Badkamer renovatie: kosten

Bijgewerkt op

Ben je op zoek naar een goede badkamerspecialist die jouw badkamer kan renoveren of verbouwen? Op Werkspot vind je eenvoudig een vakman voor een badkamer renovatie. Lees in deze prijsgids meer over de kosten van de verbouwing.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.5

Top beoordelingen badkamer specialisten

Onze badkamer specialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.5 op 5 op basis van 604 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Kosten voor badkamer renovatie

Wat zijn de gemiddelde prijzen voor het renoveren van je badkamer? Wij leggen het je uit zodat je een duidelijke inschatting kan maken van de kosten voor het verbouwen van je badkamer en het plaatsen van sanitair.

Wat kost een badkamer:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor een badkamer renovatie inclusief materiaal en montage:

Soort badkamer renovatieGemiddelde kosten
Complete badkamer€ 7.000 - € 17.000
Ligbad€ 850 - € 2.800
Whirlpool of spabad€ 2.700 - € 6.700
Douche€ 600 - €1.900
Stoom of spa douchecabine€ 1.600 - € 4.300
Toilet€ 450 - € 900
Wastafel€ 400 - € 800
Kraan€ 150 - € 450
Vloer€ 800 - € 1.800
Vloerverwarming€ 755 - € 1.155
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze installateurs rekenen voor een badkamer renovatie. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de installateur.
Badkamer verbouwen

Je badkamer verbouwen: hoe bepaal je de kosten?

WatDe kosten voor het verbouwen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de materiaal- en stijlkeuze en de grootte van je badkamer. Zo betaal je voor een badkamer met een luxe afwerking en een groot oppervlak uiteraard meer dan voor een kleine badkamer met een eenvoudige afwerking. De prijs voor een simpele badkamer ligt rond de € 3.500,- terwijl je voor een luxe badkamer al snel rond de € 10.000 uitkomt. Kies je voor een spabad of een stoomcabine voor een speciale wellness badkamer? Dan kunnen de kosten zelfs hoger oplopen, allemaal afhankelijk van je eigen specifieke wensen.

Basic badkamer renovatie

Is je budget beperkt? Kies dan voor een basic badkamer renovatie. In dit geval kun je het beste kiezen voor standaard badkamer sanitair en is er sprake van een eenvoudige badkamer met een toilet, een douche en een stijlvol badkamermeubel met één enkele wastafel. Je behoudt de oorspronkelijke indeling van de badkamer, maar wordt er wel een nieuwe vloer gelegd met keramische tegels en worden de wanden opgebouwd uit een combinatie van tegels en stucwerk. Het verbouwen van een badkamer kost in dit geval gemiddeld € 3.500.

Gemiddelde badkamer renovatie

Bij een gemiddelde badkamer renovatie gaan we er vanuit dat de water- en elektriciteitsleidingen verplaatst moeten worden om een nieuwe indeling te maken in de badkamer. Daarnaast wordt er in de badkamer een volledig nieuwe vloer geplaatst met natuurstenen tegels en zullen de wanden voor het overgrote deel worden voorzien van keramische tegels. Het resterende deel wordt gestuct. In dit geval kun je kiezen voor badkamer sanitair met een gemiddelde kwaliteit en beschik je over een bad. Het verbouwen van een badkamer kost in dit geval zo’n € 7.500.

badkamer verbouwen tot luxe wellness badkamer

Bij een luxe badkamer wordt er een volledig nieuwe indeling gemaakt en moeten de water- en elektriciteitsleidingen worden verplaatst. Naast de vloer worden ook de wanden voorzien van mooie, natuurstenen tegels. In dit geval kun je kiezen voor sanitair dat is gemaakt van hoogwaardig materiaal en beschik je niet alleen over een ruime douche, maar is er ook een bad en badkamermeubel met twee wasbakken aanwezig. Een luxe badkamer renovatie kost gemiddeld € 10.000. Wil je de badkamer uitbreiden met extra’s zoals een vloerverwarming of wellness sanitair zoals een stoomcabine of een spabad? Houd dan rekening dat de kosten kunnen oplopen tot € 20.000.

Gemiddelde kosten voor een badkamer verbouwing

De prijs van een badkamer renovatie ligt gemiddeld tussen de €3.500 - €10.000. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de oppervlakte van je badkamer en de materiaalkeuze. Zo is een badkamer met een standaard afmeting goedkoper dan een grote badkamer. En is een natuurstenen tegel duurder dan een reguliere tegel. Een offerte voor een badkamer renovatie is meestal opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten en afvoerkosten. Dit zijn de kosten voor het afvoeren van de oude badkamermeubels of het puin van de sloopwerkzaamheden.

Praktisch advies van een professional

Als je de badkamer gaat laten renoveren is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het verbouwen van een badkamer.

Marcel van Leeuwen, eigenaar van Installatiebedrijf MvL. Vakkundig en erkend installateur met ruim 25 jaar ervaring.Als je van een eenvoudige badkamer met een "gewone"douche naar een zeer luxe badkamer overstapt is het verstandig te kijken of de capaciteit van jouw cv-ketel groot genoeg is. Een cv-ketel met CW waarde 3 heeft niet genoeg capaciteit voor een regendouche en een tweepersoons ligbad. Klik hier voor uitleg over de CW waarde van cv-ketels.

Badkamer renoveren via Werkspot

Wil je zeker zijn van een mooi en duurzaam resultaat? Besteed je badkamer renovatie dan uit aan een professional. Een badkamer renoveren is een lastige klus die niet alleen veel tijd kost, maar ook een hoop stress kan veroorzaken. Tijdens het verbouwen kan namelijk het een en ander misgaan. Wil je specifiek voor jouw badkamer weten wat de renovatie gaat kosten? Plaats dan een klus Via Werkspot en ontvang reacties van diverse badkamerspecialisten. Wil je een goed beeld krijgen van het werk dat de vakmannen verrichten, lees dan de reviews van deze specialisten. Zo kun je een weloverwogen keuze maken met welke specialisten jij in contact wil komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten wand- of vloertegels leggen
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten vloerverwarming aanleggen
  4. Kosten toiletruimte verbouwen
  5. Kosten CV-ketel onderhouden of repareren
  6. Wat kost een schilder?

Vind een badkamer specialist dichtbij