Bad reparatie de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Heb je een lekkage bij je bad? Dan kun je het bad vervangen, maar ook gaan voor een bad reparatie. Ontdek hier de gemiddelde prijs voor deze klus

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen badkamer specialisten

Onze badkamer specialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 182 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde prijs bad reparatie

Een bad is heerlijk om in te ontspannen, maar kan ook flinke kopzorgen met zich meebrengen. Zeker als je bad lekt of beschadigd is. Je kunt er dan voor kiezen om het volledige bad te vervangen. Maar vaak is het goedkoper wanneer je voor een bad reparatie kiest. Dan kun je na enkele uren weer genieten van een ontspannend bad.

Wanneer je bad een kleine beschadiging heeft, kun je zelf een bad reparatie uitvoeren. Er zijn diverse reparatiesets op de markt die kleine beschadigingen in een acryl of emaillen bad verhelpen. Met een speciale gel egaliseer je putjes, splinters en krassen in je bad. Wil je liever niet zelf de badkuip repareren? Dan kun je ook altijd een vakman vragen om een bad reparatie voor je uit te voeren. Een grote bad reparatie, zoals grote beschadigingen of een lekkage, is een specialistische klus. Hiervoor schakel je het beste een ervaren vakman in. Zo weet je zeker dat je weer enkele jaren van je bad kunt genieten.

Bad reparatie

Bad reparatie: dit zijn de kosten

Soort klusGemiddelde prijsEenheid
Loodgieter bad reparatie€ 45,- tot € 80,-per uur
Loodgieter met spoed€ 100,- tot € 150,-per uur
Ontstoppingsbedrijf bad reparatie€ 75,- tot € 100,-per keer
Abonnement ontstoppingsbedrijf  € 90,- tot € 150,-per jaar
Bad reparatie set€ 25,- tot € 100,-per set

Bovenstaande prijzen geven je een idee wat een bad reparatie kost. Op basis van het probleem met jouw badkuip kan de prijs hoger of lager uitvallen. Neem voor een prijsvoorstel op maat contact op met een vakman bij jou in de buurt. Wil je precies weten wat een bad reparatie kost? Schets de vakman duidelijk de situatie en het probleem met je bad. Voeg eventueel foto's toe.

De prijs die een vakman berekent voor een bad reparatie heeft te maken met een aantal zaken. Zo is de mate van spoed direct bepalend voor het bedrag dat je betaalt. Daarnaast bepaalt ook het soort mankement het totaalbedrag voor de bad reparatie. Je kunt je voorstellen dat je een ontstopping sneller verhelpt dan een ingewikkelde lekkage.

Tot slot zorgt de mate waarin de vakman eenvoudig bij het mankement kan de uiteindelijke prijs. Wanneer het probleem zich achter de muur of onder de vloer bevindt, moet de vakman eerst hak- en breekwerkzaamheden uitvoeren. Dit heeft effect op het totaalbedrag van de bad reparatie.

Bad reparatie met spoed

Hoeveel jij precies betaalt voor een bad reparatie is vooraf afhankelijk wat er met het bad aan de hand is. Een ontstopping is bijvoorbeeld vaak sneller te verhelpen dan een grote lekkage. Heb jij een flinke lekkage in de badkamer en is het bad daarvan de oorzaak? Dan kun je vaak niet tot de volgende dag wachten en heb je direct een loodgieter nodig. Een dergelijke bad reparatie met spoed heeft ook flinke invloed op de kosten. Een loodgieter rekent vaak een spoedtarief wanneer hij op korte termijn aan de slag gaat. In sommige gevallen is dit het dubbele van zijn uurtarief. Vraag je een loodgieter morgen langs te komen? Ook dan geldt er vaak nog een opslag op zijn reguliere tarief. Wanneer je geld wilt besparen, kun je een loodgieter dus het beste enkele dagen later inplannen. Mits de lekkage in je badkamer dit toelaat. Als je namelijk te lang wacht met het herstellen van een lekkage, kun je juist te maken krijgen met extra kosten.

Waarom is een bad reparatie nodig? 

Een hard voorwerp dat op je bad valt, water dat niet meer warm wordt of een lekkage in de badkamer. Allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat jij niet meer rustig in bad zit. Kortom, er zijn verschillende redenen waarom een bad reparatie nodig is.

  1. Lekkage badkuip repareren
  2. Bad verstopt
  3. Lekkende badkraan
  4. Koud water
  5. Beschadigingen aan het bad

Lekkage badkuip repareren
Je bad kent verschillende aansluitingen met de waterleiding en de afvoer. Deze aansluitingen zijn gevoelig voor lekkage, zeker wanneer jouw bad plastic aansluitingen heeft. Het gevolg is dat er water verloren gaat. Een andere reden voor een lekkage is de kitrand bij het bad. Wanneer je last hebt van een lekkage in de badkamer nodig je een loodgieter uit om de klus te komen bekijken. De loodgieter is in staat om de oorzaak van de lekkage snel te achterhalen. Is een kapotte kitrand de oorzaak? Dan verwijdert hij de oude kit en plaatst een nieuwe rand. Zo kun jij weer onbezorgd in bad.

Bad reparatie van verstopt bad
Loopt het water in jouw bad niet meer goed weg? Dan weet je zeker dat je te maken hebt met een verstopping. Maar wist je dat een slurpend geluid ook kan duiden op een verstopt bad? Een verstopt bad is vaak het gevolg van zeep- en haarresten die in de afvoer blijven steken.

Je kunt zelf eerst een bad reparatie uitvoeren voor een verstopt bad. Je kunt bijvoorbeeld proberen de afvoer leeg te halen met een ontstopper. Wanneer dit niet lukt, kun je ook aan de slag met een ontstoppingsmiddel. Het probleem bij dit soort middelen is wel dat de meeste slecht zijn voor het milieu en vaak ook risico's meebrengen voor je gezondheid. Denk aan brandwonden of ademhalingsproblemen.

Om problemen te voorkomen, kun je ook een ontstoppingsbedrijf inschakelen. Zij zijn in staat om je bad snel en vakkundig te ontstoppen. Je betaalt een ontstoppingsbedrijf in de regel alleen voorrijkosten. Is de verstopping niet eenvoudig te verhelpen? Dan brengt het bedrijf extra kosten in rekening. Heb jij regelmatig te maken met een verstopt bad? Dan kun je ook een abonnement afsluiten voor de bad reparatie. Je betaalt het ontstoppingsbedrijf dan een vast bedrag per jaar voor het ontstoppen van je bad.

Bad reparatie: lekkende badkraan
Een druppelende kraan geeft een irritant geluid, maar dit is niet de enige reden waarom je een lekkende kraan wilt vervangen. Wist je dat een lekkende badkraan ook zorgt voor waterverspilling? Je kunt een bad reparatie zelf uitvoeren wanneer je verstand van zaken hebt. Om de lekkage te stoppen, is het vervangen van het kraanleertje vaak voldoende. Ook is het verstandig om kalkaanslag direct te verwijderen. Wil je zeker weten dat de bad reparatie goed verloopt? Nodig dan een vakman uit om de klus uit te voeren.

Bad reparatie voor koud water
De meeste mensen stappen het liefst in een aangenaam warm bad. Wanneer er alleen nog maar koud water uit de kraan komt, is het tijd voor een bad reparatie. Er zijn verschillende oorzaken voor koud water in het bad. Je kunt denken aan een kapotte thermostaatkraan, problemen met de leidingen of de ketel. Wat de oorzaak ook is: een vakman is in staat om het probleem op te sporen en te verhelpen. De kosten die je hiervoor betaalt, zijn afhankelijk van de tijd die een loodgieter bezig is en of hij breekwerkzaamheden moet uitvoeren. Kosten voor het eventueel stuccen en opnieuw betegelen van de muur komen daar nog bij.

Beschadigingen badkuip repareren
Heb je een zwaar voorwerp in het bad laten vallen en zit er nu een scheur in je bad? Dan is het verstandig om niet te lang te wachten met een bad reparatie. Scheuren kunnen gaan roesten en/of leiden tot een lekkage. Wanneer je bad een kleine beschadiging heeft, kun je de bad reparatie eventueel zelf uitvoeren. Weet je niet hoe je dit moet doen? Schakel dan altijd een vakman in. Dan weet je zeker dat de bad reparatie goed gebeurt.

Badkuip repareren of vervangen? 

Wanneer je badkuip een flinke beschadiging heeft, sta je voor een keuze. Kies je voor een bad reparatie of laat je het bad vervangen? Welke optie je kiest, heeft vaak met budget te maken. Een bad reparatie is nu eenmaal een stuk goedkoper dan het plaatsen van een volledig nieuw bad. Laat je hierover wel goed voorlichten door een vakman. Wanneer je huidige bad zijn beste tijd heeft gehad, kun je beter kiezen voor een nieuw bad. Anders ben je de komende jaren veel geld kwijt aan een bad reparatie. Geld dat je beter kunt investeren in een nieuw bad.

Douche je nu nog in bad? En kom je op een leeftijd waarop het in bad stappen steeds lastiger gaat? Dan kan een bad reparatie ook het moment zijn om over te stappen van een bad naar douche. Deze klus kost uiteraard meer dan alleen een bad reparatie.

Advies van een vakman voor bad reparatie

Kies jij voor een bad reparatie? Dan wil je dat je bad weer enkele jaren meegaat. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare partij te selecteren voor de bad reparatie. Op Werkspot vind je vakmannen in de buurt.  Maar waar kun je het beste op letten bij het selecteren van de juiste vakman?

Werkspot vroeg het aan een van onze professionals. Vakman Edwin Dijkhuizen van Snelflex Montage & Installatie legt uit: "Voor een bad reparatie wil je alleen zaken doen met een erkend bedrijf. Wanneer je twijfelt kun je de vakman altijd vragen naar zijn papieren. Je wilt in ieder geval niet kiezen voor een prutsbedrijf: dan ben je dubbel geld kwijt om de verkeerde werkzaamheden te herstellen."

Naast het zoeken naar een betrouwbare partij is het ook slim om te kijken of je verzekering uitkeert voor het uitvoeren van een bad reparatie. Vakman Toon van Schaijk van Klusservice Helmond legt uit waarom: "Wanneer er een grote scheur in het bad zit, kan dit verzekeringswerk zijn. Misschien dat er nog garantie op het bad zit of dat je bij je eigen verzekering geld terug kunt vragen. Bijvoorbeeld wanneer je iets in het bad hebt laten vallen en verzekerd bent voor ongelukken in huis."

Vind een badkamer specialist dichtbij