Gemiddelde kosten buitenmuur stucen

Bijgewerkt op

Op deze pagina: Wat zijn de kosten voor het stucen van een buitenmuur? En waar moet u rekening mee houden. U kunt ook een opdracht plaatsen zodat u de juiste stukadoor vindt voor uw klus

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Kostenindicatie voor het van een buitenmuur stucen

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het aanbrengen van stucwerk op buitenmuren:

OppervlakteGemiddelde prijs
10m²€ 550 - € 750
45m²€ 1.950 - € 3.200
85m²€ 5.000 - € 7.500

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze stukadoors rekenen voor het aanbrengen van stucwerk op buitenmuren. De exacte prijs kan de stukadoor geven als hij de situatie heeft kunnen zien.Plaats een opdracht en kom in contact met professionele stukadoors.

  Wil je je buitenmuren laten stucen, maar is een dergelijk project te ingewikkeld om zelf uit te voeren? Wij werken met vakmannen die de klus voor je klaren. Schakel hiervoor eenvoudig een stukadoor in via onze site. Wil je van tevoren weten wat dat kost, zo’n stukadoor via Werkspot? We lichten hieronder toe met welke kostenposten rekening te houden en wat de gemiddelde prijzen voor buiten stucwerk zijn.  

Een professionele stukadoor inhuren voor het stucen van je buitenmuren is een slimme zet. De vakmannen waarmee we bij Werkspot werken, voeren de klus namelijk snel en vakkundig voor je uit. Zo kun je rekenen op een resultaat dat weer lekker lang mee kan en goed geïsoleerde, waterdichte én strakke muren.  

 ## buitenmuur stucen, de gemiddelde kosten

Voor de gemiddelde kosten van het stucwerk van je buitenmuren kun je uitgaan van een bedrag tussen de € 25,- en € 75,- per vierkante meter. Manuren en materiaal zijn in dit geval inclusief. Let wel op: Per project wil de uiteindelijke prijs nog wel eens afwijken. Iedere klus is immers anders, heeft andere variabelen en bijzonderheden. Lees je dus goed in de verschillende opties in voordat je een klus plaatst. Maak bovendien duidelijke afspraken met de vakman van je keuze, dan kom je nooit voor verrassingen te staan.

Kosten voor het stucwerk van buitenmuren bepaal je als volgt

De kosten waar je op moet rekenen voor stucwerk zijn van een aantal factoren afhankelijk. Kijk goed naar de ondergrond, het aantal vierkante meters en eventuele extra opties zoals het verstevigen dan wel isoleren van je muren. Deze variabelen bepalen, in combinatie met de vakman die je kiest, de uiteindelijke prijs.

Soort stucwerk

Er zijn drie soorten manieren voor het stucen van een buitenmuur:

  • Stucwerk op basis van pleisterwerk: Op buitenmuren krijg je het stucwerk nooit helemaal glad. Het zonlicht maakt namelijk altijd kleine oneffenheden zichtbaar, maar met een kleine korrel kom je een heel eind. Breng vast cement aan op je muren en je kunt er ook nog eens overheen schilderen met reguliere buitenverf.    

  • Stucwerk met schuurtechniek: Je kunt er ook voor kiezen om een patroon in het stucwerk aan te brengen. In een dergelijk geval wordt eerst stucwerk aangebracht en wanneer dit stucwerk goed uitgehard is, ‘schuurt’ de stukadoor er met een spons een patroon in. Stucwerk met schuurtechniek is waterdicht.

  • Stucwerk op basis van spachtelputz: Spachtelputz is de meest gekozen manier om stucwerk op buitenmuren aan te brengen. Het is tegen alle weersomstandigheden bestand, kras- en stootvast en kan meteen in de juiste kleur worden aangebracht.  

De ondergrond van je buitenstucwerk

Doorgaans kun je een buitenmuur gewoon stucen. Maar elke ondergrond heeft wel een andere voorbereiding nodig. Overleg met de vakman van je keuze welke ondergrond het beste bij jouw project past. Overigens kan buitenstucwerk alleen in de lente of zomer uitgevoerd worden. Wanneer de muren te vochtig zijn, pakt het namelijk niet.

Extra opties met betrekking tot stucwerk buiten

Wanneer je je buitenmuren aanpakt met een (nieuwe) laag stucwerk, kun je ervoor kiezen om de muren ook meteen te verstevigen of isoleren.

  • Verstevigen: Materiaal dat voor buitenstucwerk gebruikt wordt, is doorgaans van betere kwaliteit dan binnenstucwerk. Maar er is altijd een kans dat stucwerk gaat scheuren. Om dit te voorkomen, kun je gaas aan laten brengen worden tussen twee lagen stucwerk in. Ook een optie: Het voegwerk vervangen.

  • Isoleren: Dit is een optie met een lange termijn visie. Door je muren (of enkel de gevel) te isoleren, bespaar je uiteindelijk namelijk energiekosten en bovendien wordt geluid van buitenaf gedempt. Wanneer je je muren wil laten isoleren, worden hiervoor kunststofplaten gebruikt. De stukadoor in kwestie lijmt deze op de gevel, plaats er vervolgens wapeningsgaas overheen en tot slot wordt de stuclaag aangebracht.

Btw op stucwerk buiten

Ook goed om te weten; wanneer je woning ouder is dan 2 jaar, dan valt deze onder het lage tarief op stukadoorswerkzaamheden. Dit geldt ook voor de kosten voor het voorbereiden van het stukadoorswerk, de voorbehandelingen en de materialen. Het lage tarief is vanaf 1 januari 2019 9%. Voor werkzaamheden die verder van het stukadoorswerk afstaan, zoals het plaatsen van gipswanden en het zetten van tegels, geldt het normale 21% tarief. Via deze link kun je alles lezen over het tarief voor woningen van ouder dan 2 jaar.

Praktisch advies van een professional.

Als je jouw buitenmuur wilt laten stucen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze stukadoors gevraagd een advies te geven over het stucen van een buitenmuur.

Ibrahim Mohammed, eigenaar van IBO stukadoors is al jaren gespecialiseerd in stucen.

Wanneer u kiest voor cementgebonden pleisterwerk of schuurwerk buitengevel is het ook mogelijk om uw gevel te beschilderen in elk gewenste kleur. De buiten-sierpleisters zijn vrijwel in elk gewenste kleur leverbaar en zijn bereid met uitsluitend natuurlijke pigmenten.Bij goed onderhoud van een gestucte buitengevel is een levensduur van tientallen jaren realistisch

Buitenmuur stucen uitbesteden via Werkspot?

We hebben je zojuist een eerste idee gegeven van de gemiddelde kosten waarmee je rekening moet houden wanneer je een vakman inschakelt voor het stucwerk van je buitenmuren. Nu is het aan jou om te bepalen of dit op je verwachtingen én uiteraard je budget aansluit. Wanneer dit het geval is, is het een goed idee om de klus aan één van de Werkspot vakmannen uit te besteden. Plaats je klus, vergelijk het werk van diverse experts door een aantal reviews te lezen en kies vervolgens een geschikte vakman die bij jouw klus past.

Kijk ook eens naar de prijsinformatie van deze klussen:

  1. Gevelisolatie
  2. Kozijnen
  3. Buitenschilderwerk

Vind een stukadoor dichtbij