Wat kost een dakkapel

Bijgewerkt op

Wil je een dakkapel plaatsen of renoveren en ben je benieuwd wat het gaat kosten om hiervoor een professional in te schakelen? Iemand die goed werk kan afleveren, zodat je dakkapel er weer als nieuw uitziet?

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.6

Top beoordelingen dakdekkers

Onze dakdekkers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 39 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Op Werkspot vind je eenvoudig een betrouwbare dakkapel specialist. We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je het beste een professional kunt inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus bij aan vakman op Werkspot wil uitbesteden.

Wanneer je dakkapel moet worden geplaatst of vervangen is het aan te raden om hiervoor een professionele vakman in huis te halen. Het plaatsen of vervangen van een dakkapel is namelijk een ingewikkelde klus, waar veel vakkennis bij komt kijken. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte en duurzame afwerking van je dakkapel.

Gemiddelde kosten voor het plaatsen van een dakkapel

De gemiddelde kosten voor het plaatsen of vervangen van een dakkapel liggen tussen de €750 en €8500 inclusief materiaal en manuren. De totale kosten verschillen per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Kostenindicatie voor het plaatsen een dakkapel

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor het plaatsen of vervangen van een dakkapel:

Type dienstGemiddelde kosten
Dakkapel renovatie€750 - €4500
Dakkapel plaatsen€3500 - €8500

*Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze monteurs rekenen voor het plaatsen of vervangen van een dakkapel. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de dakkapel specialist.

Hoe bepaal je de kosten voor het plaatsen van een dakkapel?

De kosten die door een dakkapel specialist in rekening worden gebracht hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van het project, het type dakkapel, de mate van de renovatie en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs voor het plaatsen of vervangen van een dakkapel.

Type dakkapel

Het soort dakkapel heeft een grote invloed op de totaalprijs die een dakkapel specialist in rekening brengt. Een standaard dakkapel is bijvoorbeeld goedkoper dan een dakkapel die volledig op maat gemaakt moet worden. Ook het materiaal waarvan de dakkapel is gemaakt, heeft invloed op de uiteindelijke prijs. Zo is een houten dakkapel de goedkoopste keuze, gevolgd door een kunststof dakkapel of een polyester dakkapel.

Mate van renovatie

Is je dakkapel toe aan renovatie? Een volledige renovatie is in de meeste gevallen niet nodig. Je kan namelijk ook kiezen voor een gedeeltelijke renovatie waarbij alleen de dakbedekking, boeiboorden of loodslabben worden vervangen. Voor het vervangen van deze losse onderdelen moet je rekenen op een meerprijs tussen de €500 en €750 per onderdeel.

Extra opties

Wil je nog extra’s toevoegen aan je nieuwe of bestaande dakkapel? Bijvoorbeeld HR++ glas, rolluiken of zonwering? Voor HR++ glas wordt veelal een meerprijs tussen de €80 en €130 per vierkante meter gerekend, rolluiken kosten tussen de €200 en €1200 en voor zonwering moet je tussen de €150 en €2000 optellen bij je prijskaartje.

Het plaatsen of vervangen van een dakkapel via Werkspot uitbesteden?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten dakrenovatie
  2. Kosten asbest verwijderen
  3. Kosten plafond verlagen
  4. Kosten Boeidelen, windveren of rabatdelen vervangen of repareren
  5. Kosten zolder verbouwen