Gemiddelde kosten voor plafond stucen

Bijgewerkt op

Net als wanden, willen huiseigenaren steeds vaker mooie, strakke plafonds. Zo werk je bijvoorbeeld de groeven weg die je ziet door de plafondplaten of scheuren die na verloop van tijd zijn ontstaan. Je kan deze oneffenheden wegwerken door het laten stucen van je plafond. Ontdek hier de gemiddelde prijs en de factoren die de prijs beïnvloeden.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen stukadoors

Onze stukadoors, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 2043 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Zelf doen of uitbesteden?

Het stucen van een plafond is een specialistische klus. Wanneer je dit zelf doet, moet je precies weten hoe je ervoor zorgt dat het stucwerk op het plafond overal even dik is. En dat niet alleen, je moet ook de juiste techniek hebben om te voorkomen dat je een slordig resultaat krijgt. Tot slot kan stucen van het plafond leiden tot rug- en nekklachten. Je staat nu eenmaal in een onnatuurlijke houding te werken en tijd om te rusten heb je niet omdat het stucwerk snel droogt. Zie je het niet zitten om het plafond zelf te stucen? Op Werkspot kom je eenvoudig en snel in contact met stukadoors die deze klus graag voor je uitvoeren.

Wat kost plafond stucen per m2?

Soort klusGemiddelde prijs per m²
Spackspuitwerk€ 5,- tot € 11,-
Leemstuc€ 15,- tot € 50,-
Sierpleister€ 15,- tot € 25,-
Tadelakt€ 135,- tot € 200,-
Beton ciré€ 100,- tot € 200,-
In bovenstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor  het laten stucen van een plafond door een stukadoor. De prijs voor het stucen van een plafond liggen tussen de € 10,- en € 30,- per vierkante meter, inclusief arbeidsloon en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de diverse mogelijkheden, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.
stucen

Plafond laten stucen - wat bepaalt de prijs?

Wil je graag een bestaand, houten, gipsplaten of badkamer plafond stucen? Dan ben je vast benieuwd wat het kost om hiervoor een professionele stukadoor in te huren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres; we vertellen je graag op welke prijzen per vierkante meter je ongeveer kan rekenen en kunnen je koppelen aan ons netwerk met stukadoors met jarenlange ervaring. Zij leveren een duurzaam resultaat met een perfecte afwerking. Al onze stukadoors staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en beschikken over de juiste branche gerelateerde certificaten.

De prijs die een stukadoor in rekening brengt voor het stucen van het plafond hangt af van een aantal factoren. Zo speelt het aantal vierkante meters, het type stucwerk en de oppervlakte en de staat waarin het plafond verkeerd een rol in de uiteindelijke prijs van de stukadoor.

Vierkante meter prijs plafond stucen

Het spreekt misschien voor zich, maar iedere stukadoor op Werkspot werkt met zijn eigen tarieven, afhankelijk van ervaring, leeftijd en de kwaliteit. De totale prijs die je betaalt voor het stucen van de plafonds is daarom afhankelijk van de prijs die de professional vraagt en het aantal vierkante meters. Hoe groter je kamer, hoe groter het aantal vierkante meters plafond dat de stukadoor moet stucen. De totaalprijs voor het stucen van het plafond stijgt, maar bij een groot plafond kan de prijs per vierkante meter iets dalen. Heb jij een kamer met veel moeilijke hoeken en nisjes? Dan stijgt de prijs per vierkante meter.

Tip! Heb je diverse prijsvoorstellen ontvangen en vind je het lastig om te bepalen hoe de vierkante meter prijs tot stand komt? Je kan dit natuurlijk altijd navragen bij de stukadoor. Zo kan je de prijs voor het stucen van het plafond goed met elkaar vergelijken.

Stucwerk plafond - wat is de staat van het plafond? 

De prijs die je betaalt voor het stucen van het plafond, is afhankelijk van de mate waarin de professional direct aan de slag kan. De prijs voor de klus is doorgaans lager wanneer de stukadoor meteen kan beginnen aan de klus. Dit betekent dat het plafond stucklaar is en dat de ruimte helemaal leeg is. Moet de professional eerst het plafond nog voorbehandelen en staan alle meubels nog in de kamer? Dan rekent de stukadoor een hoger tarief. Wil jij niet voor verrassingen komen te staan? Laat de stukadoor de ruimte dan eerst bekijken.

Type stucwerk plafond

Je staat er misschien niet bij stil, maar het stucen van het plafond kan op diverse manieren. Het soort stuc dat je kiest, heeft effect op de totaalprijs die je betaalt voor het laten stucen van het plafond.

  • Stucwerk plafond - spackspuiten De goedkoopste optie voor het stucen van het plafond is spackspuiten. In dit geval brengt de stukadoor een pleisterlaag aan in twee lagen. Eerst zorgt de professional dat de gaatjes en oneffenheden niet meer zichtbaar zijn, met de tweede laag werkt de stukadoor het plafond netjes af. Bij spackspuiten heb je een korrelstructuur op je plafond. Wanneer je je plafond glad wilt laten stucen, is spackspuiten niet de beste oplossing. Voordelen van spackspuiten zijn de lage kosten en het feit dat je plafond laat stucen in een kleur die jij wilt. Zo hoef je je plafond na het stucen niet meer te verven.

  • Stucwerk plafond - sierpleister Het stucen van het plafond met sierpleister is een optie die je in veel Nederlandse woningen terugziet. De meest bekende variant is spachtelputz. Laat je je plafond stucen met spachtelputz? Dan bepaal je zelf de dikte van de korrel en de kleur waarin je je plafond laat stucen. Meestal kiest men voor een korrel van 1.2 of 1.5 millimeter, maar wanneer je een dikke korrel mooi vindt, kan je ook kiezen voor 4 millimeter dikte. Wil je liever een grovere structuur bij het stucen van het plafond? Dan behoort ook rustiekputz of granol tot de mogelijkheden. Ontdek op onze speciale pagina meer informatie over het aanbrengen van sierpleister.

  • Stucwerk plafond - schuurwerk Wil je je woning een traditionele uitstraling geven? Dan kan je je plafond laten stucen met schuurwerk. De stukadoor brengt in dit geval het stucwerk met draaiende bewegingen aan. Hierdoor krijg je een uniek patroon, dat wisselt naarmate de lichtinval gedurende de dag wijzigt. Na het stucen van het plafond met schuurwerk is schilderen niet meer nodig. Houd er wel rekening mee dat schuurwerk niet stootvast is. Heb je een laag plafond in combinatie met hoge kasten waar je regelmatig spullen op legt? Dan kan je misschien beter kiezen voor ander stucwerk op het plafond.

  • Stucwerk plafond - sausklaar stucen Voor het volledig glad stucen van het plafond, kies je voor de afwerking sausklaar stucen. Na het aanbrengen van het stucwerk, moet je het plafond nog witten. De stukadoor werkt de beschadigingen, oneffenheden en scheuren in het stucwerk op het plafond netjes weg. De kosten voor het sausklaar stucen van het plafond zijn vergelijkbaar met de kosten voor het schuurwerk of het aanbrengen van sierpleister.

Extra opties

Heb jij een oudere woning en ben je op zoek naar een manier om je plafond aan te laten sluiten bij het oude karakter van de woning? Of wil je het plafond stucen van nieuwbouw en vind je het juist mooi om in een strakke woning een ouderwets plafond te plaatsen? In beide gevallen kan je een stukadoor vragen een ornament toe te voegen op het plafond. Ornamenten, zoals sierlijsten of rozetten, maakt de stukadoor van pleisterwerk en worden meteen op het stucwerk aangebracht. Hierdoor maak je van je plafond een echte blikvanger. De exacte prijs die je hiervoor betaalt, is afhankelijk van het aantal vierkante meters en het patroon van het ornament. Hoe ingewikkeld het patroon, des te langer is de stukadoor bezig met de klus. Je kan natuurlijk ook voor een moderne look gaan en een platte plint op het plafond stucen of de kanaalplaat op het plafond laten stucen. De professional kan je vertellen aan welke meerprijs je dan precies moet denken.

Btw op stucwerk

Wanneer je het plafond laat stucen in een woning ouder dan twee jaar profiteer je van een voordelig btw-tarief voor het laten uitvoeren van stukadoorswerkzaamheden. Het lage btw-tarief van 9% geldt niet alleen voor het daadwerkelijk stucen van het plafond. Onder het lage tarief vallen ook de voorbereidingen, voorbehandelingen en de materialen. Laat je de stukadoor ook andere werkzaamheden in je woning uitvoeren? Hou er dan rekening mee dat niet alle werkzaamheden onder de 9% btw vallen. Zo betaal je voor het plaatsen van gipswanden en het zetten van tegels het normale 21% btw-tarief. Via deze link kan je alles lezen over het tarief voor woningen van ouder dan 2 jaar.

Het aanbrengen van stucwerk op je plafond via Werkspot uitbesteden?

Als je je plafond wil laten stucen, is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven. Johan Kremer, eigenaar van Kremer Stukadoorsbedrijf heeft al ruim 20 jaar ervaring als stukadoor. "Wij werken bij het sausklaar stucen met Knauf Finish pasta. Wanneer je voor deze optie kiest, heb je verder geen omkijken meer naar de plafonds. Wij leveren de plafonds strak en wit op. Als je de plafonds wit wilt houden, is sauzen niet meer nodig."

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmensen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kan je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Stucwerk wand

07-09-2018 - Roderick Van Der Hulst: Zeer goed, erg duidelijk en goed werk geleverd.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten stukadoor
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten spachtelputz
  4. Kosten wanden stucen
  5. Kosten sierpleister

Vind een stukadoor dichtbij