vloerverwarming aanleggen: kosten

Bijgewerkt op

Wil jij warme voeten in de winter? Dan is een vloerverwarming aanleggen een goede optie. Zo’n verwarming verspreidt de warmte evenredig over je huis.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.8

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 118 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Kosten vloerverwarming aanleggen

Willen we de prijs voor het aanleggen van een vloerverwarming bepalen, dan moeten we naar een aantal dingen kijken. Het oppervlakte van de vloer speelt een rol in de prijs, maar ook het soort vloerverwarming dat je kiest kan ervoor zorgen dat de kosten omhoog of juist omlaag gaan. En leg je de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming?

In de schema's hieronder kun je zien hoe de prijs voor vloerverwarming is opgebouwd. Bekijk wat het installeren van een vloerverwarming ongeveer kost, inclusief de installatie, het materiaal en de arbeidskosten.

OppervlakteKosten hoofdverwarmingKosten bijverwarming
Tot 10 m²€ 750 - € 800,-€ 700 - € 750
Tot 20 m²€ 850 - € 1.600,-€ 800 - € 1.500
Tot 30 m²€ 1.650 - € 2.400,-€ 1.550 - € 2.250
Tot 40 m²€ 2.450 - € 3.200,-€ 2.300 - € 3.000
Tot 50 m²€ 3.250 - € 4.000,-€ 3.050 - € 3.750
Tot 60 m²€ 4.100 - € 4.800,-€ 3.800 - €4.500
Tot 70 m²€ 4.850 - € 5.600,-€4.550 - €5.250

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze vakmannen rekenen voor het aanleggen van vloerverwarming, deze kunnen afwijken van de prijzen die genoemd worden in de offerte.

Vloerverwarming prijzen

Je plaatst zo’n verwarming natuurlijk niet zelf. Nee, daarvoor schakel je een specialist in. Dus ben je op zoek naar iemand die jouw vloerverwarming kan aanleggen en je kan adviseren op het gebied van welke apparatuur je dan het beste kunt kiezen? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres. Bij Werkspot vind je snel een goede vakman. Maar wat kost dat nou eigenlijk? En hoe zijn de kosten voor een vloerverwarming aanleggen opgebouwd?

Ben je je aan het oriënteren op het aanleggen van een vloerverwarming en ben je benieuwd wat dat nou eigenlijk kost? Lees dan gerust even verder.

Vloerverwarming aanleggen: kosten

Willen we de prijs voor het aanleggen van een vloerverwarming bepalen, dan moeten we naar een aantal dingen kijken. Het oppervlakte van de vloer speelt een rol in de prijs, maar ook het soort vloerverwarming dat je kiest kan ervoor zorgen dat de kosten omhoog of juist omlaag gaan. En leg je de vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming?

vloerverwarming leggen

Soorten vloerverwarming

Je kunt ervoor kiezen om voor een vloerverwarming te gaan die je heel huis verwarmt. In dat geval wordt de vloerverwarming de hoofdverwarming in huis en heb je niet langer te maken met radiatoren. Je huis ziet er daardoor extra strak uit. Vind je die radiatoren in huis eigenlijk wel prima en ben je gewoon op zoek naar wat extra verwarmingscapaciteit? Dan is een bijverwarming een prima oplossing.

Hoofdverwarming leggen

Wanneer je ervoor kiest om vloerverwarming als hoofdverwarming aan te leggen, zijn radiatoren dus niet meer nodig. Hoofdverwarming wordt gelegd door verwarmingsbuizen óf matten op 100 mm van elkaar te plaatsen. Zo wordt de warmte optimaal door de woning te verspreiden.

Bijverwarming leggen

Als je voor vloerverwarming als bijverwarming kiest, verwarmt deze dus niet de complete ruimte. Je hebt ook radiatoren nodig om het huis op de juiste temperatuur te krijgen. De buizen of matten voor de vloerverwarming liggen dan ook wat verder uit elkaar; op 150mm bij een uitgebreide bijverwarming en 200mm bij 'gewone' bijverwarming, om precies te zijn. De installatie van bijverwarming is goedkoper, aangezien er minder materiaal en arbeidstijd nodig is voor het installeren.

Elektrische vloerverwarming aanleggen door middel van droogbouw?

Wil je elektrische vloerverwarming? Dan is het goed om twee dingen te weten: In de aanschaf is dit voordeliger dan de aanleg van een gas vloerverwarming. En in het gebruik zijn de kosten hoger dan gas. Daarom is het aan te raden om deze vorm van verwarming te gebruiken voor ruimtes die niet heel de tijd verwarmd hoeven te worden.

Elektrische vloerverwarming wordt aangelegd door middel van droogbouw, waarbij de verwarmingsbuizen doorgaans op een noppenplaat van fermacell liggen. Deze platen zijn niet gefreesd in het cement en 18mm dik. Een systeem van noppenplaten is veel lichter dan een cementvloer. De platen worden direct onder de vloer geplaatst, waardoor de vloer sneller op een aangename temperatuur is.

Het installeren van een vloerverwarming door middel van droogbouw is een stuk gemakkelijker dan het installeren van een vloerverwarming door middel van natbouw. Het installeren is dan ook een stuk goedkoper. De materiaalkosten zijn echter hoger dan bij een vloerverwarming die gelegd is door middel van natbouw.

Vloerverwarming droogbouw

Gas vloerverwarming aanleggen door middel van natbouw?

Ga je voor gas vloerverwarming dan wordt je vloer gelegd aan de hand van natbouw. In dat geval wordt er gebruik gemaakt van natte materialen zoals zand, cement of beton om de verwarmingsbuizen of matten in te frezen.

De kosten voor deze manier van vloerverwarming aanleggen zijn opgebouwd uit materiaalkosten, arbeidskosten, afvoerkosten en natuurlijk het aantal vierkante meters dat verwarmd moet worden. Maar ook de afstand tussen de buizen of matten is bepalend voor de prijs die je betaalt om vloerverwarming te installeren.

Ook goed om te weten: Gasverwarming is op zich, dus los van aanschaf en installatie, voordeliger in het gebruik dan elektrische vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming of gas vloerverwarming?

Elektrische verwarming van de vloer is daarom aan te raden om te gebruiken in ruimten die niet constant verwarmd hoeven te worden. In de plaatsing van elektrische verwarming van de vloer zijn de mogelijkheden om verwarming te installeren door middel van matten, kabels of foliesystemen.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Tegenwoordig zijn de meeste vloeren geschikt voor vloerverwarming. Maar sommige vloeren werken minder goed in combinatie met vloerverwarming. Bijvoorbeeld: tapijt. Laat je vooral informeren door de vakmannen van Werkspot. Zij kunnen je prima vertellen of jouw vloer geschikt is voor het installeren van vloerverwarming. Moet je nog een vloer uitkiezen? Vraag het dan ook eens aan de vloerenverkoper.

Vloerverwarming via Werkspot laten leggen?

Via Werkspot vergelijk je snel en eenvoudig de profielen en reviews van diverse experts. Zo krijg je een goed beeld van het werk dat de vakmannen verrichten, en kun je een weloverwogen keuze maken voor het leggen van je vloerverwarming.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten verlichting installeren
  2. Kosten groepkast plaatsen
  3. Kosten badkamer renoveren
  4. Kosten zonnepanelen plaatsen
  5. Kosten toiletruimte verbouwen