Badkamer stucen: ontdek de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Ga jij binnenkort je badkamer renoveren? Grote kans dat een deel van de werkzaamheden bestaan uit het stucen van je badkamer. Wil je tegels op de muur? Dan heb je een net gestucte wand nodig om de tegels netjes aan de muur te bevestigen. Wil je juist je badkamer stucen met een betonlook of gun je jezelf elke dag een wellness? Dan kan je met beton ciré of tadelakt je muren een bijzondere uitstraling geven. Wil je zeker weten dat je een mooi eindresultaat krijgt? Schakel dan een stukadoor in via Werkspot.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen stukadoors

Onze stukadoors, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 2394 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Prijstabel badkamer stucen

Wil je graag een douchewand stucen? Of ga je een muur of plafond in je badkamer laten stucen en wil je een indicatie van de kosten voor het inhuren van een professionele stukadoor? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. Behalve dat we je graag vertellen wat de gemiddelde prijzen zijn die vakmensen rekenen voor stucwerk, kunnen we je ook helpen bij het vinden van de juiste stukadoor.

Soort stucwerkPrijsindicatie
Normaal stucwerk€ 10 - € 30
Beton cire€ 100 - € 200
Tadelakt€ 135 - € 200

Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze stukadoors rekenen voor het aanbrengen van stucwerk in een badkamer. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stukadoor.

 

Zelf doen of uitbesteden - badkamer stucen voor tegelen

Een badkamer stucen kan nodig zijn als ondergrond voor tegelwerk. Hierbij is het belangrijk dat het stucwerk recht is zodat de tegelzetters mooi werk kunnen leveren. Zelf stucen kan natuurlijk ook, maar dit is een lastige en tijdrovende klus. Terwijl een professional met jarenlange ervaring een perfecte afwerking en duurzaam resultaat kan leveren. Heb je nu juist tegels in je badkamers en wil je de stukadoor in de badkamer laten stucen over tegels? Laat je dan vooraf goed informeren over de mogelijkheden. Op deze pagina lees je daar meer over. 

Prijsbepalende factoren

De gemiddelde kosten voor het stucen van een wand, muur of plafond liggen tussen de € 10,- en € 30,- per vierkante meter, inclusief arbeidsloon en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst.

De kosten die een stukadoor rekent voor het stucen van de badkamer is van een aantal zaken afhankelijk. Zo spelen het aantal vierkante meters, de ruimte en de afwerking een rol in de uiteindelijke prijs van de stukadoor.

Aantal vierkante meters badkamer stucen

Naast de vierkante meter prijs van de stukadoor, heeft ook het oppervlak van de muur of wand die moet worden gestuct invloed op de prijs. Bij veel vierkante meters gaat de prijs dikwijls omlaag, terwijl bij veel moeilijk hoeken en nisjes de totaalprijs weer kan stijgen.

Staat van het oppervlak

Is je wand, muur of plafond stucklaar? Dan rekent een stukadoor veelal minder kosten dan wanneer het oppervlak nog moet worden voorbehandeld. Houd er wel rekening mee dat een stukadoor eigenlijk altijd voorstrijk gebruikt voor stucwerk in de badkamer. Twijfel je of de wanden in de badkamer goed genoeg zijn? Laat dan de professional de wanden inspecteren voor je een prijsvoorstel ontvangt, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Afwerking

Ook de afwerking van je stucwerk heeft invloed op de prijs. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor microcement of beton voor extra slijtvastheid. Maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor speciaal waterdicht stucwerk in de badkamer. Deze optie is vooral aan te raden als je niet gaat tegelen over het stucwerk. Zo voorkom je dat het stucwerk loslaat of dat er schimmels ontstaan. 

Extra opties

Wil je in plaats van de badkamer stucen met gips of cement een luxere variant stucwerk op de wanden, zoals tadelakt, beton ciré of sierpleister? Ook hiervoor worden door stukadoors andere prijzen in rekening gebracht. Informeer daarom voorafgaand altijd goed naar de verschillende mogelijkheden. Onze vakmensen staan voor je klaar en leveren een mooi gestucte badkamer als resultaat!

Vind een stukadoor via Werkspot

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmensen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Benieuwd naar andere kosten met betrekking tot de badkamer?

Bekijk hier het overzicht van prijzen per dienst die badkamer gerelateerd zijn: