Gemiddelde kosten bestrating aanleggen

Bijgewerkt op

Wil je je tuin laten bestraten? En ben je benieuwd wat het gaat kosten om bestrating aan te laten leggen door een professionele stratenmaker? Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je nog jarenlang plezier hebt van je betegelde tuin?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen stratenmakers

Onze stratenmakers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 955 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Tuinbestrating kosten

Op werkspot vind je eenvoudig een goede stratenmaker voor het leggen van je tuinbestrating. Hoe je weet of een vakman geschikt is? En wat de gemiddelde kosten zijn per m²? Wij leggen het je graag uit, zodat jij straks kunt genieten van je strak betegelde tuin.

Wil je zeker zijn van een mooi en duurzaam resultaat van je betegelde tuin? Besteed het laten leggen van bestrating dan uit aan een professionele stratenmaker. Hierdoor ben je verzekerd van een bestrating waar je nog jarenlang van kunt genieten en bespaar je jezelf een hoop stress. Het leggen van een bestrating is namelijk lichamelijk een zware klus en vergt veel vakinhoudelijk kennis. Wist je bijvoorbeeld dat bestrating ongeveer 1 cm moet aflopen zonder dat je het opmerkt? Als dit niet gebeurt kan het regenwater niet goed weglopen. Via Werkspot vind je stratenmakers met jarenlange ervaring en de juiste kennis. Zo weet je zeker dat je een professional inschakelt en ben je verzekerd van een perfecte afwerking van je nieuwe bestrating.

Gemiddelde kosten voor bestrating aanleggen

De prijs voor het aanleggen van bestrating ligt tussen de €9 - €19 per vierkante meter. Het kan ook zijn dat een stratenmaker per uur rekent, hiervoor liggen de prijzen tussen de €28 - €58 per uur. Afhankelijk van de bestrating opdracht en het ontwerp wordt een vierkante meter prijs of een uurprijs in rekening gebracht. Of een stratenmaker een uurtarief of een prijs per vierkante meter berekent is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de klus. Heb je bijvoorbeeld een speciale legwijze in gedachten? Dan berekent de stratenmaker doorgaans een uurtarief omdat dit meer tijd kost.

Kostenindicatie voor bestrating aanleggen

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het aanleggen van een bestrating:

Bestrating aanleggenGemiddelde kosten
Kosten stratenmaker per uur€28 - €58
Kosten stratenmaker per vierkante meter€9 - €19
Voorrijkosten per kilometer€0,20 - €0,40
Bestratingstegels per vierkante meter€14 - €64

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze stratenmakers rekenen voor het aanleggen van bestrating. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stratenmaker.

Bestrating aanleggen

Fundering van een bestrating

Een fundering bestaat meestal uit twee lagen: een ondergrond van bijvoorbeeld grove stenen die goed verdicht moet worden (met een trilplaat) en een bovenlaag met zand (en eventueel wat cement). Hoe dik dit zogenaamde zandbed moet zijn, is onder meer afhankelijk van de ondergrond en de belasting op de bestrating. Let bij het aanleggen van het zandbed ook op voldoende afschot: ofwel goede afwateringsmogelijkheden.

Als het zandbed vervolgens goed is afgestreken - ofwel afgereid - kan de bestrating worden aangelegd. En dit is weer een heel andere klus. Afhankelijk van de gewenste verbanden (patronen) is dit specialistisch tot heel specialistisch werk. Zeker als je bijvoorbeeld met oude, en hierdoor onregelmatige, klinkertjes werkt. Ligt de bestrating? Dan volgt de afwerking met vulzand en de afsluitingen aan de zijkanten. Hierdoor blijft de bestrating netjes op z’n plaats liggen. Bekijk hier de kosten van een fundering

Hoe bepaal je de kosten voor bestrating aanleggen

De kosten voor het aanleggen van bestrating zijn onder andere afhankelijk van het arbeidsloon van de stratenmaker, de materiaalkosten van bijvoorbeeld tegels en zand en het soort project dat moet worden uitgevoerd. Het spreekt immers voor zich dat een grote tuin met een moeilijk legpatroon meer tijd en geld kost dan een kleine tuin met een simpel legpatroon. We zetten graag de verschillende keuzes voor je op een rij.

Type bestrating

Zoals gezegd heeft de legwijze van de bestrating invloed op de uiteindelijke prijs. Daarom is het goed om vooraf te bedenken in wat voor patroon je de bestrating wil laten leggen. Houd er rekening mee dat een ingewikkeld patroon invloed heeft op de prijs, aangezien een stratenmaker hier langer mee bezig is. Wil je een standaard patroon? Dan kun je uitgaan van een standaard prijs per vierkante meter.

Tegelsoorten

Het type tegels heeft uiteraard ook invloed op de uiteindelijke prijs van het project. Er zijn verschillende soorten tegels waar je voor bestrating gebruik van kunt maken. Zo is natuursteen een luxere en kostbaardere tegelsoort dan koppelstones.

TegelsoortKosten per m2
Koppelstones€14 - €24
Betonbestrating€14 - €34
Flagstones€24 - €39
Waaltjes€29 - €44
Hout€19 - €64
Natuursteen€29 - €64

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze stratenmakers rekenen voor het aanleggen van bestrating. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stratenmaker.

Extra opties

Wil je de bestrating voorzien van een speciale afwerking? Dat kan, bijvoorbeeld met sierkeien, afscheidingsbanden en opsluitbanden. Met sierkeien kun je de bestrating eenvoudig een sierlijke afwerking geven, de afscheidingsbanden geschikt zijn voor niveauverschillen in de ondergrond en met de afsluitbanden zorg je ervoor dat de bestrating mooi op zijn plaats blijft liggen.

Extra optiesKosten per m2
Sierkeien€6 - €34
Afscheidingsbanden€9 - €29
Opsluitbanden€3 - €6

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze stratenmakers rekenen voor het aanleggen van bestrating. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stratenmaker.

Advies van een professional

Leo van Oene, eigenaar van Gebroeders van Oene Stratenmakersbedrijf v.o.f.: Er is een groot verschil tussen herbestraten en bestraten. Bij herbestraten hangt het er vanaf of de oude stenen gebruikt kunnen worden en in hoeverre er sprake is van verzakking. Bij bestraten moet er gekeken worden wat de ondergrond is en moet er afgegraven worden en zand gestort worden om ervoor te zorgen dat er weinig verzakking optreedt. In sommige gevallen moeten er ook stootbanden geplaatst worden ter voorkoming van verzakking.

Het aanleggen van je bestrating via Werkspot laten uitvoeren?

Wil je specifiek weten wat een bestrating gaat kosten? Plaats dan een klus via Werkspot en ontvang reacties van diverse stratenmakers. Wil je een goed beeld krijgen van het werk dat de vakmannen verrichten? Lees dan de reviews van deze specialisten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken met welke stratenmakers jij in contact wil komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten tuinaanleg
  2. Kosten verlichting installeren
  3. Kosten zonnepanelen plaatsen
  4. Kosten huis renovatie

Vind een stratenmaker dichtbij