Dakreiniging

Bijgewerkt op

Door middel van dakreiniging geef je jouw woning weer een frisse uitstraling en zorg je voor een langere levensduur van het dak. Wanneer is het nodig om jouw dak te laten reinigen en hoe gaat dakreiniging in z’n werk? Op deze vragen krijg je antwoord in deze blog over dakreiniging.

Wanneer is dakreiniging nodig?

Dakreiniging is aan te raden om een keer per paar jaar te doen. Als jouw dak onder bomen of langs een drukke weg staat, dan heb je sneller kans op beschadiging en vervuiling van het dak. Wanneer je ziet dat jouw dakbedekking van kleur verandert, is het zeker tijd om een vakman naar het dak te laten kijken. Wanneer je het dak niet goed onderhoudt dan hebben algen en mos op jouw dak vrij spel.

Dakreiniging dient gedaant te worden als door algen en mos de dakpannen niet meer kunnen ademen en de bescherming van het dak wordt aangetast. Dakpannen reiniging dient gedaan te worden anders kun je last krijgen van lekkages. Daarnaast ziet een dak met alg en mos er minder fraai uit dan een gereinigd dak. Wanneer jij jouw woning wil verkopen is het dan ook een goed idee om het dak te laten reinigen. Dit zorgt voor een aantrekkelijkere aanblik en de woning stijgt ook in waarde. Zo hoef je niet nieuwe dakpannen te laten leggen, maar ziet het dak er door middel van dakreiniging weer uit als nieuw!

Dakreiniging werkwijze

De werkwijze van de meeste dakreinigingsspecialisten is dat het dakreinigingen met heet water onder hoge druk gebeurt. Door op de juiste wijze te spuiten worden algen en mos van de dakpannen afgespoten. Eventueel kan er ook nog een reinigingsmiddel worden gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om na de dakreiniging de dakpannen nog een extra beschermlaag te geven. Dit gebeurt door middel van een beschermde coating. Deze coating zorgt ervoor dat water en vuil worden afgestoten en zich dus niet makkelijk aan de dakbedekking kunnen hechten. Hierdoor blijft jouw dak langer goed en heb je weinig kans op lekkages. Bij coating kun je ook een andere kleur laten aanbrengen en daarmee de uitstraling van jouw huis veranderen.

Dakreiniging

Naast coaten kun je er ook nog voor kiezen om het dak te laten impregneren. Ook dan wordt er een beschermende laag op de dakbedekking aangebracht. Na het reinigen van het dak en het coaten wordt het dak geïmpregneerd, in tegenstelling tot coating, kleurloos. Hierdoor wordt de originele kleur van jouw dakbedekking behouden en is jouw dak de komende jaren goed beschermd tegen vuil en water. Door jouw dak te laten coaten of impregneren is het dak beter geïsoleerd. Naast een grote vermindering van kans op lekkages zal je ook minder geld kwijt zijn aan energiekosten. Een rieten dak kun je ook laten reinigen. De dakreiniging kost dan wel wat meer tijd, omdat riet door de kwetsbaarheid van het materiaal niet onder hoge druk kan worden schoongemaakt.

Kosten dakreiniging

De prijs voor dakreiniging is afhankelijk van de volgende factoren: De grootte van het dak, Het materiaal dakbedekking,Welke vakman je kiest voor de dakreiniging, Laat je het dak enkel reinigen, of kies je ook nog voor coaten of impregneren?

Naast deze zaken maakt het ook nog uit of je de dakreiniging alleen laat doen, of dat de buren ook meedoen. Wanneer je samen een dakreiniger inhuurt zal je een betere prijs aangeboden krijgen dan wanneer je het alleen doet. De dakreiniger hoeft nu namelijk eenmaal benzinekosten te rekenen en kan makkelijker overstappen naar het andere dak, waardoor hij de materialen ook niet hoeft te vervoeren.

Dakreiniging door vakman

Het grote voordeel van de dakreiniging te laten uitvoeren door een vakman, is dat hij precies weet wat hij doet. Omdat het schoonmaken vaak onder grote druk gebeurt is het belangrijk dat het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Wanneer het niet goed gebeurt kun je namelijk lekkages krijgen. Ook kijkt een vakman gelijk hoe de staat van het dak is. Mocht hij mankementen ontdekken dan zal hij dat kenbaar maken. Hierdoor kan erger worden voorkomen. Ook hoef je niet zelf het dak op om de dakreiniging uit te voeren, maar kan een vakman op veilige wijze jouw dak weer als nieuw maken!

Dakreiniging via Werkspot

Werkspot helpt jou graag snel aan een gekwalificeerde dakreiniger. Als je via de website een opdracht voor dakreiniging opstuurt, dan wordt deze opdracht verspreid onder dakreinigers in jouw omgeving. Meerdere dakreinigers zullen vrijblijvend contact met jou opnemen. De dakspecialisten die bij Werkspot zijn geregistreerd zijn allemaal gekwalificeerd en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ze werken met de beste materialen om jouw dakreiniging goed te volbrengen en bieden bij grote klussen garantie aan. Plaats nu dus snel jouw opdracht voor dakreiniging en kom binnen in contact met meerdere vakmannen!

Veel bekeken artikelen:
  1. Lekkage in je huis
  2. Dakopbouw
  3. Scheuren in de muur
  4. Gevelisolatie
  5. Dakpannen vervangen