Gemiddelde kosten voor een stukadoor

Bijgewerkt op

Op deze pagina vindt je wat de gemiddelde kosten zijn voor een stukadoor en wat de factoren zijn die de prijs bepalen. Als je daarna een klus plaatst kunnen onze stukadoors een voorstel aan je sturen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen stukadoors

Onze stukadoors, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 2063 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor een stukadoor

Met stucwerk kan je de wanden of het plafond in je woning weer recht maken en oneffenheden wegwerken. Laat je de wanden voorzien van sierpleister, dan is de gestucte wand vaak de definitieve afwerking van je muur. Je kan met stucwerk alle kanten uit, zodat er altijd een structuur is die past bij jouw smaak en budget. Overweeg jij de wanden in jouw nieuwbouwwoning te voorzien van een sierpleister? Of ben je het behang na al die jaren zat en ga je liever voor een strak, modern stucwerk op de muren? Stucen is geen eenvoudige klus. Juist omdat het vaak de afwerking van je wanden of plafond is, kan je je geen ongelijkmatigheden in het stucwerk veroorloven. Die blijf je altijd zien. En laat je stucwerk aanbrengen om er daarna overheen te behangen? Ook dan is het belangrijk dat de ondergrond recht is.

Stucwerk waterpas en gelijkmatig op de muur aanbrengen vergt kennis, kunde en ervaring. Heb je hier geen ervaring mee, dan doe je er goed aan de klus uit te besteden aan een vakman. Een professional met jarenlange ervaring kan voor een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat zorgen. Wil je graag de wanden of muren van je woning laten stucen en ben je benieuwd wat het kost om hiervoor een professionele stukadoor in te huren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. Behalve dat we je kunnen vertellen wat de gemiddelde prijzen zijn die vakmannen rekenen voor stucwerk, vind je op Werkspot ook eenvoudig de juiste stukadoor voor jouw klus. Onze stukadoors staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en beschikken over een of meerdere branche gerelateerde certificaten. Zo ben je ervan verzekerd dat je een professional in huis haalt.

Gemiddelde kosten stukadoor

Soort stucwerkGemiddelde kosten per m²
Sausklaar stucen muur€ 10,- tot € 20,-
Behangklaar stucen muur€ 9,- tot € 13,-
Stucwerk plafond€ 15,- tot € 25,-
De gemiddelde prijs voor het stucen van een wand of muur ligt tussen de € 9,- en € 20,- per m², inclusief manuren en materiaal. Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze stukadoors rekenen voor het aanbrengen van stucwerk. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stukadoor.
Stukadoor

Stukadoor prijzen: wat bepaalt de kosten?

De kosten die een stukadoor berekent voor het aanbrengen van stucwerk, hangt af van een aantal factoren. Onder meer de volgende zaken spelen mee:

  • Vierkante meter prijs van de stukadoor
  • De oppervlakte van de wand of plafond
  • Staat van het te stucen oppervlak
  • Afwerking van de wand
  • Soort stucwerk

Vierkante meter prijs stukadoor

Iedere stukadoor werkt met andere tarieven. Afhankelijk van zijn ervaring, leeftijd en de kwaliteit die hij kan bieden, betaal je de stukadoor meer of minder. Het wil ook nog weleens uitmaken voor de kosten of je een zzp'er of een stukadoorsbedrijf inhuurt. Je kan altijd bij de vakman informeren hoe zijn vierkante meter prijs is opgebouwd en bepalen of de extra kwaliteiten of garanties de hogere kosten waard zijn.

Oppervlakte wand of plafond

Naast de vierkante meter prijs van de stukadoor, heeft ook het oppervlak van de muur of het plafond invloed op de prijs. Hoe groter het oppervlak, hoe minder je in de regel betaalt per vierkante meter. De prijs kan juist stijgen als de wand veel hoeken en nisjes bevat. Daardoor kan de stukadoor minder snel doorwerken en dat beïnvloedt de prijs. Wil je het plafond laten stucen, dan moet de vakman vaak boven zijn macht werken. Dat kost meer moeite en ook dat zie je vaak terug in een hogere prijs per vierkante meter.

Omvang stucwerkGemiddelde kosten per m²
Klein€ 15,- tot € 25,-
Gemiddeld€ 13,- tot € 22,-
Groot€ 10,- tot € 18,-

Staat van het oppervlak

Is je wand of muur stucklaar? Dan rekent een vakman minder kosten dan wanneer hij de wand of muur nog moet voorbehandelen. Zit er nu nog behang of een andere wandbekleding op je muur? Dan kan je die eerst laten verwijderen. Behang verwijder je het snelst met een stoommachine, maar ook dan kan behang verwijderen een tijdrovende klus zijn. Heb je geen zin om hier zelf aan te beginnen? Besteed de klus dan uit aan een vakman. Meer over deze klus vind je op:

Is de muur kaal, maar zie je veel oneffenheden en beschadigingen? Dan kan het nodig zijn dit eerst op te vullen, voordat de vakman met het stucwerk kan beginnen. Kleine beschadigingen kan de vakman vaak wel wegwerken met het stucen zelf. Het is daarom slim om dit vooraf met de vakman te bespreken.

Wil je er zeker van zijn dat jij en de vakman hetzelfde beeld hebben van een stucklare wand? Laat de muur dan voorafgaand aan de offerte door de vakman inspecteren. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Sauklaar stucen

Sausklaar of behangklaar opleveren

Ook de staat waarin de vakman de muur moet opleveren, heeft invloed op de totaalprijs. Ga je na het stucen de wand afwerken met een laag latex? Dan is het belangrijk dat je superstrak stucwerk op de wand hebt. De vakman is daar in de regel meer tijd aan kwijt dan wanneer hij de muur behangklaar kan opleveren. In dat laatste geval hoeft het stucwerk minder strak te zijn, waardoor de stukadoor sneller kan werken. Dat merk je ook direct in de prijs.

Soort stucwerk

Bij het stucen van de wand of het plafond heb je enorm veel mogelijkheden. Op basis van de ruimte die je wilt laten stucen en het doel van het stucwerk, kan je bepalen wat het best bij jouw situatie past.

Welke ruimte laat je stucen?
Niet al het stucwerk is even geschikt voor een vochtige ruimte zoals de badkamer of het toilet. Stuckwerk dat goed tegen vocht kan en ook nog eens eenvoudig schoon te houden is, is bijvoorbeeld beton ciré of tadelakt. En juist omdat het zo eenvoudig schoon te houden is, kan je deze soorten stucwerk ook goed in de keuken gebruiken.

Voor andere ruimtes kan je kiezen voor stucwerk of spuitwerk. Spuitwerk wil niets anders zeggen dan dat de vakman de nieuwe laag op de muur spuit. Dit kost vaak veel minder tijd en is daarom een goedkope manier van stucen.

Wat is het doel van het stucwerk?
Is het stucwerk bedoeld om de muren te egaliseren en daarna te verven of behangen? Of is het stucwerk de definitieve afwerking van de muur? In dat laatste geval kan je overwegen een sierpleister te laten aanbrengen, zoals spachtelputz, rustiekputz of granol. In de sierpleisters zit al een structuur verwerkt, zodat het niet nodig is de wand daarna nog te behangen of op een andere manier af te werken. Sierpleister kan je direct in een kleur laten aanbrengen. Dat scheelt je weer wat schilderwerk.

Hieronder vind je in de tabel een prijsindicatie voor verschillende soorten stucwerk.

Soort stucwerkGemiddelde kosten per m²
Spuitwerk€ 7,- tot € 13,-
Sierpleister€ 15,- tot € 25,-
Beton ciré€ 80,- tot € 180,-
Tadelakt€ 135,- tot € 200,-
Wat kost een stukadoor

Kosten stukadoor: btw op stucwerk

Is je woning ouder dan 2 jaar, dan betaal je het lage btw-tarief van 9% voor stukadoorswerkzaamheden. Dit geldt ook voor de kosten voor het voorbereiden van het stucwerk, de voorbehandelingen en de materialen. Voor werkzaamheden die verder van het stukadoorswerk afstaan, zoals het plaatsen van gipswanden en het zetten van tegels, geldt het normale tarief van 21%. Wil je meer lezen over de btw-tarieven? Je vindt het op de site van de Belastingdienst.

Praktisch advies van een vakman

Als je je wanden of plafond wilt laten stucen, is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over binnen stucwerk.

Johan Kremer, eigenaar van Kremer Stukadoorsbedrijf heeft al ruim 20 jaar ervaring met stucwerk.

"Wij werken bij sausklaar stucen met Knauf Finish pasta. Wanneer u voor deze optie kiest, heb je verder geen omkijken meer naar de wanden. Het plafond en de muren leveren we strak op. Het product is wit, wanneer je de wanden wit wil houden is sauzen dan ook niet meer nodig."

Het aanbrengen van stucwerk via Werkspot uitbesteden?

Zelf gaan stucen, zonder dat je daar de benodigde ervaring voor hebt, is een minder goed idee. Het aanbrengen van stucwerk is een klus die erg nauw luistert. Zeker als het stucwerk de afwerking van je muur is. Besteed de klus daarom uit aan een professional. Nu je weet wat de gemiddelde kosten van een stukadoor zijn, kan je bepalen of dit binnen je budget en mogelijkheden past.

Via Werkspot kom je eenvoudig in contact met ervaren vakmannen. Je plaatst je klus gratis en vrijblijvend online. Daarbij is het aan te raden om zoveel mogelijk details over de klus te vermelden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vierkante meter dat je gestuct wilt hebben, het soort stucwerk of sierpleister dat je wilt aanbrengen en of het stucwerk de afwerking van de muur is, of dat je deze behangklaar wilt laten stucen. Juist door deze toevoegingen, kan de vakman beter bepalen of de klus wat voor hem is en welke prijs hij hiervoor kan rekenen. Zo weet jij ook eerder waar je aan toe bent. Is het eerste contact gelegd, dan ben je vast benieuwd naar eerder werk en ervaringen van andere klanten. Daarom vind je op iedere profielpagina reviews van anderen over de betreffende vakman. Dat helpt jou nog beter om een keuze te maken.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten spachtelputz
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten sierpleister
  4. Kosten wanden stucen
  5. Kosten beton ciré