Gemiddelde kosten verhuizing

Bijgewerkt op

Nieuw huis? Dat betekent dat er het een en ander verhuisd moet worden. En dat is doorgaans veel werk. Ben je op zoek naar hulp? Schakel dan een professioneel verhuisbedrijf in.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen verhuisbedrijven

Onze verhuisbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 203 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Verhuizen? Dit zijn de gemiddelde kosten

Heb je een nieuw huis? Dan moet je vroeg of laat je spullen verhuizen. Over het algemeen valt het verhuizen van de ene naar de andere plek altijd tegen. Je bent langer bezig met het inpakken dan je eerst dacht en tijdens de verhuizing zelf hoop je maar dat je spullen zonder schade in je nieuwe huis komen. Wil je deze keer zorgeloos verhuizen? Schakel dan een professioneel verhuisbedrijf in.

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt, hoef je zelf niet met dozen te sjouwen of tien keer heen en weer te rijden, omdat de bus niet groot genoeg is. Verhuizers draaien hun hand niet om voor het vakkundig en schadevrij verplaatsen van jouw inboedel en kunnen je ook nog eens helpen met het inpakken van je spullen.

Prijzen verhuizen

Aantal verhuizersGemiddelde prijs
1€ 400,- tot € 600,-
2€ 800,- tot € 1.000,-
4€ 1.250,- tot € 1.800,-
In bovenstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen die een verhuisbedrijf rekent voor een verhuisklus. De uiteindelijke prijs in het prijsvoorstel kan afwijken op basis van jouw persoonlijke wensen.

Wat kost een verhuizing?

Om de totale kosten voor jouw verhuizing te berekenen, moet je met meerdere dingen rekening houden. Zo bepaalt de grootte van jouw inboedel, de grootte van de verhuiswagen, de reisafstand en eventuele extra kosten de uiteindelijke prijs die je betaalt voor het verhuizen van jouw spullen.

Extra optiesBijkomende kosten
Liftassistentie€ 60,- tot € 70,-
Woningen op een hogere verdieping--
Verhuizen van zwaar meubilair--
Eventueel een objectvergunning nodig--
Pianotransport€ 200,- tot € 300,-
Verhuizing met grote zorg--
Piano heeft een verzekering tijdens de rit--
Liftassistentie is nodig als de piano de trap op moet--
Parkeervergunning€ 20,- tot € 30,-
Prijs verschilt per gemeente--
Laden en lossen kan voor de deur--
Opslag inboedel€ 90,- tot € 110,-
Box van 30 m³--
Extra ruimte bij de verhuizing--
Bovenstaande schema geeft inzicht in de kosten voor mogelijke bijkomende kosten. Deze prijzen zijn inclusief btw en arbeidsuren. Dit zijn de gemiddelde prijzen die onze verhuisbedrijven rekenen voor extra kosten bij een verhuisopdracht. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in het prijsvoorstel dat je ontvangt voor het verhuizen van jouw spullen.
 • Inboedel verhuizen
  Allereerst is de grootte van de inboedel van belang. Die bepaalt namelijk de tijd dat de verhuizers bezig zijn met het inpakken van jouw spullen en de hoeveelheid sjouwwerk. Op basis van de inboedel bepaalt het verhuisbedrijf hoeveel verhuizers je minimaal moet inhuren.
 • Inhoud verhuiswagen
  De inboedel is ook van invloed op de grootte van de verhuiswagen. Doorgaans is een verhuiswagen van 20 m³ groot genoeg om alle spullen van een twee- of driekamerappartement te verhuizen. Voor een eengezinswoning of vrijstaand huis heb je al snel een vrachtwagen van 50 m³nodig.  Heb je een hele grote woning, dan moet je soms zelf twee vrachtwagens van 50 m³ huren.
 • Aantal verhuizers
  Het inhuren van een verhuizer kost doorgaans tussen de € 25,- en € 35,- per uur. Zet je meerdere verhuizers in? Dan hoeft dat niet perse duurder te zijn. Vele handen maken namelijk licht werk en meerdere verhuizers zijn dus sneller klaar. Kies je voor meerdere verhuizers? Dan brengt dat vaak extra services zoals montage/demontage van meubels met zich mee. Realiseer je wel dat je het aantal verhuizers niet altijd voor het kiezen hebt. Om te voldoen aan de regelgeving moet het verhuisbedrijf vaak een minimum aantal verhuizers inzetten.
 • Reisafstand naar de nieuwe locatie
  De eerste 25 kilometer naar je woning is vaak inbegrepen in de prijs van de vrachtwagen. Voor de resterende kilometers betaal je een tarief tussen de € 0,50 tot € 1,- per kilometer. Doorgaans begint de kilometerteller te lopen op het moment dat de verhuiswagen het verhuisbedrijf verlaat. Je kan je voorstellen dat dit de totaalprijs flink doet stijgen.
 • Moment verhuizing
  Je staat er misschien niet bij stil, maar ook het moment waarop je gaat verhuizen is van invloed op de prijs. In het weekend rekent het verhuisbedrijf vaak een toeslag. Om kosten te besparen kan je daarom vaak beter zelf een dag vrij nemen en de verhuizing op een doordeweekse dag plannen.
 • Extra opties
  Afhankelijk van jouw woning en verhuisplannen moet je soms budget reserveren voor extra opties. Zo moet je vaak betalen voor liftassistentie voor het verhuizen van zeer zware spullen of wanneer je in een woning woont op een hogere etage. Verlaat jij je woning eerder dan het moment dat je in je nieuwe woning kan? Dan kan je je inboedel opslaan bij het verhuisbedrijf. Hiervoor betaal je dan wel een extra prijs. Tot slot rekent het bedrijf een tarief voor het verhuizen van een piano en ook de kosten voor een parkeervergunning vind je terug op de totaalfactuur.

Tips om zorgeloos te verhuizen

Heb je geen zin in vervelende gesprekken met vrienden en familie die misschien niet zo zorgvuldig met je spullen omgaan als je zou willen?  Wanneer je kiest voor een professioneel verhuisbedrijf bespaar je jezelf een hoop stress. Onderstaande tips helpen je alvast op weg om de verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

 • Selecteer een betrouwbaar verhuisbedrijf
  Tijdens de verhuizing vertrouw je je dierbaarste spullen toe aan een ander. Je wilt dan wel de zekerheid dat alles vlekkeloos verloopt. Met een verhuisbedrijf dat lid is van de brancheorganisatie Erkende Verhuizers heeft je inboedel een verzekering tot een bedrag van € 100.000,-. Deze verhuisbedrijven zijn vaak wel iets duurder, dus je kan er ook voor kiezen om een verhuizer in te schakelen die geen keurmerk heeft. Maak dan vooraf goede afspraken over het totaalbedrag dat hij rekent. Wanneer je dit niet doet, loop je het risico dat de verhuizer werkt op basis van nacalculatie en dat kan leiden tot een veel hoger bedrag dan je vooraf dacht.
 • Check of je spullen een verzekering hebben
  Kies je ervoor om zelf alvast wat dozen in te pakken? Controleer dan eerst bij het verhuisbedrijf of die dozen ook een verzekering hebben tijdens de verhuizing. Sommige verhuisbedrijven verzekeren namelijk alleen de dozen die de verhuizers zelf inpakken.
 • Controleer of je een objectvergunning nodig hebt
  Wanneer je een lift huurt voor het verhuizen van de zware spullen van de bovenste etage, is het goed om contact op te nemen met de gemeente. Zij kunnen je vertellen of je een objectvergunning moet aanvragen voor het plaatsen van de lift of dat een melding voldoende is.
 • Moeten alle spullen mee?
  Meestal kom je er tijdens een verhuizing achter dat je een heleboel spullen niet meer nodig hebt. Het is zonde van de tijd en het geld wanneer je deze spullen wel naar het nieuwe huis laat brengen. Plan daarom voordat de verhuizers de inboedel komen inventariseren een opruimdag. Kapotte artikelen breng je naar de milieustraat, maar spullen die nog goed zijn kan je ook aanbieden via Marktplaats. Wellicht dat je er dan zelfs nog iets aan verdient.
 • Maak een tas voor de verhuisdag
  Als je voor je nieuwe huis staat, wil je zo snel mogelijk naar binnen. Het is dan erg vervelend als je tot de conclusie komt dat de sleutel ergens in een doos zit. Maak daarom ruim van tevoren alvast een tas met belangrijke spullen die je tijdens de verhuizing nodig hebt. Zo heb je altijd je portemonnee en sleutels binnen handbereik.
 • Reserveer een plekje voor de deur
  De verhuizers willen de verhuiswagen graag in de buurt van je voordeur hebben staan. Je kan hen hierbij helpen door alvast een parkeerplaats voor de deur te reserveren, bijvoorbeeld door je eigen auto op een parkeerplaats te zetten en weg te halen als de verhuiswagen er is. Je kan eventueel ook met je buren overleggen of het akkoord is dat je een parkeerplaats afzet met lint. Doe dit nooit zonder overleg om te voorkomen dat je je oude buurt met ruzie verlaat.
 • Geef de verhuizers een rondleiding
  Om te voorkomen dat niet alle of juist de verkeerde spullen meegaan, loop je aan het begin van de verhuisdag een rondje door je woning. Blijft je wasmachine achter? Geef dit duidelijk aan bij de verhuizers. Het is erg vervelend om er in je nieuwe woning achter te komen dat de verhuizers ook de spullen hebben meegenomen die je zou achterlaten voor de nieuwe bewoners van je oude woning. Die moet je dan namelijk alsnog zelf terugbrengen.
 • Profiteer van de kennis van de verhuizers
  Met het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf kan je erop vertrouwen dat je echte professionals in huis hebt. Zij verhuizen elke dag en weten dus precies wat een handige aanpak is. Blijf daarom tijdens de dag vooral in gesprek met de vakmannen wanneer je twijfelt of je zelf iets mee kan nemen. Zo voorkom je frustratie en extra kosten.

Verhuisbedrijf vinden via Werkspot?

Via Werkspot kom je snel en eenvoudig in contact met diverse verhuisbedrijven. Hiervoor plaats je gratis en geheel vrijblijvend een klus online. Heb je berichten ontvangen van verschillende bedrijven? Je vindt eenvoudig de vakman die bij je past door het profiel en de reviews van eerdere klanten met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een goed beeld van het werk dat de vakmannen verrichten, en kun je een weloverwogen keuze maken voor het juiste verhuisbedrijf.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten badkamer renoveren
 2. Kosten huis renovatie
 3. Kosten toiletruimte verbouwen
 4. Kosten verhuizen zakelijk
 5. Kosten zonnepanelen plaatsen