Kosten badkamer betegelen: wat moet je weten?

Bijgewerkt op

Wil je jouw badkamer een frisse uitstraling geven? Een badkamer betegelen is een populaire keuze, zowel voor een volledige renovatie als voor een kleine make-over. Qua kosten voor een badkamer te betegelen kun je een gemiddelde aanhouden van €800 tot €5.000. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van de ruimte en het type tegel dat je kiest. In dit overzicht laten we zien welke kosten hierbij komen kijken en geven we tips om geld te besparen. Ook vind je er andere belangrijke informatie die helpt bij het plannen van je project.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen tegelzetters

Onze tegelzetters, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 981 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

In dit artikel bespreken we:
 1. Factoren die de kosten voor badkamer betegelen beïnvloeden
 2. Gemiddelde kosten om een badkamer te betegelen
 3. Hoe worden de kosten voor het betegelen van een badkamer bepaald?
 4. Slim besparen op kosten badkamer betegelen
 5. Vloerverwarming en betegeling in de badkamer
 6. Betrouwbare badkamerspecialisten voor je tegelwerk op Werkspot
 7. Veelgestelde vragen over de kosten van badkamer betegelen
 8. Checklist: Waar moet je op letten?

Factoren die de kosten voor badkamer betegelen beïnvloeden

Het betegelen van een badkamer is een effectieve manier om waarde en stijl toe te voegen aan je woning. De kosten kunnen flink variëren en hangen af van verschillende factoren.

De gemiddelde kosten om een badkamer te betegelen liggen rond de €2.000, maar dit kan variëren afhankelijk van de omvang van je badkamer en de keuzes die je maakt op het gebied van materialen en ontwerp.

Verschillende factoren hebben invloed op de uiteindelijke kosten:

 • Grootte van de badkamer: hoe groter de badkamer, hoe meer materiaal en arbeidsuren nodig zijn.
 • Keuze van tegels: de prijs van tegels kan enorm variëren. Keramische tegels zijn doorgaans voordeliger dan natuursteen.
 • Complexiteit van het ontwerp: het gebruik van ingewikkelde patronen of van verschillende soorten tegels kan de kosten verhogen.
 • Voorbereiding van de ondergrond: als de ondergrond ongelijk is of eerst behandeld moet worden, brengt dit extra kosten met zich mee.
 • Locatie van de woning: in sommige regio’s kunnen de arbeidskosten hoger liggen dan in andere.

We raden je aan om contact op te nemen met een professionele tegelzetter en een offerte op maat aan te vragen. Zo krijg je een goed beeld van hoeveel het kost om een badkamer te betegelen, aangepast aan jouw specifieke wensen en behoeften.

Gemiddelde kosten om een badkamer te betegelen

Bekijk voordat je aan de slag gaat met een badkamer betegelen hieronder de kosten per m2. Deze kosten zijn indicaties en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en marktprijzen. Voor een nauwkeurige offerte wordt aangeraden contact op te nemen met professionele tegelzetters.

TaakGemiddelde Kosten per m2
Basis tegelwerk€20 - €40
Ingewikkelde patronen€40 - €80
Tegels€15 - €160
Tegellijm€5 - €10
Voegmiddel€2 - €5
Voorbereidingsmaterialen (primer, egalisatie)€3 - €10
Ondergrond voorbereiding (indien nodig)€5 - €15
Verwijderen oud tegelwerk€10 - €30

Deze prijzen zijn indicatief en kunnen verschillen op basis van de gekozen materialen, de complexiteit van het patroon, en andere factoren zoals de locatie van het project. Het is belangrijk om meerdere offertes te vergelijken om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Hoe worden de kosten voor het betegelen van een badkamer bepaald?

Bij het betegelen van een badkamer spelen verschillende kosten een rol. Het totale kostenplaatje wordt beïnvloed door de materiaalkeuze, het uurtarief van de tegelzetter en eventuele bijkomende kosten. Materialen zoals tegels, tegellijm, voegmiddel, voorstrijk en waterdichte coating bepalen een groot deel van de materiaalkosten. De arbeidskosten hangen af van de moeilijkheidsgraad van het werk en de ervaring van de tegelzetter. Potentiële extra kosten kunnen ontstaan door voorbereidingswerkzaamheden, reiskosten van de tegelzetter, het afvoeren van oud materiaal en noodzakelijke aanpassingen aan de badkamer. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, krijg je een realistisch beeld van de totale investering die nodig is voor het betegelen van een badkamer.

Materiaalkosten om een badkamer te betegelen

De materiaalkosten vormen een belangrijk onderdeel van de totale kosten voor het betegelen van een badkamer. Tegels variëren in prijs van €20 tot €60 per m², afhankelijk van het type tegel dat je kiest. Faience tegels kosten bijvoorbeeld tussen €9 en €45, terwijl je voor natuursteen, zoals marmer of graniet, meer betaalt. Deze prijzen die lopen uiteen van €25 tot €160 per m².

NatuursteenPrijs per m²
Leisteen€ 25 - € 160
Hardsteen€ 30 - € 130
Kalksteen€ 35 - € 135 ¹
Kwartsiet€ 40 - € 150
Graniet€ 50 - € 105
Marmer€ 50 - € 130 ¹
 • Sommige varianten van natuursteen moeten geïmpregneerd worden voordat ze geschikt zijn voor de badkamer.

Daarnaast moet er tegellijm, voegmiddel, voorstrijk en waterdichte coating worden aangeschaft.

MateriaalKosten
Tegellijm (per zak)€25 - €40
Voegmiddel (per zak)€10 - €20
Voorstrijk (per liter)€5 - €15

Het is essentieel om niet alleen te kiezen op basis van de prijs, maar ook rekening te houden met de kwaliteit en de esthetische waarde van de tegels voor jouw badkamer. De juiste materialen zorgen immers voor een duurzaam en visueel aantrekkelijk resultaat.

Arbeidskosten voor het betegelen van een badkamer

De arbeidskosten worden bepaald door de omvang van het project en de ervaring van de tegelzetter. Gemiddeld rekent een tegelzetter €30 - €50 per uur. Een badkamer te laten betegelen ligt qua prijs per vierkante meter tussen de €20 en €40, afhankelijk van de complexiteit van het tegelwerk en voorbereidingswerkzaamheden zoals het vlak maken en schoonmaken van de oppervlakte (€100 - €300). Deze kosten zijn een belangrijke factor in de totale uitgaven. Het is daarom aan te raden om meerdere offertes op te vragen bij verschillende professionals voor een goede balans van kosten, kwaliteit en ervaring.

Potentiële extra kosten om een badkamer te betegelen

Wanneer je jouw badkamer laat betegelen, kunnen kosten ontstaan die je eerder niet had verwacht. Dit zijn onder andere de reiskosten van de tegelzetter en de kosten voor het afvoeren van oud materiaal (€50 - €150). Daarnaast kan de prijs stijgen als de ondergrond extra voorbereiding vereist of als er tijdens het project onverwachte uitdagingen aan het licht komen. Het is daarom verstandig om een buffer in te calculeren voor dergelijke onvoorziene uitgaven. Ideaal, want zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Dit overzicht geeft je een helder beeld van de te verwachten kosten voor het betegelen van een badkamer. Door een goede voorbereiding en het aanvragen van meerdere offertes kun je aanzienlijk tijd en geld besparen en toch het gewenste resultaat bereiken.

Slim besparen op kosten badkamer betegelen

De kosten voor het betegelen van een badkamer kunnen snel oplopen, maar met slimme besparingen houd je de uitgaven in de hand. Zo zijn er een aantal tips voor het efficiënt betegelen van je badkamer zonder in te leveren op kwaliteit.

Kies voor een standaard tegelmaat en vermijd onnodig snijverlies. Het gebruik van grotere tegels betekent minder voegwerk en een snellere plaatsing. Zo bespaar je op arbeidskosten. Vergelijk offertes van verschillende tegelzetters, want tarieven kunnen variëren. Door offertes naast elkaar te leggen, kies je voor de meest voordelige optie én voor de tegelzetter die het beste bij jouw project past.

Een goede voorbereiding is het halve werk; zorg dat de ruimte goed toegankelijk is en eventueel oude tegels al verwijderd zijn. Dit scheelt de tegelzetter aanzienlijk tijd en jou geld. Bovendien creëert een vlakke ondergrond de perfecte basis voor een strak betegelde badkamer. We adviseren dan ook om lokale vakmensen te overwegen, zo bespaar je op voorrijkosten.

Vloerverwarming en betegeling in de badkamer

Het combineren van vloerverwarming met betegeling in de badkamer wordt steeds populairder vanwege de comfortabele warmte die het biedt en de esthetische afwerking van tegels. Hieronder verkennen we de voordelen en de kosten van deze combinatie om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen voor je badkamerrenovatie.

Kostenoverwegingen van vloerverwarming en betegeling

 1. Aanschaf en installatie van vloerverwarming:
  • de kosten voor vloerverwarming variëren afhankelijk van het type systeem (elektrisch of op waterbasis) en de grootte van de badkamer. Prijzen beginnen rond de €800 voor kleine badkamers met een elektrisch systeem en kunnen oplopen tot €3.000 of meer voor grotere badkamers met een watergedragen systeem.
 2. Tegelkeuze en -installatie:
  • tegels variëren sterk in prijs, afhankelijk van het materiaal (keramiek, porselein, natuursteen), het formaat en de kwaliteit. Voor een gemiddelde badkamer kunnen de materiaalkosten voor tegels variëren van €20 tot €160 per vierkante meter, met extra kosten voor het leggen van de tegels.
 3. Arbeidskosten:
  • de installatie van zowel vloerverwarming als tegels vereist vakmanschap. De arbeidskosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de installatie en de tarieven van de installateur. Gemiddeld kunnen de arbeidskosten variëren van €500 tot €1.500.

Voordelen van vloerverwarming en betegeling

 1. Comfort:
  • vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van warmte in de ruimte en draagt bij aan een comfortabele omgeving, vooral tijdens koudere maanden.
 2. Energie-efficiëntie:
  • vloerverwarming kan efficiënter zijn dan traditionele radiatoren, omdat de warmte vanaf de vloer opstijgt en zo de hele ruimte gelijkmatig verwarmt. Dit leidt tevens tot lagere energiekosten.
 3. Esthetiek en ruimtebesparing:
  • tegels zorgen voor een tijdloze uitstraling en zijn verkrijgbaar in tal van stijlen, kleuren en patronen. Bovendien bespaar je met vloerverwarming ruimte die anders door radiatoren zou worden ingenomen.
 4. Verhoogde woningwaarde:
  • de combinatie van vloerverwarming met een hoogwaardige betegeling verhoogt de marktwaarde van je woning, omdat het gezien wordt als een luxe upgrade.

Betrouwbare badkamerspecialisten voor je tegelwerk op Werkspot

Het betegelen van je badkamer is een precisiewerk dat het best overgelaten kan worden aan een vakkundige tegelzetter. Een goed uitgevoerd tegelproject kan de waarde van je huis verhogen en zorgt voor een frisse, nieuwe uitstraling. Maar wat kost een badkamer betegelen eigenlijk en hoe vind je een betrouwbare specialist? Met Werkspot is het eenvoudig om in contact te komen met ervaren tegelzetter bij jou in de buurt. Door je klus gratis en vrijblijvend op ons platform te plaatsen, ontvang je binnen 24 uur offertes van meerdere professionals. Zo kun je makkelijk de kosten voor het betegelen van je badkamer vergelijken en kiezen voor een vakman die past bij jouw wensen en budget. Begin vandaag nog met het plannen van jouw project en zet de eerste stap naar een prachtig vernieuwde badkamer.

Veelgestelde vragen over de kosten van badkamer betegelen

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het betegelen van een badkamer?

De kosten voor het betegelen van een badkamer variëren en zijn afhankelijk van de grootte van de badkamer, het type tegels en de complexiteit van het ontwerp. Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €20 en €40 per vierkante meter voor het plaatsen van de tegels, exclusief de kosten van de tegels zelf. Voor complexe patronen kan dit bedrag oplopen tot €40 en €80 per vierkante meter.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van badkamertegels?

De kosten worden beïnvloed door meerdere factoren:

 • Type tegel: natuursteen is doorgaans duurder dan keramische tegels.
 • Afmetingen van de tegels: grotere tegels vereisen vaak minder snijwerk en kunnen sneller geplaatst worden, wat de kosten kan drukken.
 • Complexiteit van het patroon: een ingewikkeld legpatroon, zoals een visgraat, verhoogt de kosten vanwege de extra tijd en nauwkeurigheid die het vereist.
 • Voorbereiding van de ondergrond: een oneffen ondergrond moet eerst geëgaliseerd worden en dat brengt extra kosten met zich mee.

Zijn er mogelijkheden om te besparen op de kosten van het betegelen van een badkamer?

Ja, er zijn verschillende manieren om te besparen:

 • Kies betaalbare tegels in een standaard maat: er zijn veel mooie tegels beschikbaar tegen lagere kosten. Vergelijk prijzen en stijlen om de beste deal te vinden.
 • Doe zelf het voorbereidende werk: het verwijderen van oude tegels en het schoonmaken van de ondergrond kun je zelf doen om op arbeidskosten te besparen.
 • Beperk het gebruik van dure tegels: gebruik speciale tegels als accent in combinatie met goedkopere tegels. Zo geef je de ruimte een luxe uitstraling zonder een fortuin uit te geven.

Welke garanties en verzekeringen moet ik overwegen bij het betegelen van mijn badkamer?

Het is aan te raden om een tegelzetter te kiezen die garantie biedt op zowel de arbeid als het materiaal. Zorg er ook voor dat de tegelzetter een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering heeft, zodat eventuele schade tijdens het werk gedekt is. Dit zorgt voor extra gemoedsrust.

Kan ik zelf mijn badkamer betegelen om kosten te besparen?

Ja, het is mogelijk om zelf je badkamer te betegelen als je handig bent en de juiste gereedschappen hebt. Echter, voor een professioneel resultaat wordt vaak aangeraden om een ervaren tegelzetter in te huren. En vooral voor complexe patronen en grote oppervlaktes. Zelf betegelen vereist nauwkeurigheid en geduld, maar kan een aanzienlijke besparing opleveren.

Checklist: Waar moet je op letten?

Het betegelen van een badkamer vergt nauwkeurigheid en voorbereiding. Om je te helpen het overzicht te bewaren, hebben we een handige checklist opgesteld. Door deze punten door te lopen, verzeker je jezelf van een vlotte uitvoering van je betegelingsproject.

 • Materiaalkeuze: kies tegels die zowel binnen je budget als bij de stijl van je badkamer passen. Vergeet niet om extra tegels aan te schaffen voor eventuele snijverliezen of toekomstige reparaties.

 • Afmetingen: bereken nauwkeurig de benodigde hoeveelheid tegels door de oppervlakte van je badkamer op te meten. Overweeg grotere tegels voor een snellere plaatsing.

 • Vlakke ondergrond: zorg ervoor dat de vloer of wanden waarop je gaat betegelen volledig egaal zijn. Dit voorkomt problemen tijdens het plaatsen en zorgt voor een strakker eindresultaat.

 • Vakman inschakelen: overweeg om een ervaren tegelzetter in te schakelen voor het beste resultaat. Vergelijk meerdere offertes om de juiste vakman tegen de juiste prijs te vinden.

 • Voorbereiding: maak de ruimte leeg en zorg dat deze goed toegankelijk is voor de tegelzetter. Verwijder indien mogelijk oud tegelwerk en maak de ondergrond schoon en stofvrij.

 • Nabehandeling: informeer naar de juiste manier van voegen en het schoonmaken van de tegels na plaatsing. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je badkamertegels.

Door deze checklist na te gaan, verzeker je je van een goed geplande aanpak voor het betegelen van je badkamer. Kwaliteit staat voorop, maar met deze tips kun je ook op uitgaven besparen. Heb je hulp nodig of zoek je professional? Vergelijk altijd offertes via Werkspot om de beste deal te vinden.

Succes met jouw betegelingsproject!

Benieuwd naar andere kosten met betrekking tot de badkamer?

Bekijk hier het overzicht van prijzen per dienst die badkamer gerelateerd zijn: