Wat kost het verlagen van het plafond?

Bijgewerkt op

Heeft jouw plafond zijn beste tijd gehad? Of gaat er warmte verloren via het plafond en wil je je woning isoleren? Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om voor een verlaagd plafond te kiezen. Het plafond verlagen brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om scheuren en andere beschadigingen op het huidige plafond te camoufleren. Is de ruimte erg hoog, dan creëer je een knussere sfeer als je voor een verlaagd plafond gaat. Een laatste grote voordeel is dat je met een verlaagd plafond direct je plafond goed kan isoleren. Ben je benieuwd wat de kosten zijn voor het verlagen van het plafond? En wil je een professional inschakelen? Bekijk hier de mogelijkheden!

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen stukadoors

Onze stukadoors, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 140 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten plafond verlagen

Wanneer je een plafond gaat plaatsen of verlagen, is het aan te raden om hiervoor een aannemer in te schakelen. Het verlagen of plaatsen van een plafond is namelijk geen eenvoudige doe-het-zelf klus, maar een klus waar vakkennis voor nodig is. Tijdens het plaatsen van een plafond kan een hoop misgaan, hier wil je zeker niet zelf aan beginnen. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat. Via Werkspot plaats je eenvoudig je klus online en kom je in contact met verschillende vakmensen die jouw plafond vakkundig verlagen.

Kosten verlaagd plafond per m2

Kosten plafond verlagenGemiddelde prijs
Materialen (gipsplaten, rachels)€ 15,- tot € 25,- per m²
Afdichtingsband€ 1,50,- per meter
Glaswol€ 5,50,- per m²
Stucwerk€ 15,- tot € 20,- per m²
Uurtarief aannemer€ 20,- tot € 40,-
Uurtarief schilder€ 35,- tot € 45,-
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze aannemers rekenen voor het plaatsen of verlagen van een plafond. Deze kunnen afwijken van de prijzen in het prijsvoorstel van de professional. De totale kosten voor het plaatsen of verlagen van een plafond kunnen sterk verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabele kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste professional.

Mogelijkheden plafond verlagen

Wil je een zwevend verlaagd plafond maken of een verlaagd plafond maken op beton? Wil je een verlaagd plafond in je keuken, woonkamer of toilet? Of ben je benieuwd naar de kosten van een verlaagd plafond in de badkamer? Weet dat je als je een plafond gaat laten verlagen dat je verschillende mogelijkheden hebt om dat te doen. Hieronder lichten we de opties toe.

  • Plafond verlagen met gyproc

Het plafond verlagen kan je doen met gipskartonplaten, ook wel gyproc genoemd. Deze platen bevestigt de aannemer op een frame dat aan het huidige plafond of op de muren gemonteerd is. Wil je het plafond een behoorlijk stuk verlagen, dan is montage aan de muur een betere optie. Tussen het oude plafond en de platen kan de professional isolatiemateriaal aanbrengen of direct de draden voor de inbouwspots wegwerken. De gemiddelde kosten voor een verlaagd plafond met gyproc is € 55,- tot € 70,- per m².

  • Plafond verlagen: spanplafond

Een andere mogelijkheid is om het plafond niet met platen, maar met een kunststof doek te verlagen. Dit zogeheten spanplafond is snel aan te brengen en levert nauwelijks stof of andere rommel in je woning op. De professional monteert profielen op de muren en spant het doek daartussen. Zo kan de aannemer vrij snel en eenvoudig een verlaagd plafond plaatsen. Ook hier kan er eventueel isolatiemateriaal en verlichting worden aangebracht. Het doek van het spanplafond is er in bijna alle denkbare kleuren. Daarnaast kan je voor verschillende afwerkingen kiezen, zoals hoogglans, glans of mat, maar ook andere bewerkingen, zoals een marmereffect of reliëfverschillen, zijn mogelijk. Er is dan ook altijd een spanplafond dat bij de stijl van jouw woning past.

Houd voor het plaatsen van een spanplafond rekening met kosten tussen de € 70,- en € 85,- per m². De professional is er in de regel minder tijd aan kwijt dan aan het plaatsen van een verlaagd plafond met gyproc, maar het materiaal voor een spanplafond is duurder. Het scheelt daarnaast wel dat je een verlaagd spanplafond niet nog hoeft af te werken met stucwerk of verf.

Extra keuzes bij het verlagen van een plafond

Welke methode je ook kiest, de kosten die een aannemer in rekening brengt voor het plaatsen of verlagen van een plafond hangen altijd af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de klus, de oppervlakte van je plafond, materiaalkosten en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de totaalprijs voor het plaatsen of verlagen van je plafond. Op factoren zoals de afmeting heb je geen invloed, maar er zijn wel een aantal keuzes die de totaalprijs doen stijgen of dalen. Wij zetten ze graag voor je op een rij.

Stucen of schilderen

Ga je voor een verlaagd plafond van gyproc platen? Dan kan je voor een nette afwerking kiezen om het plafond te laten afwerken door een stukadoor. Dit verhoogt uiteraard wel de kosten. Voor stucwerk aanbrengen op het plafond, kan je rekenen op een bedrag tussen de € 5,- en € 25,- per m², afhankelijk van de stucmethode die je hanteert. Daar krijg je dan wel een nette en strakke afwerking van je verlaagde plafond voor terug. Het stucwerk kan je vervolgens laten schilderen in de gewenste kleur. Houd voor het schilderen rekening met een bedrag tussen de € 7,- en € 15,- per m², afhankelijk van het aantal lagen verf dat nodig is voor jouw plafond. Wil je geen geld uitgeven aan stucwerk? Kies er dan voor om de naden en schroeven dicht te zetten en hier overheen te schilderen.

Meer informatie over de prijzen voor stucwerk of binnenschilderwerk vind je op de volgende pagina's:

Wel of geen isolatie

Ga je een verlaagd plafond maken, dan heeft dat vaak direct al invloed op het comfort in huis. Je brengt een extra laag aan onder het huidige plafond, waardoor warmte beter in de ruimte blijft hangen. Toch kan het nog extra op de stookkosten schelen, wanneer je isolatiemateriaal tussen het oude en verlaagde plafond laat aanbrengen. Hoeveel extra besparing dit oplevert, is afhankelijk van hoe goed de rest van je woning al geïsoleerd is. Is je woning al goed geïsoleerd bij het dak en de spouwmuren, dan levert de extra plafondisolatie je minder op dan wanneer dit niet het geval is. Voor het isoleren van het plafond kan je rekening houden met een bedrag van € 25,- tot € 35,- per m². Dit is inclusief isolatiemateriaal, zoals glaswol of steenwol, en arbeidskosten.

Wil je meer weten over de kosten voor plafondisolatie? Kijk dan eens op de pagina met prijsinformatie:

Verlaagd plafond plaatsen

Om verduurzaming van woningen te stimuleren, stelt de overheid subsidies beschikbaar. De regels hiervoor veranderen regelmatig. Het is daarom aan te raden eerst te kijken of er voor isolatie van je verlaagde plafond een subsidie beschikbaar is, voordat je deze maatregel laat doorvoeren. Raadpleeg hiervoor de website van de Rijksoverheid.

Kosten verlaagd plafond met spotjes

Laat je jouw plafond verlagen, dan is dat de uitgelezen kans om ook direct inbouwspots te plaatsen. Dit kan bij zowel een verlaagd plafond met gyproc als een spanplafond. Inbouwspots zijn er in veel verschillende soorten en maten, zodat ze jouw woning precies die uitstraling kunnen geven die je zoekt. Modern of juist romantisch, het kan allemaal. De professional kan de inbouwspots direct plaatsen als je plafond wordt verlaagd, zo zijn draden ook direct niet meer zichtbaar. Houd voor het plaatsen van inbouwspots in je verlaagde plafond rekening met een bedrag van € 120,- tot € 150,- per vier spots.

Heb je aanvullende wensen, zoals de mogelijkheid om alle spots vanuit een bedieningspaneel of met je smartphone te kunnen bedienen? Geef dat aan bij de aannemer zodat hiermee rekening kan gehouden worden bij het aansluiten. Zijn je wensen complex, dan kan de professional ervoor kiezen om een andere expertise inschakelen. Een domotica specialist weet met dit soort wensen namelijk prima raad.

Het plaatsen of verlagen van je plafond via Werkspot laten uitvoeren?

We gaven al aan dat het verstandig is om een aannemer in te schakelen om je plafond te verlagen. De klus bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een verlaagd plafond plaatsen en afwerken met stuc- of verfwerk, het aanbrengen van isolatiemateriaal en het inbouwen van verlichting. Een aannemer kan goed overzicht bewaren over de totale klus en neemt jou daarmee een hoop stress en regelwerk uit handen. Ook weet de professional precies wanneer het nodig is een specialist in te schakelen. Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare aannemer. Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je nog jarenlang plezier hebt van je nieuwe verlaagde plafond.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten om je plafond te verlagen, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmensen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Je kan bijvoorbeeld de reviews lezen van eerdere klanten van deze professional. Zo krijg je vooraf een goed beeld van het werk en de werkwijze van de aannemer. Op die manier weet je beter wat je kan verwachten als je door deze professional jouw plafond laat verlagen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten huisrenovatie
  2. Kosten gevelrenovatie
  3. Kosten vliering bouwen
  4. Kosten dakrenovatie
  5. Kosten zolder verbouwen

Vind een stukadoor dichtbij