Gemiddelde kosten voor ombouw wasmachine

Bijgewerkt op

Wil je jouw wasmachine of droger laten wegwerken door middel van een ombouw? Op deze pagina lees je wat de gemiddelde kosten hiervoor zijn. Ook kun je een opdracht plaatsen zodat je in contact kan komen met een vakman die voor jou een ombouw kan maken.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen stukadoors

Onze stukadoors, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 133 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Voordelen van wasmachine ombouw

Ombouw van huishoudelijke apparaten gebeurt vaak omdat mensen ze niet mooi vinden.  Ombouw haalt de machines uit het zicht. En het maakt de wasruimte gezelliger. De machines wegwerken kan ook gebeuren om praktische redenen. Of een combinatie van wegwerken en gebruiksgemak toevoegen.

Ombouw geeft extra mogelijkheden, zoals ruimte voor laden en kastjes. Plek voor het opbergen van wasmiddel of een wasmand.


Kosten ombouw wasmachine

Soort ombouwGemiddelde prijs
Op maat gemaakt€ 200 en € 2000
Kant-en-klaar€ 75 en € 300

Materialen en mogelijkheden

Naast arbeidskosten zijn vooral het materiaal en de mogelijkheden bepalend voor de prijs. Kies je voor een ombouwkast van kunststof? Of wordt het (geperst) hout? Krijgt de ombouw deurtjes of laatjes? Een combinatie van verschillende materialen is ook mogelijk. Steigerhout, hardhout, MDF, of een combinatie van metaal en hout. De mogelijkheden zijn eindeloos, uiteraard wel met verschillende prijzen en kosten.

Machines op verhoging

Veel mensen zetten wasmachine en droger op een verhoging in de ombouw. Dan gaat de prijs ook omhoog. Maar je krijgt er meer gemak voor terug. Je hoeft minder te bukken bij het vullen en leeghalen van de machines. En de knoppen voor de bediening komen beter binnen handbereik.

Tips

Kant-en-klare ombouw is niet altijd uit elkaar te halen. Kijk vooraf of de ombouw niet te groot is. Deze moet wel door de verschillende doorgangen kunnen.

Maak de ombouw niet te krap

Voor een ombouw is het belangrijk dat deze niet te krap is. Je moet de apparaten in de ombouw kunnen plaatsen en ook weer verwijderen. Dat is belangrijk voor onderhoud of reparatie.

Deurtjes en/of kleppen moeten goed open kunnen en op de juiste plek zitten. Zorg in de ombouw voor deurtjes die open kunnen slaan. Dat is een effectieve manier om warmte snel af te voeren.

Om geluidshinder teen te gaan, kan je isolatiemateriaal aanbrengen. Komt de ombouw naast een dunne muur of gipswand? Plaats de ombouw dan zoveel mogelijk los van de muur. Dit voorkomt schade door trillingen van de wasmachine. Die kunnen via de ombouw de muur bereiken.


Machine aan de wandel

De meeste mensen kennen het verschijnsel. Een wasmachine die door trillingen 'aan de wandel' gaat. Is dat het geval, zorg dan eerst voor reparatie of anders vervanging. Een hevig trillende wasmachine zal de ombouw beschadigen.

Apparaten op elkaar zetten

Wasmachine en droogmachine kan je ook op elkaar zetten in een ombouw. Dat scheelt flink wat ruimte. Het zwaarste apparaat moet onderop staan. Dat is meestal de wasmachine. Houd er rekening mee dat de apparaten bijna altijd een beetje trillen wanneer ze in gebruik zijn. Het laatste wat je wil is dat de droger van de wasmachine valt. Daarom moet de wasmachine waterpas staan.

Stapelkit

Je kunt ook een tussenstuk aanbrengen: een stapelkit. Die zijn verkrijgbaar vanaf € 50,-.

Afstemmen bij aankoop

Probeer beide machines van hetzelfde merk en dezelfde serie te kopen. Dan weet je vrijwel zeker dat ze goed op elkaar zullen passen.

Werkblad

Een aanrechtblad of een werkblad bovenop de machines geeft extra ruimte. Dat is handig voor het opvouwen van de was. Een aanrechtblad is al verkrijgbaar vanaf € 40,-.

Ga je een ombouw plaatsen? Dat is een goed moment om de hele wasruimte opnieuw in te richten. Bekijk hier tips die je daarbij kunnen helpen.

Ombouw wasmachine en droger via Werkspot laten uitvoeren

Kies voor het beste resultaat bij het plaatsen van ombouw een vakman via Werkspot. Vergelijk snel en eenvoudig voorstellen. Bekijk daarnaast ervaringen van andere klanten. Zo krijg jij de ombouw die past bij jouw wensen, tegen de best mogelijke prijs.