, verbeelden en promoten van uw project.

  Laatste review:

  Bouw- en constructietekening -

  Heel snel en vakkundig werk afgeleverd. Echt super! Goede communicatie.
 • Klus Montagefabriek

  Beoordeling: 5 van 5556 reviews

  P.S Voor een snelle offerte kunt u direct via onze homepage( klusmontagefabriek)een aanvraag indienen. Wij hebben  ruim 15 jaar ervaring in het monteren en installeren van IKEA (METOD) voorheen FAKTUM keukens. Wij werken met de strenge richtlijnen en follow me rules die IKEA op deze producten hanteert om de garantie te waarborgen. Prijs/kwaliteit verhouding is relatief goed in vergelijking met andere keukenmerken in dezelfde segment. Het enige waar u zich zorgen over moet maken is de correcte montage en installatie van deze keukens. Wij nemen die zorg graag uit uw handen met onze ervaring en kennis van het materiaal. Ook kunt u bij ons terecht voor voorwerk, zoals leidingwerk,elektra en timmerwerkzaamheden. Met veel passie en zorg zullen we uw droomkeuken installeren, zodat u snel kunt genieten van uw mooie aanwinst! Neem gerust contact op voor een offerte of kijk op onze homepagina Met vriendelijke groet

  Laatste review:

  Keuken plaatsen of renoveren -

  Onze IKEA method keuken is heel netjes gemonteerd door Umut. Alle kastjes hangen recht en er was sprake van heldere communicatie. Ook dacht hij met ons mee in oplossingen, er zaten namelijk een paar uitdagingen aan onze montage. Zo hadden we een tijdelijk noodblad nodig en moesten we puzzelen met onze inbouw wasmachine. Dat is uiteindelijk allemaal gelukt tegen de vooraf afgesproken prijs!

Wat doet een ontwerper?

Een ontwerper schakel je in voor het maken van een ontwerp voor een nieuwbouwproject, constructieberekening, bouwtekening, aanbouw of keuken. Daarnaast heb je ook ontwerpers die een specialisatie hebben in het het stylen van je interieur. Aangezien een ontwerp vaak samenhangt met andere werkzaamheden, werkt een ontwerper nauw samen met een projectontwikkelaar, aannemer, constructeurs en tekenaars voor het maken van de werktekeningen. De vakman ziet er het hele bouwproject op toe dat de vorm, indeling, constructie, kleur en materialen voldoen aan jouw budget en smaak.

Taken van een ontwerper

 • Bouwtekening
  Op een bouwtekening vind je het ontwerp van het te bouwen project, het materiaal, de afmetingen en de vormgeving. Een bouwtekening is tijdens het hele bouwproces belangrijk. Wanneer je een ontwerper inschakelt, heb je de zekerheid dat de aannemer de tekening krijgt die hij nodig heeft.
 • Constructieberekening
  Heb jij voor je verbouwing een omgevingsvergunning nodig? Dan moet je de gemeente ook een constructieberekening overhandigen. Uit deze berekening blijkt hoeveel belasting er op dragende delen, zoals de muren, komt te staan. Deze informatie is essentieel voor het bepalen welk materiaal er nodig is en hoe dik het materiaal minimaal moet zijn.
 • Ontwerp badkamer of keuken
  Wanneer je zeker wilt weten dat je je badkamer of keuken zo efficiënt mogelijk inricht, schakel je een ontwerper in. Vaak komt een ontwerper met verrassende inzichten die je woning een stuk ruimtelijker maken. De kosten die je betaalt zijn afhankelijk van het soort ontwerp dat je wilt ontvangen. Zo is een schets een stuk goedkoper dan een 3D-ontwerp van je badkamer of keuken. Het voordeel van een 3D-ontwerp is wel dat je een veel betere indruk krijgt hoe de ruimte er straks daadwerkelijk uit komt te zien.
 • Ontwerp tuin
  Je kan een ontwerper ook vragen om een ontwerp van je tuin te maken. Vaak zijn dit andere ontwerpers dan de vakmannen die een ontwerp maken voor je woning. In een tuinontwerp neemt de vakman mee waar de bestrating en beplanting komt, op jouw verzoek kan hij ook een verlichtingsplan maken. De hovenier kan vervolgens met het ontwerp aan de slag.

Veelgestelde vragen over het inschakelen van een ontwerper

De werkzaamheden van een ontwerper lopen nogal uiteen. Het is dan ook niet vreemd wanneer je vragen hebt over het inschakelen van deze vakman. Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Wat kost een ontwerper? 

De prijs die je betaalt, is allereerst afhankelijk van het soort ontwerp. Zo ziet het prijskaartje voor een constructieberekening er heel anders uit dan die van een 3D-ontwerp voor de badkamer. Over het algemeen telt bij het ontwerp het aantal vierkante meters van het object mee en het uurtarief van de ontwerper. Voor een constructieberekening van een object tot 25 m² betaal je gemiddeld een bedrag van € 450,- tot € 600,-. Voor een bouwtekening moet je rekenen op een bedrag tussen de € 450,- en € 750,-. Voor een tuinontwerp tot 300 m² rekent de ontwerper een bedrag tussen de € 250,- en € 600,-. Een 3D-ontwerp van de badkamer kost gemiddeld zo'n € 250,- tot € 500,-.

Ben je benieuwd met welke prijzen je allemaal rekening moet houden wanneer je een ontwerper inschakelt? Bezoek één van onderstaande prijspagina's:

Hoe gaat een ontwerper te werk? 

Hoe een ontwerper precies te werk gaat, hangt af van het soort tekening dat hij voor je maakt. Maar in alle gevallen gaat de ontwerper met je in gesprek. Hij wil weten wat je wensen zijn, wat je smaak is en wat je beschikbare budget is. Daarnaast neemt hij ook de maten op van het object waarvoor hij een ontwerp moet maken. Vervolgens gaat de ontwerper aan de slag met het ontwerp dat hij daarna met je bespreekt. Uiteraard heb je altijd nog de mogelijkheid om het ontwerp aan te passen.

Waarom kiezen voor een ontwerper?

Om te zorgen dat grootschalige bouwwerkzaamheden vlekkeloos verlopen, is een bouwtekening een absolute vereiste. De werkmannen weten dan precies de maten en de indeling van de ruimte. Maar ook voor het plaatsen van een keuken, badkamer of aanbouw voorkomt een tekening onduidelijkheid. Bij het maken van een bouwtekening is het van belang dat je op schaal kan tekenen, zodat de aannemer precies weet hoeveel materiaal en mankracht hij nodig heeft. Wanneer je hier fouten in maakt, loop je het risico dat de aannemer extra uren moet maken of teveel materiaal bestelt. Wil je niet het risico lopen dat je verbouwing uit de kosten loopt? Het maken van een ontwerp of bouwtekening kan je uitbesteden aan een ontwerper. Hij zorgt voor een gedetailleerde tekening waar de vakmannen prima mee uit te voeten kunnen. Een ontwerper vind je snel en eenvoudig op Werkspot. Plaats je klus online en kom in contact met een van de vele specialisten.

Zo vind je een ontwerper

Op Werkspot plaats je geheel vrijblijvend en gratis een oproep voor een ontwerper. Omschrijf in de opdracht duidelijk waarvoor je een ontwerp nodig hebt en op welke termijn. Zo weet je zeker dat de vakman met de juiste specialisaties reageert. Na het ontvangen van de reacties van enkele ontwerpers kan je hen op locatie uitnodigen of telefonisch contact opnemen. Je vind de geschikte ontwerper door de reviews op de profielen te lezen.

Overige beroepen

 • Aannemer
 • Badkamer specialist
 • Behanger
 • Dakspecialist
 • Domotica specialist
 • Elektricien
 • Gevelspecialist
 • Glaszetter
 • Hovenier
 • Installatiebedrijf
 • Isolatiebedrijf
 • Keukenmonteur
 • Klusbedrijf
 • Kozijnspecialist
 • Loodgieter
 • Metselaar
 • Schilder
 • Schoonmaakbedrijf
 • Sloopbedrijf
 • Stoffeerder
 • Stratenmaker
 • Stukadoor
 • Tegelzetter
 • Timmerman
 • Verhuisbedrijf
 • Vloerspecialist
 • Voertuig monteur
 • Witgoed reparateur