Gemiddelde kosten voor elektrische vloerverwarming

Bijgewerkt op

Op deze pagina kunt u vinden wat de gemiddelde kosten zijn voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming. Ook de prijsbepalende factoren staan in het artikel beschreven.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen Installatiebedrijven

Onze Installatiebedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 107 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten om elektrische vloerverwarming aan te laten leggen

Het kan een goed idee zijn om elektrische vloerverwarming aan te leggen in je woning. In verhouding tot een traditionele radiator, warmt een vloerverwarming sneller op, is deze eenvoudiger aan te leggen en heeft het lagere aansluitingskosten. Er spelen meerdere factoren mee in de uiteindelijke prijsbepaling van elektrische vloerverwarming leggen. Hieronder geven we je een overzicht met daarin waar je op moet letten en met welke kosten je rekening dient te houden. Kies via Werkspot een professionele loodgieter en je kunt ervan uitgaan dat je opdracht met verve geklaard wordt.

Hieronder geven we aan wat de gemiddelde kosten voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming zijn:

Gemiddelde kosten elektrische vloerverwarming

OppervlaktePrijs indicatie
10 m²€900 - €1000
20 m²€1800 - €2000
30 m²€2700 - €3000
Dit zijn gemiddelde prijzen die onze loodgieters rekenen voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de loodgieter. Aanleggen van elektrische vloerverwarming: reken op deze kosten

Wanneer je elektrische vloerverwarming laat aanleggen, is het een goed idee om een professionele installateur in de arm te nemen. Zo’n vakman heeft voldoende ervaring, kent de technieken voor het leggen van een dergelijk verwarmingssysteem en zorgt ervoor dat alles werkt. Schakel via Werkspot een installateur in en bespaar je jezelf tijd en geld. Dit alles met een goed functionerende, keurig aangelegde vloerverwarming als resultaat.

De gemiddelde kosten wanneer je elektrische vloerverwarming wilt laten aanleggen

Je kunt rekenen op een prijskaartje van € 90,-tot € 110,- per vierkante meter wanneer je je elektrische vloerverwarming laat aanleggen door een vakman. Hierbij zijn manuren en materiaal inclusief. Wil je een meer exacte inschatting voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming in je badkamer? Zorg dan dat je op voorhand helder hebt met welke kostenposten je rekening kunt houden en bespaar jezelf onaangename verrassingen.  Zo zijn de kosten voor elektrische vloerverwarming opgebouwd

Uiteraard wordt het bedrag dat je betaalt voor elektrische vloerverwarming bepaald door het totaaloppervlak. Maar ook het soort vloerverwarming is bijvoorbeeld erg belangrijk wanneer we naar de uiteindelijke prijs kijken. Tot slot is het van belang of de elektrische vloerverwarming de complete ruimte moet verwarmen of dat deze dienst doet als bijverwarming.

Hoofd- of bijverwarming

Indien er al radiatoren hangen in de ruimte waarin je vloerverwarming wilt laten leggen, hoeft de vloerverwarming niet de totale ruimte te verwarmen. De vloerverwarming functioneert dan als bijverwarming. Kies je voor vloerverwarming als bijverwarming, dan scheelt dat in de kosten.

Het soort elektrische vloerverwarming

Er zijn drie soorten elektrische vloerverwarmingen die je in je woning kunt laten aanleggen.

Allereerst is er de elektrische vloerverwarming met matten. Deze vloerverwarming is makkelijk te installeren, warmt de vloer snel op en is zowel als hoofd- als bijverwarming te gebruiken. Het nadeel van dit soort verwarmingssystemen, is dat ze minder geschikt zijn voor grote ruimtes.

Kies je voor vloerverwarming met elektrische kabels, dan kies je voor de meest voordelige variant; zowel in aanschaf als in energieverbruik. Deze verwarming is geschikt voor ondiepe en diepe plaatsing, kan fungeren als hoofd- en bijverwarming en bovendien houdt deze verwarming warmte langer vast. Het minpunt is dat het langer duurt voordat de vloer warm wordt en daarnaast moet je voor de aanleg van de verwarming sleuven frezen.

Een derde optie is vloerverwarming met elektrische folieschermen. In dunne kunststoffolies zijn koperen draden verwerkt die je vloer opwarmen. Dit verwarmingssysteem is zeer geschikt wanneer je een vloer met een dunne opbouwhoogte hebt, zoals een houten vloer. De kans op beschadiging is in het geval van dit systeem wel relatief hoog, zelfs tijdens het leggen. Daarnaast is deze vorm van vloerverwarming alleen in kleine ruimtes rendabel.

Bijkomende kosten

Bij het laten aanleggen van elektrische vloerverwarming komen altijd extra kosten kijken. Als de installateur met matten of folie werkt moet de vloer daarna geëgaliseerd worden. Het hangt er vanaf hoe vaak dit gedaan moet worden. Voor tegels is 1 keer egaliseren genoeg maar voor PVC moet 2 keer geëgaliseerd worden. Als je een oude groepenkast hebt of niet genoeg groepen dan moeten er ook aanpassingen worden gedaan. Hier vind je meer over de kosten van de aanpassing.

Praktisch advies van een professional.

Als je het riool wilt laten ontstoppen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het ontstoppen van de riolering.

Jos van Assche van Flexiheat

Laat je door een vakman goed informeren over de mogelijkheden van elektrische vloerverwarming. Het soort (onder)vloer is bepalend voor de soort installatie.

Vloerverwarming in zandcement dekvloer frezen ca 45m2

27-12-2017 - Alex van der Hoorn: Werken netjes, afspraak is afspraak en denken mee.

Wil je je elektrische vloerverwarming door een vakman via Werkspot aan laten leggen?

Bovenstaande informatie geeft je hopelijk een volledig beeld van de gemiddelde kosten die elektrische vloerverwarming leggen met zich meebrengen. Op basis hiervan kun je besluiten of je een vakman via Werkspot in wilt huren of niet. Sluiten de gemiddelde prijzen aan op je budget en je wensen? Dan raden we je aan een opdracht op onze website te plaatsen en het werk van verschillende experts te vergelijken. Op basis van de reviews die verschillende huiseigenaren hebben achtergelaten, maak je eenvoudig een uitstekende keuze.

Prijzen andere diensten:

  1. Vloer egaliseren
  2. Warmtepomp installeren of vervangen
  3. Zonnepanelen installeren of vervangen
  4. Kruipruimte installeren
  5. Kosten plafond schilderen