Zinken regenpijp plaatsen? Ontdek hier de gemiddelde prijs

Bijgewerkt op

Ben jij op zoek naar een regenpijp die duurzaam is en waar de kans op lekkage afneemt? Overweeg dan een zinken regenpijp. Je vindt hier de kosten.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen dakdekkers

Onze dakdekkers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 198 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Zinken regenpijp plaatsen? Ontdek hier de gemiddelde prijs

Ben jij op zoek naar een regenpijp die duurzaam is en waar de kans op lekkage afneemt? Overweeg dan een zinken regenpijp. Je vindt hier de kosten.

Wat kost een zinken regenpijp?

Soort klusGemiddelde prijs
Zinken regenpijp monteren < drie meter€ 125,- tot € 150,-
Zinken regenpijp monteren > drie meter€ 225,- tot € 250,-
Huren hoogwerker per dag€ 400,- 
Telescoopbocht€ 30,-
Bladvanger zinken regenpijp€ 45,-
Bovenstaande tabel geeft je een idee welke kosten komen kijken bij het monteren van een zinken regenpijp. De kosten zijn inclusief materialen en exclusief btw.

Benieuwd welke onderdelen de prijs beïnvloeden? De vakman bepaalt de totale prijs voor het monteren van een zinken regenpijp op basis van de volgende factoren:

 • Materiaal
 • Hoogte zinken regenpijp
 • Specifieke situatie bij jouw woning

Materiaal

Door te kiezen voor een zinken regenpijp ben je gemiddeld zo'n € 40,- duurder uit dan bij een pvc-regenpijp. Hoewel een zinken regenpijp iets duurder is dan de pvc variant, merk je hier niets van in de prijs die je betaalt voor de vakman. Hij is qua bevestiging ongeveer even lang bezig.

Met een zinken regenpijp profiteer je van de volgende voordelen:
 • Een zinken regenpijp is duurzamer en gaat langer mee.
 • Positief voor de waarde van de woning.
 • Een zinken regenpijp droogt niet uit door de zon en scheurt niet. Dit risico loop je wel met een pvc-regenpijp.
 • Veel mensen vinden een zinken regenpijp mooier dan pvc.
 • Een zinken regenpijp is snel te monteren.

Hoogte zinken regenpijp

De prijs die je betaalt voor deze klus is allereerst afhankelijk van de hoogte van de woning. De vakman heeft voor het monteren van een zinken regenpijp tot drie meter alleen een ladder nodig. Ook kan hij de klus in dat geval in zijn eentje uitvoeren. De situatie is anders wanneer jouw woning hoger is dan drie meter. In verband met de veiligheid heeft de professional dan een steiger nodig. In dat geval betaal je extra voor het opbouwen van de steiger en het feit dat de vakman een collega inschakelt.

In extreme gevallen kiest de vakman voor een hoogwerker. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een woning die grenst aan een sloot. De kosten die de vakman maakt voor het huren van een hoogwerker, belast hij door aan jou. Gemiddeld gaat het hier om een bedrag van zo'n € 400,- per dag.

Specifieke situatie bij jouw woning

Hoeveel jij precies betaalt voor het monteren van een zinken regenpijp is afhankelijk van de specifieke situatie bij jouw woning.

 • Monteren beugelpunten
  De zinken regenpijp bevestig je met beugelpunten aan de gevel. In bepaalde gevallen kan de vakman de oude beugelpunten hergebruiken. Je betaalt dan minder voor de klus dan op het moment dat de vakman nieuwe beugelpunten moet plaatsen, bijvoorbeeld omdat de zinken regenpijp op een andere plaats komt of omdat de oude gaten onbruikbaar zijn. Vooral het secuur meten van de nieuwe plek van de beugelpunten kost tijd. Dit merk je in het totaalbedrag dat je betaalt.
 • Bochten plaatsen
  Niet elke zinken regenpijp gaat loodrecht naar beneden. Bij sommige woningen moet de vakman bochten aanbrengen voor het afvoeren van het hemelwater. De vakman heeft verschillende bochten waar hij uit kan kiezen, zo heb je bijvoorbeeld een sprongbocht of een telescoopbocht. De eerste maakt een flauwe bocht, terwijl een telescoopbocht twee bochten maakt. Voor deze laatste betaal je een meerprijs van zo'n € 30,-.
 • Bladvanger plaatsen
  Bladeren of andere rommel in je zinken regenpijp kunnen tot serieuze problemen leiden. De afvoer raakt verstopt waardoor het water op je dak blijft liggen. Op den duur leidt dit tot een lekkage. Met een bladvanger zorg je dat bladeren en takjes niet in je zinken regenpijp komen. Voor de aanschaf van een bladvanger ben je gemiddeld € 45,- kwijt.

Onderhoud zinken regenpijp

Om te voorkomen dat de zinken regenpijp niet goed zijn werk kan doen, is regelmatig onderhoud aan de dakgoot aan te raden. In dit geval verwijder je eventuele bladeren, mos en ander vuil dat voorkomt dat het water kan weglopen. Wanneer je het niet erg vindt om op grote hoogte te werken, kan je deze klus zelf uitvoeren. Hou er wel rekening mee dat het een jaarlijks terugkerende klus is en dat het van belang is dat je al het vuil verwijdert. Wanneer je dit niet doet, blijft het water op het dak en loop je het risico op een lekkage.

Zie je het niet zitten om jaarlijks de dakgoot te inspecteren? Dan kan je een vakman inschakelen.

Toepassingen zink

Vind je de zinken regenpijp erg mooi en is je dak of dakgoot aan vervanging toe? Ook op deze plaatsen kan je zink toepassen:

 1. Zinken dak
  Met zink kies je voor een duurzaam dak, maar hier staat een flinke prijs tegenover. Zink is nou eenmaal duurder dan de traditionele dakpan. Een voordeel is wel dat je een zinken dak maar één keer in je leven hoeft te vervangen. Gemiddeld gaat een zinken dak namelijk wel 100 jaar mee. 
  Bekijk welke factoren van invloed zijn op de prijs.
 2. Zinken dakgoot
  Een zinken dakgoot combineer je met een zinken regenpijp. Wanneer nu beide van pvc zijn, vervang je beide voor een zinken variant. Heb je nu al een zinken dakgoot en is de dakgoot kapot? Dan is het van belang dat je de zinken dakgoot zo snel mogelijk laat repareren. Wanneer je hier te lang mee wacht, heeft dit een negatief effect op de staat van je dak. In het ergste geval gaat je dak lekken. Je kan je voorstellen dat je dan uiteindelijk meer geld kwijt bent.
  Bekijk de kosten voor het repareren van een dakgoot.

Waarom een zinken regenpijp?

Een regenpijp is in eerste instantie vooral praktisch en zorgt voor een goede hemelwaterafvoer. Toch kan een verkleurde pvc-regenpijp een doorn in het oog zijn, zeker wanneer de goot op een opvallende plaats zit. Naast een lelijke verkleuring kan een kapotte of versleten pijp de reden zijn om de regenpijp te vervangen. Wil jij een mooie regenpijp die lang meegaat? Overweeg in dat geval een zinken regenpijp.

Advies van een vakman

Een zinken regenpijp kent diverse voordelen, toch kiest niet iedereen standaard voor een zinken regenpijp. Werkspot vroeg aan een van de professionals hoe dit komt. Eugene van ERS Dak totaal techniek vertelt: "Mensen kiezen vaak voor pvc omdat het goedkoper is. Wij adviseren altijd zink omdat dit zeker 25 jaar meegaat. Dit is veel duurzamer."

Checklist selecteren vakman

Wanneer je handig bent, kan je de zinken regenpijp zelf monteren. In dat geval moet je zelf de zinken regenpijp aansluiten op de dakgoot en werk je op grote hoogte. Wanneer dit niet juist gebeurt, loopt het water langs je muren naar beneden. In het ergste geval veroorzaakt dit een lekkage. Zie jij het niet zitten om op een ladder of steiger te klimmen? Of heb je gewoon geen tijd om zelf een zinken regenpijp te monteren? Besteed de klus dan uit aan een vakman. De professional weet precies hoe hij ervoor moet zorgen dat jij de komende 25 jaar geen omkijken meer hebt naar de zinken regenpijp.

Wil jij een zinken regenpijp laten monteren? Op Werkspot kom je eenvoudig in contact met diverse vakmannen in jouw regio en krijg je dankzij de reviews meteen een indruk van eerdere klussen. Maar hoe weet je nou zeker dat je de juiste vakman selecteert voor het monteren van een zinken regenpijp? Onderstaande checklist helpt je op weg.

 1. Check of de vakman een keurmerk heeft De vakmannen die je op Werkspot vindt, zijn allemaal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en hebben een controle doorstaan die de kwaliteit waarborgt. Voor het plaatsen van een zinken regenpijp kan je daarnaast controleren welk keurmerk de vakman heeft. Zo weet je bijvoorbeeld of de vakman op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in zijn vakgebied.
 2. Lees reviews van eerdere klanten
  Natuurlijk kan je de vakman vragen om referentie projecten, maar vaak is het waardevoller om reviews te lezen van eerdere klanten. Zo krijg je meteen een goede indruk van het werk dat de vakman levert. Reageert de vakman bijvoorbeeld snel op vragen en werkt hij netjes en snel? Allemaal zaken die je uit de reviews kan halen.
 3. Vergelijk meerdere vakmannen
  Je kan kiezen voor de eerste de beste vakman die reageert op je oproep, maar beter is het om vakmannen met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de prijs, maar ook naar eerdere opdrachten. Ben je op het punt waar je prijsvoorstellen met elkaar gaat vergelijken? Zorg dan dat je de voorstellen ook echt kan vergelijken. Geef voldoende specificaties van de klus en spreek met de vakmannen af of je een totaalprijs wilt voor de klus of een uurtarief. Zo voorkom je dat je appels met peren gaat vergelijken en niet precies weet wat je kwijt bent aan de klus.
 4. Is er een klik?
  Heb je meerdere vakmannen gesproken voor het monteren van de zinken regenpijp? En lopen de prijzen en reviews niet heel erg uit elkaar? Dan is het belangrijk om even naar je gevoel te luisteren en te bepalen met welke vakman je de beste klik hebt. De vakman is toch enkele uren rondom de woning aan het werk en het is daarom belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de vakman. Laat deze vakman dan ook de werkzaamheden uitvoeren.