Gemiddelde kosten vloer verwijderen?

Bijgewerkt op

Professioneel en zonder schade jouw vloer laten verwijderen? Vind hier de gemiddelde kosten voor het laten verwijderen van een vloer door een vakman.

Ontvang een voorstel van een vloerspecialist

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

4.8

Top beoordelingen vloerspecialisten

Onze vloerspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 153 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Prijzen vloer verwijderen

Is jouw woning toe aan een nieuwe vloer of ga jij verhuizen en moet je de woning zonder vloerbedekking opleveren? In beide gevallen is het slim om specialistische hulp in te schakelen bij het verwijderen van de vloer. Dan ben je er namelijk van verzekerd dat de vloer wordt verwijderd zonder dat de ondervloer en muren worden beschadigd. Welke kosten je betaalt voor het vakkundig verwijderen van vloerbedekking is afhankelijk van een aantal zaken. Uiteraard speelt het aantal vierkante meters mee, maar de prijs is vooral afhankelijk van het soort vloerbedekking. Een tapijt is bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger te verwijderen dan een zandcement dekvloer. Dit merk je daarom ook direct in de kosten.

Je kunt vakmannen via Werkspot inschakelen om de volgende vloeren te verwijderen:

 1. Zandcement dekvloer
 2. Laminaat
 3. Tapijt
 4. Tegelvloer
 5. PVC-vloer
 6. Houten vloer / parket

Kosten vloer verwijderen

Overzicht gemiddelde kosten verwijderen vloer
ObjectPrijsindicatie
100 vierkante meter zandcement dekvloer€ 3.450,-
30 vierkante meter zandcement dekvloer€ 950,-
Standaard laminaat per m2€ 2,50 - € 3,50
Extra verlijmd laminaat (makkelijk)€ 1,-
Extra verlijmd laminaat (zeer moeilijk)€ 5,-
Verwijderen tapijt (uurtarief)€ 15 - € 50,-
Meerprijs volledig verwijderen lijmresten€ 240 - € 500,-
Verwijderen tegelvloer per m2€ 10 - € 15,-
Prijs verwijderen PVC-vloer per m2€ 10 - € 15,-
Zwevend parket€ 5,- 
Gelijmd parket€ 10 - € 15,-

Kosten vloer verwijderen: zandcement dekvloer

Heb jij een zandcement dekvloer en wil je de vloer laten verwijderen door een professional? In veel gevallen brengt de vakman dan een dieselcompressor met sloophamer of een elektrische breekhamer mee. Het gebruik van dit specialistische gereedschap zie je terug in de prijs.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren die de prijs beïnvloeden.  Zo is het aantal vierkante meters van belang, maar ook de dikte van de vloer. Gemiddeld gaat de vakman uit van een dikte van 5 tot 7 centimeter. Is jouw vloer veel dikker? Dan rekent de vakman vaak een meerprijs. Tot slot is een klus om ongewapend zandcement te verwijderen sneller geklaard dan een klus met gewapend zandcement. Ook dit zie je terug in de kosten.

Prijsindicatie zandcement dekvloer verwijderen

Gemiddelde kosten voor het verwijderen van een zandcement dekvloer
ObjectPrijsindicatie
100 vierkante meter€ 3.450,-
30 vierkante meter€ 950,-
Afvoeren puin

Tot slot is het goed om met de vakman te bespreken hoe het puin wordt afgevoerd. Wil je een container op de openbare weg plaatsen? Zorg dan wel dat je een vergunning van de gemeente hebt. Het plaatsen en weer ophalen van een 4 kuub afvalcontainer kost circa €150,-. Lees meer over de kosten voor het afvoeren van puin.

Kosten laminaat verwijderen

Professionals kunnen snel en vakkundig jouw laminaat verwijderen zonder dat je het risico loopt dat je muren of ondervloeren beschadigen. De vakman bepaalt zijn prijs op basis van het aantal vierkante meters. Hij rekent een meerprijs wanneer het laminaat vastgelijmd zit aan de ondervloer. Deze meerprijs hangt af van hoe moeilijk het is om het laminaat los te krijgen.

Prijsindicatie laminaat verwijderen per m2

Gemiddelde kosten verwijderen laminaat per m2
ObjectPrice Indication
Standaard€ 2,50 - € 3,50
Kosten vloer verwijderen: extra verlijmd laminaat (makkelijk)€ 1,-
Kosten vloer verwijderen: extra verlijmd laminaat (zeer moeilijk)€ 5,-
  
  
Afvoeren laminaat

De vakman kan jouw laminaat afvoeren met zijn bus. Voor de afvoer is het belangrijk van welke verdieping het laminaat moet worden verwijderd. Hoe meer trappen hij moet lopen, hoe hoger de kosten.

De vakman kan het laminaat storten bij de gemeentewerf of milieustraat. De kosten die in rekening worden gebracht, vind je terug op de factuur. De prijs verschilt per gemeente.

Je kunt er ook voor kiezen om het laminaat zelf af te voeren. In bepaalde gemeenten betaal je als particulier geen extra kosten.

Wil je een nieuwe laminaat vloer laten leggen? Lees meer over de kosten voor het laten leggen van laminaat.

Kosten tapijt verwijderen

Wanneer je een professional inschakelt om tapijt te verwijderen, ben je ervan verzekerd dat hij de juiste middelen heeft om tapijt- of lijmresten te verwijderen. Gemiddeld genomen heeft een vakman per kamer een half uur tot een uur werk. Het uurtarief ligt gemiddeld tussen de € 30,- en € 50,-.

Kies je ervoor om alle lijmresten te verwijderen? Hou dan rekening met acht uur extra werk.

Prijsindicatie tapijt verwijderen

Gemiddelde kosten tapijt verwijderen
ObjectPrice Indication
Kosten verwijderen tapijt€ 15,- - € 50,-
Meerprijs volledig verwijderen lijmresten€ 240,- - € 500,-
Afvoeren tapijt

De vakman kan jouw tapijt afvoeren met zijn bus en storten bij de gemeentewerf of milieustraat. Elke gemeente hanteert zijn eigen tarieven. Wanneer je als particulier het tapijt afvoert, worden hier in veel gevallen geen kosten voor in rekening gebracht. Hierop kun je dus kosten besparen.

Lees over de kosten van het laten leggen van nieuwe vloerbedekking.

Kosten tegelvloer verwijderen

Het verwijderen van een tegelvloer is een specialistische klus. Vaak worden dergelijke klussen aangenomen door twee vakmannen. Een van de twee verwijdert met een elektrische breekhamer de tegels. De andere professional doet het puin in zakken.

Om goed de prijs te kunnen bepalen voor het verwijderen van de tegelvloer wil de vakman een aantal zaken weten. Zo is het aantal vierkante meters van belang en op welke verdieping de vloer ligt. Verder wil hij weten of de tegels in cement zijn gelegd of dat de tegels gelijmd zijn aan de ondervloer. Tot slot is het aantal lagen van belang. Op basis van deze aspecten kan de vakman een prijs maken per vierkante meter.

Prijsindicatie tegelvloer verwijderen per m2

Gemiddelde kosten verwijderen tegelvloer per m2
ObjectPrice Indication
Kosten verwijderen tegelvloer€ 10,- - € 15,-
Prijzen vloer verwijderen: afvoeren tegelvloer

De tegelvloer kan worden afgevoerd in puinzakken. Je kunt met de vakman afspreken of hij het puin afvoert of dat je een container moet laten plaatsen. Wanneer je voor dit laatste kiest, dien je ook een vergunning te regelen bij je gemeente. Het huren van een 4 kuub afvalcontainer kost circa €150,-.

Lees prijsinformatie over het leggen van vloertegels.

Kosten PCV-vloer verwijderen

PVC-vloeren worden regelmatig met zeer sterke lijm aan de ondervloer bevestigd en na het lijmen worden de stroken gewalst. Dit betekent dat het verwijderen van een PVC-vloer een zeer specialistische klus is, helemaal als je beschadiging wilt voorkomen.

Vakmannen verwijderen de PVC-vloer vaak met een vlijmscherp machinaal mes, een zogeheten stripmachine. Ze moeten extra secuur te werk gaan, wanneer er vloerverwarming aanwezig is.

De prijs voor het verwijderen van PVC-vloeren wordt bepaald op basis van het aantal vierkante meters en de wijze waarop de PVC-vloer is gelegd.

Prijzen vloer verwijderen (indicatie) PVC-vloer per m2

Gemiddelde kosten PVC-vloer verwijderen per m2
ObjectPrijsindicatie
Prijs verwijderen PVC-vloer€ 10 - € 15,-
Afvoeren PVC-vloer

De resten van de PVC-vloer worden over het algemeen met een afvalcontainer afgevoerd. Voor een 4 kuub afvalcontainer kun je rekening houden met een bedrag van circa €150,-.

Wanneer je de container niet op je eigen grond kunt plaatsen, is er een vergunning van de gemeente nodig.

Kosten houten vloer verwijderen

Een houten vloer zoals parket is voor een vakman relatief eenvoudig te verwijderen. Zeker wanneer de vloer zwevend en dus zonder lijm is gelegd. Is jouw houten vloer bij de plaatsing gelijmd? Dan heeft vakman net iets meer tijd nodig om de vloer netjes te verwijderen.

De prijs per vierkante meter wordt bepaald op basis van het aantal vierkante meters, de wijze van afvoeren en of de vloer is gelijmd.

Prijsindicatie houten vloer / parket verwijderen per m2

 
Gemiddelde kosten verwijderen houten vloer / parket per m2
ObjectPrijsindicatie
Kosten vloer verwijderen: zwevend parket€ 5,- 
Kosten vloer verwijderen: gelijmd parket€ 10,- - € 15,-
Afvoeren parket

Wanneer je zelf een aanhangwagen of bus tot je beschikking hebt, kun je de resten van de houten vloer zelf afvoeren. Als particulier betaal je vaak geen extra kosten bij de gemeentewerf of de milieustraat. Uiteraard kun je ook met de vakman afspreken dat hij de vloer afvoert. Hou dan wel rekening met extra kosten.

Lees meer over de kosten voor het leggen van een houten vloer.

Praktisch advies van een professional.

Als je een vloer wilt laten verwijderen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het verwijderen van vloeren.

John Klooster, eigenaar van John Klooster Vloerverwijdering is al jaren gespecialiseerd in vloeren verwijderen.

Elke situatie is anders, van tevoren is het moeilijk in te schatten voor u als consument hoeveel werk erbij komt kijken. De hoeveelheid puin is ook altijd veel meer dan u zou denken. Laat een vakman dus komen kijken om de situatie op te nemen zodat hij een exacte prijs kan afgeven.

 • Tapijt verwijderen en afvoeren

  09-05-2016 - Ralph Hollink: Vakmannen! Ze hebben supersnel en zeer netjes de vloerbedekking verwijderd voor een prima prijs.

  Ontvang een voorstel van een vloerspecialist

  Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

  Vind een vloerspecialist dichtbij