Kosten tuinaanleg

Bijgewerkt op

Wil je graag een tuin aanleggen om je nieuwe of oude huis? En ben je benieuwd wat het gaat kosten om dit door een specialist te laten uitvoeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.5

Top beoordelingen hoveniers

Onze hoveniers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.5 op 5 op basis van 323 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten tuinaanleg

Wil je een tuin laten ontwerpen? De gemiddelde prijs voor het ontwerp van een tuin liggen tussen de €350 en €900. De gemiddelde kosten voor een tuinaanleg ligt tussen de €500 en €20.000. Het kan ook zijn dat de hovenier uurprijzen meerekent. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de €35 en €75 per uur.

Tuinaanleg prijzen:

In onderstaand schema's vind je de gemiddelde kosten voor het aanleggen van een tuin:

TuinaanlegLaagHoog
Uurtarief hovenier€35€75
ProjectprijsLaagHoog
Tuinontwerp€350€900
Vijver aanleggen€1000€40.000
Tuinhuisje plaatsen€200€10.000
Prieel aanleggen€1000€6000
Vierkante meter prijsLaagHoog
Gras aanleggen€4€9
Beplanting plaatsen€7€20
Bestrating leggen€25€110
Houten terras / Vlonders€75€200
Schuttingen plaatsen€25€110

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze hoveniers rekenen voor het aanleggen van een tuin. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de hovenier.

Hoe bepaal je de kosten voor een tuinaanleg?

De kosten die door de hovenier in rekening wordt gebracht hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, de oppervlakte van je tuin, de materiaalkeuze en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het aanleggen van een tuin.

Tuinontwerp

Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen, zet een hovenier deze eerst voor je op papier. Een tuinontwerp kun je zelf maken, maar een professionele hovenier of een tuinarchitect kan je hier ook bij helpen. Een hovenier of tuinarchitect heeft namelijk veel kennis, ervaring en creativiteit en kan ook goed naar de praktische aspecten van de tuin kijken, zodat deze goed wordt aangelegd. Een tuinontwerp kost tussen de €300 en €900.

Gras, bestrating of een houten terras

Wil je gras, bestrating of een houten terras aanleggen? Gras is de meest voordelig optie met €4 tot €9 per vierkante meter. Bestrating kost gemiddeld €67 per vierkante meter, afhankelijk van de tegel die je kiest. Kies je voor een houten terras, dan moet je denken aan een gemiddelde van €137 per m2.

Prieel of tuinhuisje

Wil je een prieel of tuinhuisje plaatsen in je tuin? Een prieel kan zowel open en van staal zijn of van hardhout en om onder te zitten wanneer het regent. Een prieel kost gemiddeld tussen de €1.000 en €6.000. Tuinhuisjes zijn heel handig om spullen als fietsen, tuinmeubels en gereedschap in op te bergen. De prijzen van tuinhuisjes variëren tussen de €200 en €10.000. Het verschil is zo groot omdat een tuinhuisje zo uitgebreid kan worden gemaakt als je zelf wilt.

Vijver aanleggen

Wil je een vijver in de tuin? Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor de prijzen ook erg uiteenlopen. De prijs wordt onder andere bepaald door het soort vijver, de afmeting van de vijver en het materiaal dat wordt gebruikt. Voor een kleine natuurvijver inclusief planten moet je rekenen op een prijskaartje van €1.000 tot €2.000, maar dit kan met een zwemvijver van 30 m2 al gauw oplopen tot €30.000 tot €40.000.

Schutting plaatsen

Wil je een schutting voor extra privacy in je tuin? Een schutting kan worden gemaakt van hardhout of geïmpregneerd hout. Het voordeel van hardhout is dat het langer meegaat, maar het is daardoor ook een stuk prijziger. De prijzen van een schutting variëren van €25 tot €110 per meter.

Tuinaanleg

Tuinaanleg via Werkspot laten uitvoeren?

Heb je geen tijd, zin of kennis om je eigen tuin aan te leggen? Besteed het aanleggen van je tuin uit aan een professionele vakman. Een hovenier kan zowel het ontwerp, de aanleg als het onderhoud van de tuin verzorgen. Deze tuinwerkzaamheden worden door zowel particulieren als bedrijven uitgevoerd. Een hovenier kan tevens vaak ook helpen met klussen zoals bestrating, de aanleg van een vijver, beplanting, boomverzorging, het plaatsen van schuttingen en erfafscheidingen, aanleg van het tuinterras, beregening en onkruidbestrijding.

Wil je specifiek weten wat het aanleggen van een tuin gaat kosten? Plaats dan een klus via Werkspot en ontvange reacties van diverse experts. Wil je een goed beeld krijgen van het werk dat de vakmannen verrichten? Lees dan de reviews van deze specialisten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor een hovenier die aansluit bij jouw wensen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten vlonders plaatsen
  2. Kosten struiken snoeien
  3. Kosten gras zaaien
  4. Kosten tuinontwerp
  5. Kosten bestrating aanleggen
  6. Kosten bestrating verwijderen

Vind een hovenier dichtbij