Gemiddelde kosten stucwerk repareren

Wil je je stucwerk repareren en wil je weten wat dit kost? Samen met onze Werkspot vakmannen hebben we prijsinformatie voor je verzameld.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Gemiddelde kosten stucwerk repareren

Is het stucwerk op je wanden niet netjes meer, dan is het tijd om je stucwerk te repareren. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten voor deze klus? Wij hebben de gemiddelde prijzen voor je op een rijtje gezet.

Het stucen van je wanden en het repareren van stucwerk zijn lastige klussen. Zo is het belangrijk om de stuc gelijkmatig over de muur te verdelen. Wanneer je dit niet goed doet, krijg je geen glad resultaat. Wanneer je zelf eventuele scheuren gaat herstellen, is de kans groot dat de scheur ook na herstellen nog zichtbaar is. Een stukadoor weet precies hoe hij het stucwerk zo kan herstellen dat je weer jaren van je muur kan genieten.

Wat kost het repareren van stucwerk? 

Soort klus stucwerk herstellenGemiddelde prijs
Stucwerk repareren < 30 m²€ 250,- tot € 400,-
Stucwerk repareren per m² € 10,- tot € 25,-

Bovenstaande tabel laat je zien met welke prijzen je gemiddeld rekening kan houden voor het repareren van het stucwerk in je woning. De uiteindelijke prijs van de stucwerk reparatie kan afwijken op basis van de afmetingen voor het herstellen van het stucwerk.

Wat bepaalt de prijs voor het repareren van stucwerk? 

De prijs die je betaalt voor een stucwerk reparatie heeft te maken met het aantal vierkante meters en de mate waarin de vakman het stucwerk nog kan herstellen.

 • Stucwerk repareren tot 30 m²
  Bij een oppervlakte kleiner dan 30 m2 werken stukadoors doorgaans niet met een prijs per vierkante meter, maar met een prijs per dagdeel. Dit maakt het repareren van stucwerk prijzig. De bedragen kunnen variëren door de regio en oppervlakte, maar hou bij een kleinere stucwerk reparatie rekening met een bedrag tussen de € 250,- en € 400,-.
 • Herstellen stucwerk grote oppervlakten
  Het repareren van stucwerk biedt niet altijd een oplossing. In veel gevallen blijf je de plekken zien, dit is zeker het geval bij sierpleister zoals spachtelputz of granol. De vakman moet in dit geval de muur helemaal gladmaken. Bij een muur met veel gaten of lijm- en behangresten kiest de vakman er vaak voor om de muur helemaal opnieuw te stucen. Dit geeft een mooier resultaat dan het repareren van het stucwerk.
 • Schilderen muur of plafond
  Bij het reserveren van budget voor het repareren van stucwerk moet je ook rekening houden met het schilderen van de muren. Wanneer je dit niet doet, loop je een grotere kans dat de muur snel beschadigt en dat je binnen enkele jaren opnieuw moet beginnen. Ook geeft een verflaag een mooier resultaat.

Stappenplan stucwerk repareren

Heeft jouw muur grote scheuren, dan is het verstandig om eerst te achterhalen waar de scheuren vandaan komen. Zo voorkom je dat de scheuren na de stucwerk reparatie weer net zo snel terugkomen.

 • Scheuren door stucwerk
  Het is mogelijk dat een scheur in het stucwerk is ontstaan, omdat je het stucwerk niet lang genoeg hebt laten drogen voor je de muur bent gaan schilderen. Om scheuren tegen te gaan, moet de stukadoor gaas plaatsen in de hoeken. Als hij dit niet doet, krijg je alsnog te maken met scheuren.
 • Verzakking of constructiefout
  De scheuren in het stucwerk kunnen ook komen door het verzakken van je huis of een constructiefout. Valt het je op dat de scheur steeds groter wordt? En dat de omvang in een aantal maanden flink toeneemt? Dan is het verstandig om iemand in te schakelen met een specialisatie in constructie of fundering.
 • Nieuwbouwwoning
  Het stucen van een nieuwbouwwoning brengt altijd een risico met zich mee. Een nieuwbouwwoning bevat nog veel vocht en de eerste jaren 'werkt' het huis meer dan een oudere woning. In dat geval kunnen er scheuren ontstaan in de verbindingen tussen de muur en het plafond en de muren onderling. Dit betekent niet dat je je woning niet kan stucen, maar hou er wel rekening mee dat het na enkele jaren nodig is om het stucwerk te repareren.

Weet je wat de oorzaak is van de scheuren, dan kan de stukadoor beginnen met het repareren van het stucwerk. Hij herstelt de scheur en zet daarna de scheur met specie op cementbasis dicht, brengt gaas aan over de scheur en stuct vervolgens de wand. Dit is nodig om te voorkomen dat de scheur terugkomt. De stukadoor heeft hier meer werk aan en heeft daarom ook meer materiaal nodig. In zo'n geval ligt de prijs hoger dan bij het herstellen van het gemiddelde stucwerk.

Heb je vooral veel scheuren in de verbindingen, dan is de beste optie om de volledige kamer opnieuw te laten stucen met gaas in de hoeken. Is het oppervlakte groter dan 30 m2? Dan rekent de stukadoor vaak een prijs per vierkante meter. Ben je benieuwd naar meer informatie over het stucen van je woning? Bezoek onze pagina met prijsinformatie.

Stucwerk repareren: deze keuzes heb je

Voor het repareren van het stucwerk, kan de vakman een keuze maken tussen vier verschillende soorten stucwerk. Elke soort heeft zijn eigen voordelen en prijskaartje.

 • Spackspuitwerk - herstellen stucwerk nieuwbouwwoning
  Het meest voordelig stucwerk is spackspuitwerk. De vakman gebruikt dit soort stucwerk vooral in nieuwbouwwoning omdat het stucwerk tegen het werken van de muren kan. De prijs ligt vooral zo laag omdat de vakman het stucwerk met een spuitmachine op de muur aanbrengt. Hierdoor is de vakman over het algemeen minder lang bezig dan het repareren van het stucwerk met de andere drie soorten. Wil je liever geen witte muur? Dan kan je overwegen om een andere kleur te kiezen, hiervoor betaal je wel een kleurtoeslag.
 • Sausklaar stucwerk - stucwerk reparatie voor schilderen
  Bij sausklaar stucwerk zorgt de vakman ervoor dat het stucwerk na opleveren glad en egaal is. Zo kan je de muur daarna eenvoudig schilderen.
 • Behangklaar stucwerk - stucwerk herstellen voor behang
  De vakman levert met behangklaar stucwerk de muur minder glad op dan bij sausklaar stucwerk. De muur is dan ook niet geschikt om te verven. Wanneer je dit wel doet, heb je kans dat de verf onvoldoende hecht op de muur. Behangklaar stucwerk is zoals de naam al zegt wel heel geschikt om te behangen.
 • Sierpleister - volledige muur repareren stucwerk
  Op veel Nederlandse muren vind je sierpleister. De meeste bekende vorm is het korrelige spachtelputz, wanneer je liever wat dikkere korrels wilt, kan je ook kiezen voor rustiekputz of granol. Sierpleister kan je niet eenvoudig repareren door het bijwerken van het stucwerk. Wanneer hier scheuren in zijn ontstaan, moet de vakman het volledige stucwerk herstellen.

Kosten besparen op het repareren van stucwerk

Het repareren van stucwerk plannen veel stukadoors in naast hun standaardklussen. Voor het rendabel houden van de klus, brengen zij een bedrag aan voorrijkosten in rekening en een minimum bedrag voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Om te besparen op de klus 'stucwerk repareren' kan je deze tips gebruiken.

 1. Om te voorkomen dat een stukadoor meerwerk rekent, kan je ervoor zorgen dat hij snel aan de slag kan. Zorg dat de ruimte leeg is en dat je zwaar meubilair dat je niet uit de ruimte kan halen afdekt. Ook kan je eventuele stopcontacten alvast van de muur halen. Zo voorkom je dat de stukadoor daar extra tijd aan kwijt is en dit doorberekent in zijn offerte.
 2. Voor stucwerk of het repareren van stucwerk in huizen ouder dan twee jaar, geldt een gunstig btw-tarief van 9%. Controleer daarom goed of de stukadoor dit gunstige tarief ook gebruikt in zijn prijsvoorstel en factuur. Zo voorkom je dat je teveel betaalt.

Btw op stucwerk repareren

Is je woning ouder dan twee jaar, dan valt deze onder het lage tarief op stukadoorswerkzaamheden. Dit geldt ook voor de kosten voor het voorbereiden van het stukadoorswerk, de voorbehandelingen, het repareren van stucwerk en de materialen. Het lage tarief is vanaf 1 januari 2019 9%. Voor werkzaamheden die verder van het stukadoorswerk afstaan, zoals het plaatsen van gipswanden en het zetten van tegels, geldt het normale 21% tarief. Via deze link kan je alles lezen over het tarief voor woningen van ouder dan 2 jaar.

Stucwerk repareren: vind een vakman

Als je het stucwerk wilt laten repareren, is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over stucwerk. Serkan Han, eigenaar van Afbouw team heeft al jarenlang ervaring als stukadoor met het repareren van stucwerk. "Op afstand is het niet in te schatten wat de situatie is. Heb je scheuren in je stucwerk, laat dan een stukadoor langs komen om de situatie te bekijken. Zorg eerst voor goed advies voor je met de klus aan de slag gaat."

"Op afstand is het niet in te schatten wat de situatie is. Heb je scheuren in je stucwerk, laat dan een stukadoor langs komen om de situatie te bekijken. Zorg eerst voor goed advies"

Stucadoren

04-07-2018 - Jean-Paul Theunissen: Werken netjes, ruimen netjes alles op, open communicatie.

Je hebt nu flink wat informatie ontvangen over de variabele kosten van het repareren van stucwerk. Het is tijd om te kijken of de prijs die je in gedachten had, overeenkomt met de mogelijkheden. Hiervoor plaats je gratis en vrijblijvend een opdracht op Werkspot om in contact te komen met één van de ruim 2.800 stukadoors. Zo vind je altijd een stukadoor bij jou in de regio. Ben je benieuwd hoe andere klanten het werk van de stukadoor vinden? Op elk profiel vind je meerdere reviews van eerdere klanten. Deze reviews helpen je met het bepalen welke stukadoor bij jou past.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten stukadoor
 2. Kosten plafond stucen
 3. Kosten spachtelputz
 4. Kosten wanden stucen
 5. Kosten sierpleister

Vind een stukadoor dichtbij