Gemiddelde kosten reparatie of onderhoud dakgoot

Bijgewerkt op

Wil je een kapotte dakgoot laten repareren en wil je weten wat het kost om dit door een professional uit te laten voeren? Dan ben je bij Werkspot aan het juiste adres.

Ontvang een voorstel van een dakdekker

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

4.6

Top beoordelingen dakdekkers

Onze dakdekkers, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.6 op 5 op basis van 613 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot

We lichten graag toe op welke kosten je kunt rekenen en waarom je voor het repareren of onderhouden van een dakgoot een professional zou moeten inschakelen. Zo kun je gemakkelijk en snel bepalen of je jouw klus aan een vakman van Werkspot wil uitbesteden. De gemiddelde kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot liggen tussen de € 50,- en € 200,- per meter. Dit is inclusief materiaal en manuren van de loodgieter. De totale kosten kunnen verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabele kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Kostenindicatie voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot:

In onderstaand schema vind je de gemiddelde kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot.

Soort dakgootGemiddelde prijs per meter
Kunststof dakgoot in beugels€ 50 - € 100
Zinken dakgoot in beugels€ 75 - € 150
Zinken dakgoot in houten bak€ 100 - € 200
Dit zijn gemiddelde indicatie prijzen die onze loodgieters rekenen voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot. Deze kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de vakman.
Dakgoot reparatie/vervanging

Laat je dakgoot repareren door een professional

Wanneer je een kapotte dakgoot hebt, is het aan te raden om hiervoor een loodgieter in te schakelen. Het repareren van een dakgoot is namelijk geen eenvoudige doe het zelf klus, maar een klus waar vakkennis voor nodig is. Het repareren van een dakgoot is een ingewikkelde klus, dus je wil hier zeker niet zelf aan beginnen. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring verzekerd van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat.

Hoe bepaal je kosten voor reparatie of onderhoud aan een dakgoot?

De kosten die door een aannemer in rekening worden gebracht voor het (ver)bouwen van een balkon hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de type dakgoot, de afmeting van je dakgoot, materiaalkosten en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de totaalprijs.

Type dakgoot

Het type dakgoot heeft invloed op de totaalprijs van je klus. Dakgoten zijn meestal gemaakt van kunststof of metaal. Onder kunststof dakgoten vallen dakgoten van pvc, polyester en plastic. Onder metalen dakgoten verstaan we zink, rvs, koper of aluminium. Een zinken dakgoot repareren is gemiddeld €50 duurder dan het repareren van een kunststof dakgoot.

Type reparatie

Zitten er alleen scheuren of breuken in je dakgoot of ook in de regenpijp of de houten bak van je zinken dakgoot? Dit heeft uiteraard invloed op de totaalprijs. Hangt je dakgoot in beugels en zijn deze ook beschadigd? Dan is het slim om je loodgieter hierover in te lichten voordat hij aan de klus begint. Zo weet je zeker dat de vakman het juiste materiaal meeneemt en je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Extra opties

Daarnaast zijn er ook nog extra opties die ervoor kunnen zorgen dat de totaalprijs hoger uitkomt. Wil je bijvoorbeeld een gootdrain (een rooster voor over de dakgoot), dan moet je rekening houden met € 15,- extra per 3 meter. Wil je het dak uitvoerig laten inspecteren op slijtage? Voor een dak rapport worden meestal zo’n € 100,- extra in rekening gebracht. Moet de dakgoot ook bekleed worden? Dan betaal je zo’n € 60,- per meter extra.

Reparatie of onderhoud van de dakgoot via Werkspot laten uitvoeren?

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Kosten dakrenovatie
  2. Kosten asbest verwijderen
  3. Kosten plafond verlagen
  4. Kosten Boeidelen, windveren of rabatdelen vervangen of repareren
  5. Kosten zolder verbouwen

Ontvang een voorstel van een dakdekker

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

Vind een dakdekker dichtbij