Gemiddelde kosten afvoer of riool ontstoppen

Bijgewerkt op

Wat zijn de prijsbepalende factoren om je afvoer of riool te laten ontstoppen? Wij leggen het je uit.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen loodgieters

Onze loodgieters, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 858 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Wat zijn de gemiddelde kosten voor het ontstoppen van je riool of afvoer?

Aangezien de meeste loodgieters op voorhand weten waar ze aan toe zijn, werken deze bedrijven vaak met een vaststaand tarief. Dit tarief is inclusief voorrijkosten en de arbeid van het eerste uur. De ene vakman rekent extra kosten voor de tijd die hij langer bezig is, de andere niet. Vraag dit van tevoren na bij de vakman, zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan. Komt de loodgieter van je keuze niet uit de buurt, dan kun je ook rekenen op hogere voorrijkosten. Ieder bedrijf hanteert een eigen uurtarief, gemiddeld kun je uitgaan van prijzen die liggen tussen de € 90,- en € 140,- inclusief btw.

Hoe bepaal je de kosten voor het ontstoppen van je riool of afvoer?

Wat de uiteindelijke kosten voor de ontstopping van je riool of afvoer zijn, hangt af van verschillende elementen. Denk hierbij aan het soort ontstopper en de manieren waarop de ontstopping ongedaan wordt gemaakt. Ook de tijd waarop de loodgieter langs moet komen en of er sprake is van meerwerk zijn bepalend voor de eindfactuur.

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen uitbesteden

Heb je een verstopt riool? Lukt het je niet om een afvoer of rioolverstopping op te lossen met een plopper of een gangbaar ontstoppingsmiddel, dan moet je een professionele loodgieter inschakelen. Deze vakmannen hebben veel ervaring met verschillende verstoppingen en verwijdert de rioolverstopping zonder je leidingen kapot te maken. De enige vraag die je hiervoor moet beantwoorden is of je dit probleem zelf of door je gemeente moet laten oplossen. De enige manier om dit te achterhalen is door de erfscheidingsput, ook wel inspectieput genoemd, te controleren. Dit putje zit op de rand van de erfscheiding. Weet je niet waar deze zit, neem hiervoor dan contact op met je gemeente. Als het putje leeg is, dan ligt het probleem bij jou. Is het putje vol, dan zijn de kosten voor de gemeente.

Technieken afvoer of riool ontstoppen

Riolen en afvoeren kunnen op twee verschillende manieren ontstopt worden, door middel van een machinale rioolveer of een hogedrukspuit. Kiest de vakman voor een machinale rioolveer, dan gaat deze ontstoppingsveer met langzaam draaiende bewegingen door de leiding. Op deze manier maakt hij de verstoppingen stuk. Is je riolering verstopt en moet je de wc ontstoppen, dan moet de pot er eerst van af voordat de trekveer in het riool gaat. Is je gootsteen of afvoer verstopt, dan moet je onder het gootsteenkastje de sifon loskoppelen alvorens de afvoer te ontstoppen. Kiest de loodgieter voor een hogedrukspuit, dan wordt er met een flexibele slang inclusief roterende kop water onder hoge druk in het riool gespoten. Dit werkt heel gemakkelijk, want de slag trekt zichzelf door het riool heen.

Hogere weekend- en avondtarieven riool ontstoppen

Zoals met meerdere werkzaamheden het geval is, geldt ook dat loodgieters in de avond en het weekend hogere kosten rekenen. Heb je te maken met een rioolverstopping die meteen gerepareerd moet worden, ook dan gaan de prijzen omhoog. Voor zowel een spoedklus, als werkzaamheden in de avond of het weekend moet je denken aan50% tot 100% extra kosten.

Extra kosten bij meerwerk

Blijkt je afvoer gebroken of verzakt te zijn, dan komt er extra werk kijken bij de rioolontstopping. Los je dit niet op, dan zal het riool binnen korte tijd wederom verstopt raken. Het loodgietersbedrijf zal de breuk of verzakking van het riool inspecteren en op basis daarvan de grootte van de klus en een totaalprijs afspreken. Kleine reparatie worden op basis van een uurtarief en de bijbehorende voorrijkosten berekend. Bij grote reparaties, zoals de vervanging van 20 meter riolering, zal er een vaste totaalprijs berekend worden.

Praktisch advies van een professional.

Als je het riool wilt laten ontstoppen is het goed om van tevoren zoveel mogelijk uit te zoeken. Wij hebben in ieder geval één van onze professionals gevraagd een advies te geven over het ontstoppen van de riolering.

Stefan Hardt van Precies Cleaning & Riool

*Door vuil, vet en zeepresten kan uw riool in de loop van de tijd langzaam dichtslibben. Het water spoelt steeds slechter door. Wacht u te lang? Dan ontstaat er water – en/of stankoverlast. Soms kan het water uit uw riool zelfs omhoog komen in toiletten of wastafels. Niet wenselijk dus. Tevens vormt de sliblaag in rioleringen een ideale voedingsbodem voor rioolvliegjes, die ook in uw woning of kantoorruimte terecht kunnen komen. Wacht dan ook niet te lang en laat uw riool tijdig ontstoppen*

 • Afvoerpijp doorspuiten

  07-06-2018 - Nadine Souiri: Perfect. Voor herhaling vatbaar.

 • Laat je riool ontstoppen door een expert via Werkspot

  Je hebt nu een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het ontstoppen van je riolering. De volgende stap is om te kijken of de totaalprijs overeenkomt met je budget en je wensen. Wanneer dit het geval is en je wil de ontstopping laten verhelpen door een professionele loodgieter, dan kun je de opdracht direct op onze website zetten. Vergelijk de reviews en ervaringen van andere consumenten over de verschillende loodgieters. Op deze manier kom je tot een weloverwogen en goede beslissing voor een betrouwbare loodgieter die je riool of afvoer weer volledig leeg achterlaat.

  Prijzen andere diensten

  1. Opstijgend of doorslaand vocht
  2. Eenmalige schoonmaak
  3. Glazen wassen
  4. Douchekraan vervangen