Wat kost een dakdekkersbedrijf

Bijgewerkt op

Een dakdekkersbedrijf schakel je in voor alle klussen aan en op jouw dak. Werkspot heeft de gemiddelde kosten op een rijtje gezet.

Ontvang een voorstel van een dakdekker

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

4.6

Top beoordelingen dakdekkers

Onze dakdekkers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 638 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Wat vraagt een dakdekkersbedrijf gemiddeld voor jouw klus?

Jouw dak is een belangrijk onderdeel van je woning. Niet alleen beschermt een dak je tegen weersinvloeden van buitenaf, een goed geïsoleerd dak zorgt er ook voor dat je flink kunt besparen op de stookkosten. Reden genoeg dus om te zorgen dat jouw dak in goede conditie blijft. Hiervoor moet je het dak regelmatig laten onderhouden en snel optreden bij lekkages. Ook moet je eens in de tientallen jaren de dakdekking volledig laten vervangen. Wat je klus ook is, voor elke klus op het dak ben je bij een dakdekkersbedrijf aan het goede adres.

Gemiddelde prijs dakdekkersbedrijf

Voor één dakdekker betaal je gemiddeld een uurtarief tussen de 40 en 50 euro per uur. Afhankelijk van de klus stuurt een dakdekkersbedrijf meerdere dakdekkers naar de woning. Samen zorgen zij ervoor dat jouw dak weer snel dicht is en tijdens de werkzaamheden dus niet onnodig blootgesteld wordt aan weersinvloeden.

Om een goed idee te krijgen wat de prijs is van een klus op het dak kun je beter de prijs per vierkante meter opvragen bij het dakdekkersbedrijf. Zo weet jij precies wat de investering is van jouw klus. Om je al een beetje een idee te geven aan welke prijzen je kunt denken, heeft Werkspot de gemiddelde prijzen voor veelvoorkomende klussen voor je op een rijtje gezet.

Werkzaamheden dakdekkersbedrijf Prijs per m²
Renovatie plat dak€ 25,- tot € 80,-
Renovatie schuin dak€ 10,- tot € 150,-
Reparatie plat dak€ 225,- tot € 285,-
Reparatie schuin dak€ 130,- tot € 210,-
Onderhoud dak€ 15,- tot € 20,-
Dak isoleren€ 40,- tot € 115,-
Deze prijzen zijn gemiddelde prijzen inclusief btw. De exacte prijs vertelt de vakman als hij de hele situatie heeft kunnen opnemen.

De renovatie van het schuin dak verschilt erg in prijs. Dit heeft alles te maken met het materiaal dat je hiervoor kiest. Zo zijn dakpanplaten een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een rieten dak. Je betaalt voor een reparatie per vierkante meter meer dan wanneer je kiest voor een renovatie. Voor een dakdekker is een reparatie een inefficiënte klus en dit merk je daarom in de kosten.

dakdekkersbedrijf

Hoe bepaalt het dakdekkersbedrijf zijn tarief?

Welk tarief jij betaalt voor een dakdekkersbedrijf is afhankelijk van een aantal factoren:

 • Werkervaring
  Wanneer het dakdekkersbedrijf een junior dakdekker stuurt, betaal je automatisch minder voor de klus. Op het moment dat er drie zeer ervaren dakdekkers jouw dak opgaan om de dakpannen te vervangen, kun je je voorstellen dat het dakdekkersbedrijf hier een hoger tarief voor vraagt. In de regel stuurt een dakdekkersbedrijf de dakdekker die beschikbaar is en de goede ervaring heeft voor de klus.
 • Moeilijkheidsgraad
  Het schoonmaken van de dakgoot is een stuk eenvoudiger dan het aanbrengen van een zinken dak. Je kunt je voorstellen dat je voor het schoonmaken van de dakgoot een stuk minder betaalt. De moeilijkheidsgraad heeft overigens ook te maken met de mate waarin het dakdekkersbedrijf goed op jouw dak kan werken. Werkzaamheden op een plat dak zijn vaak eenvoudiger dan vergelijkbare werkzaamheden op een hellend dak. Dit merk je dus ook in de kosten.
 • Aantal vierkante meters
  Je betaalt een dakdekkersbedrijf per vierkante meter. Dit betekent automatisch dat jij in totaal meer betaalt voor een groot dak dan voor een klein dak. Wel gaat de prijs per vierkante meter vaak naar beneden als jij een groot dak hebt. Het dakdekkersbedrijf kan bij een groot oppervlakte efficiënter werken. Dit zie je dan dus terug in de prijs.
 • Dakhoogte
  Dakdekkers zijn gewend om op grote hoogte werken, toch betekent ook voor hen dat een klus risicovoller is wanneer het dak hoger is. Dakdekkersbedrijven rekenen dit door in hun tarief. De dakdekker prijzen zijn dus ook afhankelijk van de hoogte van jouw dak. 
 • Concurrentie
  Net als bij zoveel beroepen geldt ook voor dakdekkers dat zij hun tarieven aanpassen op basis van de concurrentie en het aanbod van klussen. In een gebied met veel dakdekkersbedrijven loont het dus de moeite om verschillende offertes op te vragen. Zo kun je goed de tarieven vergelijken.

Tip! Vraag ook een dakdekkersbedrijf die niet direct uit jouw regio komt om een prijsvoorstel uit te brengen. Je hebt dan wel te maken met hogere voorrijkosten, maar onderaan de streep ben je misschien wel goedkoper uit.

Inhuren van een dakdekkersbedrijf

Wanneer jij een dakdekkersbedrijf inhuurt wil je erop kunnen vertrouwen dat je te maken hebt met een betrouwbare partij. Zeker omdat je zelf vaak niet regelmatig aan het dak werkt. Je weet zelf onvoldoende waar je allemaal aan moet denken. Maar hoe zorg je ervoor dat je een eerlijk dakdekkersbedrijf inhuurt?

Certificering dakdekkersbedrijf

Bij een eerlijk dakdekkersbedrijf mag je er op vertrouwen dat ze werken volgens strenge veiligheidseisen en alleen gebruik maken van goedgekeurd steigermateriaal. Ook gaan deze dakdekkers alleen het dak op met de goede valbescherming. Het kwalitatief en veilig werken door een dakdekkersbedrijf is in Nederland geregeld met verschillende soorten certificering.

KOMO certificaat
Heeft het dakdekkersbedrijf een KOMO certificaat? Dan kun je ervan uitgaan dat je op de kwaliteit van het dakdekkersbedrijf kunt vertrouwen. KOMO stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het dak en de manier waarop de vakman op het dak werkt. Met dit certificaat weet je ook zeker dat het dakdekkersbedrijf alleen gebruik heeft gemaakt van de geschikte (gecertificeerde) materialen.

DAKMERK certificaat
Ligt er op jouw dak een kunststof of bitumen dakbedekking? Of is het juist de bedoeling dat het dakdekkersbedrijf dit soort dakbedekking gaat plaatsen? Controleer dan extra of het dakdekkersbedrijf een DAKMERK certificaat heeft. Dit certificaat biedt jou als consument ook extra voordelen. Een kunststof of bitumen dakbedekking dat door een bedrijf met DAKMERK certificaat is gelegd, krijgt een garantie van tien jaar op waterdichtheid. Ook als het dakdekkersbedrijf in de tussentijd failliet is gegaan kun jij aanspraak maken op deze garantie. Dan richt je je rechtstreeks tot DAKMERK.

Certificaten en keurmerken
In de wereld van de dakdekkers zijn er nog meer certificaten en keurmerken waar je op kunt letten. Zo is er een keurmerk speciaal voor metalen dakbedekking (Dumebo DWS) en een keurmerk waarbij je weet dat de dakdekker voldoet aan de strenge eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu (VCA).

Daarnaast geeft brancheorganisatie Vebidak een keurmerk voor bituminieuze en kunststof dakbedekking.

Vergelijken dakdekkersbedrijven

Bij het vergelijken van de verschillende dakdekkers kun je dus gebruik maken van de check of zij de benodigde certificaten hebben. Daarnaast kun je ook nog kijken naar de ervaringen van andere klanten, de garantie en de planning.

Reviews

Bij het vergelijken van vakmannen kun je altijd gebruik maken van reviews van andere particulieren. Zo krijg je vaak een goed beeld van de manier waarop het dakdekkersbedrijf werkt. Ruimen de vakmannen netjes al het materiaal op en zijn ze goed bereikbaar voor eventuele nazorg? Andere klanten kunnen je dit precies vertellen. Op Werkspot vind je reviews van ruim 2.000 dakdekkersbedrijven.

Garantie

Daarnaast is het belangrijk om aan een dakdekkersbedrijf te vragen welke garantie zij bieden. Wat gebeurt er als er binnen het jaar lekkage is? Komt het dakdekkersbedrijf dan kosteloos de schade herstellen of ben jij dan zelf altijd verantwoordelijk voor de kosten? Een belangrijk punt om te vergelijken dus. Hou er wel rekening mee dat een dakdekker alleen garantie geeft op dakbedekking als je zorgt dat er goed onderhoud is uitgevoerd. Je kunt vaak geen aanspraak maken op een garantie als je de afgelopen vijf jaar geen enkele keer het dak op bent geweest om de dakgoot vrij te maken van vuil en bladeren.

Planning

Het zegt natuurlijk weinig over de betrouwbaarheid van het dakdekkersbedrijf, maar het is wel van belang om mee te nemen in de vergelijking. Wanneer jij lekkage hebt, heb je vaak niet de luxe om de klus maanden te laten liggen. Je loopt dan alleen maar een groter risico op hogere kosten. Vraag ook altijd goed na wanneer een dakdekkersbedrijf beschikbaar is voor jouw klus. Zo voorkom je de teleurstelling dat de dakdekker van jouw keuze helemaal geen tijd heeft om bij jou het dak op te gaan.

Werkzaamheden dakdekkersbedrijf

Een dakdekkersbedrijf kun je inzetten voor verschillende klussen die met jouw dak te maken hebben. Afhankelijk van de grootte van de klus is een dakdekkersbedrijf in enkele uren klaar met de klus of juist enkele dagen bezig.

 • Plaatsen nieuwe dakbedekking
  Is jouw dakbedekking aan vervanging toe? Dan kun je een dakdekkersbedrijf vragen de dakbedekking te vervangen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het materiaal dat je kiest voor je dak. Ook is het belangrijk om te vermelden wat voor dakbedekking je nu op het dak hebt liggen. Het dakdekkersbedrijf baseert zijn prijs ook op de moeilijkheidsgraad voor het vervangen van de oude dakbedekking.
   
 • Repareren van het dak
  Is de dakbedekking nog niet volledig aan vervanging toe, maar moet de vakman de slechte delen wel repareren? Dan kun je hiervoor een dakdekkersbedrijf vragen. De kosten per vierkante meter liggen vaak hoger dan de kosten voor het renoveren (ook wel vervangen dakbedekking). Dit komt omdat het dakdekkersbedrijf minder efficiënt de werkzaamheden kan uitvoeren. 
   
 • Onderhoud aan het dak
  Om lang te profiteren van jouw dak is regelmatig onderhoud nodig. Minstens één keer per jaar moet je de dakbedekking schoonmaken en het vuil uit de dakgoten verwijderen. Een dakdekkersbedrijf kan je hierbij helpen. 
   
 • Isoleren dak
  Wil jij besparen op de stookkosten en wil jij minder last hebben van geluidsoverlast door regen en wind? Dan kun je ervoor kiezen om je dak te isoleren. Je kunt hiervoor terecht bij een dakdekkersbedrijf. 
   
 • Dakbeschot
  Je denkt er misschien niet direct aan, maar het dakbeschot is misschien nog wel belangrijker dan de dakbedekking. Reden dus om te zorgen dat het dakbeschot in goede conditie is. Zijn de platen verrot? Dan is het belangrijk om deze laten te vervangen. Dakdekkersbedrijven weten precies wat er bij deze klus komt kijken. 

Advies van een vakman

Het kiezen van een dakdekkersbedrijf kun je het beste doen met de criteria die wij in dit artikel voor je op een rijtje hebben gezet. Ook hebben wij een vakman gevraagd wat hij consument adviseert bij het selecteren van een dakdekker.

André van Kasteren van Van Kasteren Dakwerken: "Het kan ook helpen om te kijken naar de ervaring van het dakdekkersbedrijf. Bestaat het bedrijf al meerdere jaren en heeft het bedrijf de crisis overleefd? Dit zegt vaak wel iets over de kwaliteit van het bedrijf en het aantal klanten dat terugkomt."

Prijzen van andere klussen

 1. Wat kost een dakkapel?
 2. Wat zijn de kosten voor dakisolatie?
 3. De kosten voor het oplossen van daklekkage

Ontvang een voorstel van een dakdekker

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

Vind een dakdekker dichtbij