Puin afvoeren? Ontdek hier de gemiddelde kosten voor deze klus

Bijgewerkt op

Ben jij bezig met een kleine of grote verbouwing? In alle gevallen moet je het vrijgekomen puin afvoeren. Vind hier de gemiddelde prijs.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.9

Top beoordelingen sloopbedrijven

Onze sloopbedrijven, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.9 op 5 op basis van 379 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Wat kost puin afvoeren? 

Ga jij binnenkort verbouwen of heb jij een nieuw huis waar je in gaat klussen? Dan is de kans groot dat je veel puin moet afvoeren. Hieronder lees je wat daar de gemiddelde kosten voor zijn en welke factoren de prijs bepalen.

Gemiddelde prijs puin afvoeren

Soort klusGemiddelde prijs puin afvoeren
Container bouwafval afvoeren€ 230,- tot € 2.500,-
Container puin / stenen afvoeren€ 150,- tot € 340,-
Container hout€ 150,- tot € 720,-
Container groenafval€ 150,- tot € 800,-
Container schone grond€ 210,- tot € 725,-
Container vervuilde grond€ 360,- tot € 1.100,-
Container dakafval€ 480,- tot € 1.760,-
Uurtarief vakman € 30,- tot € 60,-
Bovenstaande tabel geeft je een idee hoeveel je inclusief btw betaalt voor het huren van een afvalcontainer voor het afvoeren van puin. Bij sommige prijzen zit er een groot verschil tussen de tarieven die je betaalt. Dit heeft vooral te maken met het aantal kubieke meters dat je nodig hebt. Bij het huren van het een container betaal je daarnaast ook voor het ophalen en brengen van de container.

Puin afvoeren: hoe komt de prijs tot stand? 

De totale prijs die jij betaalt voor de klus 'puin afvoeren' is afhankelijk van:

 • Soort puin dat je gaat afvoeren
 • Aantal kubieke meters container
 • Afstand tot verhuurbedrijf
 • Tijd dat een vakman bezig is

Soort puin afvoeren

Het verwerken van de afvalstroom bepaalt het tarief dat jij betaalt voor het afvoeren van puin. Zo is schoon puin afvoeren goedkoper dan het afvoeren van vervuilde grond. Hieronder vind je welke container je nodig hebt voor het afvoeren van het puin.

 • Bouwafval afvoeren
  Ben je aan het verbouwen en heb je veel gemengd afval, zoals hout, steen en kunststof? Dan bestel je een container voor bouwafval. In deze container mag je ook grofvuil gooien. Omdat je het afval niet bij de bron scheidt, is dit een relatief dure container.
 • Puin / stenen afvoeren
  In een puincontainer mag je alleen schoon puin afvoeren, hierbij kan je denken aan tegels, stenen muren, beton, keramiek en dakpannen. Puinzakken met steen mogen niet in deze container. In dat geval val je in het tarief 'bouwafval afvoeren'.
 • Puin afvoeren - hout
  Deze container bestel je wanneer je vooral schuttingen, houten kozijnen, deuren en pallets af wil voeren. Hou er rekening mee dat het hout wel schoon moet zijn en dat er bijvoorbeeld geen verflaag op mag zitten.
 • Puin afvoeren - groenafval
  Ben jij bezig met je tuin en is je gft-bak niet groot genoeg om het puin af te voeren? Dan bestel je een container voor groenafval. Zoals de naam al zegt, gooi je hier alleen takken, bladeren, struiken en ander snoeiafval in. Tuinaarde moet in een container speciaal voor grond. Dit geldt ook voor graszoden, deze bestaan ook grotendeels uit grond.
 • Schoon puin afvoeren - grond
  Schone grond mag je samen in één container afvoeren. Bij schone grond kan je denken aan zand, veen, zwarte grond en aarde. In sommige gevallen heb je voor het afvoeren van schone grond een schoon grond verklaring nodig. Je hebt tot 50 m3 geen schoon grond verklaring nodig. De grond moet dan wel visueel schoon zijn, niet verdacht ruiken en niet van een verdachte locatie afkomstig zijn, zoals bijvoorbeeld een industrieterrein.
 • Vervuilde grond afvoeren
  Heb jij tuinaarde met wortels, stenen of grind die je wilt afvoeren? Dan moet je een container huren voor vervuilde grond. De grond zelf moet wel schoon zijn. Heb je vervuilde grond waar schadelijke stoffen inzitten? Dan rekent de verhuurder een apart tarief. Je moet in dit geval ook een bodemonderzoek met boorstaten en analyseresultaten aanleveren.
 • Dakafval - puin afvoeren
  Ga jij de dakbedekking van je woning of schuur vervangen? En wil je daarom puin afvoeren zoals dakleer, teer of dakisolatie? Geef dan bij de huur van de container aan dat je een container nodig hebt voor het afvoeren van dakafval.

*Tip!*Weet je niet precies wat voor soort puin je gaat afvoeren? Geef dit duidelijk aan bij de huur van de container. De verhuurder kan op basis van enkele vragen vaak snel achterhalen wat voor container je nodig hebt. Zo voorkom je dat je achteraf een meerprijs moet betalen omdat je het verkeerde afval aanbiedt.

Aantal kubieke meters puin afvoeren

Naast het soort puin dat je gaat afvoeren, is de hoeveelheid van belang. De kleinste container is 3 m³ . Het formaat kan oplopen tot wel 40 m³. Voor een gemiddelde verbouwing huren de meeste mensen een container van 6 m3, maar voor de verbouwing van de garage heb je vaak voldoende aan een container van 3 m³. Om te bepalen hoeveel kubieke meter je nodig hebt, is de vuistregel dat er ongeveer tien kruiwagens in een kubieke meter passen. De vakman kan je ook advies geven hoe groot de container minimaal moet zijn.

*Tip!*Schat de hoeveelheid puin die je gaat afvoeren ruim in. Er komt nou eenmaal meer puin vrij dan je denkt bij een verbouwing. Het is zonde wanneer je halverwege de klus een extra container moet bestellen. Je betaalt dan niet alleen extra huurkosten, maar ook een meerprijs voor het plaatsen en ophalen van de container.

Bouwafval afvoeren - afstand tot verhuurbedrijf

Bij het huren van een container betaal je niet alleen de huurprijs; je betaalt ook voor het halen en brengen van de container, ook wel de transportkosten. De huur van een container verschilt niet zoveel per aanbieder, maar de transportkosten kunnen aardig uiteenlopen. Het bedrag dat jij betaalt voor het afvoeren van puin kan dan ook flink verschillen. De transportkosten berekent de verhuurder op basis van het aantal kilometers dat hij moet afleggen voor het plaatsen van de container. Om kosten te besparen is het daarom verstandig om een aanbieder in de buurt te zoeken.

Uurtarief vakman puin afvoeren

Huur jij een vakman in voor het afvoeren van puin? Dan betaal je ook een bedrag voor de tijd dat een vakman bezig is. Vaak rekent de vakman hiervoor een uurtarief en vermenigvuldigt dit met het aantal uur dat hij daadwerkelijk bezig is. Zeker bij een grote verbouwing kan de tijd flink oplopen. Is de vakman ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van de verbouwing? Dan kan je vaak een all-in tarief afspreken. Hij voert voor dit bedrag de verbouwing uit en voert ook al het puin netjes af.

Tips bij het huren van een container

Wil je niet voor onverwachte kosten te komen staan, dan is het goed om te weten aan welke zaken je moet denken bij het afvoeren van puin. Onderstaande tips helpen je op weg.

 1. Voorkom onnodige kosten
  Door een container in de buurt te huren, voorkom je dat je onnodig veel geld kwijt bent aan transportkosten. Daarnaast helpt het om je vooraf goed te verdiepen in de extra kosten voor het afvoeren van puin. Zo voorkom je dat je een meerprijs moet betalen, omdat je bijvoorbeeld het verkeerde puin in de container gooit. Maar ook bij een te volle container rekent de verhuurder een meerprijs en voor het plaatsen op zaterdag geldt vaak een toeslag. Allemaal zaken die je vooraf kan uitzoeken.
 2. Check of je een vergunning nodig hebt
  In bepaalde gemeenten moet je een vergunning aanvragen voor het plaatsen van een container op de stoep, parkeervak of straat. Gaat het om een kleine container voor het afvoeren van puin? Dan is een melding vooraf vaak voldoende. Wanneer je de container plaatst in een gebied waarvoor je geen melding kan doen, moet je een vergunning aanvragen. Hou er rekening mee dat dit vaak enkele werkdagen duurt. Op de website van je eigen gemeente vind je hierover meer informatie.
 3. Controleer de voorwaarden bij de verhuurder
  De voorwaarden voor de huur van een container verschillen per verhuurder. Zo kan je bij de ene aanbieder de container maximaal twee weken huren, terwijl bij de andere partij drie maanden standaard is. Ook gaat elke partij anders om met de betaling van de container en het rekenen van een meerprijs voor schade, vervuiling of annuleringskosten. Vergelijk daarom niet alleen het tarief, maar ook de voorwaarden van de verschillende aanbieders.

Advies van een vakman

Ga jij puin afvoeren? Dan ben je vast benieuwd welke ervaring andere consumenten hebben. Werkspot vroeg het aan een van onze professionals die veel sloopwerk uitvoert. Sjoerd Rinzema: "Mensen kiezen er vaak voor om het puin zelf af te voeren om kosten te besparen. Achteraf blijkt dan dat deze klus toch erg tegen viel. Er komt altijd meer puin uit sloopwerk dan men denkt."

Puin afvoeren kan je prima zelf. Bij grote hoeveelheden regel je een container voor het puin, bij kleine hoeveelheden breng je het puin met een aanhangwagen naar de milieustraat. Voor het afvoeren van puin moet je rekening houden met milieuregels. Daarnaast is zorgen dat het puin in de container komt een zware klus. Heb je geen tijd of zin om je flink in het zweet te werken voor het afvoeren van het puin? Dan kan je ook een vakman inschakelen. De vakman weet precies welk puin je moet scheiden en neemt het zware werk voor je uit handen.

Wil jij liever een vakman inhuren voor deze klus? Op Werkspot kom je eenvoudig in contact met vakmannen bij jou in de buurt en dankzij de reviews van eerdere klanten, krijg je meteen een goed beeld van de werkwijze van de vakman. Plaats een opdracht en kom in contact met geïnteresseerde professionals.

Prijzen van gerelateerde klussen

 1. Sloopwerk
 2. Renovatie huis
 3. Badkamer renovatie