PVC vloer laten leggen? Dit zijn de kosten

Bijgewerkt op

Wanneer je op zoek bent naar een gladde en schokdempende vloer, is een vinyl, linoleum of pvc vloer een goede keuze. Ben je van plan om binnenkort een pvc vloer te laten leggen? Bekijk hier de kosten om het uit te laten voeren door een professional.

Ontvang een voorstel van een vloerspecialist

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

4.8

Top beoordelingen vloerspecialisten

Onze vloerspecialisten, hebben een gemiddelde reviewscore van 4.8 op 5 op basis van 294 reviews van consumenten.

Kwaliteitscontrole

Al onze vakmensen worden gecontroleerd op een KvK-inschrijving.

Gemiddelde kosten PVC vloer laten leggen

Wanneer je op zoek bent naar een gladde en schokdempende vloer, is het laten leggen van een PVC vloer of een vloer van vinyl of linoleum een goede keuze. Het laten leggen van een PVC vloer lijkt eenvoudig, maar je moet je wel voorbereiden op een aantal uitdagingen. Zo moet je voor het lijmen van de kunststof vloer de vloer eerst egaliseren. Wanneer je dit niet goed doet, krijg je te maken met een hobbelige vloer die veel sneller slijt. Daarnaast moet je precies weten hoe je de PVC, vinyl of linoleum vloer moet snijden. Wanneer je dit niet zorgvuldig doet, krijg je allemaal lelijke hoekjes.

Zie je het niet zitten om zelf de PVC vloer te laten leggen en ben je benieuwd wat het gaat kosten om het leggen van de vloer door een professional uit te laten voeren? Werkspot heeft de kosten voor je op een rijtje gezet.

Gemiddelde kosten voor het laten leggen van een pvc vloer?

Soort klusGemiddelde prijs per m²
PVC vloer laten leggen lijmen stroken€ 18,- tot € 25,-
PVC vloer laten leggen lijmen patroon€ 25,- tot € 35,-
Click PVC vloer laten leggen€ 7,- tot € 12,-
In bovenstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen die onze vloerspecialisten rekenen voor het laten leggen van een vloer. Deze kunnen afwijken van de prijzen in het prijsvoorstel van de vakman.

De gemiddelde kosten voor het laten leggen van een pvc vloer liggen tussen de € 18,- en € 35,- per vierkante meter. Dit is inclusief materiaal en manuren. Het kan ook zijn dat de vloerspecialist rekent met een uurtarief. Het uurtarief van deze vakmannen ligt tussen de € 45,- en € 65,- per uur. De totale kosten kunnen verschillen per klus en daarom is het goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Hoe bepaal je de kosten voor het laten leggen van een pvc vloer?

De kosten die een vloerspecialist in rekening brengt, hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de omvang van de klus, de oppervlakte van de vloer, de materiaalkeuze, de en eventuele speciale wensen een rol bij het bepalen van de prijs.

 • Materiaalkeuze
  Uiteraard heeft het type vloer invloed op de totaalprijs van de vloerspecialist. De goedkoopste oplossing is het laten leggen van een vinyl vloer. Het nadeel is dat dit type vloer redelijk eenvoudig beschadigt. Het laten leggen van een PVC vloer is kostbaarder, maar gaat daarentegen langer mee en is geschikt voor intensief gebruik. Wil je een vloer die echt lang meegaat? Kies dan voor een linoleum vloer. Deze kan bij goed onderhoud wel 30 jaar meegaan.
 • Vorm van de vloer
  Ook de ruimte waar je de PVC vloer wil laten leggen, heeft invloed op de prijs. Een ruimte met een simpele rechthoekige vorm is het goedkoopst, omdat de vakman hier het minst lang bezig is. Heb je een ruimte met veel nissen, dan moet je rekening houden met veel snijverlies. De aanschaf van de vloer is dan een stuk duurder. Ook is de vakman veel langer bezig met dit soort ruimtes. Hierdoor betaal je ook meer voor de vloerenspecialist.

*Tip!*Bij het laten leggen van een PVC vloer of een vloer van linoleum of vinyl heb je altijd te maken met snijverlies. Als je achteraf extra materiaal moet kopen, loop je het risico op kleurverschil. Daarom is het aan te raden om vooraf voldoende stroken aan te schaffen. De vakman of speciaalzaak kan je helpen met het maken van een berekening.

Hoe gaat het laten leggen van een PVC vloer in zijn werk? 

Voor de vakman de PVC vloer gaat leggen, controleert hij de vloer en adviseert hij over het wel of niet egaliseren van de vloer. Dit is zeker van belang bij het lijmen van een PVC vloer. Na het egaliseren van de vloer, mag je vijf uur niet lopen op de vloer. Vaak duurt het laten leggen van een PVC vloer daarom ook meerdere dagen. De ene dag egaliseert hij de vloer en de tweede dag gaat hij de PVC vloer leggen. Na het egaliseren, schuurt hij de vloer en plaatst vervolgens de PVC stroken. Om te zorgen dat de lijm goed hecht, walst hij tot slot de PVC vloer.

Tip!  Voor het mooiste resultaat moet de PVC vloer eerst acclimatiseren. Hiervoor plaats je de PVC minimaal 24 uur van tevoren in je woning.

pvc vloer leggen

Verschil vinyl, linoleum, PVC vloer laten leggen 

Welke kunststof materiaal je kiest, is afhankelijk van jouw smaak en budget. Bij alle kunststof vloeren heb je de keuze uit verschillende motieven. Zo kan je bij een vinyl of PVC vloer kiezen voor een houtlook en heb je linoleum in verschillende kleuren. Voor je een keuze maakt, is het goed om het verschil te weten tussen de drie materialen.

 • Vinyl vloer leggen
  We haalden al eerder aan dat het leggen van een vinyl vloer het goedkoopst is. De levensduur van deze vloer is maximaal tien jaar. Daarna heb je flinke kleurverschillen en ziet de vloer er niet mooi meer uit. Doordat het materiaal zachter is, is het vaak minder hard aan je voeten dan een PVC vloer. Het nadeel hiervan is dat de vloer ook redelijk snel beschadigt. Zeker bij intensief gebruik, zoals in een woonkamer, loop je het risico op krassen. Groot voordeel is dat vinyl erg flexibel is en daardoor ook makkelijker te leggen.
 • PVC vloer leggen
  Een PVC vloer voelt wat stugger aan dan een vinyl vloer en voelt daarom vaak ook wat harder aan wanneer je hier met je blote voeten overheen loopt. Hierdoor is het materiaal goed te gebruiken in ruimtes die je intensief gebruikt. Ook krast een PVC vloer veel minder snel. Het is wel aan te raden om je meubilair te voorzien van een viltlaag.
 • Linoleum vloer leggen
  Linoleum is een duurzaam en slijtvast materiaal, bij goed onderhoud kan je wel tot dertig jaar plezier hebben van het leggen van een linoleum vloer. Hier zit dan ook een prijskaartje aan vast die een stuk hoger is dan het leggen van de andere kunststof vloeren. Anders dan bij een PVC vloer is linoleum ook minder goed te gebruiken in natte ruimtes.

Voordelen en nadelen PVC vloer leggen

Het leggen van een PVC vloer is niet voor iedereen geschikt. Om te bepalen of een PVC vloer leggen voor jou de beste keuze is, hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Voordelen PVC vloer leggen
 • PVC vloer leggen in combinatie met vloerverwarming
  Heb jij vloerverwarming? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je vloerbedekking een nadelig effect heeft. Bij het leggen van een PVC vloer hoef je je hier geen zorgen over te maken. Een PVC vloer kan je uitstekend combineren met je vloerverwarming of vloerverkoeling. Laat je door de vakman goed informeren of je de vloer dan het beste kan lijmen of dat je beter kan kiezen voor click PVC.
 • Geluiddempend en sterk
  Het leggen van een PVC vloer brengt het voordeel met zich mee dat je een sterke vloer krijgt die niet snel beschadigt. Daarnaast dempt een PVC vloer geluiden. Woon je in een appartementencomplex? Dan is het leggen van een PVC vloer dus extra voordelig om te voorkomen dat je onderburen last van je hebben.
 • PVC vloer leggen in natte ruimtes
  Een groot voordeel van het leggen van een PVC vloer is dat de vloer tegen water kan en een uitstekend alternatief is voor het plaatsen van tegels in de badkamer. Een ander voordeel is dat je de vloer makkelijk kan schoonhouden en niet bang hoeft te zijn dat je teveel water gebruikt bij het schoonmaken. Af en toe stofzuigen en dweilen is voldoende om optimaal te profiteren van de lange levensduur van de PVC vloer.
Nadelen PVC vloer leggen
 • Prijs
  Het leggen van een PVC vloer is niet de goedkoopste oplossing, je betaalt voor laminaat per vierkante meter een stuk minder. Hou er wel rekening mee dat laminaat minder lang meegaat als PVC.
 • PVC vloer kan niet tegen rubber
  Voor je een PVC vloer laat leggen, is het belangrijk om je te realiseren dat een PVC vloer niet tegen rubber kan. Bij langdurig contact met rubber verkleurt de vloer. Dit kan je overigens heel eenvoudig voorkomen: plaats viltjes op de onderkant van je meubels.

Via Werkspot een PVC vloer laten leggen?

Wanneer je een vinyl, linoleum of PVC vloer wil laten leggen, is het aan te raden om hiervoor een professional in te schakelen. Het leggen van dit type vloer is namelijk geen eenvoudige doe-het-zelf klus, maar een klus waar vakkennis voor nodig is. Zo voorkom je dat de vloer extra slijt omdat de vloer niet juist in de kamer ligt. Bovendien ben je met een professional met jarenlange ervaring er zeker van dat profiteert van een perfecte afwerking en een duurzaam resultaat.

Nu je een idee hebt van de gemiddelde kosten, kan je bepalen of dit aansluit op jouw verwachtingen en budget. Wil je graag een opdracht uitbesteden aan een van de vakmannen op Werkspot? Plaats gratis en vrijblijvend een klus en vergelijk het werk van diverse experts. Zo kun je bijvoorbeeld de reviews lezen van andere huiseigenaren om tot een weloverwogen keuze te komen.

Andere prijzen per dienst

 1. Kosten betonvloer leggen
 2. Kosten wand- of vloertegels leggen
 3. Kosten laminaat leggen
 4. Kosten gietvloer aanbrengen
 5. Kosten vloerbedekking leggen

Ontvang een voorstel van een vloerspecialist

Wil je voorstellen op maat ontvangen van vakmensen bij jou in de buurt?

Vind een vloerspecialist dichtbij