gemiddelde kosten dakgoot reparatie

Bijgewerkt op

Lekt jouw dakgoot en wil je weten wat de kosten zijn voor de reparatie? Op deze pagina lees je wat de kosten bepalen en wat de gemiddelde prijs is.

Ontvang een voorstel van een dakdekker

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

4.6

Top beoordelingen dakdekkers

Onze dakdekkers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 609 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten dakgoot reparatie

Een kapotte dakgoot kan binnen korte tijd veel waterschade opleveren en daarom is het aan te raden de dakgoot snel te repareren. Zo voorkom je schade aan je gevel en binnenmuren. Lekt jouw dakgoot en wil je weten wat de kosten zijn voor de reparatie? Op deze pagina lees je wat de kosten bepalen en wat de gemiddelde prijs is.

Voor het repareren van je dakgoot moet je vaak op grote hoogte werken, terwijl je wel secuur te werk moet gaan. Wanneer je niet netjes te werk gaat, ziet het resultaat er minder mooi uit en loop je het risico dat het gat binnen een afzienbare periode weer terug is. Is jouw dakgoot zo kapot dat vervangen de enige optie is? Verwijder de dakgoot dan met beleid, wanneer je te hardhandig te werk gaat, loop je het risico dat je je dakbedekking ook beschadigt. De herstelkosten hiervan lopen snel op. Zie je het niet zitten om deze klus zelf uit te voeren? Besteed de klus uit aan een professionele loodgieter. Werkspot beschikt over een breed aanbod aan ervaren en betrouwbare loodgieters. We werken met vakmensen die verstand van zaken hebben en je dakgoot vakkundig herstellen of vervangen.

Dit zijn de kosten voor een dakgoot reparatie

Soort klusGemiddelde prijs
Dakgoot reparatie€ 100,- tot € 200,-
Dakgoot vervangen€ 50,- tot € 200,- per meter

In bovenstaand schema zie je de prijzen die onze vakmannen gemiddeld rekenen. Deze prijzen kunnen verschillen van de uiteindelijke prijzen in het prijsvoorstel. Je kan in contact komen met loodgieters door een opdracht te plaatsen.

De gemiddelde kosten voor de reparatie van je dakgoot liggen vaak tussen de € 100,- en € 200,-. Dit bedrag is inclusief het materiaal en manuren van de loodgieter. Per project kunnen de totale kosten verschillen en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kostenposten voordat je een project plaatst. Zo voorkom je ongewenste verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Variabele kosten voor dakgoot reparatie

Er zijn verschillende aspecten die meewegen in de totale kosten die een loodgieter in rekening brengt voor het repareren van je dakgoot. Denk hierbij aan het type dakgoot, de afmeting ervan, materiaalkosten en eventuele speciale wensen.

 
 • Type dakgoot repareren
  Het type dakgoot heeft invloed op de totaalprijs van je project. Dakgoten zijn meestal van kunststof of metaal. Onder kunststof dakgoten vallen dakgoten van pvc, polyester en plastic. Onder metalen dakgoten verstaan we zink, rvs, koper of aluminium.  Voor het repareren van een kunststof dakgoot kiest de vakman altijd voor EPDM. Bij een zinken dakgoot gebruikt hij EPDM voor het herstellen van kleine breuken. Heb je echt een groot gat in je dakgoot, dan maakt de vakman een stuk zink op maat. Zink is een stuk duurder dan EPDM en de vakman is dan ook langer bezig met de klus. Een metalen dakgoot repareren is gemiddeld duurder dan het repareren van een kunststof dakgoot.
 • Soort reparatie dakgoot
  Een dakgoot bestaat uit meer onderdelen dan alleen de specifieke goot. Voor de totaalprijs van de klus is het van belang om te weten welk onderdeel van de dakgoot aan reparatie toe is. Zo kan er een scheur ontstaan in je goot, regenpijp of houten bak van je zinken dakgoot. Daarnaast kunnen de beugels waarin je dakgoot hangt losraken of beschadigen. Het is dan zaak om de loodgieter te vragen de beugels snel te vervangen. Je wilt immers niet dat je volledige dakgoot loskomt van de gevel.
 • Reparatie dakgoot: extra opties
  Laat je een vakman je dakgoot repareren? Dan kan je overwegen om deze klus te combineren met andere klussen aan je dak. Zo kan je de vakman vragen een dakinspectie uit te voeren. Zo weet je hoe je dak eraan toe is en of je op korte termijn de dakbekleding moet vervangen om lekkages voor te zijn. Ook kan je de vakman vragen een drain te plaatsen om te voorkomen dat er bladeren in de dakgoot blijven liggen, maar ook het bekleden van je dakgoot met hout behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard brengt de vakman een meerprijs een rekening voor het uitvoeren van extra opties.

Wanneer moet je je dakgoot repareren? 

Als je te lang wacht met een dakgoot reparatie kunnen de uiteindelijke kosten flink oplopen. De lekkage in de dakgoot slaat namelijk door naar de gevel en de binnenmuren. Dit betekent natte muren en schimmel in je woning. Om dit probleem te verhelpen, ben je vaak meer geld kwijt. Daarom is het slim om tijdig je dakgoot reparatie in te plannen. Onderstaande situaties geven je een indicatie dat je het beste een vakman naar je dakgoot kan laten kijken.

 • Scheurtjes en breuken
  Zie je vanaf de grond dat je dakgoot scheurtjes en kleine gaatjes heeft? Vaak kan je dit nog oplossen met een dakgoot reparatie. Wacht hiermee niet te lang om bijkomende kosten voor het vervangen van de dakgoot te voorkomen.
 • Water loopt willekeurig uit de goot
  Loopt het water uit het dakgoot niet weg via de regenpijp, maar klotst het water uit de dakgoot naar beneden? Dat kan duiden op een verstopping of een loshangende dakgoot. Een verstopte afvoer is eenvoudig op te lossen door bladeren en vuil uit de afvoer te verwijderen. Het repareren van een loshangende dakgoot gebeurt door het bevestigen van nieuwe beugels.

Dakgoot vervangen of repareren?

Een dakgoot reparatie is niet altijd meer mogelijk. Ook kan de loodgieter constateren dat de dakgoot in zo'n slechte staat is dat hij steeds opnieuw de dakgoot moet repareren. In dat geval is het slimmer en goedkoper om de dakgoot te vervangen. De kosten hiervoor liggen tussen de € 50,- en € 200,- per meter. De uiteindelijke prijs is naast de lengte en het materiaal ook afhankelijk van de hoogte waarop de vakman de dakgoot moet vervangen en de bereikbaarheid van deze plek. Zodra er naast je dakgoot bijvoorbeeld ook scheuren of breuken in de regenpijp zitten, dan heeft dit invloed op de totaalprijs. Licht voor de start van het project je loodgieter goed in, zodat hij de juiste materialen mee kan nemen.

Om je goed voor te bereiden op de totaalprijs van deze klus, kan je zelf ook nagaan of de vakman de dakgoot moet repareren of vervangen. Doet één van onderstaande situaties zich voor bij jouw dakgoot? Dan moet je de dakgoot laten vervangen.

 • Grote lekkages
  Heb je last van opkomend vocht in je woning en is de kans groot dat de lekkage afkomstig is van de dakgoot? Dan moet je de dakgoot vaak laten vervangen. Een reparatie van de dakgoot is dan niet meer mogelijk en kost onderaan de streep vaak meer.
 • Vochtigheidscorrosie
  Bij zinken dakgoten heb je na verloop van tijd te maken met de effecten van vochtigheidscorrosie. Dit is het verschijnsel dat de langdurige aanwezigheid van vocht je dakgoten aantast. Je dakgoot vertoont hierdoor op verschillende plaatsen witte plekken en de dakgoot is op deze plaatsen ook dunner. In dat geval is er maar één oplossing: het vervangen van je dakgoot.
 • Levensduur
  De levensduur van een dakgoot verschilt per materiaal. Een zinken dakgoot gaat gemiddeld tussen de twintig en dertig jaar mee. Een kunststof dakgoot heeft een iets kortere levensduur van zo'n twintig jaar. Wanneer de dakgoot aan het einde van zijn levensduur zit, heeft het vaak weinig zin om de dakgoot te repareren. Het vervangen van de dakgoot is dan prijstechnisch het meest interessant.

Onderhoud aan je dakgoot

Je hebt niet alles in de hand, maar je kan er zelf wel voor zorgen dat je een dakgoot reparatie of het vervangen van je dakgoot zo lang mogelijk kan uitstellen. Hiervoor is periodiek onderhoud aan de dakgoot aan te raden. Bij het reinigen van de dakgoot verwijder je losse bladeren, vuil, aarde en ander materiaal uit de dakgoot. Hierdoor voorkom je dat je dakgoot verstopt raakt en het water niet meer weg kan. De gemiddelde prijs die je betaalt voor het reinigen van de dakgoot heeft te maken met de hoogte van de dakgoot, de lengte en de bereikbaarheid van de dakgoot.

Hoe vaak je je dakgoot moet laten reinigen is afhankelijk van de buurt waarin je woont. Woon je in de buurt van veel bomen, dan is het aan te raden je dakgoot zeker één tot twee keer per jaar te reinigen.

Reparatie van je dakgoot via Werkspot laten uitvoeren

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kan je bepalen of deze aansluiten op je verwachtingen en budget. Wil je graag de dakgoot reparatie uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot, plaats je dakgoot-project dan op onze website. Vergelijk het werk van diverse experts en lees de reviews van andere huiseigenaren. Hierdoor krijg je een goed beeld van het werk dat de vakman levert.

Plaats je een opdracht voor het repareren of vervangen van de dakgoot online? Zorg dan dat je het project goed omschrijft en voeg ook meerdere foto's toe. Zo heeft de vakman een beter beeld van de staat van jouw dakgoot en de kosten die bij de klus komen kijken. Jij ontvangt hierdoor een prijsvoorstel op maat.

Wat betaal je voor andere klussen? 

 1. Dakgoot schoonmaken
 2. Dakpannen vervangen
 3. Nieuw dak

Ontvang een voorstel van een dakdekker

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

Vind een dakdekker dichtbij