Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Stucen overzicht

Gemiddelde kosten voor badkamer stucen

Wil je jouw badkamer laten stucen? Op deze pagina vind je informatie over de mogelijkheden en de gemiddelde kosten.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Kostenindicatie voor het aanbrengen van stucwerk in een badkamer

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van stucwerk in een badkamer:

Soort stucwerkPrijsindicatie
Normaal stucwerk€ 9 - € 15
Beton cire€ 100 - € 200
Tadelakt€ 135 - € 200
Microcement€ 135 - € 200
*Dit zijn gemiddelde indicatieprijzen die onze stukadoors rekenen voor het aanbrengen van stucwerk in een badkamer. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de stukadoor.

 

Wil je graag een wand, muur of plafond in je badkamer laten stucen en wil je een indicatie van de kosten bij het inhuren van een professionele stukadoor? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. Behalve dat we je graag vertellen wat de gemiddelde prijzen zijn die vakmannen rekenen voor stucwerk, kunnen we je ook helpen bij het vinden van de juiste stukadoor.

  Een badkamer stucen kan nodig zijn als ondergrond voor tegelwerk. Hierbij is het belangrijk dat het stucwerk recht en is, zodat de tegelzetters mooi werk kunnen leveren. Zelf stucen kan natuurlijk ook, maar dit is een lastige en tijdrovende klus. Terwijl een professional met jarenlange ervaring een perfecte afwerking en duurzaam resultaat kan leveren. Ben je naast badkamer stucwerk ook benieuwd naar de andere kosten van stucwerk? Bekijk onze prijsgids over stucwerk binnen.

 

Gemiddelde kosten voor stucwerk in de badkamer

De gemiddelde kosten voor het stucen van een wand, muur of plafond liggen tussen de € 9,- en € 200,- per vierkante meter, inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst.

 

Hoe bepaal je de kosten voor het laten stucen van een badkamer?

De kosten die door een stukadoor in rekening worden gebracht voor het aanbrengen van stucwerk hangen af van een aantal factoren. Zo spelen het aantal vierkante meters, de ruimte en de afwerking een rol in de uiteindelijke prijs van de stukadoor.

 

Aantal vierkante meters

Naast de vierkante meter prijs van de stukadoor, heeft ook het oppervlak van de muur of wand die moet worden gestuct invloed op de prijs. Bij veel vierkante meters gaat de prijs dikwijls omlaag, terwijl bij veel moeilijk hoeken en nisjes de totaalprijs weer kan stijgen.

 

Staat van het oppervlak

Is je wand, muur of plafond stucklaar? Dan rekent een vakman veelal minder kosten dan wanneer het oppervlak nog moet worden voorbehandeld. Het is dan ook aan te raden om de staat van de muur of wand voorafgaand aan de offerte door de vakman te laten inspecteren, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

 

Afwerking

Ook de afwerking van je stucwerk heeft invloed op de prijs. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor microcement of beton voor extra slijtvastheid. Maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor speciaal watervast stucwerk, wanneer je niet over je stucwerk heen wilt tegelen. 

 

Extra opties

Wil je in plaats van standaard stucwerk tadelakt, beton ciré of sierpleister laten aanbrengen? Ook hiervoor worden door stukadoors andere prijzen in rekening gebracht. Informeer daarom voorafgaand daarom altijd goed naar de verschillende mogelijkheden. Onze vakmannen staan voor je klaar!

Praktisch advies van een professional.

Als je de badkamer wilt laten stucen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over stucwerk in de badkamer.

Pieter Koch, eigenaar van De Wandgrimeur heeft al jarenlange ervaring als stukadoor.

*Laat het stucen door een vakkundige professional doen. In een badkamer heb je te maken met water en warmte waardoor het stucwerk kan krimpen en uitzetten in de naden en hoeken. Als hier niet eerst kimband wordt aangebracht zal er lekkage ontstaan. Goed om te weten: betonstuc slijt in tegenstelling tot tegelwerk wel, je moet de wanden dus 1 keer in de 2 jaar bewerken met wax of olie om lekkage te voorkomen. Dit is een klus die je zelf kan doen.*

aanbrengen beton ciré in de badkamer (alleen muren)

18-05-2017 - Gebhard Friedl: Pieter is een echte vakman en eigenlijk ook een beton ciré kunstenaar. Wij waren en zijn behoorlijk onder de indruk.

 

Het aanbrengen van stucwerk in de badkamer via Werkspot uitbesteden?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Benieuwd naar andere kosten met betrekking tot de badkamer?

Bekijk hier het overzicht van prijzen per dienst die badkamer gerelateerd zijn:

Vind een stukadoor dichtbij