Gemiddelde kosten tuinontwerp

Bijgewerkt op

Wil je een nieuwe tuin aanleggen en je benieuwd wat het kost om het ontwerp door een professional uit te laten voeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.4

Top beoordelingen hoveniers

Onze hoveniers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.4 op 5 op basis van 23 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Adviezen voor tuinontwerp

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare hovenier of tuinarchitect die je hierbij kan helpen. Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je nog jarenlang plezier hebt van je nieuwe tuin. We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je voor het ontwerpen van een tuin een professional zou moeten inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wil uitbesteden.

Gemiddelde kosten voor een tuinontwerp

De totale kosten voor het ontwerpen van een tuin tot 300m2 liggen tussen de €250 en €600. Is je tuin groter? Dan kun je rekenen op €2 per vierkante meter. Voor een additioneel beplantingsplan moet je ongeveer 50% van de ontwerpkosten rekenen. De kosten kunnen per klus uiteenlopen en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabele kosten voordat je een klus plaatst. Zo weet je ongeveer met welke kosten je rekening moet houden en vind je snel de juiste vakman voor jouw tuinontwerp.

Kostenindicatie voor een tuinontwerp:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor een tuinontwerp. | Type tuinontwerp | Gemiddelde prijs | |---|---| |Tuinontwerp tot 300 m2 | €250 - €600 | |Tuinontwerp vanaf 300 m2 | €2 per vierkante meter | | Beplantingsplan | +50% van ontwerpkosten |

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze hoveniers rekenen voor het ontwerpen van een tuin. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Wanneer je een tuin gaat ontwerpen is het aan te raden om hiervoor een ervaren hovenier of een tuinarchitect in te schakelen. Het ontwerpen is namelijk geen eenvoudige doe het zelf klus, maar een klus waar vakkennis voor nodig is. Met een ontwerp wordt je nieuwe tuin een harmonieus geheel en ben je verzekerd van een perfecte basis en een duurzaam resultaat voor je nieuwe tuin.

Hoe bepaal je de kosten voor een tuinontwerp

De kosten die door een hovenier of tuinarchitect in rekening worden gebracht voor een tuinontwerp hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de klus, de oppervlakte van je tuin, materiaalkosten en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de totaalprijs. Op factoren zoals de afmeting heb je geen invloed, maar er zijn wel een aantal keuzes die de totaalprijs doen stijgen of dalen. Wij zetten ze graag voor je op een rij.

Grootte van je tuin

Uiteraard heeft de grootte van je tuin veel invloed op de totaalprijs van een tuinontwerp. Het ontwerpen van een tuin wordt daarom vaak berekend per vierkante meters. Zo zal een tuinontwerp voor een grote tuin dus meer kosten dan een tuinontwerp voor een kleine tuin.

Beplantingsplan

Je kunt bij het laten ontwerpen van een tuin ervoor kiezen om wel of geen beplantingsplan te laten maken door de hovenier of tuinarchitect. Hierin staat beschreven wat voor soort planten er worden gebruikt en waar deze in de tuin moeten worden geplaatst. Heb je niet zoveel verstand van planten? Dan is het aan te raden om dit uit te besteden, zodat je zeker weet dat je kiest voor planten die geschikt zijn voor jouw tuin. Hiervoor wordt meestal een meerprijs van 50% van de ontwerpkosten in rekening gebracht.

Extra opties

Je kunt na het laten ontwerpen van een tuin door een ervaren hovenier vaak ook de tuinaanleg uitbesteden. De kosten hiervoor liggen tussen de €50 en €400 per vierkante meter, afhankelijk van je wensen. Wil je je ontwerp ook in 3D of heb je een bouwkundige tekening nodig? Ook hier worden extra kosten voor in rekening gebracht. De kosten hiervan liggen meestal rond de €70.

Een tuin laten ontwerpen via Werkspot?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten vlonders plaatsen
  2. Kosten verlichting installeren
  3. Kosten zonnepanelen plaatsen
  4. Kosten tuinaanleg
  5. Kosten bestrating aanleggen