Badkamer laten betegelen? Ontdek de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Wil jij je badkamer laten betegelen? Werkspot heeft de gemiddelde prijs voor deze klus op een rijtje gezet. Vind hier de gemiddelde kosten.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen tegelzetters

Onze tegelzetters, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 711 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Badkamer betegelen: dit is de gemiddelde prijs

De tegels in de badkamer bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van je badkamer. Je wilt daarom de tegels netjes strak tegen de wand plaatsen. Kunnen de tegels in jouw douche wel een opknapbeurt gebruiken? Ben je gewoon uitgekeken op de stijl van je huidige badkamer? Of heb je net een nieuwe woning gekocht en is de badkamer niet jouw smaak? Dan kan je de badkamer laten betegelen.

Badkamer betegelen kosten

Soort klusGemiddelde prijs
Badkamer betegelen - 25 tot 30 m²  € 1.900,- tot € 2.000,-
Badkamer betegelen, incl. vloer - 25 tot 30 m²€ 2.150,- tot € 2.250,-
Betegelen badkamer vloer€ 350,- tot € 500,-
Wandtegels per m²  € 40,- tot € 90,-
Vloertegels per m²€ 45,- tot € 90,-
Slopen oude badkamer € 300,-
Container - 6 tot 10 kuub€ 300,- tot € 400,-

Bovenstaande tabel geeft je een idee wat de kosten zijn voor het betegelen van de badkamer. De prijzen voor het betegelen zijn inclusief btw en materiaal. Denk hierbij aan lijm, voeg en kimband. De prijs voor het laten betegelen van de badkamer is exclusief tegels. De daadwerkelijk prijs die jij voor de klus betaalt kan hoger of lager uitvallen door het aantal vierkante meter en jouw specifieke eisen.

Badkamer laten betegelen: dit bepaalt de prijs

De totaalprijs die jij betaalt voor het laten zetten van tegels in de badkamer heeft te maken met verschillende factoren:

 • Aantal vierkante meter
 • Bestaande badkamer vs nieuwbouw badkamer
 • Staat van de muren en vloer
 • Soort tegels
 • Eventuele extra opties

Tegels zetten badkamer: aantal vierkante meter

Het aantal vierkante meters van de badkamer heeft direct invloed op de totaalprijs. Hierbij geldt: hoe groter de badkamer, hoe langer de vakman bezig is met de klus. Dit merk je aan de totaalprijs. Gemiddeld zijn de muren van een Nederlandse badkamer samen tussen de 25 en 30 m². Voor het arbeidsloon en het materiaal betaal je een bedrag tussen de € 1.900 en € 2.000,-. Deze prijs is exclusief de aanschaf van tegels.

Bij het laten betegelen van de badkamer kun je ervoor kiezen om alleen de wandtegels te vervangen. Je kan ook alle tegels in de badkamer vervangen. In dit geval betaal je een meerprijs van zo'n € 250,- voor het laten betegelen van de badkamervloer. Zien de wanden er nog goed uit en moet de tegelzetter alleen de vloer betegelen? Dan rekent hij vaak een dagprijs tussen de € 350,- en € 500,-.

Badkamer betegelen: bestaand vs nieuwbouw 

De prijs die je betaalt voor het laten betegelen van de badkamer heeft te maken met het soort badkamer. Wil je je badkamer verbouwen of ga je een badkamer laten betegelen in je nieuwbouwwoning? Het prijsverschil zit hem in het afvoeren van het oude materiaal.

Bestaande badkamer betegelen

Bij het zetten van tegels in een bestaande badkamer moet je niet alleen rekening houden met het daadwerkelijk plaatsen van de nieuwe tegels. Je moet ook de tegels verwijderen en afvoeren. De vakman kan de tegels netjes verwijderen en zorgt dat de muur niet beschadigt. Ook zorgt hij dat leidingen niet beschadigen en dat hij de afvoer netjes afdekt. De totaalprijs voor het slopen van de badkamer is afhankelijk van de grootte van de badkamer en de hoeveelheid puin.

Wanneer de vakman het puin kan afvoeren in zijn aanhanger betaal je alleen het arbeidsloon. Heb je een badkamer met veel tegels? Dan redt de vakman het afvoeren vaak niet met de aanhangwagen. In dat geval moet hij een container huren. De kosten hiervan berekent hij door aan jou. Kan je de container op eigen grond plaatsen? Dan heb je geen vergunning nodig. Wanneer je de container op de openbare weg plaatst, heb je vaak wel een vergunning nodig. Neem contact op met de gemeente om de regels in jouw gemeente te achterhalen. Zo voorkom je een boete.

*Tip!*Wil jij besparen op het laten betegelen van de badkamer? Dan kan je de oude tegels zelf slopen en afvoeren. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je geen schade veroorzaakt. Wanneer dit gebeurt, ben je meer geld kwijt voor de totaalklus. De vakman moet de schade herstellen en rekent hiervoor extra kosten.

Badkamer betegelen nieuwbouw

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, heb je vaak standaardopties voor het inrichten van de badkamer. Maak je geen gebruik van deze opties? Dan krijg je geld retour voor het inrichten van de badkamer. Een andere mogelijkheid is dat je van de projectontwikkelaar een cheque krijgt voor de aanschaf van tegels en sanitair bij een specifieke badkamerwinkel. Wanneer je hier geen gebruik van maakt, krijg je dit bedrag terug.

Het bedrag dat je ontvangt, kan je gebruiken om zelf sanitair en tegels uit te zoeken. Zeker wanneer je bereid bent om te wachten op aantrekkelijke kortingen of een opheffingsuitverkoop kun je zo flink besparen op de badkamer. Het sanitair en de tegels kun je laten plaatsen door een vakman. Het voordeel van het betegelen van een badkamer in een nieuwbouwwoning is dat je geen oude tegels hoeft te slopen. Dit merk je in de kosten.

Stem wel goed af wanneer de tegelzetter in de woning mag. Het kan effect hebben op de garantie van de werkzaamheden in de nieuwbouwwoning wanneer de tegelzetter tegelijkertijd met de bouwploeg in de woning is. Vaak is het daarom verstandig om de tegelzetter pas in te schakelen na het opleveren van de nieuwbouwwoning.

Badkamer laten betegelen: kwaliteit muren en vloer

De prijs van het laten betegelen van de badkamer heeft ook te maken met de staat van de muur en de vloer. De tegelzetter kan de tegels alleen plaatsen op een vlakke achtergrond. Een scheve of beschadigde vloer of muur moet je daarom eerst laten egaliseren of stucen.

Tip! Vertoont de muur kleine oneffenheden of wijkt de muur maar iets af? Dan hoef je vaak niet te stucen. De tegelzetter kan de kleine afwijking oplossen door op een bepaalde manier te lijmen. Laat je hiervoor goed voorlichten door de tegelzetter.

Soort tegels

Het soort tegels dat je kiest, heeft effect op de totaalprijs voor het laten betegelen van de badkamer. Voor een badkamer heb je de keuze tussen een keramische en natuurlijke tegel. Het kostenplaatje van natuursteen ligt flink hoger dan de kosten voor een keramische tegel. Bij de keuze van de tegels is jouw budget en smaak doorslaggevend. Zorg wel dat je een tegel kiest die geschikt is voor een natte ruimte. De tegelzetter kan je hierover informeren. Ook is het goed om in het geval van een vloertegel te controleren of de tegel slipbestendig is (R-waarde tussen 9 en 13). Zo verklein je de kans op uitglijden.

 1. Keramische tegels zetten badkamer
  Keramische tegels kunnen goed tegen vocht en zijn in veel verschillende maten en kleuren te koop. Met de meeste keramische tegels kan je direct de badkamer betegelen. Alleen in het geval van cementtegels moet je controleren of de tegels een impregneerlaag hebben. Ook kan je deze tegels niet in de douche plaatsen.
 2. Natuursteen tegels zetten badkamer
  Door te kiezen voor natuursteen geef je je badkamer een natuurlijke en luxe uitstraling. Dit merk je dan ook aan de totale kosten voor deze klus. Heb je je oog laten vallen op een marmeren of kalksteen tegel? Onderzoek dan of de tegels een impregneerlaag hebben. Alleen in dat geval kan je dit soort tegels gebruiken voor het betegelen van de badkamer. Andere opties zijn leisteen, hardsteen of graniet.

Aan welke kosten moet je nog meer denken bij het laten betegelen van de badkamer? 

Hierboven hebben we beschreven hoe de totaalprijs voor het betegelen van de badkamer tot stand komt. Naast het aantal vierkante meters, het soort badkamer, de staat van de muur en de aanschaf van tegels zijn er ook nog andere kosten die bij de klus komen kijken. Hieronder zetten we verschillende opties op een rijtje.

 • Huren nooddouche
  Laat je je badkamer verbouwen en de badkamer betegelen? Dan is de vakman vaak meerdere dagen bezig met de klus. Dit betekent ook dat je geen gebruik kan maken van de douche. Een goedkope optie is om te douchen op de sportschool of bij buren. Wanneer je meer comfort wil, kan je er ook voor kiezen een nooddouche te huren. Voor het huren van een nooddouche betaal je voor een week een bedrag tussen de € 100,- en € 300,-.
 • Plaatsen vloerverwarming
  Ben je het zat dat de vloer in de badkamer altijd koud is? Dan kan je de klus 'badkamer betegelen' combineren met het plaatsen van vloerverwarming. Hiervoor benader je een loodgieter. Ontdek hier de gemiddelde kosten voor het plaatsen van vloerverwarming in de badkamer.

Badkamer laten betegelen: advies van een vakman

Ben jij benieuwd hoeveel tegels je precies nodig hebt voor het betegelen van de badkamer?  Ed Steevens van Steevens Tegelzettersbedrijf geeft een handige tip: "De vakman kan de opdracht komen inmeten en aangeven hoeveel vierkante meter tegels je nodig hebt. Dit is zeer belangrijk als je tegels gaat kopen. Je moet rekening houden met het versnijden van tegels."

Badkamer betegelen uitbesteden

Een badkamer betegelen is een specialistische klus. Je moet precies weten wat je doet en hier voldoende tijd voor reserveren. Zo voorkom je dat de tegels schots en scheef tegen de wand komen. Wanneer je een professionele tegelzetter de badkamer laat betegelen, weet je zeker dat je een mooi resultaat krijgt

Wil jij je badkamer laten betegelen door een vakman? Via Werkspot kom je eenvoudig in contact met verschillende vakmannen. Je beslist zelf welke vakmannen je benadert voor deze klus. De reviews van klanten helpen je bij het maken van een selectie.

Benieuwd naar andere kosten met betrekking tot de badkamer?

Bekijk hier het overzicht van prijzen per dienst die badkamer gerelateerd zijn:

Vind een tegelzetter dichtbij