Gemiddelde kosten voor een kliko ombouw

Bijgewerkt op

Niemand vindt een kliko mooi. Een ombouw is de oplossing. Werkspot helpt je met het vinden van de juiste vakman voor deze klus tegen de beste prijs.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen stukadoors

Onze stukadoors, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 137 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Kliko uit het zicht met ombouw

De meeste mensen vinden een kliko in de tuin of bij het huis niet mooi. Een kliko ombouw is dan de oplossing. De kliko staat meestal buiten. Daarom moet de ombouw tegen alle soorten weer kunnen.

Kosten

Soort ombouwGemiddelde prijs
Kant-en-klaar ombouw€ 75 - € 500
Op maat gemaakt€ 450 - € 1300

Kant-en-klare kliko ombouw is vaak gemaakt van kunststof of hout. Ombouw van roestvrij staal is ook verkrijgbaar. Dat ziet er wel minder gezellig uit voor de tuin dan een houten ombouw.

Kant-en-klare constructies zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze zijn er voor een enkele kliko of voor meer exemplaren. De ombouw op maat laten maken kan natuurlijk ook. Dan kan de vakman iets maken wat precies bij jouw wensen past. De kliko’s verdwijnen mooi uit het zicht. En jouw tuin gaat er beter uitzien.

Materiaalkeuze

Kies je voor een ombouw op maat? Dan wordt de prijs mede bepaald door de afmetingen en het materiaal. Is de ombouw voor gebruik buiten? Dan is vurenhout of hardhout aan te raden. Steigerhout wordt ook vaak gebruikt.

  • Hardhout is het duurste.
  • Daarom wordt geïmpregneerd vurenhout het meeste gebruikt.
  • Bovendien is dat bestand tegen alle soorten weer.

Een combinatie van staal en hout is ook mogelijk. Aantasting van het metaal voorkom je met een poedercoating. Schilderen of spuiten kan ook om invloed van het weer tegen te gaan. Toch verdient een speciale laag de voorkeur. Dat zorgt voor betere bescherming dan gewone verf.

Kleppen en deuren

Wil je makkelijk bij de kliko in de ombouw kunnen? Dan is het handig als er een klep in de ombouw zit. Voor extra gebruiksgemak kan je kiezen voor een (duurdere) gasveren klep. Ombouw zonder klep kan ook. Dat heeft dan wel een groot nadeel. Dan moet je altijd de kliko uit de ombouw halen om erbij te kunnen.

Je moet de kliko sowieso makkelijk uit de ombouw kunnen verwijderen. Die moet je toch regelmatig legen. Een ruime deur in de ombouw is daarom noodzakelijk. Even belangrijk is dat de ombouw ruim om de kliko zit. Dat maakt het ook makkelijker om de kliko weer terug te plaatsen.

Advies van een professional

Marlon van den Berg van WPF design“Neem een kliko ombouw van geïmpregneerd vurenhout. Dat is bestand tegen alle soorten weer”


Ombouw vuilcontainer

Heb je geen kliko maar een ander soort vuilcontainer of vuilnisbak? Kant-en-klare constructies zijn er vaak groot genoeg voor. Andere soorten containers passen er meestal ook in. Voor een ombouw op maat kan je via Werkspot een deskundige vakman inhuren.

Kliko ombouw via Werkspot laten uitvoeren

Een lelijke kliko haal je uit het zicht met een ombouw. Via Werkspot vind je snel de juiste vakman. Die kan voor jou een ombouw op maat maken. Plaats een klus, ontvang voorstellen en vergelijk prijzen. Lees ook de ervaringen van andere klanten. Zo ben je verzekerd van een goed resultaat tegen de best mogelijke prijs.