Gemiddelde kosten voor vloerverwarming badkamer

Bijgewerkt op

Wat kost vloerverwarming in je badkamer en welke factoren bepalen de prijs? Op deze pagina kun je er alles over lezen. En je kunt ook een opdracht plaatsen zodat het vinden van de juiste vakman zo makkelijk mogelijk is.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 138 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Dit kost het om een vloerverwarming in je badkamer te laten aanleggen

De gemiddelde kosten voor het aanleggen van een vloerverwarming in je badkamer zetten we hieronder uiteen:

Elektrische vloerverwarmingPrijsindicatie
5 m2€ 450 - € 500
10 m2€ 900 - € 1000
Warm water vloerverwarmingPrijsindicatie
5 m² ceiling€ 400 - € 500
10 m² ceiling€ 700 - € 800

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze loodgieters voor het aanleggen van vloerverwarming in je badkamer rekenen. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de loodgieter.

We helpen je graag verder wanneer je wilt weten wat een regionale loodgieter rekent voor het aanleggen van vloerverwarming in je badkamer. Bij een dergelijk project komt namelijk het een en ander kijken. We vertellen je hieronder met welke elementen je rekening kunt houden en wat voor kosten deze elementen met zich meebrengen. Wanneer je voor een professionele loodgieter via Werkspot kiest, kun je altijd op vakwerk rekenen.

 Het is prettig om een professionele loodgieter in huis te halen wanneer je een vloerverwarming vakkundig wilt laten aanleggen. Een Werkspot-vakman weet wat hij doet, beschikt over de nodige ervaring en voert je project op hoog niveau uit. Wanneer je een loodgieter via Werkspot inhuurt, bespaar je jezelf de nodige euro’s en aardig wat tijd. En het resultaat is er ook naar.

Het aanleggen van vloerverwarming in je badkamer, met deze gemiddelde kosten moet je rekening houden

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in je badkamer liggen over het algemeen tussen de € en € per vierkante meter. De prijs is inclusief materiaal en manuren. Wil je echt een goede inschatting maken van de totale prijs die je voor je project kunt rekenen, dan is het prettig om alle kostenposten helder te hebben. We zetten daarom de factoren die prijsbepalend zijn voor je op een rij.

Zo bepaal je de kosten voor vloerverwarming in je badkamer

De totale prijs die een loodgieter uiteindelijk rekent, wordt door verschillende factoren bepaald. Hierbij speelt het aantal vierkante meters een grote rol, maar ook het soort vloerverwarming, de keuze tussen hoofd- of bijverwarming en enkele extra opties.

Het soort vloerverwarming

Je kunt op het gebied van vloerverwarming kiezen voor traditionele vloerverwarming of elektrische vloerverwarming. Ga je voor de traditionele variant, dan worden er kunststoffen buizen verwerkt in de ondervloer. Deze worden vervolgens op de cv-ketel aangesloten, waarna het warme water door de buizen gaat stromen. Deze variant is niet eenvoudig om aan te leggen, hiervoor heb je een vakman van hoog niveau nodig. Het grote voordeel van traditionele vloerverwarming is dat de gebruikskosten relatief laag zijn De kosten hiervoor liggen tussen de € 35,-  en € 80,-. per m2. Hoe hoog de prijs is hangt onder andere af van de grootte van het oppervlak. Een badkamer is meestal niet zo groot dus dan zal de vierkante meter prijs dichter bij de € 80,- liggen dan bij de € 35,-

Kies je liever voor elektrische vloerverwarming in je badkamer, dan wordt er bij de aanleg gebruik gemaakt van elektrische matten met gloeidraad. Voor deze optie wordt in het algemeen het minst gekozen. Hoewel deze variant van vloerverwarming snel opwarmt, zijn de gebruikskosten een stuk hoger. De kosten voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming liggen tussen de € 90,- en € 110,-

Hoofd- of bijverwarming

Wanneer er al een aantal radiatoren in je badkamer hangen, is vloerverwarming niet nodig om de complete badkamer te verwarmen. In dit geval dient het verwarmingssysteem slechts als ondersteuning. Uiteraard maakt het qua kosten een verschil of je vloerverwarming de totale ruimte moet verwarmen of dat het de hoofdverwarming ondersteunt.

Extra opties

Er is een aantal extra opties waarvoor je kunt kiezen op het gebied van de aanleg van vloerverwarming in de badkamer. Bijvoorbeeld een pompschakelaar, dit apparaat zorgt ervoor dat er alleen water wordt rondgepompt wanneer de verwarming daadwerkelijk aanstaat. Of het bypass-ventiel, dat ervoor zorgt dat je pomp niet overbelast wordt. Ook kun je een loodgieter je oude radiatoren laten verwijderen of je vloerverwarming laten aansluiten op stadsverwarming. Alle opties hebben zo hun voordelen, maar komen wel met een additioneel prijskaartje. Voor een pompschakelaar moet je rekenen op ongeveer € 65,-. Een bypass-ventiel kost doorgaans zo’n € 150,-. Wil je een loodgieter de oude radiatoren laten vervangen dan kun je rekenen op € 35,- per radiator. Voor de aansluiting van je vloerverwarming op de stadsverwarming, ga dan uit van € 90,- extra kosten.

Praktisch advies van een professional

Als je het riool wilt laten ontstoppen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het ontstoppen van de riolering.

Peter de Graaf van Wilrama:

Als u kiest voor vloerverwarming in de badkamer dan is het goed om na te denken over de toekomst. Gaat u in de nabije toekomst over op zonnepanelen of misschien een warmtepomp? Dan kunt u daar al op anticiperen bij de keuze voor de vloerverwarming.

vloerverwarming aanleggen

22-06-2018 - Paul Costerus: Top bedrijf, goede communicatie, nette mensen en snelle en flexibele uitvoering.

Wil je je vloerverwarming in de badkamer door een Werkspot-vakman laten aanleggen?

Nu je een realistisch beeld hebt van het gemiddelde kostenplaatje van vloerverwarming in de badkamer, is het hopelijk eenvoudiger om te bepalen of de gemiddelde prijzen op je wensen en budget aansluiten. Indien je de opdracht graag aan een Werkspot-vakman uitbesteedt, raden we je aan om je project op onze website te plaatsen en het werk van de verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken. Je kunt de reviews van andere huiseigenaren op onze website bekijken en op basis van deze informatie een weloverwogen keuze maken.

Benieuwd naar andere kosten met betrekking tot de badkamer?

Bekijk hier het overzicht van prijzen per dienst die badkamer gerelateerd zijn: