Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Stucen overzicht

Wat zijn de kosten voor stucwerk

Op deze pagina: gemiddelde kosten stucen. Wil je weten wat de exacte prijs is voor het stucen van jouw wanden of plafonds? Plaats anoniem en kosteloos een opdracht door hieronder jouw postcode in te vullen en op de oranje knop "Aan de slag" te klikken.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Inhoudsopgave
 1. Prijzen stucwerk
 2. Prijsbepalende factoren
 3. Btw op stucwerk
 4. Praktisch advies professional
 5. Stucwerk via Werkspot |

Prijzen stucwerk

Ben je benieuwd naar de kosten van een stukadoor? Hieronder vind je informatie die van invloed zijn als je stucwerk uitbesteed aan een professionele vakman. De kosten kunnen per stucwerk kunnen per klus sterk verschillen.

kosten stucen

De kosten van stucen heeft te maken met de totale oppervlakte die gestuct dient te worden. Hoe groter de oppervlakte is hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarnaast wordt er onderscheid gemaakt tussen de verschillende type stucwerken.

Omvang stucwerkPrijs per m2
Klein€15 - €25
Gemiddeld€13 - €22
Groot€10 - €18
LET OP de prijzen kunnen varrieren vanwege het soort werk, de kwaliteit van de uitvoering en de regio waarin u zich bevindt.
Stukadoor stucen binnen

1. Wat zijn de kosten voor binnen stucen?

De prijs van stucwerk ligt gemiddeld tussen de €10 - €30 per m2. De meest gekozen berekeningsmethode is een prijs per m2. Om een goed beeld te krijgen van de totale prijs, kun je dus eenvoudig het aantal vierkante meters die je wilt laten stucen hiermee vermenigvuldigen.

De prijzen voor verschillende soorten stucwerk.

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor een stukadoor:

Soort stucwerkKostenindicatie per m2
Sausklaar stucen muur€ 10 - € 20
Behangklaar stucen muur€ 9 - € 13
Stucwerk plafond€ 15 - € 25
Spuitwerk€ 7 - € 13
Beton cire€ 100 - € 200
Tadelakt€ 135 - €200

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze stukadoorsbedrijven rekenen voor een stucwerk klus. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stukadoor.

2. Hoe bepaal je de kosten voor een stukadoor precies?

De kosten voor een stukadoor zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort stucwerk, de omvang van het stucwerk en de locatie van het stucwerk. Zo is het stucen van een plafond bijvoorbeeld lastiger dan een wand, doordat de stukadoor boven zijn hoofd moet werken. Dit is lastiger en vermoeiender dan het stucen van een muur - en verklaart dan ook het prijsverschil tussen de het stucen van een wand en een plafond. Bovendien is het stucen van grote oppervlaktes veel eenvoudiger dan kleine muurtjes met lastige hoeken, nisjes of onvlakke muren, waardoor de prijs omhoog gaat. Net als bij een speciale afwerking zoals waterdicht of decoratief stucwerk.

Stucwerk muur

Wil je een muur sausklaar afwerken, zodat je er daarna eenvoudig overheen kunt schilderen? Dan is het van belang dat de stukadoor de muur egaal afwerkt, zodat de verf goed kan hechten aan de muur. Deze strakke afwerking kost tijd en vakmanschap, waardoor de kosten hiervan hoger liggen dan bij behangklaar stucwerk waarbij het stucwerk minder precies kan worden aangebracht. Benieuwd naar de specifieke kosten van de muren stucen? Bekijk de prijzen van het muren stucen hier.

Stucwerk plafond

Het afwerken van je plafond is duurder dan het afwerken van een muur. De reden hiervoor is simpel; het stucen van een plafond is een stuk arbeidsintensiever dan het stucen van een muur. Omdat de stukadoor bij het stucen van je plafond boven zijn macht moet werken ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter daarom zo’n 20% hoger dan het stucen van muren. Benieuwd naar de specifieke kosten van het plafond stucen? Bekijk de prijzen van het plafond stucen hier.

Stucen

Spuitwerk

De meest voordelige optie is het laten aanbrengen van spuitwerk. Doordat spuitwerk met een machine op het plafond wordt aangebracht, kan een stukadoor hier vrij snel mee werken. En daar betaal je dus ook minder voor. Het spuitwerk heeft een standaard witte kleur, maar kan ook in andere kleuren worden aangebracht. Dit bespaart je een schilderklus en hierdoor vallen beschadigingen ook minder op.

Behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwerk is geschikt om behang over te plakken of sierpleister op aan te brengen. Dit type stucwerk is goedkoper dan het stucen van muren of plafonds, omdat het de stukadoor vaak minder tijd kost. Het stucwerk kan namelijk minder precies worden aangebracht. Behangklaar stucwerk is niet geschikt om over te schilderen, aangezien de muur bij deze afwerking niet egaal is en je dus oneffenheden ziet.

Waterdicht of decoratief stucwerk

Voor een speciale afwerking zoals waterdicht of decoratief stucwerk betaal je meer dan regulier stucwerk. De gemiddelde kosten van dit stucwerk zijn geheel afhankelijk van het soort stucwerk dat je kiest en de dikte waarin deze moet worden aangebracht. Soms kan stucwerk in een badkamer bijvoorbeeld wel 4 centimeter dik moeten worden aangebracht. In dit geval kost dit de stukadoor dus meer tijd en materiaal. Benieuwd naar de kosten voor het stucen van de badkamer? Bekijk dan de link

3. Btw op stucwerk

Ook goed om te weten; wanneer je woning ouder is dan 2 jaar, dan valt deze onder het lage tarief op stukadoorswerkzaamheden. Het lage tarief is vanaf 1 januari 2019 9%. Dit geldt ook voor de kosten voor het voorbereiden van het stukadoorswerk, de voorbehandelingen en de materialen. Voor werkzaamheden die verder van het stukadoorswerk afstaan, zoals het plaatsen van gipswanden en het zetten van tegels, geldt het normale 21% tarief. Via deze link kun je alles lezen over het tarief voor woningen van ouder dan 2 jaar.

4. Praktisch advies van een professional.

Als je wilt laten stucen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over binnen stucwerk.

Johan Kremer, eigenaar van Kremer Stukadoorsbedrijf heeft al ruim 20 jaar ervaring als stukadoor.

Wij werken bij sausklaar stucen met Knauf Finish pasta. Wanneer u voor deze optie kiest hebt u verder geen omkijken meer naar de wanden, het plafond en de muren worden strak gemaakt en het product dat word aangebracht is wit, wanneer u de wanden wit wil houden is sauzen niet meer nodig.

5. Een stucwerk opdracht via Werkspot laten uitvoeren?

Wanneer je gaat stucen is het aan te raden om een professional in huis te nemen. Zelf stucen is een lastige klus die niet alleen veel tijd kost, maar ook een hoop stress kan veroorzaken. Tijdens het stucen kan er namelijk een hoop fout gaan. Vaak kan alleen een professional zorgen voor een perfecte afwerking. Stukadoors die jarenlange ervaring hebben en zijn aangesloten bij een of meerdere verenigen. Zodat je zeker weet dat je een professional in huis haalt. Plaats je klus en ontvang reacties van stukadoors. Bekijk alle profielen en referenties van deze stukadoorsbedrijven. Zo krijg je een goed beeld van het werk dat de vakmannen verrichten, en kun je een weloverwogen keuze maken voor je stukadoor.

Andere prijzen per dienst

 1. Wat kost een schilder?
 2. Kosten buiten schilderen
 3. Kosten binnenschilderwerk
 4. Kosten behangen kamer
 5. Kosten Wand- of vloertegels zetten
 6. Kosten glasvezelbehang

Vind een stukadoor dichtbij