Als je Werkspot gebruikt, ga je akkoord met ons cookie-beleid.

Schilderen overzicht

Gemiddelde kosten voor plafond schilderen

Wil je jouw plafond schilderen en ben je benieuwd naar de kosten? Werkspot helpt je graag op weg met het berekenen van de prijs.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

Gemiddelde kosten voor het schilderen van plafonds

De gemiddelde kosten voor het schilderen van plafonds liggen tussen de €7 en €17 per vierkante meter, inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman voor het schilderen van je plafond.

Kostenindicatie voor het schilderen van plafonds

In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het sauzen van plafonds:

Aantal lagen plafonds sauzenLaagHoog
1 laag€7€14
2 lagen€9€17

In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten per vierkante meter voor het airless spuiten van plafonds:

Aantal lagen plafonds spuitenLaagHoog
1 laag€7€14
2 lagen€9€17
Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor plafond schilderen. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

Hoe bepaal je de kosten voor plafond verven?

De kosten die door een schilder in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type verf en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het plafond schilderen.

Omvang van het project

Het spreekt voor zich, maar ieder plafond in huis schilderen kost meer tijd dan bijvoorbeeld alleen het plafond in de keuken. Maar houd wel rekening met moeilijke hoeken en nisjes in het plafond. Hierdoor kan het zijn dat de schilder meer tijd nodig heeft voor het uitvoeren van de klus dan je aanvankelijk had gedacht. Bij veel vierkante meters gaat de prijs per vierkante meter overigens wel omlaag.

Staat van het plafond

De staat van het plafond bepaalt voor een deel de prijs. Is je plafond er slecht aan toe, dan kan het zijn dat een schilder extra lang bezig is omdat hij dan meerdere lagen moet aanbrengen. Ook speelt het mee of de kamer die geschilderd moet worden leeg is. Meubels en dergelijke moeten namelijk ook allemaal afgedekt worden, en dat kost tijd.

Wanneer er gerookt is in de ruimte, heeft dit negatieve invloed op de staat van het plafond. De stoffen die met roken vrijkomen trekken in muren, maar met name in het plafond. Dit resulteert in gele vlekken. Om dit te herstellen, moeten vaak meerdere lagen worden aangebracht. Anders zie je naar verloop van tijd de gele vlekken terugkomen.

Schildertechniek

Ook de techniek van het schilderen heeft invloed op de totaalprijs. Plafonds kunnen namelijk gesausd of gespoten worden. Airless spuiten is vaak sneller en geeft een strakker resultaat, maar niet iedere schilder heeft de apparatuur om te spuiten.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of heb je bijvoorbeeld veel spotjes, of zelfs ornamenten in het plafond? Ook hierbij moet je rekening houden met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen is in de prijs.

Waarom is het schilderen van een plafond duurder dan muren schilderen?

Plafond schilderen is duurder dan muren schilderen. Dit heeft twee redenen:

  1. Wanneer de schilder begint met jouw plafond verven, moet hij echt zorgen dat alles goed is afgeplakt. Bij plafonds verven is de kans namelijk groot dat verfdruppels naar beneden vallen. Je moet dus zowel jezelf als de vloer en muren goed beschermen;
  2. Zowel met spuiten als met rollen moet de schilder continu boven zijn macht verven. Dit kost kracht en hierdoor zal hij een plafond schilderen ook vaak in delen willen doen.

Plafond witten

De schilders van Werkspot kunnen ook helpen bij het plafond witten. Plaats een klus voor plafonds witten op Werkspot en kom eenvoudig in contact met verschillende schilders die zijn aangesloten bij Werkspot.

Advies van de schilder

Jaswant Mohan van De Kleuren Schilder geeft als advies om een opdracht zo goed mogelijk te omschrijven. Als je het aantal meters exact opmeet en aangeeft wat de staat van de ondergrond is en of de kamer leeg is dan kan een schilder makkelijker een goede prijsinschatting te geven.

Het schilderen van je plafond via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je een plafond gaat schilderen, loont het om dit uit te besteden aan een schilder. Het schilderen van een plafond is een zware klus en een professional kan deze klus vaak snel en vakkundig uitvoeren. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar weet je ook zeker dat je kunt rekenen op een duurzaam resultaat waar je nog jaren mee vooruit kan.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Prijzen van andere diensten:

  1. Wat kost een schilder?
  2. Kosten binnenschilderwerk
  3. Kosten buitenschilderwerk
  4. Kosten muren schilderen
  5. Kosten behang schilderen

Vind een schilder dichtbij