Gemiddelde kosten gras leggen of zaaien

Bijgewerkt op

Wil je gras in je tuin laten aanleggen en ben je benieuwd wat het gaat kosten om het leggen of zaaien van gras door een professional uit te laten voeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen hoveniers

Onze hoveniers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 96 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Prijzen voor gras leggen

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare hovenier. Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je nog jarenlang plezier hebt van je nieuwe gras. We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je voor het leggen of zaaien van gras een professional zou moeten inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wil uitbesteden.

Wanneer je gras in je tuin wilt leggen of zaaien, is het aan te raden om hiervoor een hovenier in te schakelen. Het leggen en zaaien van gras is namelijk geen eenvoudige doe het zelf klus, maar een klus waar vakkennis voor nodig is. Tijdens het leggen van gras kan een hoop misgaan, dus je wil hier zeker niet zomaar zelf aan beginnen. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat.

Gras zaaien kosten

Gemiddelde kosten voor het leggen of zaaien van gras

De gemiddelde kosten voor het leggen of zaaien van gras liggen tussen de €0,25 en €20 per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. Het kan ook zijn dat de hovenier rekent met een uurtarief. Het uurtarief van een hovenier ligt tussen de €35 en €50 per uur. De totale kosten kunnen verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Kostenindicatie voor het leggen of zaaien van gras:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het leggen van gras.

AfmetingenGemiddelde prijs
12 m²€ 170 - € 350
30 m²€ 400 - € 500
50 m²€ 600 - € 750
60 m²€ 950 - € 1200
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze hoveniers rekenen voor het leggen van gras inclusief verwijderen oude gazon, grond frezen en bemesten. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.

Het gras laten zaaien is stukken goedkoper. Nadeel daarvan is dat je moet wachten op het resultaat. Het verwijderen van je oude gazon kost gemiddeld € 2,- tot € 4,- per m² afhankelijk van de afmetingen. Het bemesten kost rond de € 35,- en het voor het zaaien betaal je het uurloon wat tussen de € 35 en € 50,- ligt.

Hoe bepaal je de kosten voor het leggen of zaaien van gras

De kosten die door een hovenier in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de klus, de oppervlakte van je tuin, het type gras en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het bestrijden van vocht.

Oppervlakte en vorm tuin

Heb je een kleine tuin? Dan kun je ervoor kiezen om gras te zaaien, maar je kunt ook graszoden leggen. Hoe minder vierkante meters je hoeft te zaaien, hoe minder hoog de kosten. Ook de vorm van de tuin heeft invloed op de uiteindelijke kosten. Een rechthoekig grasveld is relatief eenvoudig aan te leggen. Is de tuin anders van vorm, dan is dit meer werk voor de hovenier en moet je dus rekening houden met een ander prijskaartje.

Oppervlakte en vorm tuin

Ligt er al een gazon in de tuin wat vervangen moet worden? Dan moet dit gras eerst worden afgestoken. De hovenier kan dit voor je uit handen nemen, maar reken hiervoor wel tussen de €5 en €8 aan extra kosten. Je zal dan zelf nog het gras moeten afvoeren.

Gebruik van de tuin

Gebruik je de tuin om te sporten of spelen je kinderen er vaak? Houd hiermee dan rekening bij het kiezen van een grassoort. Er zijn namelijk grassoorten die hier speciaal voor zijn gemaakt. Door de stevige wortels van het gras, blijft deze beter blijven liggen dan andere grassoorten.

Advies van de vakman

Edwin Jongewaard van Multidiensten Noordholland zegt: Bij het laten leggen van gras komt vaak meer kijken dan men denkt. Het oude gras moet verwijderd worden, de grond omgeploegd en geëgaliseerd worden, het nieuwe gras gelegd en bemest.

Het leggen of zaaien van gras via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten vlonders plaatsen
  2. Kosten verlichting installeren
  3. Kosten tuinaanleg
  4. Kosten tuinontwerp
  5. Kosten bestrating aanleggen

Vind een hovenier dichtbij