Designradiator badkamer plaatsen? Bekijk de kosten

Bijgewerkt op

Wil jij een designradiator in je badkamer plaatsen? Werkspot heeft de gemiddelde prijs op een rijtje gezet. Ontdek direct wat de klus kost.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 617 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde prijs voor designradiator badkamer

In de winter kan de woning flink afkoelen. Niets is zo vervelend om dan in een koude badkamer te moeten douchen. Een designradiator in de badkamer biedt dan uitkomst. Een designradiator voor de badkamer heb je in verschillende soorten en maten. Welke verwarming het beste in jouw badkamer past, is afhankelijk van jouw smaak en budget.

Ben je handig en weet je hoe je een waterballet kunt voorkomen? Dan kun je de designradiator in de badkamer zelf ophangen. Zeker wanneer je de designradiator in de badkamer vervangt voor een nieuw exemplaar. Kies je een ander model of wil je de designradiator in de badkamer verplaatsen? Dan moet je ook leidingen verleggen en zorgen voor een goede aansluiting. In dit geval kun je het beste een vakman vragen de designradiator in de badkamer te bevestigen. Zo voorkom je dat de verwarming niet werkt of gaat lekken.

Kosten designradiator badkamer bevestigen

Soort klusGemiddelde prijs
Aanschaf designradiator badkamer€ 150,- tot € 1.200,-
Designradiator badkamer aansluiten€ 140,- tot € 200,-
Designradiator badkamer vervangen€ 225,- tot € 300,-
Designradiator badkamer verplaatsen€ 225,- tot € 300,-
Designradiator badkamer verwijderen€ 140,- tot € 200,-
Verleggen leidingen€ 3,- per meter

Bovenstaande tabel geeft je een idee wat de klus 'designradiator badkamer' kost. De prijs is afhankelijk van het aantal uur dat de vakman werkt en de voorrijkosten die hij vraagt.

Designradiator badkamer aansluiten
De prijs die je betaalt voor het aansluiten van de designradiator in je badkamer is afhankelijk van een aantal factoren. Je betaalt de vakman per uur. De klus is dus duurder naarmate de vakman langer bezig is. Is er nu nog geen verwarming in de badkamer aanwezig? Dan moet de vakman leidingen aanleggen en een aansluiting maken op de cv-ketel. Wanneer de cv-ketel op een moeilijk bereikbare plek hangt, rekent de vakman hiervoor extra kosten.

Voor het verleggen van de leidingen kan het zijn dat de vakman door beton heen moet boren. Hiervoor heeft hij speciaal gereedschap nodig, zoals een diamantboor. Wanneer de vakman niet in het bezit is van dit materiaal, huurt hij dit. De kosten hiervan berekent hij door aan jou.

Ga jij een designradiator in de badkamer laten aansluiten? Overleg dan goed met de vakman wat de beste locatie is voor de radiator. Zo weet je zeker dat de radiator de ruimte goed verwarmt. Heb je gekozen voor een designradiator in de badkamer met de mogelijkheid om je handdoeken te drogen? Dan is het slim om de radiator in de buurt van het bad of de douche te hangen. Zo voorkom je dat je eerst de halve badkamer nat maakt voor je bij je handdoek bent.

Designradiator badkamer verplaatsen of vervangen
Heb je op dit moment al een designradiator in de badkamer, maar hangt hij niet op de goede plaats? Dan kun je er voor kiezen om de radiator te verplaatsen. De kosten zijn hierbij ook afhankelijk van de aanwezigheid van de juiste leidingen en het werk dat de vakman moet verrichten om de designradiator in de badkamer te bevestigen.

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat de huidige designradiator in je badkamer niet meer bevalt of dat de radiator kapot is. Een vakman kan dan de designradiator in de badkamer vervangen. Dit klinkt overigens eenvoudiger dan het is. Wanneer de radiator van een ander model is, zijn ook de aansluitingen anders. Dit betekent dat de vakman aardig wat aanpassingen moet maken om te zorgen dat de designradiator de badkamer juist verwarmt. Dit merk je daarom ook in de kosten.

Designradiator badkamer verwijderen
Ga jij je badkamer verbouwen en stap je over op vloerverwarming in de badkamer? Dan is je designradiator in veel gevallen overbodig. In dit geval kun je de vakman vragen de radiator te verwijderen. De vakman dopt de leiding af en voorkomt op deze manier dat er water in de badkamer stroomt als je de radiatoren elders in de woning aanzet. Afdoppen kan boven en onder de vloer. Wanneer je boven de vloer afdopt, blijft de oude aansluiting altijd zichtbaar. Onder de vloer afdoppen is netter, want de leiding is dan niet meer zichtbaar. Deze manier brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de vakman langer bezig is met de afwerking. Wanneer je de vakman ook de vloerverwarming laat aanleggen, kun je vragen of hij deze werkzaamheden kan combineren. Dat scheelt in de kosten.

Wanneer je kiest voor vloerverwarming in de badkamer hoeft dit niet automatisch te betekenen dat je geen designradiator plaatst. Als je erg blij bent met je warme handdoeken kun je de designradiator na de verbouwing gewoon weer terugplaatsen.

Soort radiator badkamer

Wil je de badkamer beter verwarmen? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten radiatoren. Naast de designradiator in de badkamer kun je ook kiezen voor een ledenradiator of paneelradiator.

 • Designradiator badkamer
  In veel badkamers zie je de designradiator terug. Naast een mooi uiterlijk kun je veel designradiatoren ook gebruiken om je handdoeken op te drogen. Dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook gaan voor een strakke variant designradiator in de badkamer zonder hangmogelijkheid. Het merk, de grootte en mogelijkheden bepalen de prijs van een designradiator in de badkamer. Wil je geen witte radiator? Ook dan kun je kiezen voor een designradiator in de badkamer. Je vindt de radiatoren in veel uiteenlopende kleuren.
 • Ledenradiator
  Wanneer je een beperkt budget hebt, kun je ook kiezen voor een goedkopere manier om je badkamer te verwarmen. Zo heb je de optie om een ledenradiator te installeren. Een ledenradiator heeft een traditioneel uiterlijk en neemt veel water op. Het gevolg is dat de ledenradiator langer warm blijft.
 • Paneelradiator
  Net als de ledenradiator is een paneelradiator een goedkoper alternatief voor de designradiator in de badkamer. Dit type radiator is ook bekend onder de naam plaatradiator. Groot voordeel van de plaatradiator is dat hij snel je badkamer verwarmt. Qua uiterlijk haalt hij het echter niet bij de designradiator.

Vermogen designradiator badkamer

Wanneer je de badkamer wil verwarmen, is het belangrijk dat je weet hoeveel vermogen je nodig hebt. Wanneer je te weinig vermogen hebt, is de badkamer niet aangenaam warm. Bij een te hoog vermogen neemt de designradiator in de badkamer onnodig plaats in en voelt de badkamer klam aan. Ook betaal je onnodig extra voor vermogen dat je niet nodig hebt.

Je kunt de vakman vragen om een berekening te maken op basis van jouw badkamer. Hiervoor heeft de vakman de volgende informatie nodig:

 • Afmetingen badkamer
 • Gewenste temperatuur
 • Isolatie van de badkamer
 • Soort woning (vrijstaand, hoek- of rijtjeswoning)

Lengte x breedte x hoogte
Om het benodigde vermogen te kunnen berekenen, moet de vakman eerst de inhoud van jouw badkamer weten. Je kunt dit berekenen door de lengte, breedte en hoogte op te meten en de uitkomsten met elkaar te vermenigvuldigen. Vind je het lastig om dit zelf op te meten? Je kunt de vakman vragen dit voor je te doen. Hou er wel rekening mee dat de vakman hiervoor een extra keer langs moet komen. In veel gevallen brengt hij hiervoor voorrijkosten in rekening. Wil je besparen op de totaalrekening van de designradiator in de badkamer? Dan kun je beter zelf aan de slag met een meetlint.

Gewenste temperatuur
In de formule om het vermogen van de designradiator in de badkamer te berekenen, maakt de vakman ook gebruik van de gewenste temperatuur. Deze temperatuur vermenigvuldigt hij met de kubieke meters van de ruimte. Algemeen geldt dat je in de badkamer een temperatuur van zo'n 24 graden wilt om comfortabel te kunnen douchen en/of in bad te gaan. Dit staat gelijk aan 93 watt per m3. Heb jij de ruimte liever nog wat warmer? Dan maakt de vakman gebruik van een correctie van 10% bij het berekenen van het totaal vermogen.

Corrigeren formule vermogen designradiator badkamer
Om de formule goed te kunnen berekenen, moet de vakman weten of je badkamer een goede isolatie heeft. Wanneer de muren een goede isolatie hebben, heb je zo'n 10% minder vermogen nodig. Is jouw badkamer helemaal niet goed geïsoleerd? Dan moet je juist 15% bij het benodigde vermogen optellen. Wanneer je in een hoekwoning of vrijstaande woning woont, moet je er ook rekening mee houden dat je 10% extra vermogen nodig hebt. Zeker wanneer de badkamer aan de buitenmuur ligt.

Formule invullen
Wanneer de vakman alle informatie heeft ontvangen, kan hij voor je uitrekenen hoeveel vermogen je nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook zelf het benodigd vermogen uitrekenen. De uitkomst van de formule heb je nodig bij de aanschaf van een designradiator voor de badkamer. Hieronder vind je een voorbeeld van de formule voor een badkamer van 3x2x3 in een nieuwbouwhuis met goed geïsoleerde muren.

 • 18 m3 x 93 watt = 1674 watt
 • 1674 - 10% = 1506.6 watt
 • Jouw nieuwe designradiator badkamer heeft dus een vermogen nodig van circa 1500 watt.

Advies van een vakman

Wil jij een designradiator in de badkamer. Werkspot vroeg aan een vakman waar je dan op kunt letten. Erkan Yalcin van ERYA Installaties: "Bij een design radiator is het vooral belangrijk dat mensen hun handdoeken kunnen drogen. Wij meten de badkamer in en op basis van het aantal vierkante meters adviseren wij een bepaalde omvang. Sommige mensen kiezen dan toch nog voor een grotere variant zodat alle gezinsleden na het douchen een warme handdoek hebben."

Benieuwd naar andere kosten met betrekking tot de badkamer?

Bekijk hier het overzicht van prijzen per dienst die badkamer gerelateerd zijn: