Kosten vloer egaliseren

Bijgewerkt op

De gemiddelde kosten voor een vloer egaliseren, liggen tussen de €10 en €75 per m2. Bij het bepalen van de prijs speelt mee om wat voor vloer het gaat, wat de staat van de vloer is en op welke etage de vloer ligt. Ook speelt de vorm van de vloer een rol en of de vakman de oude vloer moet verwijderen. In dit artikel lees je er meer over en krijg je handige tips hoe je kunt besparen op deze klus.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen vloerspecialisten

Onze vloerspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 194 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Vloer egaliseren? kosten waarmee je rekening dient te houden

Als je parket, laminaat of vloerbedekking aan wil brengen op de vloer, is het voor het mooiste resultaat belangrijk dat de ondervloer goed recht is. Oneffenheden in de vloer zijn door de nieuwe laag vaak niet helemaal weg te werken en blijf je zien of voelen. Bij het leggen van laminaat bijvoorbeeld, kan je je voorstellen dat wanneer de ondervloer niet recht is, je de planken ook niet goed aansluitend kan leggen. En echt prettig loopt het niet op je nieuwe vloerbedekking als je er steeds bulten en butsen onder voelt. Daarnaast beschadig je het tapijt er ook nog mee. Maar niet alleen de ondervloer kan oneffenheden hebben. Een houten vloer, zoals parket, is een natuurproduct. De planken kunnen in de loop van de tijd kromtrekken, uitzetten of krimpen, met een ongewenste reliëfvloer als gevolg. Heeft je huidige beton- of houten vloer veel ongelijke delen? Dan doe je er goed aan de vloer te egaliseren.

Gemiddelde kosten voor een vloer egaliseren

Kosten vloer egaliserenGemiddelde prijs per m²
Betonvloer egaliseren€ 10,- tot € 25,-
Houten vloer egaliseren€ 45,- tot € 75,-

De gemiddelde kosten voor het het egaliseren van een vloer liggen tussen de € 10,- en € 75,- per vierkante meter inclusief materiaal en manuren. Dit is ook afhankelijk Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze vloerspecialisten rekenen voor het egaliseren van een vloer. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vloerspecialist. De totale kosten verschillen per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voor vloer egalisatie voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Het egaliseren van de vloer is geen eenvoudige klus. Niet alleen heb je er specialistisch gereedschap voor nodig, dat je meestal niet zomaar in de schuur hebt liggen. Je moet ook precies weten wat je aan het doen bent. Je moet de vloer gelijkmatig en waterpas afwerken, anders heb je de hele vloer egalisatie voor niets gedaan. Fouten laten herstellen door een vakman kost je in de regel vaak meer geld dan direct de vloer goed laten egaliseren.

Wanneer je een vloer in je woning wilt egaliseren is het aan te raden om hiervoor een professionele vakman in huis te halen. Hij beschikt over de juiste kennis en materialen om de vloer vakkundig te egaliseren. Ook ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte en duurzame afwerking van je vloer, zodat je nog jarenlang plezier hebt van jouw vloer egalisatie. Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare vloerspecialist. We lichten graag toe op welke kosten je kan rekenen. Zo kan je gemakkelijk en snel bepalen of je het egaliseren van de vloer aan vakman op Werkspot wilt uitbesteden.

Vloer egaliseren: hoe bepaal je de kosten?

De kosten die een vloerspecialist in rekening brengt voor een vloer egalisatie, hangt af van een aantal factoren:

  • Soort vloer egaliseren
  • Staat van de vloer
  • Etage van de vloer
  • Vorm van de vloer
  • Oude vloer verwijderen

Soort vloer egaliseren

Laat je een vloer egaliseren, dan gaat dat meestal of om een betonnen (onder)vloer of om een houten vloer. Voor beide vloeren gebruikt de vakman verschillende methodes om de vloer te egaliseren. Er hangt daarom ook een ander prijskaartje aan het egaliseren van de twee verschillende vloeren.

Betonvloer egaliseren
Vaak laat je de betonnen ondervloer egaliseren, voordat je de definitieve vloerbedekking laat plaatsen, zoals tapijt, PVC, laminaat of parket. Om een betonvloer te egaliseren, gebruik je egaline. Egaline is een soort vloeibaar cement gecombineerd met kunsthars, dat de vakman over de betonnen vloer uitspreidt. Afhankelijk van de grootte van de oneffenheden in jouw vloer, is meer of minder egaline nodig om jouw vloer te egaliseren. De egaline maakt je vloer sterk en flexibel, zodat er niet snel scheuren ontstaan. De vakman brengt de egaline waterpas aan, zodat deze na het drogen klaar is voor de afwerking met de vloerbedekking van jouw keuze.

Houten vloer egaliseren
Als een houten vloer in aanraking komt met water, bijvoorbeeld door een lekkage, is de kans groot dat deze krom gaat trekken. Ook intensief gebruik kan ervoor zorgen dat op de houten vloer verschillende slijtageplekken ontstaan. Wil je jouw houten vloer weer netjes en strak hebben, dan kan je de houten vloer laten egaliseren. De vakman schuurt de vloer dan recht. Hij doet dit met een fijne korrel, om de vloer niet te beschadigen. Is de vloer weer mooi waterpas, zonder bulten en scheve planken? Dan werkt de vakman de vloer af met lak. Zo kan je vloer er weer jaren tegen.

Staat van de vloer

Een vloer die nooit goed is onderhouden, vertoont vaak oneffenheden. Dit heeft uiteraard invloed op de totaalprijs voor het egaliseren van de vloer. Hoe meer oneffenheden, hoe langer de vakman bezig is met het egaliseren van de vloer. Ga je een nieuwe woning kopen, dan is het slim om bij de aankoop van een woning de staat van de vloer te laten meewegen in de aankoopprijs.

Etage van de vloer

Voor het egaliseren van de vloer is vaak zware apparatuur en een tank met vloeistof (egaline) nodig om dit goed te kunnen doen. Je kan je voorstellen dat het meer tijd en moeite kost om deze apparatuur naar een hoger gelegen etage te verplaatsen, dan wanneer de vloer op de begane grond te vinden is. Het egaliseren van een vloer op de begane grond is dan ook vaak eenvoudiger dan het egaliseren van een vloer op een hoger gelegen etage. Woon je niet op de begane grond? Hou dan rekening met een meerprijs. De vakman moet in dat geval een hoop vloeistof naar boven tillen.

Vorm van vloer

Is de ruimte waar je de vloer wilt egaliseren een rechthoek of vierkant? Dan is het vrij eenvoudig zijn om de vloer te egaliseren. Maar heeft je vloer moeilijke uitsteeksels of nissen? Dan kan het wat lastiger zijn om de vloer te egaliseren. In dit geval kan je rekening houden met een meerprijs van ongeveer € 25,- per m². Dit geldt zowel voor het egaliseren van een houten vloer als een betonvloer.

Extra: oude vloer verwijderen

Of je de betonvloer moet egaliseren, zie je vaak pas als je de huidige vloerbedekking eraf haalt. Ga je de vloer vervangen in je huidige of een nieuwe woning? En merk je dat de vloer eronder niet goed egaal is? Dan kan je ervoor kiezen om zowel voor het verwijderen van de vloer als het laten egaliseren van de vloer een vakman in te schakelen. Een voordeel is dat de vakman precies weet hoe hij het best de huidige vloerbedekking, zoals laminaat of tapijt moet verwijderen, zonder dat de ondervloer nog meer beschadigd raakt. Ook hou je de hele klus in een hand. Dat scheelt jou schakelen met verschillende vakmannen. En je kan de klus met een gerust hart overlaten aan de vloerspecialist zonder dat je er zelf omkijken naar hebt.

Hoeveel de vakman vraagt voor het verwijderen van de vloer, is afhankelijk van het soort vloer. Laminaat verwijderen is het goedkoopst, met kosten tussen de € 2,50 en € 3,50 per m². Tapijt verwijderen is al wat duurder. Hou daarvoor rekening met een prijs tussen de € 15,- en € 50,- per uur. Hou er tot slot rekening mee dat de vakman naast het verwijderen van de vloerbedekking ook kosten in rekening brengt voor het afvoeren van het puin. Over beide onderwerpen lees je meer op de volgende pagina's:

Extra: vloer isoleren

Wanneer je de vloer laat egaliseren, is dat direct ook een goed moment om te kijken naar vloerisolatie. De vakman is immers toch al aan het werk aan de vloer met alle rommel van dien. Het isoleren van de vloer brengt extra comfort en een besparing op je energierekening met zich mee, doordat je de warmte beter vasthoudt en minder hoeft te stoken. Wil je meer weten over de kosten van vloerisolatie en wat daarbij komt kijken? Je vindt het op de volgende pagina:

Goed om te weten

Ga je de vloer egaliseren, omdat je een lekkage hebt gehad of vanwege een ongeval waarbij de vloer beschadigd is? Dan kan je vaak een beroep doen op je inboedelverzekering. Let wel; wanneer je zelf ‘schuldig’ bent aan de lekkage of het ongeval, dan kan je de kosten voor het egaliseren van de vloer helaas niet verhalen op je verzekering.

Het egaliseren van een vloer uitbesteden via Werkspot?

Een vloer egaliseren is een specialistische klus, die je voor het beste resultaat laat uitvoeren door een vakman. Zoek je een vloerenspecialist die deze klus voor je kan uitvoeren? Plaats je klus dan eenvoudig op Werkspot en kom in contact met ervaren vakmannen. Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Via Werkspot vergelijk je snel en simpel het werk van diverse experts. Op iedere profielpagina staan reviews van andere klanten. Op die manier vorm je je snel een beeld van het geleverde werk en de werkwijze van de verschillende vakmannen. Dat helpt je bij het maken van jouw keuze.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten PVC vloer
  2. Kosten stucwerk binnen
  3. Kosten Wand- of vloertegels leggen
  4. Kosten betonvloer leggen
  5. Kosten gietvloer aanbrengen