Trap verven: ontdek de gemiddelde kosten

Bijgewerkt op

Elke tree een aparte kleur, of het verven van de trap in een kleur. Door het verven van de trap kun je ervoor zorgen dat de trap opgaat in het interieur, of juist een blikvanger is in je gang. Wil je trap laten verven? De kosten voor het schilderen van de trap worden nog wel eens onderschat. Trappen zijn vrij lastig om goed te schilderen en worden natuurlijk intensief gebruikt. Onze schilders leggen uit welke factoren van belang zijn.

Voorstellen op maat ontvangen van vakmannen in de buurt?

4.7

Top beoordelingen schilders

Onze schilders, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.7 op 5 op basis van 1459 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Trap verven: wat zijn de kosten?

In het onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten voor het verven van de trap.

Trap vervenLaagHoog
Kosten schilderen van de trap€400€1000

*Dit zijn gemiddelde prijzen die onze schilders rekenen voor het verven van de trap. Deze prijzen kunnen afwijken van de prijzen in de offerte van de schilder.

De gemiddelde kosten voor trap verven

De gemiddelde kosten voor het schilderen van een trap liggen tussen de € 400,- en € 1000,- inclusief manuren en materiaal. De totale kosten verschillen echter per schilderopdracht en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en variabelen voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen.

De trap is vaak het duurste element in een grotere schilderopdracht. Het is arbeidsintensief en moet zorgvuldig gebeuren. Een trap heeft het namelijk vaak zwaar te verduren.

Hoe bepaal je de kosten voor het schilderen van een trap?

De kosten die een schilder in rekening brengt voor het verven van de trap, hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de trap, de staat van de trap, de huidige trapbekleding en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs.

Soort trap

Het spreekt voor zich, maar hoe meer treden een trap heeft, des te langer een schilder bezig is de trap te verven. Ook heeft het type trap invloed op de prijs, want het schilderen van een dichte trap kost meer tijd dan bijvoorbeeld het schilderen van een open trap. Daarnaast kan de vorm van de trap invloed hebben op de totaalprijs. Heeft de trap een moeilijke vorm? Draait hij bijvoorbeeld in een ronde? Dan is de schilder er hoogstwaarschijnlijk langer mee bezig.

Staat van de trap

De staat van de trap bepaalt voor een groot deel de prijs. Is je trap er slecht aan toe, dan is het vaak zo dat een schilder er langer over doet om de trap weer in zijn originele staat te krijgen. Zo kan het zijn dat extra lagen verf nodig zijn of dat de trap eerst uitvoerig geschuurd moet worden voordat de verf kan worden aangebracht. Allemaal dingen die extra tijd en dus geld kosten.

Huidige trapbekleding

Stel je wilt je trap verven, maar op dit moment zit er nog vloerbedekking op? Dat kan enorme invloed op de prijs hebben. Het komt wel eens voor dat vloerbedekking heel amateuristisch en met veel spijkertjes is bevestigd. Het kost dan erg veel tijd om de trap eerst kaal te maken, alvorens de schilder kan beginnen met schuren. Een risico is bovendien dat het materiaal onder de vloerbedekking eventueel van slechte kwaliteit is. Zonder de trapbekleding te verwijderen is dit lastig te beoordelen.

Wij adviseren daarom altijd zelf de trapbekleding te verwijderen voordat de schilder begint. Zo kan de schilder beter inschatten hoeveel werk het gaat zijn en is de professional geen kostbare tijd kwijt met het verwijderen van de trapbekleding.

Extra opties

Wil je een speciaal soort verf? Of wil je naast het laten verven van je trap ook de trap laten repareren? Houd dan ook rekening met een hoger totaalbedrag van de klus, omdat dit niet standaard inbegrepen zit in de prijs.

Advies van de schilder

Hans Theunissen van HT Schilderwerken zegt over het verven van een trap: Bij gewoon gebruik van een trap in huis is het niet nodig om een trap met 2 componenten lak te schilderen. Tegenwoordig hoeft een trap ook niet meer om en om geschilderd te worden. De verf is in 1 dag droog en dus kan aan het eind van de dag de trap weer belopen worden.

Het verven van je trap via Werkspot uitbesteden?

Wanneer je een trap gaat verven, loont het om dit uit te besteden aan een schilder. Het schilderen van een trap is een zware klus en een professional kan deze schilderopdracht vaak sneller en beter uitvoeren. Zo bespaar je niet alleen tijd en geld, maar weet je ook zeker dat je kunt rekenen op een duurzaam resultaat waar je nog jaren mee vooruit kunt.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kun je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmensen op Werkspot? Plaats een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je de reviews lezen van andere huiseigenaren en tot een weloverwogen keuze komen.

Andere prijzen per dienst

  1. Wat kost een schilder?
  2. Kosten binnenschilderwerk
  3. Renovatie huis