gemiddelde kosten voor warm water vloerverwarming

Bijgewerkt op

Wil je graag vloerverwarming op basis van warm water? Op deze pagina lees je wat de gemiddelde kosten zijn en welke factoren de prijs bepalen.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 133 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Houd rekening met deze kosten wanneer je warm water vloerverwarming aan wilt laten leggen

Bekijk de tabel hieronder voor een goede indicatie van de gemiddelde kosten voor het aanleggen van vloerverwarming:

OppervlakteGemiddelde prijs
15 m²€240 - €560
45 m²€280 - €650
60 m²€160 - €370
*Dit zijn de gemiddelde prijzen die onze loodgieters rekenen voor het aanleggen van vloerverwarming op gas. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de installateur.  Vloerverwarming in je woning aan laten leggen kan een goed idee zijn. Een dergelijk verwarmingssysteem zorgt voor een lager verbruik dan de elektrische variant van het systeem. Kies je voor een warm water vloerverwarming, dan kies je voor watergevoede vloerverwarming die aangesloten is een op cv-ketel. Wanneer je een vloerverwarming op gas in je woning laat leggen, moet je naast de plaatsing en materialen wel rekenen op een aantal extra kosten. We zetten graag voor je uiteen waar je rekening mee moet houden.  

Wanneer je warm water vloerverwarming aan wilt laten leggen, moet je met deze kosten rekening houden

€ 35,- tot € 120,- per vierkante meter, dat zijn de prijzen die je aan kunt houden wanneer je je vloerverwarming op gas door een echte vakman laat aanleggen. Manuren en materiaal mag je in deze prijs meenemen. Hieronder geven we je weer hoe de functie van je verwarming de prijs ervan kan bepalen en wat eventuele extra’s met de prijs doen. Bekijk deze variabelen goed, dan begin je goed voorbereid aan je project.

 

De kosten voor vloerverwarming opgebouwd

Uiteraard wordt het bedrag dat je betaalt voor vloerverwarming op gas bepaald door het totaal oppervlak. Ook de functie van de vloerverwarming is erg belangrijk voor de te berekenen capaciteit en dus de prijs. Bovendien kun je op het gebied van warm water vloerverwarming ook kiezen voor bepaalde extra’s, waardoor de prijs nog eens omhoog gaat.

 

oppervlakte

De prijs per vierkante meter is onder andere afhankelijk van de grootte van het oppervlak. Hoe groter het aantal vierkante meters, hoe kleiner de prijs per m2. Voor een ruimte van 15m2 betaal je gemiddeld € 80,- per m2 en voor een ruimte van 60m2 betaal je gemiddeld € 30,- per vierkante meter.

 

legwijze

De vloerverwarming kan in de cementdekvloer gefreesd worden of door middel van platen of netten gelegd worden. Als je een betonnen vloer of houten vloer hebt dan is frezen niet mogelijk en zal de vakman gebruik moeten maken van platen of netten op de vloer. Er zit over het algemeen niet heel veel verschil in prijs tussen beide manieren. De afwerking kost vaak bij frezen wel minder omdat daar alleen de sleuven dicht gesmeerd hoeven te worden, dit kost gemiddeld tussen de € 250,- en € 450,-.  Bij platen of netten moet de vloer nog geëgaliseerd worden. Dit kost tussen de €10,- en € 75,- per vierkante meter, afhankelijke van de soort vloer en afwerking. Meer informatie over vloeren egaliseren kunt u lezen via deze link

 

Hoofd- of bijverwarming

Wanneer je verschillende radiatoren in de ruimte hebt hangen, dient een vloerverwarming puur ter ondersteuning. Is dit niet het geval, dan moet je vloerverwarming de complete ruimte verwarmen. Dat vraagt om een andere capaciteit en brengt dus andere kosten met zich mee.

 

Extra’s

Kies je voor warm water vloerverwarming, dan zijn er een aantal extra opties waar je aan kunt denken. Schaf je bijvoorbeeld een pompschakelaar aan, dan beschik je over een apparaat dat alleen water rondgepompt indien je verwarming ook daadwerkelijk aanstaat. Een bypass-ventiel, zorgt ervoor dat de pomp niet overbelast wordt. Uiteraard kun je er tijdens de aanleg van een vloerverwarming ook voor kiezen om je oude radiatoren door de loodgieter te laten verwijderen. Reken voor de aanschaf van een pompschakelaar op zo’n € 65,-. Ga er bij een bypass-ventiel vanuit dat je ongeveer € 150,- kwijt bent. Een loodgieter rekent doorgaans € 35,- voor het verwijderen en meenemen van oude radiatoren. En wanneer je je vloerverwarming op de stadsverwarming aan wilt sluiten, kun je uitgaan van € 90,- extra kosten. Dit omdat er een terugslagklep geplaatst moet worden.

Praktisch advies van een professional.

Denk je eraan om vloerverwarming te nemen? Dan is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het vloerverwarming.

Jos van Assche, eigenaar van Flexiheat is al jaren gespecialiseerd in vloerverwarming.

Verwarming door radiatoren veroorzaakt een circulatie van lucht en stof. Dit werkt allergische reacties in de hand. Bij vloerverwarming is geen sprake van circulatie. Daarnaast is de relatieve luchtvochtigheid lager dan bij gebruik van radiatoren. Hierdoor, en omdat vloerkleden niet langer noodzakelijk zijn, krijgt ook huisstofmijt minder snel een kans

Vloerverwarming in zandcement dekvloer frezen ca 45m2

27-12-2017 - Alex van der Hoorn: Werken netjes, afspraak is afspraak en denken mee.

Laat je warm water vloerverwarming door een Werkspot-expert aanleggen

Wanneer je bovenstaande informatie goed gelezen hebt, heb je een volledig beeld van de gemiddelde kosten op het gebied van vloerverwarming op warm water basis. Het is nu aan jou om te beoordelen of je wensen en budget bij de aangegeven indicatie prijzen passen of dat je liever voor een andere optie gaat. Indien je het project gaat uitvoeren, is het een goed idee om een professionele loodgieter in te huren via Werkspot. De experts van Werkspot hebben ruimschoots ervaring, zijn op de hoogte van de technieken en leveren een verwarmingssysteem dat jaren meegaat. Wanneer je keuze valt op een loodgieter via Werkspot, mag je rekenen op een professional die zijn vak verstaat. Hij of zij bespaart je tijd, geld en energie. Bovendien kun je rekenen op een topresultaat.
Plaats een opdracht op onze website en vergelijk aansluitend het werk van verschillende experts. De reviews van verschillende huiseigenaren helpen je om de juiste keuze te maken.